فهرست مطالب

نشریه اصول بهداشت روانی
سال هفتم شماره 1 (پیاپی 26، بهار و تابستان 1384)

  • تاریخ انتشار: 1384/05/18
  • تعداد عناوین: 7
|
  • بررسی فراوانی نسبی افسردگی و اضطراب در مبتلایان به سردردهای میگرنی و تنشی و مقایسه آنها در افراد فاقد سردرد
    احمد چیت ساز، عباس قربانی صفحه 4
  • مسعود ملکی، زری جاویدی، دکتربیتا کیافر، دکتروحید سعادتیان، علی اکبر صارمی صفحه 5
    مقدمه
    رینیت آلرژیک بیماری شایعی است و استفاده از داروی مناسب جهت تخفیف علائم، در آن ضروری است. اسپری های بینی بکلومتازون و کرومولین سدیم داروهایی هستند که به فراوانی جهت درمان رینیت آلرژیک تجویز می شوند. با توجه به تفاوت در قیمت و عوارض آنها، این مطالعه جهت مقایسه اثر بخشی این دو دارو انجام شده است.
    روش کار
    مطالعه اضر یک کار آزمایی بالینی است که در یک کلینیک ENT خصوصی در اصفهان بر روی 52 بیمار بالای 10 سال دچار رینیت آلرژیک انجام شده است. در این بیماران 5 علامت بالینی رینوره، خارش بینی، خارش چشم، عطسه و ا تقان بینی، از نظر وجود و شدت، قبل و بعد از یک ماه درمان، ارزیابی و نمره دهی شد.
    نتایج
    هر دو دارو در کنترل علائم 5 گانه فوق در بیماران موثر بوده اثر دهی یکسانی از نظر آماری داشتند. لذا با توجه به هزینه های درمانی و عوارض، اسپری کرومولین توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: رینیت آلرژیک، بکلومتازون نازال، کرومولین سدیم
  • میزان نشاط و ارتباط آن با اعتماد به نفس در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی لرستان
    علی فرهادی، فرزانه جواهری، یزدانبخش غلامی، پریوش فرهادی صفحه 6
  • سید محمد مهدی هزاوه یی، علی صمدی صفحه 13
    مقدمه
    هیپرتروفی آدنوتونسیلار که شایع ترین علت انسداد دستگاه تنفسی فوقانی و مهم ترین عامل پیدایش آپنه های انسدادی موقع خواب اطفال می باشد از طرق مختلف خصوصا کاهش ترشح هورمون رشد1(GH) و فاکتور رشد مشابه انسولین 2(IGF-1) باعث اختلال رشد می گردد.
    روش کار
    این مطالعه از نوع تجربی مداخله گر است و روی 30 کودک 3 تا 13 ساله مبتلا به علائم بالینی آپنه های انسدادی موقع خواب انجام شده است. سطح سرمی هورمون رشد و فاکتور رشد مشابه انسولین IGF-1 صبح روز عمل به طور ناشتا و سپس با میانگین 110 روز بعد از عمل جراحی اندازه گیری و مقایسه شده است. همزمان شاخص توده بدن 3(BMI) قبل و بعد از عمل مورد بررسی و مقایسه قرارگرفته است.
    نتیجه
    تغییرات سرمی IGF-1 به طور عموم در 30 بیمار مورد مطالعه قبل و بعد از عمل جراحی معنی دار نبود در حالی که تغییرات سرمیIGF-1 در گروهی که درجه بزرگی لوزه های کامی و آدنوئید آنها III و IV بود معنی دار گردید..
    نتیجه گیری
    هیپرتروفی آدنوتونسیلار با درجه بزرگی III و IV از طریق تاثیر روی کاهش ترشح هورمون رشد و IGF-1 یکی از فاکتورهای مهم در بروز اختلال رشد کودکان محسوب می شود.
    کلیدواژگان: سندرم آپنه انسدادی خواب، هورمون رشد، فاکتور رشد مشابه انسولین، هیپرتروفی آدنوتونسیلار، آدنوتونسیلکتومی
  • دکترعلی طلایی، دکترمحمد رضا فیاضی بردبار، علی اکبر ثمری، الهام سالاری، میترا سادات فرقانی صفحه 35