فهرست مطالب

تحقیق در علوم دندانپزشکی - سال پنجم شماره 2 (پیاپی 16، تابستان 1387)

مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی
سال پنجم شماره 2 (پیاپی 16، تابستان 1387)

  • تاریخ انتشار: 1387/05/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • احمد شیبانی نیا، رزا مصطفوی طباطبایی صفحه 9
    سابقه وهدف
    باتوجه به فراوانی ناهنجاری ها و اهمیت تشخیص انها ومشکلات فعلی تشخیص انها،مخصوصا صرف وقت زیاد جهت انالیز سفالومتری وبرای پاسخ به این سوال که ایا نرم افزار طراحی شده (Sheibani Version3 CCTA-ShV3: Computerized Cephalometry Tracer & Analyser) نسبت به روش استاندارد فعلی قادر به تشخیص مال اکلوژن می باشد،این تحقیق بر روی رادیوگرافی های سفالومتری بیماران مبتلا به ناهنجاری های Cl lll، Cl ll، Cl l در سالهای 1386-1387 انجام گرفت.
    مواد وروش ها
    تحقیق به روش کار آزمایی بالینی از نوع تشخیصی انجام گرفت.بعد از طراحی نرم افزار CCTA و تریسینگهای مستمر تعداد 120 نمونه بدست آوردیم که شامل 40 عدد ناهنجاری Cl l، 40 عدد ناهنجاری Cl ll و40 عدد ناهنجاری Cl lll بود.برای هر عکس یک کد گذاشته شد و همه اطلاعات مربوط به هر نمونه در فرم اطلاعاتی شماره 1 ثبت گردید.کاربر بدون اطلاع از محل لندمارکهای قبلی که به روش دستی تریس شده بود شروع به گذاشتن لندمارکها کرد و بوسیله نرم افزار CCTAمجددا کلاس انها تعیین شد و در فرم شماره2 ثبت شد.تشخیص نرم افزار نسبت به تشخیص قطعی، حساسیت واختصاصیت و به ویژه ارزش پیش بینی مثبت و منفی positive and negative predictive value محاسبه شد.
    یافته ها
    تعداد 120 نمونه بدست آمد، بطوریکه به تعداد40 عدد Cl l،40عدد، Cl ll40عدد Cl lll داشتیم.پس از مقایسه کامل روش دستی و نرم افزاری، برای هر 3 گروه حساسیت sensitivity))،اختصاصیت (specificity)، ارزش پیش بینی مثبت ppv، ارزش پیش بینی منفی NPV و کارایی کلی نرم افزار 100% محاسبه شد.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به دقت وتلاش زیادی که برای ساخت این نرم افزار داشتیم و همچنین تعداد نمونه های گرفته شده در این تحقیق، جامع بودن ان و همچنین حساسیت واختصاصیت 100% نرم افزار، نرم افزارCCTA جایگزین بسیار خوبی، بلکه بهتر بجای روش دستی است!
    کلیدواژگان: قدرت، نرم افزار، ناهنجاری، تشخیص نوع ناهنجاری
  • بهنام خسروانی فرد، سپیده بانوا، مهندس ناصر ولایی، نغمه فارسی صفحه 16
    سابقه وهدف
    در درمانهای ارتودنسی نامناسب بودن استحکام باند برشی اولیه براکتها در زمان 30 دقیقه پس از انجام باندینگ منجر به دباند آنها و افزایش طول دوره درمان می شود. با توجه به وجود یک مورد گزارش از موفقیت آمیز بودن استحکام باند برشی در استفاده از No-Rinse Self-Conditioner و یگانه بودن آن و به منظور بررسی تاثیر آماده سازی مینا با Self-conditioner No-Rinse نسبت به اسید پلی اکریلیک 10% بر استحکام باند برشی اولیه براکتهای فلزی ارتودنسی که با سمان گلس آینومر رزین مدیفاید نوری (RMGIC) باند شده اند، این تحقیق در دانشکده دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران در سال 1387 انجام شد.
    مواد و روش ها
    تحقیق به روش آزمایشگاهی بر روی60 دندان پرمولر سالم انسان انجام شد. نمونه ها به دو گروه بر حسب نوع آماده سازی (اسید پلی اکریلیک 10% شاهد و No-Rinse Self-conditioner مورد) تقسیم شدند. باندینگ با گلس آینومر رزین مدیفاید انجام شد. نمونه ها داخل اکریل مانت شدند و پس از 30 دقیقه با دستگاه Universal Testing Machine و سرعت 1mm/min دباند شدند. ادهزیو باقیمانده بر سطح مینا توسط استریومیکروسکوپ با بزرگنمایی 20 مشاهده گردید.
    یافته ها
    استحکام باند برشی در گروه شاهد 23/5 ± 69/11مگاپاسکال ودر گروه مورد 58/4 ± 72/10 مگاپاسکال بود که این اختلاف با استفاده از آنالیزT-test به لحاظ آماری معنی دار نبود (P<0/4). آزمون دقیق آماری فیشر نشان داد که اختلاف بین ادهزیو باقیمانده بر سطح مینا در دو روش آماده سازی به لحاظ آماری معنی دار نمی باشد (P<0/9).
    نتیجه گیری
    No-Rinse Self-conditioner می تواند در کنار گلس آینومر رزین مدیفاید استحکام باند برشی کافی برای باندینگ براکتها فراهم کند و مراحل آماده سازی را سرعت بخشیده، حساسیت تکنیکی را کاهش دهد.
    کلیدواژگان: استحکام باند برشی، آماده سازی مینا، گلس آینومر رزین مدیفاید، اسید پلی اکریلیک، No Rinse Self Conditioner
  • پریسا سید اخوان، نازیلا عظیم زاده، علی اسدی نژاد صفحه 26
    سابقه و هدف
    جهت برنامه ریزی در امر بهداشت و پیشگیری و ارائه خدمات دندانپزشکی نیاز به شناسایی و ارزیابی اطلاعاتی از وضعیت سلامت و بیماری دندانها و نسوج نگهدارنده آنهاست. یکی از گروه های هدف سازمان جهانی بهداشت گروه نوجوانان 12 ساله می باشد که در چند سال اخیر مطالعه جامع و گزارش شده ای در مورد DMFT و وضعیت مراقبت دندانی و نیازهای درمانی این گروه سنی در کرج انجام نشده است. مطالعه حاضر به منظور تعیین میزان DMFT و نقش عوامل مرتبط در میزان آن و وضعیت مراقبت دندانی و نیازهای درمانی دانش آموزان 12 ساله کرج در سال 1383 انجام شده است.
    مواد و روش ها
    تحقیق با طراحی توصیفی مقطعی در 4 منطقه آموزش و پرورش کرج روی 768 دانش آموز (دختر و پسر) 12 ساله انجام شد. نمونه ها به روش تصادفی چند مرحله ای انتخاب شدند. فرمهای اطلاعاتی با کمک دانش آموزان و معاینه آنها کامل شد. معاینه با استفاده از سوند- آینه (که برای هر دانش آموز در پک جداگانه استریل شده بود) و دستکش و ماسک یکبار مصرف و در نور طبیعی کلاس انجام شد. میزان مراقبت دندانیcare index (C.I) نیازهای درمانی (T.N).Treatment needs DMFT و عوامل مرتبط با بروز آن مورد بررسی قرار گرفت. تعدادی از عوامل مرتبط در این تحقیق عبارت بودند از اشتغال مادر، تعداد فرزندان خانواده، میزان مراجعه به دندانپزشک، دفعات مسواک زدن، رتبه تولد و وضعیت اجتماعی - اقتصادی. شیوع مشکل در نمونه ها تعیین و فاصله اطمینانی (confidence interval) در جامعه برآورد و نقش عوامل مرتبط با بروز مشکل با آماره chi square مورد قضاوت آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    مطالعه روی 768 نفر (384 پسر و 384 دختر) انجام شد. میزان DMFT دختران 2/2±67/2 و پسران 59/2±59/3، میزان نیازهای درمانی و مراقبت دندانی به ترتیب 74/85% و 18/11% در دختران و 54/93% و 94/5% در پسران بدست آمد. 9/21% دختران و 55/13% پسران فاقد هر گونه پوسیدگی (Caries Free) بودند. در تحقیق حاضر وضعیت اشتغال مادر بر روی DMFT تاثیر معنی داری داشت (دختران 03/0P< و پسران 005/0P<)،رتبه تولد (پسران 025/0P<)، تنفس دهانی (025/0P<)، رتبه تولد(پسران 025/0 P<)، دفعات مراجعه به دندانپزشک (دختران 008/0P<)، با DMFT رابطه معنی داری داشتند. در دختران بین نیازهای درمانی و نوع مدیریت مدرسه رابطه معنی داری وجود داشت (011/0P<). نتیجه گیری و توصیه ها: از نتایج بدست آمده می توان نتیجه گرفت میزان DMFT خصوصا در مورد پسران بالا می باشد و نیاز به اقدامات آموزشی و پیشگیری و درمانی در این گروه سنی وجود دارد. پیشنهاد می شود در مورد ارتباط وضعیت اشتغال مادر، تنفس دهانی، رتبه تولد فرزندان و نحوه مراجعه به دندانپزشک با پوسیدگی دندانی، مطالعات تحلیلی صورت گیرد.
    کلیدواژگان: Care index، Treatment needs، DMFT، 12 ساله شهرستان کرج
  • سعید نعمتی، مراد صدقیانی، ریحانه خالصی تویسرکانی صفحه 35
    سابقه و هدف
    سیل لبه ای یکی از مهمترین فاکتورهای ترمیم موفق است. کاملا پذیرفته شده است که ریزنشت با کاربرد روش های لایه لایه می تواند کاهش یابد. هدف از این مطالعه تعیین اثر روش های مختلف لایه لایه قرار دادن قراردادن کامپوزیت روی ریزنشت در ترمیم های مستقیم کامپوزیتی است.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق که از نوع experimental بود، تعداد 30 دندان پره مولر انسانی که به تازگی کشیده شده بودند مورد استفاده برای تهیه حفرات classll قرار گرفته و به 3 گروه تقسیم شدند(عمودی، افقی، مورب).هر گروه با استفاده ازulta etch 35% singlebond، و کامپوزیتZ250(3M-ESPE،USA) ترمیم شد ودر هر گروه یک روش به کاربرده شد. در گروه H روش افقی / گروه O با استفاده از روش مورب لایه لایه و گروه V با روش عمودی ترمیم شدند. سپس دندان ها در نیترات نقره 50% وزنی ومحلول ثبوت رادیوگرافی قرار داده شدند و آماده برای مطالعه در زیر استریو میکروسکوپ با بزرگنمایی 20 برابر شدند. ریزنشت در بین 3 گروه با آزمون kruskul-wallis مقایسه شد.
    یافته ها
    میانگین ریزنشت نمونه هایی که از روش vertical استفاده شده بود کمتر از روش oblique و روش horizontal بود. روش افقی (horizontal) میانگین ریزنشت بالاتری نسبت به دو روش دیگر داشت. اما این اختلاف معنی دار نبود. ((p > o.o5
    نتیجه
    در تکنیک incremental قرار دادن کامپوزیت به روش افقی و عودی و مورب از لحاظ ریزنشت با یکدیگر اختلافی نداشتند.
    کلیدواژگان: ریزنشت، تکنیک - incremental حفرات کلاس 2 کامپوزیتی
  • احمدرضا طلایی پور، شیوا آقاها، فاطمه اسمعیلی صفحه 42
    سابقه و هدف
    در اعمال جراحی دقیق (مانند جراحی های ایمپلنت های دندانی) تعیین موقعیت دقیق کانال دندانی تحتانی برای اجتناب از آسیب های وارده به اعصاب از اهمیت ویژه ای برخوردار است. هدف از مطالعه حاضر، ارزیابی و مقایسه دستگاه های رادیوگرافی پانورامیک و توموگرافی اسپیرال در تعیین موقعیت کانال دندانی تحتانی می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه بعد از علامت گذاری نمونه ها توسط گوتاپرکا، رادیوگرافی پانورامیک توسط دستگاهOdonto Rama 2000 ساخت کارخانه Traphy فرانسه و توموگرافی اسپیرال در سه ناحیه متفاوت در سگمنت خلفی هر مندیبل(دیستال منتال فورامن) توسط دستگاه Cranex Tome multifunctional X-Ray ساخت کارخانه فنلاند انجام گرفت. سپس ماندیبل ها از این سه ناحیه توسط دریل مخصوص برش خورده اند. اندازه گیری ها بر روی 36 ناحیه در رادیوگرافی پانورامیک(A،B)، توموگرام (A''، B'')و مندیبل خشک(A''،B'') برای تک تک نمونه ها صورت گرفت.
    یافته ها
    در مطالعه حاضر، اندازه گیری فواصل بر روی 36 ناحیه انجام گرفت که میانگین میزان قدر مطلق خطا در روش رادیوگرافی پانورامیک 9/3mm (SD=1.57) و در توموگرافی اسپیرال 21/0mm (SD=0.21) به دست آمد. در رادیوگرافی پانورامیک تنها 4/16 % نمونه ها در محدوده قابل قبول 5/0+_mm و 4/41% نمونه ها در محدوده قابل قبول 1+_mm قرار گرفته اند. این در حالی است که در تکنیک توموگرافی اسپیرال 6/94% نمونه ها در محدوده قابل قبول 5/0+_mm و 3/97 % نمونه ها در محدوده قابل قبول 1+_mm قرار گرفته اند. میزان ضریب Reliability در رادیوگرافی پانورامیک 3/69% (ICC=0.6932) و در توموگرافی اسپیرال 8/99% (ICC=0.9982) شد که آزمون Paired T-test نشان داد که این تفاوت به لحاظ آماری معنی دار است.(K=0.516) (P<0.001) یعنی در توموگرافی اسپیرال به طور معنی داری این دو اندازه یکسان بوده است.
    نتیجه گیری
    توموگرافی اسپیرال با دستگاه Cranex Tome Multifunctional unit بسیار بهتر از رادیوگرافی پانورامیک، اطلاعات دقیق و جزئیات کافی در طرح ریزی درمان پیش از جراحی های ایمپلنت در ناحیه خلفی ماندیبل را فراهم می کند که به کارگیری این روش برای جراحان و متخصصین لثه و پروتزهای دندانی توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: توموگرافی اسپیرال، رادیوگرافی پانورامیک - کانال دندانی تحتانی - مندیبل خشک
  • حسین تفضلی شادپور، بهنام بهلولی، مجتبی صالحی، محمد مهدی دانشی کهن صفحه 51
    سابقه و هدف
    نظر به اینکه در عفونتهای فک و صورت میکروارگانیسم های متعددی نقش دارند تعیین نوع آنتی بیوتیک جهت درمان بسیار اهمیت دارد. شناخت شایعترین میکروارگانیسم و آنتی بیوتیک جهت درمان به منظور جلوگیری از مصرف بی رویه آنتی بیوتیک های مختلف و جلوگیری از مقاومت باکتریایی و عوامل و مسائل اقتصادی الزامی به نظر می رسد.
    مواد و روش ها
    تحقیق به صورت توصیفی – تحلیلی، مقطعی و بروی 36 نفر از بیماران مراجعه کننده به بخش جراحی دهان وفک و صورت دانشکده دندانپزشکی که دچار عفونت دهان و فک و صورت بودند انجام شد. نمونه گیری از آبسه بوسیله سرنگ استریل انجام و یک قطره از آن روی لام گذاشته و جهت آزمایش و بررسی میکروسکوپی همراه با سرنگ نیز جهت تعیین تست حساسیت آنتی بیوتیکی به آزمایشگاه فرستاده شد. داده های بدست آمده توسط نرم افزار آماری SPSS تحلیل شده و تحلیل آماری با استفاده از آزمونهای fishers exact test، chi-square انجام شد.
    یافته ها
    تحقیق روی 36 بیمارانجام شد بررسی ها نشان داد که استرپتوکوک همولتیک و غیر همولتیک شایعترین باکتری های جدا شده بوده که همولتیک در زنان و کوکسی گرم مثبت و استافیلوکوک کواگولاز مثبت در مردان بیشتر دیده شد. Ceftizoxime وCiprofloxacinبیشترین تاثیر را داشته و اکثریت به Nalidixic-acid و Cloxacillin حساسیت نداشتند.
    نتیجه گیری
    برای درمان عفونت های فک و صورت انتخاب اول penicillinو amoxicillin و برای انتخاب دوم ceftizoximو ciprofloxacinو cephalotinو gentamicinو ceftriaxone پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: آنتی بیوتیک، عفونت، تست حساسیت آنتی بیوتیکی
  • احمد رضا طلایی پور، حدیث یزدانی، مهندس ناصر ولایی صفحه 56
    سابقه و هدف
    در اعمال جراحی دقیق (مانند جراحی های ایمپلنت دندانی)تعیین موقعیت دقیق کانال دندانی تحتانی برای اجتناب از آسیب های وارده به اعصاب از اهمیت ویژه ای برخوردار است.هدف از مطالعه حاضر،مقایسه دقت دستگاه های Linear و Spiral توموگرافی در تعیین موقعیت کانال دندانی تحتانی می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توموگرافی اسپیرال و Linear در4 ناحیه متفاوت در سگمنت خلفی 4 مندیبل توسط دستگاه Cranex tome multifunctiona x-ray و دستگاه Plane meca AC2000انجام گرفت.سپس مندیبلها از این 4ناحیه توسط دریل مخصوص برش خوردند.اندازه گیری ها بر روی توموگرامها و مندیبلهای خشک صورت گرفت. تفاوت مقادیر اندازه گیری شده با توموگرافی ها نسبت به موقیعت واقعی کانال دندانی تحتانی در داخل گروه ها با آزمون«ویلکاکسون» و بین دو گروه با آزمون«من-یو-ویتنی» مورد قضاوت آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    تحقیق روی تعداد 16 نمونه انجام گرفته است،که موقعیت کانال دندانی تحتانی بر روی مندیبلهای خشک و توموگرامهای اسپیرال و Linear بررسی شده است.وقتی که میزان فواصل عمودی از بوردر فوقانی کانال88/2±8/13mm بود، در توموگرافی Linear 75 % نمونه ها و در توموگرافی اسپیرال 8/18% خارج از محدوده قابل قبول mm5/0± بودند.(005/0p<) وقتی که میزان فواصل عمودی از بوردر تحتانی کانال 16/1±6/11mm بود،در توموگرافی Linear 75% نمونه ها و در توموگرافی اسپیرال 8 / 43% خارج از محدوده قابل قبول بودند.(06/0 p<) وقتی که کمترین فاصله افقی73/1±98/7 mm بود،در توموگرافیLinear 50% نمونه ها و در توموگرافی اسپیرال8/68% خارج از محدوده قابل قبول بودند.(3/0 p<)
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد اسپیرال توموگرافی بهتر از توموگرافی Linear موقعیت کانال را برآورد می کند.
    کلیدواژگان: اسپیرال توموگرافی، Linear توموگرافی، موقعیت کانال دندانی تحتانی، محدوده قابل قبول
  • مهران نوربخش، فریبا بلوچ، ایما گل آقایی صفحه 64
    سابقه و هدف
    اگر تطابق مارجین مناسب بین دندان و کراون وجود نداشته باشد بعلت خاصیت حلالیت، سمان در محیط دهان حل شده و موجب پوسیدگی دندان و شکست درمان می شود. مطالعات نشان داده که عوامل زیادی در ایجاد یک تطابق مارجین مطلوب دخالت دارند که از مهمترین آنها طرح تراش،نوع finishing line و روش آماده سازی کوپینگ فلزی می باشد.با اینکه طرح تراش Shoulder از نظر بیولوژیکی و زیبایی نسبت به طرح تراش Sloping shoulder مزیت هایی دارد ولی از لحاظ تطابق مارجینال سوالاتی در این خصوص مطرح است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه با طراحی تجربی بر روی 20 نمونه انجام گرفت. دو طرح تراش Sloping shoulder و shoulder با مشخصات استاندارد بر روی یک دای برنجی تراش داده شدند. سپس قالب از دای استاندارد برای هر گروه با استفاده از ماده قالبگیری Panasil (ساخت کارخانه Kettenbach آلمان) تهیه گردید. قالب ها توسط گچ Type 4 (ولمیکس) ریخته شدند.مجموعه دای و سیم مسی روی آن در دستگاه الکتروفورمینگ نصب گردید و به قطب مثبت(آند)دستگاه وصل شد.مقدارطلای موردنیاز با توجه به سایز دای به اندازه یک پره مولر تنظیم شد. مراحل کار تا پایان الکتروفورمینگ بصورت کاملا اتوماتیک توسط دستگاه کنترل شد.سپس کوپینگ طلای بدست آمده را روی دای اصلی سوار کرده وآنرازیر میکروسکوپ الکترونی بررسی کردیم.نتایج حاصله توسط آزمون T-test مورد قضاوت آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    با توجه به داده های آماری میانگین gap در تراش Shoulder 42/24 میکرون و در تراش Sloping shoulder معادل 24/13 میکرون بوده است. در مقایسه میانگین gap این دو گروه با توجه به عدد P-value اختلاف معنی دار بوده است.
    نتیجه گیری
    تطابق لبه در طرح تراش Sloping shoulder نسبت به Shoulder در روش الکتروفورمینگ بهتر می باشد.
    کلیدواژگان: Marginal fitness - shoulder - sloping shoulder - eleccteroforming die
|
  • A. Sheibaninia, R. Mostafavi Tabatabai Page 9
    Background And Aim
    Due to having a lot of malocclusions and the importance of diagnosis of them and specially the present problem of diagnosis such as spending a lot of time to analyse the cephalometry and for answer to this question which can the designed software) CCTA: Computerized Cephalometry Tracer & Analyser(than standard method diagnoses the malocclusions. this research has been done on lat cephalometries which belonged to patients who had Cl l, Cl ll and Cl Ш malocclusions from 1996 until 2008.
    Materials And Methods
    The study was a diagnostic clinical trial design. After designing the CCTA software and continual tracing 120 cases were acquired which 40 were Cl l, 40 were Cl ll and 40 were Cl Ш, then placed a code for each case and all of the informations which belonged to each case were registered in the informational form 1.The user started locating the landmarks without knowing anything about the located landmarks which were located previously by manual tracing and the CCTA software analysed the lat cephalometries and also determined the Cl of malocclusions. The informations were registered in the informational form2. Diagnosis of the CCTA software than absolute diagnosis, sensitivity, specificity and also positive and negative predictive value (PPV & NPV) were evaluated.
    Conclusions
    120 cases were acquired which 40 were Cl l, 40 were Cl ll and 40 were Cl Ш. Then after a complete comparing between manual tracing and computerized tracing; The sensitivity, specificity and also PPV & NPV and total efficiency were evaluated 100%.
    Results
    Due to our efforts to design this software correctly, and for using a lot of numbers of the cases and doing the complete research, and specificity and sensitivity were 100%, we can strongly say CCTA software not only the successor of the manual tracing but also it is better than it!
  • B. Khosravanifard, S. Banova, N. Valaei, N. Farsi Page 16
    Background And Aim
    One of the problems during orthodontic treatment is insufficient shear bond strength of orthodontic brackets in 30 minutes after bonding which may result in debonding and chair-time consuming. Recently different methods are being used for conditioning and shear bond strength improvement.Since there were lack of articles, this study was designed to evaluate the effect of enamel conditioning with No-Rinse Self-Conditioner in the primary shear bond strength of metal orthodontic brackets in Tehran Azad Dental school Tehran 2008.
    Materials And Methods
    This was an experimental, In-vitro and Single Blind research.60 freshly extracted human premolars were randomly divided into 2 groups, each group consisted of 30 specimens. RMGIC was used to bond all metal brackets to the teeth. One group was conditioned with 10% Polyacrylic acid and in the other one No-Rinse Self-Conditioner was used. The specimens were embedded in acrylic placed in metal rings. Specimens were debonded after 30 minutes with a Universal Testing Machine at a crosshead speed of 1 mm/min. The T-test analysis was used. The Adhesive Remnant Index was determined after observation with 20X magnification. Fisher exact test was used for analyzing.
    Results
    The difference mentioned between shear bond strengths and Adhesive Remnant Index in two groups was not significant (P<0/6).
    Conclusion
    The present findings suggest that No-Rinse Self-Conditioner produces adequate shear bond strength and may facilitate conditioning process and reduces technique sensitivity.
  • P. Seyedakhavan, N. Azimzade, A. Asadinejad Page 26
    Background And Aim
    To establish an appropriate dental preventive program, relevant data should be collected from all over the country. The aim of the present study was to find out the care index, treatment needs and DMFT score and its related factors in 12 year – old male and females students studying in Karaj middle schools in 2004.
    Materials And Methods
    The study was designed as a cross sectional surrey in 4 educational districts of Karaj on 768 students. Study samples were chosen through multi stage random sampling from public and private schools. The questionnaire and study forms were filled through inter view with students and their dental examination. All the examinations were carried out in a well – lit classroom with sterile packed instruments, mask and glove DMFT was calculated by the WHO criteria Some of the related factors were frequency of dental examination, the number ofthe students siblings, mouth breathing, socio economic status of the family the prevalence at problem in samples established and confidence in terval in society was estimated. The role of the related factors was statistically analyzed with chi squarettest
    Results
    Total samples were 768 people (384 male and 384 female). DMFT was 2.67±2.2 in girls and 3.59±2.59 in boys. Treatment needs and care index was %85 / 74 and %11/8 in girls and %93.54 and %5.94 in boys respectively. %21.9 girls and %13.55 boys were caries free in this study mothers occupation (P<0/03 in girls and P< 0/005 in boys), birth rank (P<0/025 in boys), mouth breathing (p<0/025), frequency of dental examination (P<0/008 in girls), were significantly related to DMFT. In girls a significant relation ship was found between the type of school and DMFT (P<0/0011)
    Conclusions
    DMFT score was high er than WHO goals specially in boys and education in preventive and treatment fields is recommended. Also, more re search is recommended in the related factors field.
  • S. Nemati, M. Sadaghiani, R. Khalesi Page 35
    Background And Aim
    Marginal seal is one of the most important factors for a successful restoration.It is commonly accepted that microleakage can be reduced by utilization of an incremental filling procedure. The purpose of this study was to determine the effect of differe layering techniques on microleakage in direct class II composite restorations.METHODS & MATERIALS: 30 freshly extracted human premulars were used to prepare classll cavities, divided into 3 groups of 10 each (H,O,V). Each cavity was restorated with composite (Z250,3M,ESPE) using 3 different filling technique.Group H was filled in horizontal /Group O was restorated by an oblique incremental technique and group V by a vertical technique.Then teeth were immersed in Agnitrate 50% byW. And prepared for studing under the steeormicroscope 20×. The result of microleakage was compared among groups by kruskal-wallis test.(Pv>0.05)
    Result
    There was no signtificant difference between the vertical and oblique incremental filling comparing with the horizontal technique.
  • A.R. Talaeipour, Sh. Aghaha, S. Daneshi, F. Esmaeili Page 42
    Background And Aim
    According to the importance of avoiding injuries to the neurovascular bundles in certain surgical procedures(e.g. placement of implants), an accurate location of the mandibular is necessary. The aim of the present study was to evaluate and compare between the accuracy of the panoramic spiral tomography in location of the mandibular canal.Methods and materials: In this study, by means of the odonto Rama 2000 (Traphy,French), panoramic radiographies were taken and by means of Cranex tome multifunctional unit(orion corporation Sordex, finland), tomographic slices were taken at 3 different location in each posterior mandible segments (distal to the mental foramen). Then the dry mandibles were sectiond at these 3 sites with specialized desiged drill. The fallowing 2 measurments were performed both on the panoramic radiographies (A,B), tomograms (A’,B’) and the bone sections (A’’,B”) at the 3 sites.
    Findings
    The research was on 6 dry mandibles (36 sites). We found an average mean difference of 3.9 mm with a standard deviation of 1.57 in panoramic radiography and an average mean differences of 0.21mm with a standard deviation of 0.21 in spiral tomography. The report of data showed that 16.4% of cases are in +_0.5mm and 41.4% of cases are in +_1mm(overstimate and underestimate) in panoramic radiography and 94.6% of cases are in +_0.5mm and 97.3% of cases are in +_1mm in spiral tomography. ICC in panoramic radiography was 0.6932 and in spiral tomography was 0.9982 (P<0.001)
    Conclusion
    and recommendation: Spiral tomography using the Cranex tome multifunctional x-ray unit provides accurate information and sufficient detailes or preoperative planning of implant in the posterior mandible and this method is recommended for surgures, periodontists and prosthodontists.
  • H. Tafazzolishadpour, B. Bohlouli, M. Salehi, M.M. Daneshikohan Page 51
    Background And Aim
    Due to various range of microorganisms, causing oral and maxillofacial infection, correct selection of appropriate antibiotics is important consideration for management.
    Materials And Method
    An analytic-descriptive cross sectional study of 36 patients referring to the oral and maxillofacial ward of the azad university because of facial abscess. Abscess was aspirated by a sterile syringe and then sent to the laboratory for antibiotic sensitivity testing. data was analyzed using with spss soft ware and fisher exact and chi square tests.
    Result
    Hemolytic and nonhemolytic streptococcus were the most prevalent microorganisms found.ciprofloxacin and ceftizoxin were the most effective antibiotics found. nalidixic acid and cloxacillin had no effect on these microorganisms.
    Conclusion
    Penicillin and amoxicillin are the first choice for the oral and maxillofacial infections. The second choice is ceftizoxime and ciprofloxacin, cephalothin,gentamicin and ceftriaxone.
  • A.R. Talaeipour, H. Yazdani, N. Valaei, M. Talaeipour Page 56
    Background And Aim
    According to the importance of avoiding injuries to the neurovascular bundles in certain surgical procedures(e.g. placement of implants), an accurate location of the mandibular is neccessary. The aim of the present study was to evaluate and compare between the accuracy of the panoramic spiral tomography in location of the mandibular canal.Methods and materials: In this study, by means of the odonto Rama 2000 (Traphy,French), panoramic radiographies were taken and by means of Cranex tome multifunctional unit(orion corporation Sordex, finland), tomographic slices were taken at 3 different location in each posterior mandible segments (distal to the mental foramen). Then the dry mandibles were sectiond at these 3 sites with specialized desiged drill. The fallowing 2 measurments were performed both on the panoramic radiographies (A,B), tomograms (A’,B’) and the bone sections (A’’,B”) at the 3 sites.
    Findings
    The research was on 6 dry mandibles (36 sites). We found an average mean difference of 3.9 mm with a standard deviation of 1.57 in panoramic radiography and an average mean differences of 0.21mm with a standard deviation of 0.21 in spiral tomography. The report of data showed that 16.4% of cases are in +_0.5mm and 41.4% of cases are in +_1mm(overstimate and underestimate) in panoramic radiography and 94.6% of cases are in +_0.5mm and 97.3% of cases are in +_1mm in spiral tomography. ICC in panoramic radiography was 0.6932 and in spiral tomography was 0.9982 (P<0.001)Conclusion and recommendation: Spiral tomography using the Cranex tome multifunctional x-ray unit provides accurate information and sufficient detailes or preoperative planning of implant in the posterior mandible and this method is recommended for surgures, periodontists and prosthodontists.
  • M. Nourbakhsh, F. Balouch, I. Golaghaei Page 64
    Background And Aim
    The most important factor in the success of restoration is marginal fitness. If there is not an appropriate marginal fitness between tooth and restorations it may cause carries in the marginal area because of the food and debris in the marginal area cause gingivitis and margin discoloring and in sever cases it will have increase of pocket depth and loss of attached gingival from this problem caused this research.
    Material and Methods
    This is experimental research, the samples are 20 and there are chooses simple randomize. The mentioned marginal design were designed on a standard die by machines. Then impressions were provided from dies, and after making the restoration by electroforming method, the gap die and restoration measured by photo esterio microcope and T. Test.
    Conclusion
    shoulder: 24.42 sloping shoulder: 13.92 P.value= 0.05 According to the P-value in comparing between of this two group of marginal design, there was significant difference.
    Results
    According to the significant difference, have the difference act about marginal fitness metoceramic restoration and sloping shoulder have better marginal fitness than shoulder in electroforming method.