فهرست مطالب

مجله مواد مهندسی
پیاپی 4 (2009)

  • تاریخ انتشار: 1390/10/11
  • تعداد عناوین: 11
|
  • علی بابایی، مهر گان مهدوی صفحه 323
    حلزون شنوایی مصنوعی دستگاهی الکترونیکی است که هم اکنون به منزله راه حلی مناسب برای رفع نقص شنوایی در افراد ناشنوا به شمار می آید. این دستگاه با کنارگذاشتن بخش های معیوب سیستم شنوایی و انتقال مستقیم داده های صوتی به عصب های شنوایی باعث بازگشت نسبی شنوایی می شود. این دستگاه تاکنون باوجود پیشرفت های فراوان، هنوز کارایی ایده آلی ندارد و تلاش ها برای بهبود آن ادامه دارد. یکی از مهم ترین چالش ها در این مسیر، امکان آزمایش روش های جدید معرفی شده به وسیله محققان است، زیرا امکان نصب دستگاه برروی بیمار در مراحل اولیه آزمایش ها خالی از خطر نیست. شبیه سازی کامپیوتری، یکی از بهترین راه حل ها برای رفع این مشکل است. درواقع اگر شبیه سازی بر پایه تئوری صحیح و دقیقی بنا شده باشد، نتایج کسب شده نیز قابل اعتماد و منطبق بر واقعیت خواهد بود. در این مقاله مراحل طراحی و ساخت یک نمونه پردازنده سیگنال دستگاه حلزون شنوایی مصنوعی شانزده کانالی به کمک FPGA بررسی، و روش پیشنهادی برای آزمایش کامپیوتری این پردازنده شرح شده است.
    کلیدواژگان: حلزون شنوایی مصنوعی، پردازنده سیگنال دیجیتال، زبان توصیف سخت افزاری، فیلتر دیجیتالی
  • زهره بلک، سیدمهدی عباسی، محبوبه نفری قلعه، کریم زنگنه مدار صفحه 335

    در این مقاله تاثیر میزان تیتانیوم و تعداد سیکل های تربیت کردن برروی رفتار حافظه داری آلیاژهای نیکل-تیتانیوم بررسی شده است. به این منظور شمش های تهیه شده به روش ذوب و ریخته گری در کوره القایی تحت خلا (VIM) با مقادیر مختلف تیتانیوم، تحت فرآیند نورد گرم و آنیل قرار گرفتند. پس از بررسی خواص حافظه داری یک طرفه، برای بررسی خواص حافظه داری دوطرفه، همه نمونه ها با روش تربیت کردن در شرایط تغییرشکل خمشی درحالت مارتنزیتی، تربیت شدند. نتایج نشان داد که با افزایش میزان تیتانیوم، خواص حافظه داری کاهش می یابد. همچنین با افزایش تعداد سیکل های تربیت کردن، کرنش حافظه داری دوطرفه افزایش می یابد.

    کلیدواژگان: آلیاژ حافظه دار، نیکل، تیتانیوم، تربیت کردن، خواص حافظه داری
  • سمیه حسینی، حمدالله صالحی، مجتبی ثروت خواه صفحه 341
    در این مقاله خواص ساختاری و چگالی ابرالکترونی سرامیک LaCrO3 در فاز اورتورومبیک بررسی شده است. محاسبات، با روش امواج تخت تقویت شده خطی با پتانسیل کامل FP-LAPW در چارچوب نظریه تابعی چگالیDFT، در دو حالت با درنظرگرفتن برهمکنش های اسپینی و بدون آن با استفاده از تقریب های LDA، LSDA و GGA96 و با کمک نرم افزار WIEN2k انجام شده است. نتایج نشان می دهد که پارامترهای ساختاری محاسبه شده با استفاده از تقریب GGA نسبت به تقریب LDA، توافق بهتری با نتایج تجربی دارد. همچنین با درنظرگرفتن اثرات جفت شدگی اسپین-مدار، تغییرات جزئی در پارامترهای شبکه تعادلی این ترکیب ایجاد می شود که این تغییرات در راستای بهبود نتایج و نزدیک شدن آنها به مقادیر تجربی است. به علاوه، مقدار بالای به دست آمده برای مدول حجمی این ترکیب، بر استحکام بالای آن دلالت دارد. مطالعه چگالی ابر الکترونی این ترکیب نشان می دهد که به دلیل وجود کاتیون 3+La، 3+Cr وآنیون 2O، بین اتم های کروم و اکسیژن پیوند قوی کووالانسی برقرار است.
    کلیدواژگان: سرامیک LaCrO3، FP، LAPW، مدول حجمی، چگالی ابر الکترونی، DFT
  • محمود رحمتی، حمید مدرس صفحه 347
    نانوزئولیت ها، پتانسیل خوبی برای ذخیره سازی هیدروژن دارند. بنابراین میزان جذب هیدروژن در نانوزئولیت با ساختارهای RWY،KFI و SAS با اندازه حفره و تعداد یون متفاوت در محدوده دمایی 77 تا 95 درجه کلوین و محدوده فشار 0 تا 10 بار، توسط روش شبیه سازی مونت کارلو (GCMC) بررسی شده است. نتایج نشان می دهد که تاثیر سطح و فضای داخلی نانوزئولیت ها بر مقدار جذب هیدروژن به خوبی تاثیر دما و فشار است. فاکتور اصلی در میزان جذب، فضای خالی است که نانوزئولیت در اختیار هیدروژن قرار می دهد. به طوری که بیشترین مقدار جذب هیدروژن نسبت به وزن نانوزئولیت، در نانوزئولیت با ساختار RWY وجود دارد.
    کلیدواژگان: هیدروژن، نانوزئولیت، جذب، شبیه سازی مونت کارلو
  • مهدی فیض پور، محمدعلی فیض پور، رحیم نقی زاده، فرهاد گلستانی فرد، مجید نادرپور مصطفی طامندی صفحه 355
    در این مقاله تاثیر هم زمان نوع آلومینا، درصد پاداکسیدان و دمای زینتر، بر رفتار تغییر طول پایدار دیرگدازهای آلومینا- منیزیا-گرافیت بررسی می شود. به این منظور از درصدهای مختلفی از آلومینای ذوبی قهوه ای، بوکسیت کلسینه شده و پاداکسیدان آلومینیوم برای تعیین 13 فرمولاسیون و دمای زینتر هریک از نمونه ها مطابق روش Box-Behnken استفاده شد. در ادامه با استفاده از مدل های اقتصادسنجی و تحلیل های آماری برروی داده های به دست آمده از آزمایشات، سه مدل برای پیش بینی مقدار PLC ترکیبات مختلف ارائه گردید. بررسی های بیشتر نشان می دهد دربین این مدل ها، مدل رگرسیونی درجه 3 به خوبی می تواند رفتار PLC نمونه ها را در تمامی نقاط پیش بینی نماید. نتایج بررسی های فازی نشان می دهد مقدار فاز اسپینل تشکیل شده با جایگزینی آلومینای ذوبی قهوه ای به جای بوکسیت کلسینه شده و با افزایش درصد پاداکسیدان آلومینیوم در فرمولاسیون نمونه ها کاهش می یابد.
    کلیدواژگان: دیرگدازهای آلومینا، منیزیا، گرافیت، انبساط خطی پایدار، طرح آزمایش Box، Behnken
  • بهزاد کرد صفحه 369
    در این تحقیق، اثر مقدار نانو ذرات رس بر ویژگی های کاربردی کامپوزیت چوب-پلاستیک حاصل از پلی پروپیلن وآرد چوب مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور، آرد چوب با نسبت وزنی50 درصد با پلی پروپیلن مخلوط شد و نانورس نیز با نسبت وزنی 0، 1، 2،3 درصد و ماده سازگارکننده مالئیک انیدرید اصلاح شده با پلی پروپیلن به میزان 2 درصد در تمام ترکیب ها استفاده شد. سپس نانوکامپوزیت چوب-پلاستیک با استفاده از روش قالب گیری تزریقی ساخته و خواص مختلف فیزیکی، مکانیکی، ویسکوالاستیک وآتشگیری مطابق استانداردASTM بر روی نمونه ها انجام گرفت. نتایج نشان داد که با افزایش مقدار نانو ذرات رس از 0 به 3%، مقاومت کششی و خمشی، مدول کششی و خمشی، ازدیاد طول، مدول ذخیره، مدول اتلاف، مقدار زغال باقی مانده و زمان سوختن نانوکامپوزیت حاصله افزایش می یابد. درصورتی که مقاومت به ضربه فاق دار، مقدار سوختن، مقدار حرارت آزاد شده، مقدار کل دود تولید شده، جذب آب و واکشیدگی ضخامت نانوکامپوزیت چوب-پلاستیک با افزایش مقدار نانورس کاهش می یابد. همچنین بررسی نوع فازها و مورفولوژی نانوکامپوزیت چوب-پلاستیک به کمک روش پراش اشعه ایکس و میکروسکوپ الکترونی انتقالی نشان داد که توزیع نانو ذرات رس در زمینه پلیمری از نوع ساختار بین لایه ای است و با افزایش مقدار نانو ذرات رس، فاصله بین لایه ها افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: فرآورده چوب، پلاستیک، نانورس، خواص کاربردی، میکروسکوپ عبوری الکترونی، اشعه ایکس
  • پریسا گوهریان، علی نعمتی، میترا شبانیان، عبدالله افشار صفحه 379
    هدف از این تحقیق، بررسی اثر نوع و اندازه ذرات جوانه زا برروی خصوصیات شیشه-سرامیک های دی سیلیکات لیتیم مصرفی در دندانپزشکی است. برای رسیدن به این هدف، سیستم TiO2-ZrO2-Li2O-CaO-Al2O3-SiO2 برای تهیه شیشه-سرامیک در نظر گرفته شد و از Nb2O5و P2O5به منزله عامل جوانه زا استفاده شد. پس از ذوب مواد اولیه، شیشه حاصله در محدوده دمایی C ̊500-900 تحت عملیات حرارتی قرار گرفت، تا شیشه- سرامیک با فاز بلوری اصلی دی سیلیکات لیتیم تشکیل شود. درنهایت استحکام خمشی و میکروسختی نمونه ها بررسی شد. سپس اندازه ذرات جوانه زای P2O5 به اندازه ذرات نانو تغییر یافت و تاثیر جوانه زا با اندازه نانومتری برروی خصوصیات این شیشه-سرامیک ها بررسی شد. باتوجه به نتایج حرارتی، آنالیزهای فازی، بررسی های میکروسکوپی و نتایج آزمایشات معلوم شد که نانومتری شدن اندازه ذرات جوانه زا باعث کاهش دمای جوانه زنی، تغییر مورفولوژی فاز دی سیلیکات لیتیم از سوزنی به کروی، افزایش جزء حجمی فاز بلوری اصلی دی سیلیکات لیتیم، کاهش جزء حجمی فازهای فرعی و میانی و درنتیجه بهبود خواص مکانیکی می شود. در مرحله بعد با حفظ ترکیب پایه، از Nb2O5 در نقش جوانه زا استفاده شد. تغییر نوع جوانه زا منجربه تغییر نوع فازهای بلوری، ریزساختار و تغییر مکانیزم تبلور از حجمی به سطحی شد.. با استفاده از جوانه زای Nb2O5 فاز بلوری اصلی، اسپودومن بود.
    کلیدواژگان: سیلیکات لیتیم، ریزساختار، فاز بلوری، عامل جوانه زا، خواص مکانیکی
  • مرتضی محمودان، حامد علی اکبرزاده، رضا غلامی پور صفحه 391
    پودر کاربید تنگستن-10 درصد وزنی کبالت با استفاده از آسیاب سیاره ای با متوسط اندازه ذرات اولیه حدود 5/0 میکرون آسیاب شد. نسبت وزنی گلوله به پودر به منزله متغیر آسیاب درنظرگرفته شد. سپس پودر با میکروسکوپ های الکترونی روبشی و عبوری و پراش پرتو ایکس بررسی شد. پس از تحلیل نتایج، نسبت وزنی 15 مناسب ترین نسبت وزنی به شمار آمد. در این نسبت، اندازه دانه و ذرات کاربید تنگستن به یک میزان تا 39 نانومتر کاهش یافت. نسبت مذکور در ادامه پژوهش رعایت شد. آنگاه تاثیر افزودن کاربید تانتالیم به منزله ممانعت کننده رشد دانه های کاربید تنگستن درحین تف جوشی، بررسی شد. پودر تهیه شده تحت فشار 200 مگاپاسکال پرس شد و در محدوده دمایی 1370 تا ̊C1450 به مدت 1 ساعت تف جوشی شد. سپس نمونه ها تحت آزمایش های مکانیکی و ریزساختاری قرار گرفت. در بهینه دمای تف جوشی مشخص شد که تاثیر افزودن ممانعت کننده مانع رشد دانه های کاربید تنگستن می شود و سختی را از 1490 به 1615 ویکرز می افزاید.
    کلیدواژگان: کاربید تنگستن، کبالت، کاربید تانتالیم، آسیاب پرانرژی، نسبت گلوله به پودر، سختی
  • اشکان مؤتمن، اسماعیل صلاحی صفحه 401
    دراین پژوهش پودر نانوکامپوزیتی پایه فلزی مس– (20% حجمی) آلومینا با استفاده از آسیاب سیاره ای پرانرژی، سنتز شد. تولید این پودر نانوکامپوزیتی در آسیاب مکانیکی مستقیم پودرهای اکسید مس و آلومینیوم ممکن نیست؛ زیرا واکنش بین پودرها بسیار گرمازاست و احتمال انفجار در محفظه آسیاب وجود دارد. برای حل این مشکل، از محلول جامد مس– آلومینیوم استفاده شد. آسیاب مکانیکی پودرهای مس و آلومینیوم با نسبت اتمی 6 به 1، منجربه تشکیل محلول جامد مس–آلومینیوم می شود. پس از تشکیل پودر محلول جامد مس–آلومینیوم، این پودر به همراه پودر اکسید مس برای تولید پودر نانوکامپوزیت مس–آلومینا، آسیاب مکانیکی شد. درحین آسیاب مکانیکی پودرهای اکسید مس و محلول جامد مس– آلومینیوم، آلومینیوم حبس شده در ساختار مس، خارج می شود و با اکسیژن اکسید مس، ذرات آلومینا را تشکیل می دهد. ازطرف دیگر، اکسید مس با ازدست دادن اکسیژن خود، به مس خالص تبدیل می شود. تصاویر TEM نمونه، نشانگر زمینه نانوکریستالی مسی است که نانوذرات آلومینا با اندازه ای بین 5 تا 50 نانومتر، درون زمینه مسی پخش شده اند.
    کلیدواژگان: نانوکامپوزیت پایه فلزی مس- آلومینا، آسیاب مکانیکی، محلول جامد، آسیاب سیاره ای پرانرژی
  • محمدرضا واعظی، جواد صامعی، احمد اسماعیل زادة کندجانی، علی شکوه فر صفحه 411
    تحقیقات نشان داده است که خواص مواد نیمه هادی مانند خواص الکتریکی، نوری و حسگری درحالت نانوساختار به طور چشمگیری بهبود می یابد. دراین میان اکسید روی به منزله یک نیمه هادی با خواص الکترونیکی بسیار خوب، مورد توجه زیادی قرار گرفته است. کاربرد و خواص نانوذرات اکسید روی به اندازه و مورفولوژی آنها بستگی زیادی دارد؛ ازاین رو تحقیقات بسیاری بر روی سنتز نانوذرات اکسید روی با مورفولوژی های مختلف صورت پذیرفته است. در این پژوهش نانوذرات اکسید روی به روش رسوب از حمام شیمیایی و با استفاده از یک ترکیب شیمیایی جدید، در دماهای سنتز مختلف تولید شدند. بررسی نمونه های حاصل مبین پدیدآمدن نانوذرات با اندازه های متوسط nm30-50 و با مورفولوژی های مختلف است که دراثر تغییرات دمای سنتز دچار دگرگونی های مورفولوژیکی شده اند.
    کلیدواژگان: رسوب از حمام شیمیایی، مورفولوژی، نانوذرات اکسید روی، سورفکتانت غیریونی
  • محمدرضا واعظی، نادعلی عارفیان، احمد اسماعیل زادة کندجانی، علی شکوه فر صفحه 419
    در این مقاله، نانوکامپوزیت های SnO/ZnO به روش رسوب از حمام شیمیایی (CBD) سنتز شده و تاثیر دمای سنتز برروی اندازه ذرات و مورفولوژی نانوکامپوزیت ها بررسی شده است. نتایج نشان می دهند که با افزایش دمای سنتز، اندازه نانوذرات کامپوزیتی SnO/ZnO کاهش، و مورفولوژی تغییر می یابد; به طوری که با افزایش دما، مورفولوژی از حالت صفحه ای با مدیان عرض 58 نانومتر و مدیان طول 260 نانومتر برای نمونه های سنتزشده در دمای ̊C25 به حالت کروی با مدیان قطر 58 و50 نانومتر به ترتیب برای نمونه های سنتز شده در دمای 50 و ̊C75 تغییر می کند. همچنین در دماهای پایین، درصد نانوذرات اکسید قلع ایجادشده بسیار کمتر از اکسید روی است. در این مقاله، از آنالیزهای پراش اشعه ایکس (XRD)، فلورسانس اشعه ایکس (XRF)، میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM)، میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) و BET به ترتیب برای بررسی نوع فازهای به دست آمده، درصد فازها، تعیین اندازه ذرات، مورفولوژی و تعیین مساحت ویژه سطحی استفاده شده است.
    کلیدواژگان: نانوکامپوزیت، رسوب شیمیایی، شیمی نرم، SnO، ZnO
|
  • Ali Babaei, Mehregan Mahdavi Page 323
    Cochlear implant is an electronic set which is used as a solution to resolve defects in hearing of deaf people. This device bypasses damaged parts of hearing system and transfers audio data directly to the nerves. As a result، it leads to a partial hearing. Despite lots of efforts and improvements to this device، it does not have ideal performance yet and efforts to improve its performance are still being carried out by many researchers. One of the most important challenges is the ability of testing new methods that are introduced by researchers، as implanting the device on patients without considering all the side effects might be dangerous. Computer simulation is a fair solution for this issue. In fact، if the simulation is performed based on a correct and accurate theory then results will be reliable and consistent with reality. This article describes the steps needed for designing and prototyping a sixteen channel Cochlear Implant signal processor using FPGA. It also proposes a computerized test method in order to evaluate its performance.
  • Z. Blak, S.M. Abbasi, M. Nafari Ghale, K. Zanganehmadar Page 335

    In this paper، the effect of Ti content and the number of training cycles on the shape memory behavior of TiNi alloys were investigated. For this purpose، four ingots with different composition were caste in VIM furnace and then hot-rolled and annealed. After the investigation of the shape memory effect، in order to study the two-way shape memory effect، all samples were trained in martens tic state. The results show that with increasing Ti content، shape memory effect reduces. Also، it can be seen that with increasing the number of training cycles، two-way shape memory effect increases.

  • S. Hosseini, H. Salehi, M. Servatkhah Page 341
    In this work، the structural and electronic properties of orthorhombic LaCrO3 were theoretically investigated. The calculations have been performed using a Full Potential-Linearized Augmented Plane Wave (FP-LAPW) method in the framework of Density Functional Theory (DFT) with various Approximations (GGA96، LDA، LSDA) using Wien2k package. The lattice constant parameters used in this work are a=5. 48A°، b=7. 76 A°، c=5. 15 A° for orthorhombic structure. The structural properties such as lattice constant، bulk modulus (B)، compressibility (kv) and the magnetic moment on the Cr site (µB(Cr)) have been studied in different approximations mentioned above. The calculations have been performed in two cases، (I) considering spin-orbital coupling and (II) neglecting spin-orbital coupling. The obtained results show that using GGA96 with spin effects is in a better agreement with other theoretical approximations. Besides، density of electronic states has been studied in orthorhombic LaCrO3. The results show that، there is a strong covalent band between O-O، Cr-O and La-O.
  • M. Rahmati, H. Modarress Page 347
    Zeolites have been considered as potential sorbets for hydrogen storage. So، the adsorption of molecular hydrogen on model zeolites RWY، KFI، and SAS which encompass a range of different pore structures and compositions، has been simulated employing Grand Canonical Monte Carlo (GCMC) procedure for a temperature range of 77-95K and a pressure range of 0–10 bars. The results show that the amount of adsorbed hydrogen can be affected mainly by the available volume and surface area at the same temperature and pressure. The zeolite with larger available volume shows larger adsorption capacity and the highest storage capacity were obtained for zeolite RWY.
  • M. Feizpour, M. A. Feizpour, R. Naghizadeh, F. Golestani-Fard, M. Naderpour, M. Tamandi Page 355
    In this paper attempt was made to study the simultaneous effects of alumina type، antioxidant wt% and sintering temperature on Permanent Linear Change (PLC) behavior of Alumina-Magnesia-Graphite refractories. Using Box-Behnken experimental design، by taking different weight percentages of brown fused alumina، calcined bauxite and Al-antioxidant into account، 13 compositions and sintering temperatures for different samples were prepared. Three different statistical and econometric models have been proposed to estimate the PLC of all different compositions. In addition، further investigations show that the cubic regression model can significantly estimate and forecast the PLC behavior of all tested and none tested samples. XRD results indicate that the amount of spinel phase has decreased with increasing the addition of brown fused alumina at the expense of calcined bauxite as well as increasing Al-antioxidant wt%.
  • Behzad Kord Page 369
    In this study، the effect of nanoclay particles content on practical properties of wood polymer composite made of polypropylene and wood flour were investigated. For this aim، wood flour were compund with polypropylene at 50% by weight، and nanoclay with 0، 1، 2 and 3% respectivly، also 2% of MAPP was used as the coupling agent in all formulatins. Then samples were made in injection molding، and physical، mechanical، viscoelastic and flammability properties were tested according to ASTM standard. Results indicated flexural strength، tensile strength، flexural modulus، tensile modulus، elongation، storage modulus، loss modulus، char residue and time to ignition incraesd with nanoclay loading. However impact strength، burning rate، heat release rate، total smoke production، water absorption and thickness swelling were decreased by increasing of nanoclay particles content. Also the morphological study with XRD and TEM showed that nanoclay distributed as intercalation structure in polymer matrix، and the d-spacing of layers were increased with increasing of nanoclay particles content.
  • P. Goharian, A. Nemati, M. Shabanian, A. Afshar Page 379
    The objective of the study was to evaluate the effects of nucleation agent particle size on the properties of lithium disilicate glass ceramics for dentistry applications. In order to achieve this aim، the TiO2-ZrO2-Li2O-CaO-Al2O3-SiO2 system was investigated by incorporation of P2O5 and Nb2O5 as nucleation agent. Raw materials were melted and glass heat treated at different temperatures ranging from 500-900ºC to produce glass-ceramic with the lithium disilicate major crystalline phase. In the end، flexural strength and micro hardness of the samples were studied. Then، the size of P2O5 particles was changed to the size of nano particles and the effects of nucleation agent particle size on the properties of the glass-ceramics were discussed. The change of nucleation agent particle size to nano size resulted in decreasing the nucleation temperature، the changing morphology of Li2Si2O5 crystals from needle-shaped to spherical-like، the increasing volume fraction of the lithium disilicate major crystalline phase، the decreasing volume fraction of the minor and middle phases and the optimizing of mechanical properties. In the next step، Nb2O5 was used as a nucleating agent. The changing of nucleation agent resulted in the changing kind of crystalline phases and microstructure and the changing of crystallization mechanism from volume to surface. In this step، due to the crystalline phase''s directional crystallization and coarsening، many cracks were observed in these samples. By using the nucleating agent Nb2O5، the major crystalline phase became spodumene
  • M. Mahmoodan, H. Aliakbarzadeh, R. Gholamipour Page 391
    Tungsten carbide-10wt% cobalt powders with particle size of 0/5micron were milled by high energy planetary ball mill at different balls to powder weight ratios (BPRs). The powders characterizations were studied by SEM، TEM and XRD. The best results were found at BPR equal to 15. In this ratio، the crystallite and particle size of WC decreased to 39 nm. In order to reduce the WC grain growth during the sintering process، tantalum carbide was added as a WC grain growth inhibitor during sintering. The prepared powders were compacted at 200 MPa and sintered at 1370-1450 ˚C during 1 hour. Then the mechanical and micro structural properties of the samples were determined. At optimum sintering temperature، the inhibition of WC grains growth is improved and the hardness increases from 1490 to 1615 HV30.
  • A. Motaman, E. Salahi Page 401
    Cu-20%Vol Al2O3 matal matrix nano composite powder has been synthesized by using of high energy planetrary fast milling. Due to high exothermic reaction between CuO and Al powders، direct mixing of powders could not be done therefore، to solve this problem، Cu (Al) solid solution powder has been prepared to prevent against explosion in the milling chamber. It has to be mentioned that the mechanical alloying of Cu and Al (14% At.) with atomic ratio of 6:1 for 50 hours، cause to formation of Cu (Al) solid solution powder. After that CuO powder will be added to the powder mixture and milling will be continued to produce relevant composite after 100 hours. During this process، Al will be extracted from the Cu structure and with reaction by oxygen، will produce Alumina. In the other hand، Cu. (Al) solid solution turns back to the pure Cu. Presence of alumina particles (5~30 nm) have been demonstrated by TEM micrographs.
  • M. R. Vaez, J. Samei, A. Esmaeilzadeh Kandjani, A. Shokuhfar Page 411
    Researches show that properties of semiconductor materials such as electrical، optical and sensor properties can be improved in the nano scale. Among the semiconductor materials، zinc oxide with excellent electronic properties has been considered extremely. The application and properties of zinc oxide nanoparticles relate to their size and morphology. Therefore، many researches have been made on the synthesis of zinc oxide nanoparticles with different morphologies. In this paper، zinc oxide nanoparticles have been synthesized at different temperatures from 2- Methoxy Ethanol via chemical bath deposition. The results show that the average size of the nanoparticles is 30- 50 nm and changing the synthesis temperature causes to morphological transformation.
  • M.R. Vaezi, N.A. Arefian, A. Esmaeelzadeh Kandejani Page 419
    In this paper، SNO/ZNO nano-composites have been synthesized via chemical bath deposition، CBD and the effect of synthesize temperature on the particles size and their morphology has been studied. The obtained results show that with increasing the synthesize temperature، the particles size of nano-composite decreases and their morphology changes from plate with width and length median of 58 to 260nm for samples synthesized at 25˚C to sphere with doiameter median of 58 and 50nm for samples synthesized at 50 and 75˚C، respectively. Also، at low temperature the content of SNO nano-particles is lower than that of ZNO. In this research، the type of obtained phases، phase''s percent، particles size، morphology and specific surface area were determined by XRD، XRF، Tem، SEM and BET، respectively.