فهرست مطالب

مجله پژوهش در علوم توانبخشی
سال هفتم شماره 5 (اسفند 1390)

  • ویژه نامه
  • تاریخ انتشار: 1390/12/12
  • تعداد عناوین: 20
|
  • مقاله پژوهشی اصیل
  • محمد تقی کریمی، فاطمه پل، احمد پل، نیلوفر فرشته نژاد، مسعود رفیعایی صفحه 599
    مقدمه
    در میان روش های ارزیابی کف پا، پرینت کف پا ساده ترین روش می باشد. در این روش تاکنون اغلب تست ها به صورت تحمل وزن روی یک پا در حالت استاتیک انجام شده اند. بنابراین هدف از این مطالعه، دستیابی به شاخص های اثر سطح تماس در دو حالت تحمل وزن روی دو پا در حالت استاتیک و دینامیک بود. علاوه بر این تعیین رابطه بین شاخص های استاتیک و دینامیک از دیگر اهداف این تحقیق در نظر گرفته شده بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی، تعداد 60 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در دو گروه نرمال و مبتلا به صافی کف پا شرکت داشتند. پرینت پای افراد به صورت استاتیک و دینامیک گرفته شد و پارامترهای شاخص قوس، شاخص پرینت پا و زاویه پرینت پا با استفاده از نرم افزار 2010 Solid work، مورد مطالعه قرار گرفت. تفاوت بین دو گروه توسط Two sample t-test و رابطه بین شاخص ها در حالت استاتیک و دینامیک با استفاده از آزمون Pearson correlation به دست آمد.
    یافته ها
    شاخص های اثر سطح تماس دو گروه با یکدیگر تفاوت زیادی داشتند (05/0 > P). به علاوه بین شاخص ها در حالت استاتیک و دینامیک رابطه وجود داشت (808/0 < r).
    نتیجه گیری
    شاخص های اثر سطح تماس را می توان در افراد مبتلا به صافی کف پا به منظور ارزیابی به کار برد. رابطه مشخصی بین پارامترها در حالت استاتیک و دینامیک وجود دارد. به همین علت پیشنهاد می شود ارزیابی پا طی راه رفتن با در نظر گرفتن پارامترهای استاتیک صورت گیرد.
    کلیدواژگان: شاخص های اثر سطح تماس، صافی کف پا، استاتیک، دینامیک
  • سمیرا توکل، بیژن شفیعی، لیلا علی نیا صفحه 605
    مقدمه
    کسب مهارت های آگاهی واج شناختی در رشد گفتار و زبان و تحصیل کودکان تاثیر به سزایی دارد. این مهارت ها باعث می گردد که کودکان قادر به بیان کامل تر مفاهیم ذهنی خویش شوند. مطالعات قبلی نشان دادند که کودکان مبتلا به سندرم داون مشکلاتی در فراگیری مهارت های آگاهی واج شناختی دارند. هدف این پژوهش، تعیین سطح مهارت های آگاهی واج شناختی کودکان مبتلا به سندرم داون بود.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق که به روش توصیفی- تحلیلی انجام شد، کلیه کودکان مبتلا به سندرم داون شهر اصفهان، با استفاده از آزمون آگاهی واج شناختی مورد بررسی قرار گرفتند. به منظور اجرای آزمون، آزمودنی ها به صورت انفرادی توسط زیرآزمون ها مورد ارزیابی قرار گرفتند و نتایج در چک لیست مورد نظر ثبت شد. تجزیه و تحلیل نتایج با استفاده از آزمون t-test و نرم افزار 16SPSS صورت گرفت.
    یافته ها
    در این پژوهش هر چند دختران بهتر از پسران عمل کردند، ولی تفاوت معنی داری بین مهارت های آگاهی واج شناختی در دو جنس دختر و پسر مشاهده نشد. بالاترین میانگین مهارت های آگاهی واج شناختی در 12 حیطه مورد نظر، در هر دو جنس مربوط به مهارت ترکیب واج و کمترین میانگین به دست آمده، مربوط به مهارت آگاهی از هجای وسط بود. ترتیب آسان به مشکل مهارت های آگاهی واج شناختی در دو جنس به صورت؛ شناسایی واج اول، شناسایی واج آخر، آگاهی از هجای آخر، قافیه، تجانس، حذف واج اول و حذف واج میانی بود.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج پژوهش حاضر، مهارت های آگاهی واج شناختی در دختران بهتر از پسران بود (هر چند تفاوت ها معنی دار نبود). به علاوه نتایج حاصله نشان داد که همان گونه که در کودکان عادی دیده می شود، در گروه مورد مطالعه نیز مهارت در تمام موارد آگاهی واج شناختی یکسان نبوده و به یک اندازه رشد نکرده است. به عبارت دیگر برخی از موارد نسبت به بقیه مشکل تر بودند و زمان بیشتری برای رشد نیاز داشتند.
    کلیدواژگان: سندرم داون، آگاهی واج شناختی، کودکان
  • حسین سورتجی، سید محمد صادق حسینی *، فاطمه محمدیان صفحه 613
    مقدمه

    از دیدگاه طبقه بندی بین المللی کارکرد، ناتوانی و سلامت (International classification of functioning، disability and health یا ICF)، فلج مغزی با نقص های ساختار و کارکرد بدنی، محدودیت قابل توجه در فعالیت ها و مشارکت در نقش های اجتماعی همراه است. هدف این پژوهش بررسی تاثیر روش اصلاح شده حرکت درمانی با محدودیت اجباری بر اساس سطوح ICF بوده است.

    مواد و روش ها

    این پژوهش با طرح کارآزمایی کنترل شده تصادفی (یک سو کور و طرح دو عاملی)، بر روی 28 شرکت کننده که بر اساس ملاک های ورود و کنارگذاری در دو گروه حرکت درمانی با محدودیت اجباری و گروه شاهد قرار گرفتند، انجام شد. مداخله در گروه حرکت درمانی با محدودیت اجباری به صورت 6 ساعت در روز، در طی 10 روز انجام شد. گروه شاهد از درمان رایج کاردرمانی استفاده می کردند. به منظور مقایسه بین دو گروه از آزمون Independent-samples t test برای اختلاف نمرات و برای بررسی تاثیر هر روش از آزمون Paired-samples t test استفاده شد.

    یافته ها

    بر اساس سطوح ICF در سطح ساختار و کارکرد بدنی در متغیرهای تون عضلانی شانه، دامنه حرکتی غیر فعالانه مچ دست و ساعد بین دو گروه اختلاف معنی داری دیده شد (05/0 > P). همچنین در سطوح فعالیت و مشارکت نیز تفاوت هایی در متغیرهای چیره دستی، هماهنگی دوطرفه، هماهنگی اندام فوقانی و ادراک والدین (فراوانی و کیفیت) دیده شد.

    نتیجه گیری

    از یافته های پ‍ژوهش حاضر می توان نتیجه گیری نمود که حرکت درمانی با محدودیت اجباری نسبت به سطح کارکرد و ساختار بدنی بر سطوح فعالیت و مشارکت تاثیر مطلوب تری داشته است. این موضوع ممکن است به عواملی نظیر تکلیف مدار بودن روش، طول دوره و انگیزش مرتبط باشد. این مساله حاکی از آن است که حرکت درمانی با محدودیت اجباری در مقایسه با برخی روش ها (روش های فرایند مدار) تاثیر بهنگام تری بر عملکرد روزمره و کیفیت زندگی کودکان به جای می گذارد.

    کلیدواژگان: حرکت درمانی با محدودیت اجباری، فلج مغزی، کارکرد دستی
  • سیدمحسن میربد، هاجر صرامی، فاطمه مرتازی، مریم زرین مقدم صفحه 621
    مقدمه
    تغییرات فیزیولوژیک مرتبط با حاملگی باعث به هم خوردن وضعیت بدن و ایجاد کمردرد می شود که هنوز علت خاص این کمردردها مشخص نیست. در حال حاضر به دلیل تناقض های بسیار، اثرات تمرینی- درمانی در کاهش کمردردهای دوران بارداری به طور کامل شناخته نشده است. هدف از اجرای این مطالعه بررسی تاثیر تمرینات ایزومتریک در کاهش دردهای لگنی و کمردرد در خانم های باردار شهر اصفهان بود.
    مواد و روش ها
    نوع مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی (Randomized clinical trials) بود. تعداد 58 خانم باردار در ماه های بارداری بین 3 تا 7 ماه، در رده سنی20 تا 35 سال مبتلا به دردهای لگنی و کمردرد که در ماه آبان و آذر 1387 به کلینیک زنان و زایمان مراجعه کرده بودند، وارد مطالعه شدند. افراد به صورت تصادفی در دو گروه مساوی قرار گرفتند. به گروه آزمون (29 نفر) تمرینات ایزومتریک آموزش داده شد و گروه شاهد جهت هیچ مداخله ای قرار نداشتند. همه افراد پرسش نامه مربوط به کمردرد و توانایی انجام فعالیت را پر کردند. یک ماه بعد همه افراد پرسش نامه دوم حاوی همان اطلاعات را پر کردند. اطلاعات به دست آمده در نرم افزار 14SPSS تجزیه و تحلیل شد و سطح معنی داری 05/0 > P در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در تمام فعالیت های مورد نظر اختلاف معنی داری بین گروه تمرین درمانی و شاهد وجود داشت (05/0 > P). همچنین کاهش شدت درد به صورت قابل توجهی قبل و بعد از تمرین درمانی مشاهده شد (05/0 > P). در صورتی که در گروه شاهد اختلاف معنی داری دیده نشد (05/0 < P).
    نتیجه گیری
    تمرینات ایزومتریک می تواند به عنوان روشی موثر در کاهش دردهای کمر و لگن در دوران بارداری استفاده شود.
    کلیدواژگان: دوران بارداری، دردهای کمری و لگنی، تمرینات ایزومتریک
  • پریسا رضایی، اخترالسادات ترابی پور، زهرا توکلی، لیلا کارگر صفحه 633
    مقدمه
    شکاف کام و لب یکی از اختلالات ساختمانی است که بر وضوح گفتار تاثیر می گذارد و عملکرد ارتباطی را مختل می سازد. در کودکان مبتلا به شکاف کام اغلب بی کفایتی دریچه کامی- حلقی و به دنبال آن خطاهای تولید جبرانی انتظار می رود. در این پژوهش سعی شد که در زمینه درصد فراوانی انواع خطاهای تولید جبرانی در سنین پیش دبستانی اطلاعاتی فراهم شود تا شاید زمینه ای برای مطالعات بیشتر در این حیطه به وجود آید.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی- مقطعی بود. با توجه به کل نمونه های در دسترس، تعداد 31 کودک دچار شکاف کام 7-3 ساله از کلینیک های گفتاردرمانی شهر اصفهان انتخاب گردید. سپس با استفاده از تست تولیدی رایج در پرونده های تولید و تشدید، از آزمون تکرار کلمه برای مشخص کردن نوع خطای تولید جبرانی استفاده شد. صدای کودک در حین ارزیابی با ضبط صوت ضبط گردید. سپس خطاها با شنیدن مجدد صدای کودک و اتفاق نظر کلیه آزمون گران ثبت شد. اطلاعات به دست آمده توسط نرم افزار 13SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    درصد فراوانی خطای تولید جبرانی انسدادی چاکنایی در جمعیت مورد مطالعه برابر 1/58 درصد، خطای انسدادی حلقی برابر 4/48 درصد، خطای سایشی حلقی برابر 3/61 درصد، خطای مرکب حلقی برابر با 7/38 درصد، خطای سایشی خیشومی خلفی برابر با 6/22 درصد و خطای انسداد خلفی میانی کام برابر 2/74 درصد به دست آمد.
    نتیجه گیری
    در این تحقیق درصد فراوانی انواع خطاهای تولید جبرانی به دست آمد که با تعدادی از نتایج پژوهش های خارجی متفاوت بود. این مساله شاید به تفاوت در تعداد نمونه ها، گروه های سنی و طبقه بندی این خطاها در تحقیقات مختلف مربوط می شود.
    کلیدواژگان: شکاف کام، خطای تولید جبرانی، اختلالات تولیدی
  • هدیه هاشمی، اکبر بهرامی، لیلا قسیسین، معصومه صالحی، اکبر حسن زاده صفحه 640
    مقدمه
    اتیسم ناتوانی رشدی پیچیده ای است که به طور شاخص در طول سه سال اول زندگی در نتیجه یک اختلال نورولوژیک تاثیرگذار بر عملکرد نمایان می شود. مطالعه حاضر با هدف، بررسی فراوانی تعدادی از حوادث تاثیرگذار در دوران رشد در کودکان مبتلا به اختلال اتیسم و سپس مقایسه این حوادث در کودکان طبیعی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش توصیفی- تحلیلی روی 50 کودک مبتلا به اختلال اتیسم و 50 کودک طبیعی 11-4 ساله شهر اصفهان انجام شد. ابتدا حوادث مهم و تاثیرگذار قبل، حین و بعد از تولد کودکان مبتلا به اتیسم با بررسی متون جمع آوری گردید و سپس در قالب پرسش نامه واحدی توسط مادر کودک تکمیل شد. نتایج به دست آمده توسط نرم افزار 14SPSS و سطح معنی داری 05/0 > P به وسیله آزمون های 2χ، Mann-Whitney test و Fisher''s exact test مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    افزایش سن پدر و مادر، بالا بودن استرس مادر در دوران بارداری، وجود علایم آلرژیک در دوره بارداری، ازدواج فامیلی در والدین کودک، وجود سابقه اختلالات ارتباطی و گفتار و زبان در خانواده، زایمان مادر به صورت سزارین، تب بالا، ضربه به سر و تشنج با وقوع اختلال اتیسم رابطه معنی داری داشتند (05/0 > P).
    نتیجه گیری
    اگر چه به کمک این مطالعه قادر نخواهیم بود که علل قاطعی برای اختلال اتیسم ارایه دهیم، ولی به این وسیله عوامل خطرساز احتمالی معرفی خواهند شد. علاوه بر این یافته های این مطالعه بیانگر این است که عوامل قبل، حین و بعد از تولد که به نوعی به انحراف در رشد جنین مربوط می شوند، در ایجاد اختلال اتیسم نقش مهمی دارند.
    کلیدواژگان: اختلال اتیسم، کودکان طبیعی، حوادث دوران رشد، حوادث قبل از تولد، حوادث بعد تولد
  • محمدتقی کریمی، نیلوفر فرشته نژاد، فاطمه پل صفحه 652
    مقدمه
    کاهش ارتفاع قوس طولی داخلی پا تحت عنوان صافی کف پا خوانده می شود. تحقیقات بسیاری پیرامون اثبات تاثیر صافی کف پا بر ویژگی های راه رفتن افراد صورت گرفته است، اما در زمینه تاثیر کف پای صاف بر مصرف انرژی این افراد شواهد اندکی وجود دارد. هدف از مطالعه حاضر، بررسی تاثیر صافی کف پا و درمان ارتزی آن بر تغییرات مصرف انرژی این بیماران بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه دو گروه 25 نفری از افراد سالم و دارای کف پای صاف شرکت کردند. مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی بود. نمونه های مورد نظر از بین دانشجویان و کارمندان خانم دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با میانگین سنی 21 سال انتخاب شدند. ارزیابی هر دو پای افراد هر دو گروه از طریق فوت پرینت و به کمک نرم افزار Solid work انجام شد. برای اندازه گیری میزان مصرف انرژی از متغیر شاخص نرخ فیزیولوژیکی (Physiological cost index یا PCI) استفاده گردید. بررسی این متغیر با کمک سیستم اندازه گیری ضربان قلب در حین حرکت، ساخت شرکت پولار صورت گرفت. تفاوت بین PCI هر دو گروه توسطTwo sample t-test و تاثیر استفاده از ارتز توسط Paired t-test مورد بررسی قرار گرفت. میزان متوسط PCI در افراد سالم 368/0 و در افراد با صافی کف پا 357/0 ارزیابی گردید (0393/0 = P).
    یافته ها
    مصرف انرژی افراد دچار صافی کف پا نسبت به افراد سالم تفاوت محسوسی داشت. استفاده از کفی طبی عملکرد افراد دچار صافی کف پا را حین راه رفتن ارتقاء داد (05/0 > P). مقدار مصرف انرژی بر اساس پارامترهای PCI و THB (Total heart rate beat) تفاوت معنی داری را حین استفاده از کفی و بدون کفی نشان داد (05/0 > P).
    نتیجه گیری
    راستای نا مطلوب مفاصل اندام تحتانی در بیماران دچار صافی کف پا موجب افزایش PCI در افراد این گروه نسبت به افراد سالم می شود و استفاده از کفی های طبی موجب بهبود راستای پا و در نتیجه کاهش مصرف انرژی در این افراد می گردد.
    کلیدواژگان: صافی کف پا، مصرف انرژی، شاخص نرخ فیزیولوژیکی، راه رفتن، کفی طبی
  • فرشته سادات عمارتی، مهدی نمازی زاده، پونه مختاری، فاطمه محمدیان صفحه 661
    مقدمه
    هدف از انجام این تحقیق، بررسی تاثیر یک دوره بازی های منتخب دبستانی بر رشد ادراکی- حرکتی و رشد اجتماعی کودکان بوده است. همچنین تاثیر این بازی ها بر اجزای رشد ادراکی- حرکتی همچون سرعت، تعادل، هماهنگی دو جانبه، قدرت، هماهنگی فوقانی، سرعت پاسخ، کنترل دیداری حرکتی و چالاکی اندام فوقانی در دختران 9-8 ساله مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    در این کارآزمایی بالینی تصادفی، تعداد 48 نفر از دانش آموزان کلاس دوم و سوم ابتدایی به صورت تصادفی از بین نمونه های همگن شده به وسیله پرسش نامه فردی انتخاب گردیدند و پس از انجام پیش آزمون مهارت های ادراکی- حرکتی Bruininks–Oseretsky و آزمون رشد اجتماعی Vineland به دو گروه بازی های دبستانی و فعالیت های معمول تقسیم شدند. در مرحله بعد بازی های دبستانی به مدت 8 هفته و 3 جلسه در هر هفته اجرا شد. در نهایت از هر دو گروه پس آزمون به عمل آمد. سپس اطلاعات به دست آمده از پرسش نامه مشخصات فردی و آزمون های مربوط ثبت و به صورت توصیفی طبقه بندی و تنظیم گردید. آنالیز داده ها با استفاده از نرم افزار 16SPSS و در سطح 05/0 > P صورت گرفت. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از آزمون های پارامتریک Independent t-test و Dependent t-test انجام شد.
    یافته ها
    بازی های منتخب دبستانی نسبت به فعالیت های معمول از نظر آماری تاثیر معنی داری بر سرعت، هماهنگی فوقانی، چالاکی اندام فوقانی و رشد ادراکی- حرکتی آزمودنی ها داشت (001/0 > P). ولی تاثیر آن بر تعادل ایستا و پویا، هماهنگی دو جانبه، قدرت، سرعت پاسخ، کنترل دیداری- حرکتی و رشد اجتماعی آزمودنی ها معنی دار نبود (05/0 < P).
    نتیجه گیری
    بازی های دبستانی می تواند برنامه مناسبی برای رشد مهارت های ادراکی- حرکتی کودک باشد. این در حالی است که ارتقای مهارت های اجتماعی کودکان نیازمند فعالیت های گروهی برنامه ریزی شده و ساختارمند می باشد.
    کلیدواژگان: رشد ادراکی، حرکتی، رشد اجتماعی، بازی های دبستانی، دختران
  • نگین چهره نگار، فرنوش شمس*، ساره زرشناس، فاطمه کاظمی صفحه 674
    مقدمه

    آسیب شناختی خفیف (Mild cognitive impairment یا MCI) یک وضعیت بینابینی میان وضعیت شناختی طبیعی سالمندی و دمانس می باشد و سندرم بالینی است که در گروه آسیب های شناختی قرار می گیرد. سالمندان مبتلا به MCI خطر پیشرفت بیماری را تا دمانس و به خصوص بیماری آلزایمر دارند. با توجه به روند پیر شدن جامعه ضرورت شناسایی ابزارهایی که بتواند با روشی آسان موارد مشکوک به این اختلال را شناسایی کنند، به شدت احساس می شود. این مطالعه با هدف بررسی همخوانی بین دو آزمون MMSE (Mini-Mental state examination) و MoCA (Montreal cognitive assessment) در تعیین اختلال شناختی در سالمندان سالم که علایم بالینی اختلال شناختی خفیف را نشان نمی دهند، طراحی و انجام شده است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مقطعی 47 سالمند (25 زن و 22 مرد) با سن 60 سال به بالا در سطح شهر شیراز از طریق نمونه گیری در دسترس، مورد بررسی قرار گرفتند. از افراد شرکت کننده آزمون های MMSE و MoCA به صورت آزمون- پس آزمون و با فاصله 2 ماه گرفته شد و روش های آماری به کار گرفته شده جهت مقایسه همخوانی این دو آزمون شامل Regression analysis بود.

    یافته ها

    میانگین سنی افراد سالمند 05/22 ± 43/69 بود. ضریب همبستگی Pearson (0001/0 > P، 69/0 = r) رابطه معنی دار مثبتی بین آزمون MoCA درtest و retest نشان داد. عدم وجود همخوانی بین دو آزمون MMSE و MoCA توسط تحلیل رگرسیون ساده (602/0 = r و 362/0 = 2R) نشان داده شد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که بین دو آزمون همخوانی قابل قبولی وجود ندارد. به نظر می رسد به دلیل بالا بودن ثبات داخلی آزمون ارزیابی شناختی مونترآل و سالم بودن جمعیت مورد مطالعه می باشد. عدم همخوانی بین نمرات این دو آزمون به معنی عدم توانایی آزمون معاینه مختصر وضعیت روانی در تشخیص اختلال شناختی خفیف شناختی می باشد.

    کلیدواژگان: آزمون معاینه مختصر وضعیت روانی، آزمون ارزیابی شناختی مونترآل، اختلال شناختی خفیف، سالمندان
  • بهروز محمودی بختیاری، مریم ثریا*، زهره بدیعی، یلدا کاظمی، بهرام سلیمانی صفحه 681
    مقدمه

    فراگیری واژگان یک مولفه پیچیده و اصلی از رشد زبانی کودک در مراحل اولیه زبان آموزی می باشد. هدف از پژوهش حاضر، تعیین اندازه خزانه واژگان بیانی کودکان 36-18 ماهه طبیعی بود تا از طریق نتایج آن اطلاعاتی در مورد معیارهای اولیه رشد خزانه واژگان بیانی به دست آید.

    مواد و روش ها

    این مطالعه توصیفی- مقطعی بود. اندازه خزانه واژگان بیانی 42 کودک 36-18 ماهه طبیعی در سه گروه سنی با فواصل 6 ماهه با استفاده از فرم II از فهرست CDI مورد ارزیابی قرار گرفت. فرم ها توسط مادران تکمیل شد و تعداد واژگان بیانی هر کودک به طور جداگانه محاسبه گردید و با استفاده از آزمون های آنالیز واریانس تحلیل شد.

    یافته ها

    میانگین اندازه خزانه واژگان بیانی در سه گروه سنی از نظر آماری متفاوت بود (001/0 > P). در سه گروه سنی میانگین اندازه خزانه واژگان بیانی، طبقه اسامی رایج بیشترین (001/0 = P) و واژگان دستوری کمترین سهم (02/0 = P) را از اندازه خزانه واژگان بیانی داشتند.

    نتیجه گیری

    یافته ها بیان گر وجود تنوع زیاد در تعداد واژگان طبقات واژگانی مختلف در این محدوده سنی بود. اسامی رایج به علت کاربرد زیاد در محیط، بیشترین سهم و واژگان دستوری به علت بسامد و ضرورت کم در استفاده، کمترین سهم از واژگان را در بر گرفته بود.

    کلیدواژگان: خزانه واژگان بیانی، 36، 18 ماهگی، کودکان طبیعی، CDI
  • تکتم مظاهری، ماندانا فلاح پور، مسعود کریملو، علی حسینی صفحه 688
    مقدمه
    هدف از پژوهش حاضر، فراهم سازی ابزاری با روایی مطلوب به زبان فارسی، جهت سنجش تاثیرات سکته مغزی در افراد مبتلا به سکته مغزی (Stroke) از طریق ترجمه و معادل سازی پرسش نامه SIS (Stroke impact scale) به زبان فارسی و بررسی روایی (Validity) نسخه فارسی معادل سازی شده در این افراد بود.
    مواد و روش ها
    تحقیق حاضر یک مطالعه غیر تجربی از نوع متدولوژیک بود. پرسش نامه SIS طی سه مرحله طبق روش IQOLA (International quality of life assessment project) به زبان فارسی ترجمه و معادل سازی شد. در این تحقیق، روایی صوری (Face validity)، روایی همگرا (Convergent validity) و روایی همگرایی گزینه ها (Item convergence) بررسی گردید. در پژوهش حاضر جهت بررسی روایی همگرا، 20 نفر از افراد مورد مطالعه توسط نسخه فارسی پرسش نامه SIS ارزیابی گردیدند و دوباره همان افراد توسط سایر مقیاس های خارجی معتبر FMA (Fugal meyer motor assessment)، SF-36 (Social functioning)، FAT (Farsi aphasia test)، MMSE (Mini mental state examination)، HADS (Hospital anxiety depression scale) و BI (Barthel ADL index) مورد ارزیابی قرار گرفتند. همچنین جهت بررسی روایی همگرایی گزینه ها، این پرسش نامه در اختیار 60 نفر از افراد مورد مطالعه قرار گرفت و ضریب همبستگی نمره هر گزینه با نمره کل همان حوزه تحت تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. کلیه افراد مورد مطالعه (80 = n) طبق تشخیص پزشک، مبتلا به سکته مغزی بودند و به دو بیمارستان کاشانی و الزهرا (س) در شهر اصفهان از سال 1384 تا 1386، جهت دریافت خدمات پزشکی و توان بخشی مراجعه کرده بودند. روش نمونه گیری به صورت ساده و غیر احتمالی بود.
    یافته ها
    سوالات از نظر بیماران قابل قبول و قابل فهم گزارش شد. ضرایب همبستگی بین هر یک از حوزه های نسخه فارسی معادل سازی شده پرسش نامه SIS با مقیاس خارجی استاندارد به کار گرفته شد، بین 67 تا 96 درصد را نشان می داد. لذا مقیاس های خارجی به کار گرفته شده است و آزمون SIS هر دو به بررسی یک مفهوم و بررسی ساختار مورد نظر می پردازند. ضرایب همبستگی بالا بین نمره هر گزینه با نمره کل هر حوزه مربوطه، نمایان گر این مهم است که هر گزینه در مجموع گزینه های حوزه مربوطه مناسب بود و همگی به بررسی یک ساختار مشترک می پردازند.
    نتیجه گیری
    پرسش نامه SIS از روایی خوبی برخوردار بود و می توان آن را به عنوان ابزاری روا، به منظور سنجش تاثیرات بیماری در افراد مبتلا به سکته مغزی به کار برد.
    کلیدواژگان: سکته مغزی، پرسش نامه مقیاس سنجش تاثیرات سکته مغزی، ترجمه، معادل سازی، روایی
  • بیژن شفیعی صفحه 698
    مقدمه
    بررسی استراتژی و روش های درمانی جایگزین در درمان لکنت با توجه به ویژگی های این اختلال و طولانی بودن زمان درمانی و احتمال بازگشت آن، از اهمیت زیادی برخوردار است. طب سوزنی به عنوان یک روش درمانی در درمان لکنت، معرفی شده است. هدف از انجام این پژوهش، تعیین نتایج مداخله طب سوزنی لیزری و مقایسه آن با گفتار درمانی بر درمان افراد مبتلا به لکنت بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تحلیلی و به شیوه مورد- شاهدی بر روی 20 فرد دارای لکنت و 20 فرد فاقد لکنت انجام شدگرفت. در این پژوهش همراه با گفتاردرمانی، طب سوزنی لیزری بر روی 10 نفر از افراد مبتلا به لکنت که از کودکی دچار لکنت بودند، استفاده شد. سپس نتایج با یافته های حاصل از درمان 10 نفر افراد مبتلا به لکنت که فقط تحت گفتاردرمانی و لیزر درمانی دارونما قرار داشتند، مقایسه شد. تمام نمونه ها 12 هفته پس از پایان مداخله پی گیری شدند. داده ها با استفاده از آزمون های تحلیل واریانس یک طرفه مکرر و آزمون t مستقل و نرم افزار 18SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    همراه بودن گفتاردرمانی با طب سوزنی لیزری باعث افزایش تاثیر گذاری درمان شده است و ثبات و باقی ماندن درمان نیز افزایش می یابد و احتمال برگشت لکنت پس از درمان نیز کاهش می یابد. سرعت گفتار و درصد کلمات لکنت شده قبل و پس از درمان در هر دو گروه الف و ب کاهش نشان داد، اما پی گیری درمان پس از 12 هفته نشان داد که در گروه طب سوزنی لیزری، نتایج ثبات درمانی بیشتری داشت و تفاوت میان دو گروه معنی دار است.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که استفاده از طب سوزنی لیزری یا لیزر درمانی همراه با گفتار درمانی تاثیرات زیادی بر درمان لکنت داشته و از عود یا بازگشت لکنت پس از پایان درمان که یک مساله بسیار شایع است، نیز تا حد زیادی جلوگیری می کند.
    کلیدواژگان: لکنت، طب سوزنی، لیزر، درمان، نتیجه
  • مقاله مروری
  • فاطمه استکی قشقایی، معصومه صادقی، صفورا یزدخواستی صفحه 706
    مقدمه
    بیماری های قلبی عروقی، یکی از بزرگ ترین مشکلات جوامع امروزی است که درصد زیادی از بیماری زایی و مرگ و میر را به خود اختصاص داده است. از آن جا که فعالیت فیزیکی یا به عبارتی ورزش، در درمان و پیش گیری از بیماری های مختلف به خصوص بیماری های قلب و عروق نقش به سزایی ایفا می کند، امروزه علم جدید جهت برآوردن این امر در بطن برنامه های درمانی و پزشکی کوشش فراوانی نموده است. از آن جمله تاسیس مراکز توان بخشی قلبی می باشد که تمرینات ورزشی در قالب برنامه توان بخشی زیر نظر پزشک، روی بیماران قلبی به اجرا در می آیند. از این رو، محقق بر آن است تا با مرور بر شواهد علمی، اثرات مفید برنامه توان بخشی قلبی و انجام تمرینات ورزشی متعدد را، بر بازگشت بیماران قلبی عروقی به زندگی فعال و رضایت مندانه، ارایه نماید.
    مواد و روش ها
    مراکز توان بخشی قلبی با ارایه خدمات جامع و فراگیر از جمله ارزیابی پزشکی، تجویز تمرینات ورزشی، اصلاح ریسک فاکتورهای قلبی، آموزش و مشاوره به منظور پیش گیری اولیه و ثانویه این بیماری طراحی شده است و بیماران قلبی می توانند با گذراندن چهار مرحله از مراقبت های توان بخشی که تحت نظارت پزشک، فیزیولوژیست ورزش و پرستار انجام می گیرد، از اثرات مفید آن به طور مستمر بهره مند گردند.
    نتیجه گیری
    توان بخشی قلبی به همراه تمرینات ورزشی منظم، در متوقف نمودن روند بیماری های قلبی و کاهش علایم وابسته به آن و بهبود سلامت روانی و افزایش ظرفیت عملکردی و برگشت به زندگی مجدد بدون وابستگی به دیگران و از همه مهم تر کاهش مرگ و میر نقش دارد.
    کلیدواژگان: توان بخشی قلبی، بیماری قلبی عروقی، تمرینات ورزشی
  • مریم دلفی، میمنه جعفری صفحه 716
    مقدمه
    وزوز یکی از علایم شایع در بیماری های گوش و آسیب های نورولوژیک است که می توان آن را یک علامت پزشکی دانست که با وجودی که هیچ صدایی در محیط وجود ندارد، بیمار از وجود صدا در گوش یا سر شکایت دارد. این شکایت اغلب به عنوان یک بیماری در نظر گرفته نمی شود، بلکه خودش بخشی از شرایط بیماری مانند کم شنوایی ناگهانی، ضربه صوتی، اختلال عملکرد حلزونی، بیماری منیر یا اختلال نورولوژیک است. تجزیه پدیده وزوز از دیدگاه علوم اعصاب موجب ایجاد یک نظریه جدید درباره وزوز شده است که در این مقاله با جزییات کامل به عنوان مدل نوروفیزیولوژیک وزوز توضیح داده شده است.
    مواد و روش ها
    با استفاده از کلید واژه های «وزوز»، «مدل نوروفیزیولوژیک وزوز» و «مکانیسم های وزوز» مقالات منتشر شده در این مورد، در بانک های اطلاعاتی Science direct، Pubmed، Google scholar، Proquest و Scopus در بازه زمانی 2011-1994، مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    حاصل جستجوی انجام گرفته، 35 مقاله پژوهشی و 7 مقاله مروری بود. پس از بررسی عنوان، مقدمه و بحث در مورد مقالات پژوهشی و مطالعه کامل مقالات مروری، 18 مقاله یافت شد که به موضوع مورد نظر پرداخته بودند و با استفاده از آن ها این مقاله مروری نگاشته شد.
    نتیجه گیری
    بر اساس مدل نوروفیزیولوژی وزوز مسیرهای شنوایی و غیرشنوایی در ایجاد وزوز نقش دارند. درک بلندی وزوز و میزان آزاردهندگی به فعالیت سیستم لیمبیک بستگی دارد.
    کلیدواژگان: وزوز، مدل نوروفیزیولوژیک شنوایی، مدل نوروفیزیولوژیک غیرشنوایی
  • خدیجه خزاعلی، مهدی رصافیانی صفحه 723
    مقدمه
    کار «Occupation» شامل تکالیف روزمره و فعالیت های هدفمندی است که در آن ها مشارکت می کنیم و برای هر فرد معنی و یا ارزش شخصی یا ذهنی خاصی داشته است و تحت تاثیر پیشینه فرهنگی، علایق و جنبه هایی از زندگی که برای فرد معنی دارند، قرار دارد. مفهوم «کار» به عنوان هسته مرکزی کاردرمانی، از اهمیت خاصی برخوردار می باشد. مفهوم «کار» دارای ساختاری پیچیده است که شامل مفاهیم مرتبط فراوانی می باشد که هر کدام نیز در جای خود پیچیده هستند. با توجه به تعاریف متعدد کار به نظر می رسد یک تعریف جامع و واحد از آن، جهت استفاده کاردرمانگران در تیم توان بخشی و برای شرح خدمات خود، لازم و ضروری است.
    مواد و روش ها
    برای این پژوهش، روش کیفی پدیدارشناختی انتخاب شد؛ به این دلیل که هدف اصلی آن دستیابی به یک تعریف جامع در رابطه با کار بود. جامعه مورد بررسی شامل متخصصین کاردرمانی بود که از نمونه گیری در دسترس استفاده گردید. در مرحله اول، منابع و تعاریف موجود بررسی شد و تعریفی که در برگیرنده تمام جنبه های «کار» باشد تدوین گردید. سپس این تعریف توسط یک گروه از متخصصین کاردرمانی در قالب گروه متمرکز تکمیل شد و جمع آوری داده ها به روش دلفی صورت گرفت.
    یافته ها
    مفهوم کار دارای مفاهیم گسترده ای است که بر طبق نظر شرکت کنندگان مفاهیمی همچون هدفمندی و معنی داری از مولفه های اصلی آن می باشد. همچنین در تعریف کار باید انجام دادن فرد یا عملکرد کاری و بافتاری که کار در آن انجام شده است، مورد توجه قرار گیرند.
    نتیجه گیری
    در تعریف ارایه شده در نتیجه این پژوهش، کار دارای ویژگی هایی همچون هدفمندی و معناداری است که از ارتباط بین ساختار رشدی فرد و قالب کاری او منتج گردیده است و عملکرد فیزیکی یا ذهنی شخص در حیطه هایی همچون فعالیت های روزمره زندگی، خواب و استراحت، آموزش، شغل، بازی و اوقات فراغت، مشارکت اجتماعی و یا ترکیبی از این ها می باشد. این تعریف در مقایسه با تعاریفی که تاکنون در مورد کار ارایه شده، کامل تر و عینی تر است و تمام مفاهیم ضروری و اصلی کار را در بردارد که کاردرمانگران می توانند از آن در شرح خدمات کاردرمانی و نیز در روند کار تیمی و در ارتباط با همکاران توان بخشی استفاده نمایند.
    کلیدواژگان: کاردرمانی، کار، تعریف
  • فرشته شمسیان صفحه 732
    مقدمه
    مولتیپل اسکلروز (Multiple sclerosis یا MS) یکی از شایع ترین بیماری های سیستم عصبی در انسان است که اغلب بالغین جوان را مبتلا می سازد. در این بیماری علاوه بر علایم شایع نظیر ضعف اندام ها، سرگیجه و دوبینی در 50-40 درصد بیماران، اختلالات حرکتی گفتار به صورت دیزآرتری دیده می شود. به دلیل این که جایگاه ضایعه در این بیماری به طور عمده نواحی زیرقشری می باشد، این فرضیه وجود دارد که عملکرد زبانی دست نخورده باقی می ماند و بنابراین در برنامه های درمانی مورد ارزیابی و درمان قرار نمی گیرد. با توجه به اهمیت زبان در ارتباطات انسانی و کیفیت زندگی، این مطالعه با هدف بررسی وجود اختلالات زبانی در بیماران MS انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مقاله مروری بر تحقیقات منتشر شده بین سال های 2011-1990 در پایگاه های اطلاعاتی Pubmed، Ebsco، ISI، Elsevior و Iran doc و هم چنین جستجو در منابع کتابخانه ای بوده است. جستجوی اولیه با کلید واژه های «Rehabilitation cognition، Speech، Language و Multiple sclerosis» انجام شد. معیار گزینش مقالات در مرحله دوم شیوه اجرای پژوهش بود. به این ترتیب که با مطالعه خلاصه مقالات در صورتی که پژوهش گر در شیوه اجرای پژوهش خود به بررسی مهارت های گفتاری و زبانی مختلف در بیماران MS پرداخته بود یا در بررسی مهارت های شناختی افراد مبتلا به MS به مهارت های زبانی آن ها نیز توجه کرده بود، مقاله مورد نظر انتخاب و با مطالعه متن کامل آن، جهت تهیه این مقاله مورد استفاده قرار می گرفت.
    یافته ها
    از مجموع 78 مقاله به دست آمده از جستجوی اولیه، 28 مقاله بر اساس معیار ذکر شده انتخاب گردید و متن کامل آن ها مطالعه شد.
    نتیجه گیری: پژوهش های منتشر شده نشان داد که در بیماران مبتلا به MS انواع آسیب های زبانی شامل نقایص نامیدن، روانی کلامی، اشکال در عملکردهای سطح بالای زبانی و مشکلاتی در سازمان دهی به سخنرانی وجود دارد که بایستی در ارزیابی و درمان آن ها مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: مولتیپل اسکلروز، زبان، شناخت، گفتار، نامیدن
  • ساره زرشناس، پارسا هوش ور، نگین چهره نگار صفحه 736
    مقدمه
    اختلال اسکیزوفرنیا یکی از اختلالات پیچیده و با علل چندگانه در میان اختلاات روان است و آسیب حافظه از ویژگی های بسیار مهم عصب شناختی در این بیماران است. نقص عملکرد حافظه کاری می تواند بسیاری از علایم اصلی در این بیماران را تحت تاثیر قرار دهد چرا که در ذخیره اطلاعات به صورت کوتاه مدت و دستکاری و بازیابی آن ها نقش عمده دارد. در این مطالعه سعی بر آن است تا ابعاد مختلف آسیب حافظه کاری و آزمون های مختلف در این خصوص در این بیماران مورد بررسی قرار گیرد.
    مواد و روش ها
    در این مقاله، مروری از بانک های اطلاعاتی مانند PubMed، ProQuest، Science Direct و Scopus مرتبط استفاده شد. حدود 100 مقاله مرتبط در این رابطه یافت شد که 90 موردآن به زبان انگلیسی بود و 41 مقاله به صورت متن کامل و در سال های 1990 تا 2011 به چاپ رسیده بودند، البته مقالاتی که ملاک های ورود لازم را نداشتند، حذف شدند. از جمله مهم ترین ملاک های ورود، اصیل بودن و انواع مروری بودن مقالات، سال انتشار آن ها، مقایسه ای بودن و استفاده از آزمون های ارزیابی معتبر بود. در این مطالعه جهت تحقیق از کلمات کلیدی «اسکیزوفرنیا و حافظه، حافظه کاری، حافظه کوتاه مدت، ارزیابی حافظه و اسکیزوفرنیا و حافظه کاری، اسکیزوفرنیا و ارزیابی حافظه، حافظه کاری و ارزیابی» و مجموعه ای از این کلمات استفاده شد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه مروری حاکی از آن است که مشکلات حافظه کاری درتمام قسمت های آن در بیشتر بیماران اسکیزوفرن دیده می شود که می تواند بر ایجاد علایم مثبت و منفی در این بیماران تاثیر بگذارد. تحقیقات صورت گرفته از تکالیف و آزمون های متفاوتی جهت بررسی حوزه های مختلف حافظه کاری مانند لوپ صوتی و بخش دیداری- فضایی و اجرایی- مرکزی استفاده می کنندکه بستگی به اهداف مطالعه و بخش مورد بررسی در حافظه کاری متفاوت است و شدت علایم در نتیجه این آزمون ها بسیار تاثیر گذار است.
    کلیدواژگان: اختلال اسکیزوفرنیا، حافظه کاری، روش های ارزیابی
  • علی اکبر نصر اصفهانی، الهام رجب پور، محمدحسین نیلفروش، مهسا سپهرنژاد، پریسا رسولی فرد صفحه 750
    مقدمه
    مناطق مرده قسمتی از حلزون در گوش داخلی است که تخریب شده اند. با دیدن ادیوگرام، پاسخ هایی دیده شده است که فرد در آن ها به تحریک آکوستیکی پاسخ داده است. این علایم یکپارچگی قسمتی از گوش که مورد آزمایش قرار گرفته است را نشان می دهد. آگاهی از عملکرد حلزون، در تشخیص پاسخ های کاذبی که از مناطق مرده حلزونی می آیند، کمک کننده است. در سال های اخیر به‍ وسیله آزمونی به نام TEN (Threshold equalizing noise) با ارایه نویز پهن باند همان طرفی و تغییر آستانه یک منطقه، به شناسایی مناطق مرده حلزونی پرداخته اند. با توجه به حساسیت مناطق مرده در دریافت و درک گفتار، آگاهی از وضعیت سلامت حلزون و نحوه انجام آزمون مربوط ضروری به نظر می رسد.
    مواد و روش ها
    این مقاله مروری بر مقالات منتشر شده از سال 1993 تا 2003 بود که بیش‍ترین مطالعات انجام شده در این دوره زمانی و در زمینه مناطق مرده حلزون بوده است که در پایگاه های اطلاعاتی Google Scholar، Science Direct، Ebsco، PubMed، Thieme، Proquest و با استفاده از کلید واژه های مناطق مرده حلزونی، آزمون آستانه برابری شده با نویز، پوشش همان طرفی و موج مسافر در حلزون، تجویز سمعک بر اساس آستانه واقعی وجود داشت.
    نتیجه گیری
    در تنظیم سمعک برای بیمارانی با افت شنوایی شدید و شیب دار باید به بخش های عملکردی و مناطق مرده محدوده فرکانسی شنوایی آن ها توجه داشت. هدف، ایجاد تقویت برای بخش های فعال و جلوگیری از تقویت برای بخش های مرده بود. اغلب این به معنی ایجاد تقویت برای فرکانس های مناطق گذار (مناطق بین مناطق مرده و سالم) به جای تقویت فرکانس هایی بود که بیش ترین کم شنوایی را داشتند. می توان به بخش‍ های در حال مرگ کمک کرد ولی به مناطق مرده نمی توان تقویتی اعمال نمود. شناسایی مناطق مرده به تنظیم سمعک کمک می کند.
    کلیدواژگان: مناطق مرده حلزون، موج مسافر، آزمون TEN
  • فاطمه محمدیان، حسین سورتجی، سید محمد صادق حسینی صفحه 758
    مقدمه
    کودکان دچار فلج مغزی مجموعه ای از مداخلات توان بخشی را به منظور تسهیل رشد و بهبود استقلال کارکردی در حرکت، مراقبت از خود، بازی و فعالیت های مدرسه و اوقات فراغت دریافت می کنند. کاردرمانگران در مواجهه با کودکان با اختلال فلج مغزی از رویکردهای گوناگونی بهره می گیرند، که در الگوی سنتی رایج ترین آن درمان عصبی رشدی است. امروزه با گسترش حوزه نفوذ فلسفه خانواده محور و ضرورت التفات به طبقه بندی بین المللی کارکرد، ناتوانی و سلامت و اصول مربوط به آن، محدودیت های رویکردهای سنتی رایج و پیشرفت هایی که نظریه سامانه های پویا ایجاد نموده است، نیاز به رویکردی نوین در کاردرمانی را ضروری می نماید. هدف مطالعه حاضر، توصیفی مختصر از فلج مغزی و نقش کاردرمانی در رابطه با آن، بررسی رویکرد خدمات خانواده محور، نظریه سامانه های پویا و رویکرد درمان کارکردی خانواده محور و کاربرد آن در توان بخشی کودکان دچار فلج مغزی بود.
    مواد و روش ها
    در این بررسی، متون شواهد پژوهشی که بر مبنای طبقه بندی درمان مبتنی بر شواهد در سطوح اول، دوم و سوم شواهد جای می گرفتند، وارد مطالعه شدند. مقالاتی که در سال های 1966 تا 2011 به چاپ رسیده بود با استفاده از کلید واژه های Functional، Cerebral palsy، Family-centered و Therapy در پایگاه های اطلاعاتی PubMed، Scopus، ProQuest و Scholar Google جستجو و سپس مقالات یافت شده بر مبنای ملاک های ورود و خروج انتخاب شدند و مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    با توجه به کلید واژه های انتخاب شده، تعداد 128 مقاله یافت شد که پس از مطالعه چکیده مقالات، در مرحله بعد تعداد 22 مقاله بر مبنای ملاک های ورود مرتبط تلقی شد. در نهایت پس از مطالعه، 6 مقاله دقیقا پاسخ گوی پرسش مطالعه بود.
    نتیجه گیری
    مطالعات بررسی شده نشان دهنده آن است که رویکرد درمان کارکردی خانواده محور که تلفیقی از اصول نظری کاردرمانی، رویکرد خانواده محور و دیدگاه سامانه های پویا در رشد حرکت است، می تواند به عنوان رویکردی مناسب در توان بخشی کودکان دچار فلج مغزی استفاده شود. اگر چه جهت اثبات اثربخشی آن نیاز به پژوهش های بیشتری وجود دارد.
    کلیدواژگان: فلج مغزی، درمان کارکردی خانواده محور، نظریه سامانه های پویا
  • میمنه جعفری، مریم دلفی صفحه 766
    مقدمه
    از آن جا که کودکان قادر به بیان ویژگی مشکل خود نیستند، تشخیص و مدیریت اختلالات تعادلی در دوران کودکی، سخت تر از بزرگ سالان است. علایم اختلالات دهلیزی در کودکان به آسانی با مشکلات رفتاری یا پزشکی دیگر اشتباه گرفته می شود و موجب تشخیص نادرست و بررسی ها و درمان های نامناسب می گردد. بنابراین در این مطالعه مروری به بیان ویژگی های اختلالات دهلیزی در کودکان پرداخته شد.
    مواد و روش ها
    با استفاده از کلید واژه های «اختلالات دهلیزی کودکان»، «منگی»و «سرگیجه» مقالات منتشر شده در این مورد، در بانک های اطلاعاتی Science Direct، PubMed، Google Scholar، ProQuest و Scopus در بازه زمانی 2011-1993، مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    حاصل جستجوی انجام گرفته، 85 مقاله پژوهشی و 8 مقاله مروری بود. پس از بررسی عنوان، مقدمه و بحث در مورد مقالات پژوهشی و مطالعه کامل مقالات مروری، 26 مقاله یافت شد که به موضوع مورد نظر پرداخته بودند و در این مطالعه مروری مورد بررسی قرار گرفتند.
    نتیجه گیری
    اختلالات دهلیزی کودکان ممکن است شایع تر از آن چیزی باشد که پیش از این تصور می شد. حملات سرگیجه ممکن است به سختی تحمل شود و برای کودکان رنج آور باشد. بنابراین مدیریت این جنبه ها نیز از اهمیت زیادی برخوردار است و مشاوره لازم باید به والدین و کودک داده شود.
    کلیدواژگان: اختلالات دهلیزی، کودکان، سرگیجه، منگی
|
  • Mohammad Taghi Karimi, Fatemeh Pol, Ahmad Pol, Niloofar Fereshtehnejad, Masood Rafiaei Page 599
    Introduction
    Various methods are used to address the foot structure however, the most common and easy to use method is foot print method which is capable to detect the wide variation of foot morphology and providing information about the distribution of foot type. Most of the studies regarding foot print indexes have been reported during static condition and in a single limb support. However, there is no enough evidence regarding the foot print indexes in dynamic condition and also in static equal weight bearing condition. The aim of this research was to find the mean values of the foot print indexes in static condition, equal weight bearing condition, and during walking. Moreover, it was aimed at finding the correlation between static and dynamic indexes.
    Materials And Methods
    Two groups of 30 normal and flatfoot subjects were recruited in this clinical trial study. They were selected from the staff and students of Isfahan University of Medical Sciences. The footprint indexes were collected during static and dynamic conditions. Arch index, footprint index and footprint angle were the parameters determined via Solid Work software. The difference in footprint indexes between normal and flat-arched subjects was evaluated through two-sample t test. The Pearson correlation test was used to determine the relationship between the static and dynamic conditions.
    Results
    The footprint indexes of normal and flat footed subjects differed significantly from each other (P < 0.05). In addition, there was a correlation between the static and dynamic indexes (r > 0.808).
    Conclusion
    Footprint index can be used to monitor the foot misalignment in flat arched subjects. As there was a significant correlation between static and dynamic conditions, it is suggested to monitor foot alignment during walking with regard to those indexes measured in the static condition.
  • Samira Tavakol, Bijan Shafiei, Leila Ali Nia Page 605
    Introduction
    Learning phonological awareness skills plays a very important role in the course of speech and language development and throughout academic education in that these skills help children express their mental concepts more precisely. The aim of the present research was to determine levels of phonological awareness competency among educable children with Down’s syndrome whose mental age ranged between 7 and 12 years and were resident of Isfahan, Iran.
    Materials And Methods
    In this descriptive-analytic study, all Isfahanian children with Down’s syndrome were individually assessed by a phonological awareness test and their scores on different subtests of this test were recorded on a separate sheet exclusively designed for this purpose. Data were statistically analyzed via t-test using SPSS software version 16.
    Results
    Although a superior performance was found in girls, there was no significant difference between boys and girls as far as phonological awareness skills were concerned. In both genders, the highest average score of phonological awareness competency across 12 areas, which were covered by the above-mentioned test, pertained to phonemic synthesis and the lowest average score of such competency was observed in the awareness of middle phoneme. Ranked from simplest to most complex, the following order of competency in phonological skills was observed for both male and female subjects: recognition of the first phoneme, recognition of the last phoneme, awareness of the last phoneme, rhyme detection, alliteration and omission of the first and the middle phoneme.
    Conclusion
    Study results showed that, as a group, phonological awareness skills of girls were superior to those of boys but there were not statistically significant differences between them regarding these skills. This superiority can probably be explained by faster speech and language development in girls and their relatively more advanced use of speech and language skills as it is the case in normal population.
  • Hossein Sourtiji, Sayed Mohammad Sadegh Hosseini, Fatemeh Mohamadian Page 613
    Introduction

    According to International Classification of Functioning, Disability and Health (ICF), children with Cerebral palsy may have considerable impairments and limitations in all levels of body structure and functioning, activity, and participation in social roles. The purpose of this study was to evaluate the efficacy of adapted constraint induced movement therapy (CIMT) on outcome measurements based on ICF levels.

    Materials And Methods

    In a single-blinded randomized controlled trial, 28 participants who met preset inclusion and exclusion criteria were divided into two groups: CIMT and the controls. Subjects in CIMT group were provided with the intervention for 10 out of 12 consecutive days and another group received routine occupational therapy services. Independent-sample t test and paired-sample t test were used for statistical analysis of data.

    Results

    At ICF level of body structure and function, significant differences in shoulder muscle tone and forearm and wrist passive range of motion (PROM) were found between the two studied groups. At activity and participation levels, similar differences were also indicated in dexterity, bilateral coordination, bimanual coordination and Caregiver Functional Use Survey (how well & how frequently) (P < 0.05).

    Conclusion

    Implementing the adapted constraint induced movement therapy protocol through a child-friendly approach was proved to improve hand functions and activities of daily living.

  • Sayed Mohsen Mirbod, Hajar Sarami, Fatemeh Mortazi, Maryam Zarinmoghadam Page 621
    Introduction
    According to the studies from 1999 to 2008, 50% of pregnant women suffer from low back pain. Physiological variations that occur during pregnancy cause postural changes which in turn can result in low back pain. In spite of these facts, the exact cause f pregnancy-associated low back pain has not known yet. It cannot be solely accounted for by hormonal factors. So far, study results have been inconclusive on documenting the efficacy of isometric exercises in alleviating low back pain. The aim of present study was to evaluate the effects of isometric exercise in low back and pelvic pain reduction among pregnant women of Isfahan city.
    Materials And Methods
    In a randomized clinical trials study, 58 women (age range, 20-35 yrs) who were pregnant for 3 to 7 months were evaluated. All participants attended our Obstetric and Gynecologic Clinic complaining low back and pelvic pain. They were randomly assigned into the treatment (n=29) and the control (n = 29) groups. Subjects in the former group received therapeutic exercises while those in the latter group had no intervention program. All of the penitents completed the first questionnaire (number 1) designed to obtain information about low back pain and ability to do daily activities at the initiation of the study. One month later, all of them completed the second questionnaire (number 2). All data of interest were statistically analyzed using SPSS software version 14.
    Results
    We found that there was a significant difference between treatment and control groups regarding all daily activities (P < 0/05). Also, there was a significant decrease in pelvic and low back pain in treatment group as compared before and after program. However, no significant difference was observed in control group in this regard (P > 0/05).
    Conclusion
    Isometric Exercises can decrease the low back and pelvic pain during pregnancy and increase the pregnant women’s quality of life.
  • Prevalence Of Compensatory Misarticulation Errors In Children With Cleft Lip, Palate Page 633
    Introduction
    Cleft lip and/or cleft palate comprise a group of the structural disorders that can affect speech intelligibility and communicative functions. Velopharyngeal insufficiency and compensatory misarticulations (CMAs) are considered as common problems among children with Cleft lip/ palate. This research aimed at determining the prevalence of compensatory misarticulations in preschoolers in order to establish a foundation for future studies on the subject.
    Materials And Methods
    In a cross-sectional descriptive study, 31 affected children with an age range of 3 to 7 years were recruited from speech therapy clinics of Isfahan-Iran according to entrance criteria. To determine frequent CMA types, a word- repeating task was used. The task’s items were selected from an articulation test that has been frequently used in speech therapy clinics. All voice samples were tape-recorded and then errors were transcribed by repeated listening to the samples. Data were statistically analyzed via SPSS software.
    Results
    The prevalence of compensatory errors (in percent) in the studied population are as follows: glottal stop: 58.1%; pharyngeal stop: 48.4%; pharyngeal fricative: 61.3%; pharyngeal affricative: 38.7%; posterior nasal fricative: 22.6%; and mid-dorsum palatal stop: 74.2%.
    Conclusion
    The prevalence of compensatory misarticulations, as obtained in this study, was somehow different from that of the other studies. This may be due to the difference in number of samples, age groups and the different methods of categorizing articulatory errors in those researches.
  • Hedieh Hashemi, Akbar Bahrami, Leila Ghasisin, Masoomeh Salehi, Akbar Hasanzadeh Page 640
    Introduction
    Autism is a complicated developmental disability that typically appears during the first three years of life as a result of a neurological disorder affecting performance. The present study aimed at studying significant developmental events happening to autistic children compared to those occurring for normal ones.
    Materials And Methods
    50 autistic children and 50 normal children with an age range of 4 to 11 years participated in this descriptive-analytic study which was conducted in Isfahan-Iran. Important developmental factors related to pre-, peri- and post-natal periods were collected from literature and a tailor-made questionnaire was designed to be later completed by children's mothers. The data was statistically analyzed via Chi-Square, Fischer Exact and Mann-Whitney test.
    Results
    The results indicated that the factors which occurred significantly more frequently among children with autism were as follows: advanced maternal and paternal age, maternal stress, allergic signs during pregnancy, familial marriages, having a history of communication and/or speech-language disorders in the family, cesarean delivery, high fever after birth, seizures and head trauma (P < 0/05).
    Conclusion
    Although this study cannot determine decisive causes of development of autism in children, it can introduce possible risk factors. In fact, our findings suggest that pre-natal, neonatal and post-natal factors contributing to deviant growth are important in the pathogenesis of the disorder.
  • Mohammad Taghi Karimi, Niloofar Fereshtenejad, Fatemeh Pol Page 652
    Introduction
    The human foot contains one of the most variable structures of the body, namely the medial longitudinal arch. Decreasing the height of this arch is called flat foot. Although there is some evidence regarding the influence of flat foot on gait performance of subjects with flat arch, there is no strong evidence to support the effect of flat foot on energy consumption. Therefore, the aim of this study was to evaluate the contribution of flat foot in energy consumption.
    Materials And Methods
    Two groups of 25 normal and flat-footed subjects were recruited in this research project. They were selected from the female staff and students of Isfahan University of Medical Sciences. The foot indexes of both groups were obtained using footprint method through Solid Work software. The physiological cost index of the subjects was measured by use of heart rate monitoring system (Polar Electro Finland). The difference between the PCI of subjects in the two studied groups was statistically determined via t-test. In addition, the influence of using insole was evaluated by use of paired t-test.
    Results
    The energy consumption of flat foot subjects differed significantly from that of normal subjects (the PCI of normal and flat arch subjects was 0.357 and 0.368 beats/m, respectively). Usage of foot insole improved the performance of the flat foot subjects during walking.
    Conclusion
    The PCI of subjects affected by flat foot is more than that of normal subjects due to the misalignment of foot structure. Moreover, the application of foot insole improved foot alignment and decreased energy consumption.
  • Fereshteh Sadat Emarati, Mehdi Namazizadeh, Pouneh Mokhtari, Fatemeh Mohammadian Page 661
    Introduction
    The purpose of the present study was to evaluate the effects that a set of selected primary school games may have on elementary children’s perceptual – motor as well as social growth.
    Materials And Methods
    In a randomized clinical trial, 48 female second- and third-graders were randomly selected from a larger sample of elementary students matched by a personal questionnaire. At pretest, all subjects were administered Bruininks-Oseretsky Test of Motor Proficiency and Vineland Social Maturity Scale test and then they were randomly assigned to experimental and control groups. Subjects in the experimental group played selected elementary games for 8 successive weeks (3 sessions a week). At the end of the program, all subjects in both groups were re-evaluated. Subsequent to recording and classifying data obtained from above-mentioned questionnaire and tests, they were statistically analyzed via depended and independent t tests using SPSS software version 16. Significance level was set at less than or equal to 0.05.
    Results
    The results of this study showed that selected primary school games are significantly more effective than usual activities in improving speed and agility of upper limbs and also on perceptual-motor growth (P = 0.000). However, the effect of such games on static and dynamic balance, bilateral coordination, strength, response rate, visual-motor control and social development was not significant (P ≥ 0.05).
    Conclusion
    Although elementary games have the potential for enhancing children’s perceptual-motor abilities, the maturity of social skills requires planned and structured group activities.
  • Negin Chehrehnegar, Farnoosh Shams, Sareh Zarshenas, Fatemeh Kazemi Page 674
    Introduction

    Mild cognitive impairment can be considered as an intermediate clinical state between normal cognitive aging and mild dementia. Subjects with MCI represent an at-risk group for development of dementia. As younger groups of population become older, the need for developing tools that are capable of identifying suspected cases of the disorder in an easy and confident manner is strongly felt. The purpose of this study was to investigate the agreement between MMSE and MOCA regarding the identification of cognitive impairment in healthy elderly.

    Materials And Methods

    In this cross-sectional study, 47 healthy elderly subjects (25 women and 22 men) were examined. All subjects were resident in Shiraz and aged 60 years or more. MMSE and MoCA were taken within a 2-month interval (test-retest). Coronbach alpha coefficient and regression analysis were respectively used for determining the reliability of MoCA and its agreement with MMSE.

    Results

    The average age of studied sample was 69.43 ± 22.5 years. Intraclass correlation coefficient (ICC) for MoCA was 0.780 at the first time of application and 0.721 on repeated measurement. Pearson correlation coefficient (r = 0.69, P < 0.0001) showed positive relation between test and retest conditions for this test. Lack of consistency between the MMSE and MoCA test was indicated through simple regression analysis (r = 0.602 and R2 = 0.362).

    Conclusion

    Results showed that there is not reasonable agreement between the two tests. In other words, although we can use MMSE instead of MoCA in other situations, it is not the case for diagnosing MCI in a healthy elderly. It seems that Montreal Cognitive Assessment’s high internal consistency and target population of this study which involved only healthy elderly individuals are the factors that account for the inconsistency observed between the two test’s scores hence inability of the Mini Mental Status in diagnosing mild cognitive impairment.

  • The Size Of Expressive Lexicon In -To--Month-Old Children Raised In Farsi-Speaking Families: A. Comparative Study Page 681
    Introduction

    The acquisition of the lexicon is a central and complex component of language development. The ultimate goal of this study was to survey the expressive lexicon size of 18-to-36-month-old children growing up in Farsi-speaking families.

    Materials And Methods

    In a descriptive cross-sectional study, expressive lexicon size of 42 normal children with the age range of 18 to 36 months was evaluated by CDI (form II). Subjects were divided into three age groups, each of which covered a six-month period. The forms were completed individually by each subject’s mother. Size of expressive lexicon was compared across the three age groups.

    Results

    Generally speaking, the difference of expressive lexicon size was significant among the three studied age groups (P < 0.01). Moreover, the categories of common nouns and grammatical function words comprised the maximum (P = 0.001) and the minimum (P = 0.02) proportions of lexicon respectively.

    Conclusion

    Study results showed that as children grew older, their respective size of expressive lexicon increased. Also, the variation of the vocabulary size for different lexical categories was wide at this age range.

  • Toktam Mazaheri, Mandana Fallahpoor, Masood Karimlou, Ali Hosseini Page 688
    Introduction
    The aim of this study was to evaluate the reliability and validity of the Persian version of Stroke Impact Scale (SIS-P) among patients with stroke.
    Materials And Methods
    A Sample of 80 people with Stroke was included in this study.The participants were patients diagnosed with stroke who were attended Kashani and Alzahra hospitals in Isfahan-Iran from 2005 to 2007. The Stroke Impact Scale (SIS) is a self-report measure that inculdes 64 Items and assesses 8 domain (strength, handfunction, ADL, mobility, communication, emotion, memory and thinking and participation). A Sample of 90 were asked to complete (SIS) and subscale of SF-36 and HADS, BI, MMSE, FMA, FAT questionnaires. Dimensionality and construct validity was assessed, using item-scale correlation after correction for overlap and convergennt validity, using a priori hypotheszed correlations with the SF-36 and HADS, BI, MMSE, FMA, FAT.
    Results
    All the participants found the SIS-P items to be clear and unambiguous in a pilot testing.The total score for each domain and other golden instrument were significantly corolated between 0/67 to 0/96. The correlation between each item and total score for 8 domain were reported above 0/70.
    Conclusion
    The Results of the study revealed that the SIS-P is a psychometrically appropriate instrument to assess the people with Stroke.
  • Bijan Shafiei Shafiei Page 698
    Introduction
    Considering such therapeutic factors as the length of intervention, regression of the disorder and its characteristic feature, investigation on finding appropriate treatment strategies and methods for stuttering seems to be important. Acupuncture has been introduced as a therapeutic method for treating stuttering. The aim of present study was to determine the results of laser acupuncture as an intervention method and to compare it with routine speech therapy in the treatment of the persons who stutter.
    Materials And Methods
    20 stutterers and 20 non-stutterers participated in this clinical controlled trial study. 10 persons with developmental stuttering, who underwent laser acupuncture, were compared with 10 control subjects who only received routine speech therapy and placebo laser. All subjects were followed up at 12th week post-test. Data were statistically analyzed through independent t test and repeated measure ANOVA using SPSS version 10.
    Results
    Study results showed that speech therapy accompanied by laser acupuncture would result in increased maintenance time and effectiveness of stuttering treatment and decreased rate of regression. Speech rate and the percent of stuttered words were decreased after the end of intervention in both A and B groups but the follow-up assessment at 12th week post-test revealed that treatment results were significantly more stable in laser group in the other one.
    Conclusion
    The results of present study showed that using laser acupuncture therapy along with speech therapy is more efficacious in treating the disorder and can prevent the common problem of stuttering regression.
  • Fatemeh Esteki Ghashghaei, Masoumeh Sadeghi, Safura Yazdekhasti Page 706
    Introduction
    Nowadays cardiovascular disease is a major problem in the world which is known as a leading cause of morbidity and morality. Since, physical activity and exercise training have beneficial role in prevention and treatment of cardiovascular disease; so, cardiac rehabilitation units on the basis of exercise training were established in 1960. Therefore, with attention to scientific evidence, researchers want to review the effects of various exercise training during cardiac rehabilitation program to facilitate return to an active lifestyle in patients with coronary heart disease.
    Materials And Methods
    Comprehensive cardiac rehabilitation consists of medical measurement, exercise prescription, cardiac risk factors modification, education and consultation with the purpose of primary and secondary prevention.
    Conclusion
    These interventions have been designed to limit the progression of cardiac diseases and their related symptoms, to improve psychological status, to increase functional capacity and above all, to reduce cardiovascular mortality. Also, exercise training which has been identified as an integral component of cardiac rehabilitation has useful effects on cardiac disease by decreasing cardiac work load, reduction oxygen in use, improvement myocardial function and endothelial vessels flexibility and increasing maximum oxygen consumption.
  • Maryam Delphi, Meymaneh Jafari Page 716
    Introduction
    Tinnitus, a common symptom in patients with otologic and/or neurologic problems, is a medical term describing acoustic perceptions in the ear or in the head that are not caused by or related to environmental stimuli. It is usually not considered as a disease by itself but rather as a part of an underlying medical condition including sudden hearing loss, acoustic trauma, cochlear dysfunction, Meniere’s disease, and neurological disorder. The neuroscientific analysis of tinnitus has been led to the development of a new theory on its origin which will be discussed in detail as the neurophysiologic model of tinnitus.
    Materials And Methods
    A review of the latest literature on the subject of neurophysiological model of tinnitus was conducted in science direct, Pubmed, Google scholar, Proquet, Scopouse databases using the following keywords: “tinnitus”, “neurophysiologic model” and “mechanisms of tinnitus”.
    Results
    Of 35 original and 7 review articles initially found, 18 articles were finally selected having studied original articles on the bases of their title, introduction and discussion and read review articles completely. The selected articles were used to carry out this review on the neurophysiologic model of tinnitus.
    Conclusion
    The neurophysiologic model of tinnitus proposes that auditory and nonauditory processes are involved in it. Tinnitus loudness perception and the rate of its annoyance are depending on the limbic system’s activity.
  • Khadijeh Khazaeli, Mehdi Rassafiani Page 723
    Introduction
    Occupation includes daily tasks and purposeful activities in which we are involved because of peculiar personal meanings and values they have to each of us. These activities can be influenced by cultural backgrounds, certain interests or those aspects of life considered to be meaningful by an individual. The concept of occupation is central to occupational therapy since it has been developed on the basis of the idea that occupation can be used as a therapeutic method. In addition to the fact that occupation has a complex structure, it includes many complex concepts. Due to various definitions attributed to the term, it seems occupational therapists need a comprehensive definition of occupation that can be used to specify their role in rehabilitation teams and to define occupational therapy services.
    Materials And Methods
    A phenomenological method was adopted in this study because its main goal was to achieve a comprehensive definition of occupation. In the first stage, all definitions were gathered and then an integrated definition was developed that encompassed all aspects. That definition was summarized by of a group of expert occupational therapists and then data gathered through Delphi method. A detailed explanation of all these steps will be presented in this article.
    Conclusion
    According to the established definition of the term in this study, occupation has such features as purposefulness and meaningfulness. Occupation results from collaboration between developmental structure and occupational form and can be described as a physical or mental performance evident in areas such as activities of daily living, sleep and rest, education, play and leisure, social participation, or combination of these areas. Compared to other definitions, this definition is more comprehensive and objective and includes all main concepts. So, occupational therapists can use this definition for describing occupational therapy services and specifying their role in team work and determining their position relative to other members of rehabilitation team.
  • Fereshteh Shamsian Page 732
    Introduction
    Multiple Sclerosis is one of the most common diseases of the human’s nervous system affecting mostly young adults. In addition to common sings of body weakness, vertigo and diplopia, motor speech disorders characteristic of dysarthria can be seen in 40% to 50% of patients. Because of subcortical nature of lesions observed in the disease, intact language performance has been assumed for affected people resulting in ignorance of assessment and subsequent treatment of linguistic functions in intervention plans developed for MS patients. Due to the importance of language in human communication and quality of life, this research has been conducted with the aim of studying presence and types of language disorders in MS patients.
    Materials And Methods
    A review of the literature on the subject of language performance in Multiple Sclerosis patients was performed using ISI, Ebsco, Pubmed, Elsevier data bases and library sources. Initial searching was done via following keywords: language, speech, rehabilitation, cognition and multiple sclerosis. Having collected sufficient amount of data, inclusion criteria concerning the method of research was set for evaluating of search results. Through studying abstracts, those articles in which speech and language abilities or cognition abilities related to language have been studied were only selected.
    Results
    Of 78 articles found in the first step of study, 28 articles were finally selected for further evaluation.
    Conclusion
    The results of this study indicated that there were different types of language disorders including naming and verbal fluency impairments, high – level language impairments and problems of discourse structure that should be attended during assessment and treatment of MS patients.
  • Sareh Zarshenas, Parsa Houshvar, Negin Chehrehnegar Page 736
    Introduction
    Memory impairments have been increasingly recognized as an important neurocognitive feature of schizophrenia. Dysfunctioning of Working memory as a system for short- term storage and manipulation of information may relate to a number of core symptoms observed in schizophrenia. This review study investigated different aspects of working memory and its related methods of evaluation in schizophrenia.
    Materials And Methods
    A comprehensive search of literature published between 1990 and 2011 using several databases (including Pubmed, Proquest Science Direct, Black Well and Scopus) as well as library resources was carried out. The following keywords were used both independently and in combination: “schizophrenia”, “memory”, “Working Memory” and “Evaluation”. It should be noted that only studies matching inclusion criteria concerning originality of studies, types of review, date of publication, adoption of a comparative approach and usage of valuable evaluation methods were finally reviewed.
    Conclusion
    Significant deficits of working memory were demonstrated in schizophrenia groups across all three working memory domains. Most of studies indicated that some negative and positive symptoms can be affected by working memory impairments. Most of evaluations and tasks were specialized depending on the specific working memory area. However the results of evaluation can be changed along with the severity of symptoms.
  • Aliakbar Nasr Esfahani, Elham Rajabpour, Mohammad Hussein Nilforoush, Mahsa Sepehrnejad, Parisa Rasouli Fard Page 750
    Introduction
    Cochlear dead zones are defined as areas where the inner hair cells have been destroyed. Thresholds on the audiograms show the integrity of those parts of the ear that are tested. Care must be taken in interpretating audiograms. Thanks to the advances in understanding of cochlear functions, it is now possible to spot false responses that come from dead zones of the cochlea. Recently, cochlear dead regions have been detected via TEN (Threshold Equalizing Noise) test in which ipsilateral broadband noise and threshold shifting are used.
    Materials And Methods
    A review of the literature on the subject of dead zones published from 1993 to 2003 was performed using PUBMED, EBSCO, SCIENCE DIRECT, GOOGLE SCHOLAR THIEME PROQUEST databases and library sources. Keywords were “cochlear dead zone”, “traveling wave”, “ten (threshold equalizing noise) test”, “ipsilateral noise” and “real-ear measurement for hearing aids prescription”.
    Conclusion
    The identification of cochlear dead zones involves understanding the traveling wave of the cochlea. In this study, we will discuss dead zones and their warning signs and will represent a test strategy in identifying cochlear dead zones that was formerly developed by Moore. Knowing this procedure can help audiologists improve their hearing tests and their hearing aid fittings.
  • Fatemeh Mohamadian, Hossein Sourtiji, Sayed Mohammad Sadegh Hosseini Page 758
    Introduction
    Children with cerebral palsy may receive various rehabilitative intervention programs aimed at facilitating their development and improving their functional independence in such areas as movement, self-care, playing, leisure and school activities. Occupational therapists working with children with Cerebral Palsy (CP) employ a variety of therapeutic approaches among which neurodevelopmental treatment approach has been traditionally the most common. Considering the expansion of family-centered therapy approaches, the importance of obligation to the International Classification of Functioning, Disabilities and Health principles (ICF, WHO, 2001), limitations of current therapy approaches and recent advances from dynamic systems theory, there is an urgent need to develop a new approach in occupational therapy at the present time. The aims of this study were to present a brief description of CP with an emphasis on the role of occupational therapy in it and to explore the benefits of family-centered approach, dynamic systems theory and family-centered functional therapy in the rehabilitation process of children with cerebral palsy.
    Materials And Methods
    In this study, a comprehensive review of the literature published from 1966 to 2011 was conducted via PubMed, Scopus, ProQuest and Google Scholar data bases. The keywords used in search were “cerebral palsy”, “functional”, “therapy”, “family-centered”. All articles were initially evaluated according to predefined inclusion and exclusion criteria and then selected article were reviewed.
    Results
    Of 128 articles found, 22 articles met the inclusion and exclusion criteria and were considered as appropriate for this study.
    Conclusion
    Family-centered functional therapy, which combines theoretical principles of occupational therapy, family centered approach and dynamic systems theory of motor development, is an optimal response to developmental needs of children with cerebral palsy. However, the efficacy of this approach has not been proven empirically.
  • Meymaneh Jafari, Maryam Delphi Page 766
    Introduction
    Diagnosis and management of balance disorders is more difficult in young patients than in adults since children are frequently unable to explain the nature of their complaint. The symptoms of vestibular disorders in children may easily be mistaken for behavioral or other medical problems, leading to wrong diagnosis and inappropriate evaluation and treatment. This review summaries the most common causes of childhood vestibular disorders and suggests the need for a multidisciplinary approach to their assessment.
    Materials And Methods
    The present study was a review of the latest literature on the subject of neurophysiological model of tinnitus using Science Direct, PuBmed, Google Scholar, ProQuet, Scopus databases. The following keywords were used to perform the search “vestibular disorders of children”, “dizziness” and “vertigo”.
    Results
    Of 85 original and 87 review articles initially found, 26 articles were finally selected having studied original articles on the basis of their title, introduction and discussion and full reading of review articles. The selected articles were used to carry out this review on vestibular disorders in children.
    Conclusion
    The results of this study indicated that childhood vestibular disorders may be more common than what previously thought. Attacks of vertigo may be severe and poorly tolerated in children, thus management of this aspect is important and both the child and his/her parents should to be counseled.