فهرست مطالب

زیست فناوری میکروبی - پیاپی 10 (پاییز 1390)

فصلنامه زیست فناوری میکروبی
پیاپی 10 (پاییز 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/09/09
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سید محمد امین موسوی، علیرضا دهناد، شبنم کمالی، محسن پورسلطان صفحه 1
    زمینه و هدف
    در طول کشت گیاهان زراعی، کاهش محصول ناشی از حمله قارچ های بیماریزا به عنوان مهمترین عامل زیان های اقتصادی محسوب می شود. باکتری های جنس Strptomyces، به دلیل ترشح انواع متابولیت های ثانویه از اهمیت زیادی در صنعت برخوردار هستند. برخی از این متابولیتها از جمله آنزیم های کیتیناز قابلیت کاربرد در کنترل زیستی قارچ های بیماریزای گیاهی را دارند. کیتینازهای خانواده 19 دارای فعالیت ضد قارچی قوی تری نسبت به دیگر کیتینازها هستند. این کیتینازها خاصیت هیدرولیز کنندگی قوی در برابر کیتین دارند. این مطالعه به منظور بررسی پتانسیل ضد قارچی باکتری بومی تولید کننده آنزیم کیتیناز19 و اثرات مدت زمان انکوباسیون باکتری و پارامترهای pH و دما بر روی تولید و فعالیت آنزیم برای به دست آوردن شرایط بهینه انجام گرفت.
    روش بررسی
    آزمایشات بر روی نمونه ای از باکتریStreptomyces جدا شده از خاک های مناطقی از کردستان انجام گرفت که با استفاده از پرایمر اختصاصی ژن کیتیناز 19، وجود ژن مربوط به این آنزیم در این باکتری اثبات شد. برای تعیین اثرات ضد قارچی، باکتری در برابر قارچهای بیماریزای گیاهی کشت داده شد. عصاره آنزیمی از محیط کشت باکتری گرفته و اثر آن بر روی کیتین کلوئیدی در شرایط مختلف دما و pH سنجیده گردید.
    یافته ها
    تولید کیتیناز بعد از یک روز انکوباسیون آغاز شد و بعد از 5 روز به سطح بهینه خود رسید. pH و دمای مناسب برای فعالیت آنزیم به ترتیب 6 و 37 درجه سانتی تعیین گردید. باکتری اثرات ضد قارچی در برابر قارچهای پاتوژن گیاهیphytophthora وFusarium نشان داد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج فوق این باکتری دارای پتانسیل بالقوه در جهت معرفی و استفاده به عنوان کود بیولوژیک می باشد.
    کلیدواژگان: استرپتومیسس، فعالیت ضد قارچی، کنترل بیولوژیک، کیتیناز، متابولیت ثانویه
  • ارغوان چایی بخش لنگرودی، خسرو عیسی زاده، محمد فائزی قاسمی، مهنازفرهمند صفحه 7
    زمینه و هدف
    پلی بتا هیدروکسی بوتیرات (PHB)، یک ترموپلاستیک قابل تجزیه زیستی است که از طیف وسیعی از میکروارگانیسم ها به صورت گرانول های درون سلولی استخراج می شود. از این پلیمرها در صنایع بسته بندی، دارویی و کشاورزی استفاده می شود. هدف از این تحقیق بهینه سازی ترکیبات غذایی محیط و شرایط کشت جهت بهبود تولید PHB توسط باکتری ATCC6633 Bacillus subtilis بود.
    روش بررسی
    ابتدا با استفاده از روش تغییر یک فاکتور در زمان One- Factor- at- a- time) اثر منابع کربنی و نیتروژنی مختلف و همچنین اثر زمان انکوباسیون در تولید بررسی گردید. سپس بهینه سازی بهترین منبع غذایی انجام پذیرفت. ابتدا اثر منابع کربنی مختلف مانند گلوکز، سوکروز، آرابینوز، مانیتول و نشاسته بررسی شد سپس منابع نیتروژنی معدنی و آلی مختلف نظیر سولفات آمونیوم، نیترات پتاسیم، گلایسین و سیستئین در تولید PHB توسط این باکتری بررسی شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که از میان منابع کربنی، نشاسته به عنوان بهترین منبع کربن بوده و از میان منابع نیتروژنی، سولفات آمونیوم به عنوان نیتروژن معدنی و گلایسین به عنوان نیتروژن آلی به عنوان بهترین منابع شناخته شدند. بهترین زمان و غلظت نشاسته و سولفات آمونیوم جهت تولید PHB به ترتیب عبارت بودند از 48 ساعت و 5% (حجمی/ حجمی) و برای گلایسین شامل 48 ساعت و 3% (حجمی/حجمی) بود.
    نتیجه گیری
    به طور کلی در بین غلظت های (8-1)% منابع کربن و نیتروژن، غلظت های (5-2)%، بیشترین میزان تولید را داشتند
    کلیدواژگان: ترموپلاستیک، بهینه سازی
  • ندا سادات حسینی، منصور بیات، شهلا رودبار محمدی صفحه 15
    زمینه و هدف
    جنس آسپرژیلوس می تواند بیماری های مختلفی را موجب شود، از جمله آسپرژیلوز مهاجم(IA)،آسپرژیلوس مزمن نکروز دهنده، آسپرژیلوما و آسپرژیلوز آلرژیک برونکوپولمونری که رایج ترین نمونه آنها می باشد.آسپرژیلوز مهاجم تهدید آمیزترین بیماری است که نه تنهادر بیماران مبتلا به سرطان خون ممکن است ایجاد شود، بلکه در سطح وسیع تر در بیماران دچار نقص سیستم ایمنی و بیمارانی که برای درمان از داروهای کورتیکوستروئید استفاده می کنند، قابل مشاهده است. عامل اصلی ایجاد کننده آسپرژیلوز مهاجم، آسپرژیلوس فومیگاتوس می باشد.آسپرژیلوس فلاووس به عنوان گونه دوم مطرح است.عفونت های بیمارستانی توزیع جهانی دارند که باعث افزایش میزان مرگ و میر می شوند.در این میان جنس آسپرژیلوس رایج ترین جنس در بین عوامل ایجاد کننده این عفونت ها می باشد.
    روش بررسی
    با استفاده از پلیت کشت حاوی سابورو دکستروز آگار که در ارتفاع یک متری از سطح زمین در بخش های مختلف بیمارستان قرار داده می شود، نمونه ها جمع آوری می شوند. گونه های قارچی مختلف شناسایی شده و آسپرژیلوس ها در محیط پتیتو دکستروز براث رشد یافتند. استخراج DNA به کمک روش فنل کلروفرم انجام شد و تکنیک PCR با استفاده از پنج پرایمر مختلف صورت گرفت.
    یافته ها
    یک روش ساده و سریع با تشخیص دقیق برای شناسایی الگوی مولکولی این جنس مورد نیاز است. در بین روش ها تکنیک PCR- RAPD به نظر می رسد که سریع، ساده و کم هزینه بوده، اطلاعات تشخیصی مناسبی را ارائه می دهد.
    نتیجه گیری
    چندین پرایمر و پروتکل برای این منظور استفاده شده است که در میان آنهاR108 الگوی مناسب تری را برای فومیگاتوس و فلاووس نشان داده است.
    کلیدواژگان: الگوی مولکولی، آسپرژیلوس فومیگاتوس، آسپرژیلوس فلاووس، عفونت بیمارستانی، RAPD، PCR
  • محمدحسن غلامی شعبانی، افشین ایمانی، مهدی رزاقی ابیانه، غلامحسین ریاضی، محسن چیانی، سمانه خادمی، محمد چمنی، عظیم اکبرزاده صفحه 23
    زمینه و هدف
    اصلی ترین هدف نانوفناوری توسعه روش هایی است که بدون استفاده از مواد آلاینده و سمی، با کمترین هزینه و ضایعات توانایی تولید نانوساختارهای کنترل شده را داشته باشد. به همین دلیل زیست شناسان با اطلاع قبلی از ساخت کنترل شده مواد معدنی در مقیاس نانو به وسیله موجودات زنده، به دنبال سامانه های زنده تولید کننده نانوذرات غیرآلی هستند. هدف از این پژوهش تولید برون سلولی نانوذرات نقره توسط قارچ فوزاریوم اگزیسپوروم IRAN 81C با حداکثر ابعاد 50 نانومتر می باشد.
    روش بررسی
    پس از بهینه سازی شرایط رشد در محیط کشت MGYP حاوی گلوگز 10 گرم بر لیتر، پپتون 5 گرم بر لیتر، عصاره مخمر 3 گرم بر لیتر و عصاره مالت 3 گرم بر لیتر، توده سلولی قارچ فوزاریوم اگزیسپوروم تولید گردید. پس از تولید نانوذرات نقره در محلول نیترات نقره با روش های FTIR، UV-visible spectrophotometer و میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM) نانو ذرات تولید شده مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج این پژوهش نشان داد توده سلولی قارچ فوزاریوم اگزیسپوروم IRAN 81 در غلظت 3-10 مولار یون های نقره قادر به تولید نانوذرات نقره به صورت برون سلولی می باشند. همچنین مشخص شد که پس از فیلتر کردن توده سلولی قارچ، مایع رویی توانایی سنتز نانوذرات نقره را دارد که خود نشان دهنده ترشح برخی پروتئین ها و آنزیم ها توسط قارچ به محیط است.
    نتیجه گیری
    به دلیل ویژگی های منحصر به فرد فیزیکی و شیمیایی نانوذرات نقره با اندازه ذره ای حداکثر 50 نانومتر به وسیله قارچ فوزاریوم اگزیسپوروم، تولید آن در حد صنعتی و بررسی کاربردی آن پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: برون سلولی، نانوذرات نقره، فوزاریوم اگزیسپوروم، مقیاس آزمایشگاهی
  • امیر قریب، زهره فائزی زاده، مسعود گودرزی صفحه 27
    زمینه و هدف
    باکتری استافیلوکوکوس اورئوس به بسیاری از باکتری های متداول مورد استفاده مقاومت نشان می دهد. مطالعات مختلف نشان داده که مواد موثر گیاهی مانند اپی گالوکاتچین گالات و یک سیستم حمل دارو نظیر نانولیپوزومها می تواند باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک را از بین ببرد. هدف از این مطالعه تهیه و بررسی کارایی نانولیپوزومهای حاوی اپی گالوکاتچین گالات در از بین بردن باکتری استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به آنتی بیوتیک در شرایط آزمایشگاهی بود.
    روش بررسی
    نانولیپوزومهای حاوی اپی گالوکاتچین گالات با بار سطحی منفی به کمک روش تبخیر فاز معکوس تهیه شد. برای تهیه نانولیپوزومها از لسیتین، کلسترول و دی ستیل فسفات استفاده گردید. سپس حداقل غلظت مهار کنندگی محلول نانولیپوزومی حاوی اپی گالوکاتچین گالات برای سوش مقاوم به آنتی بیوتیک استافیلوکوکوس اورئوس به روش رقت سازی متوالی اندازه گیری شد. در نهایت سرعت مرگ باکتری مذکور در حضور اپی گالوکاتچین گالات به شکل آزاد و نیز محصور در نانولیپوزومها در غلظت برابر با حداقل غلظت مهار کنندگی مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    مقدار کارایی محصور سازی برای نانولیپوزومهای حاوی اپی گالوکاتچین گالات 31/0±75 درصد تعیین گردید. مقدار حداقل غلظت مهار کنندگی شکل آزاد اپی گالوکاتچین گالات و نیز محصور در نانولیپوزومها برای سوش مقاوم به آنتی بیوتیک استافیلوکوکوس اورئوس به ترتیب معادل 50 و 25 میلی گرم بر لیتر بود. همچنین اثرات ضد باکتریایی نانولیپوزومهای حاوی اپی گالوکاتچین گالات در زمانهای یکسان بیشتر از شکل آزاد اپی گالوکاتچین گالات بود.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که نانولیپوزومهای حاوی اپی گالوکاتچین گالات تهیه شده به دلیل کارایی بالا می تواند به عنوان یک انتخاب مناسب در درمان عفونتهای ناشی از استافیلوکوکوس اورئوس استفاده گردد.
    کلیدواژگان: اپی گالوکاتچین گالات، نانولیپوزوم، استافیلوکوکوس اورئوس، حداقل غلظت مهار کنندگی
  • رضا صفری، زهرا یعقوب زاده صفحه 35
    زمینه و هدف
    گازهای سمی از مهمترین فاکتورهای شیمیایی آب بوده که به هنگام افزایش بیش از حد غلظت آنها، باعث به مخاطره انداختن سلامت آبزیان می شوند. در مزارع پرورش ماهیان گرمابی به علت راکد بودن آب، خطر افزایش SH2 وجود داشته و با کاهش اکسیژن محلول و pH، میزان SH2 به چند برابر افزایش می یابد. یکی از راه های کاهش SH2 استفاده از باکتری های اکسید کننده گوگرد می باشد. هدف از انجام این تحقیق جداسازی آندسته از باکتری های اکسید کننده گوگرد بوده که توانایی رشد در شرایط هوازی و بی هوازی و pH محدوده خنثی را داشته و قادر به احیای اشکال مختلف نیتروژن نیز باشند.
    روش بررسی
    پس از نمونه برداری از آب و رسوب وکشت در محیط های T2 medium و نوترینت براث حاوی سولفید سدیم، انکوباسیون در دمای 30-25 درجه سانتی گراد به مدت 6-4 روز انجام گرفت. پس از کشت در محیط آگاردار، کلنی های رشد یافته با استفاده از مشخصات ماکروسکوپی، میکروسکوپی و همچنین تستهای بیوشیمیایی شناسایی شدند. برای ارزیابی میزان اکسیداسیون سولفید سدیم، مقیاسهای مختلف تجزیه آن (ارلن آزمایشگاهی،آکواریوم، ونیرو واستخر) در زمانهای مختلف مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج آزمایشات نشان داد که دو نوع از باکتری های اکسید کننده SH2 بنامهای تیوباسیلوس دنیتریفیکانس و پاراکوکوس دنیتریفیکانس جدا شده که توانایی رشد در 8-7 = pH، دمای 25 تا 30 درجه سانتی گراد را داشته و قادر به تبدیل نیترات به نیتریت و در نهایت نیتروژن بوده و فعالیت این باکتری ها در بود یا نبود سیستم هواده تغییر معنی داری نشان نمی دهد.
    نتیجه گیری
    با توجه به توانایی باکتری های جداشده، میتوان از آنها بعنوان باکتری های پروبیونت، در کنار باکتری های شرکت کننده در فرآیند نیتریفیکاسیون و دنیتریفیکاسیون استفاده کرده و بصورت ترکیبی مورد استفاده قرار داد.
    کلیدواژگان: باکتریهای اکسید کننده سولفید سدیم، مزارع پرورش ماهیان گرمابی، تیوباسیلوس، پاراکوکوس
  • امیر آراسته، ریحانه سریری، فاضل نجفی یاسوری، علی صالح زاده، محمود نجفیان صفحه 45
    زمینه و هدف
    یکی از مهمترین میکروارگانیزم های همزیست گیاه چای، آسپرژیلوس نایجر است. این قارچ با تولید خارج سلولی سلولاز موجب تجزیه و تخمیر برگهای چای در حین مرحله فرآوری شود. چای پر مصرف ترین نوشیدنی در جهان است و دامنه تفاوت های موجود در طعم و کیفیت آن ناشی از رویدادهای متابولیکی پیچیده ای است که در حین فرآوری برگ ها رخ می دهد لذا بررسی اثر آنزیم های قارچی، اهمیت بالایی دارد. هدف از این تحقیق مطالعه برداشت آنزیمی این سد مکانیکی و اثر آن بر کیفیت چای می باشد.
    روش بررسی
    از روش سوموگی- نلسون برای سنجش فعالیت آنزیم استفاده شد. سایر فاکتور های سینتیکی شامل فعالیت، فعالیت ویژه، دما و pH بهینه و پایداری آنزیمی نیز برای آنزیم بدست آمده از قارچ آسپرژیلوس نایجر بدست آمده و برای نمونه های آنزیمی مختلف با هم مقایسه شد. تاثیر آنزیم به دو صورت عصاره خام و تخلیص شده بر روی میزان تقویت حضور فاکتور های کیفی چای، شامل تیافلاوین، تیاروبیجین، رنگ تام محلول و شفافیت محلول، در حین مرحله فرآوری بررسی شد.
    یافته ها
    با افزایش خلوص آنزیمی، فعالیت ویژه و محتوای پروتئینی همزمان افزایش یافت. همچنین فاکتور های کیفی نیز در هر مورد افزایش نشان داد.
    نتیجه گیری
    در این تحقیق مشخص شد که استفاده از آنزیم سلولاز قارچی در حین مرحله فرآوری موجب افزایش میزان فاکتور های کیفی چای می شود. در این مورد اثر آنزیم تخلیص شده بسیار بیشتر از آنزیم موجود در عصاره خام است.
    کلیدواژگان: کیفیت چای، سلولاز، آسپرژیلوس، اسپکتروفوتومتری، پلی فنول
  • میترا صالحی، نگار رئیس نیا، صدیقه مهرابیان صفحه 53
    زمینه و هدف
    امروزه به علت افزایش سویه های میکروبی مقاوم به آنتی بیوتیک، شناسایی و معرفی ترکیبات ضد میکروبی با منشاء گیاهی حائز اهمیت است. گیاه پسته با نام علمی Pistacia vera سطح وسیعی از اراضی زیر کشت کشور را به خود اختصاص داده است. در این پژوهش اثر ضد باکتریایی عصاره متانولی اپی کارپ میوه پسته بصورت in vitro مورد مطالعه قرار گرفت.
    روش بررسی
    در این بررسی عصاره اپی کارپ پسته با استفاده از متانول به روش ماسراسیون (خیساندن) تهیه شد. فعالیت ضد میکروبی عصاره گیاه علیه باکتری های استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس (Staphylococcus epidermidis)، استافیلوکوکوس اورئوس (Staphylococcus aureus)، انتروکوکوس فکالیس (Enterococcus faecalis)، استرپتوکوکوس پایوژنز (Streptococcus pyogenes)، سودوموناس آئروجینوزا (Pseudomonas aeruginosa)، باسیلوس سوبتیلیس (Bacillus subtilis)، اشریشیا کلی (Escherichia coli) و پروتئوس ولگاریس (Proteus vulgaris) به روش سنجش انتشار در آگار و رقت در لوله مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    عصاره اپی کارپ پسته، از رشد باکتری ها جلوگیر ی کرد. کمترین غلظت مهار کننده عصاره متانولی در مورد عدم رشد باکتری های گرم مثبت انتروکوک فکالیس 60 میکرو گرم در مایکرولیتر و در باکتری های گرم منفی، سودوموناس آئروجینوزا با غلظت 5/62 میکرو گرم در مایکرولیتر مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    مواد موجود در عصاره متانولی پوسته سبز پسته از رشد باکتری های گرم منفی و گرم مثبت جلوگیری می کند. بنابراین اپی کارپ پسته بومی ایران با دارا بودن مواد موثر می تواند به عنوان منبع ارزان قیمت و قابل دسترس، جهت اهداف دارویی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: پسته وحشی، فعالیت ضدباکتریایی، اپی کارپ
|
  • Moosavi Sma, Dehnad A., Kamali S Page 1
    Background And Objective
    Product reduction results from pathogenic fungi during crop cultivation could be considered the main economic losses factor. Streptomyces spp. has been a widely exploited group of microorganisms in the production of secondary metabolites and commercially important enzymes in agricultural applications. Chitinase enzymes have been used as a potent biocontrol agent. Chitinase C produced by Streptomyces griseus was the first family of 19 chitinase found in an organism other than higher plants. The antifungal activity of bacterial chitinase19 is higher than the others. It possesses high antifungal activity and strong hydrolyzing property against chitin. In this study we investigated the antifungal potential of the Streptomyces griseus bacteria, incubation period on the chitinase production and effect of pH and temperature on chitinase19 activity, to achieve optimal conditions for the enzyme activity in this bacterium. Methods of research: In the present study, the samples were isolated from soils of different areas of kordestan and Ardebil provinces. Chitinase 19 producing strains were screened using specific primers. A suitable strain of streptomyces griseus was selected. The Crude enzyme extract from the bacterial culture was purified and its effects were measured on colloidal chitin in different temperature and pH conditions.
    Results
    Chitinase production started a day after incubation and reached to maximum levels after 5 days. Optimum pH and temperature for enzyme activity were 6 and 37 ºC, respectively. In the dual culture test on PDA medium, an inhibitory effect of Streptomyces griseus against pathogenic fungal phytophthora sp. 44D and Fusarium solani were observed.
    Conclusion
    In conclusion, our results showed that chitinase C could be used as a biocontrol agent.
    Keywords: Antifungal effect, Biological control, Chitinase, Secondary metabolites, Streptomyces.
  • Chaiebakhsh Langeroodi A., Eisazadeh K., Faezi Ghasemi M., Farahmand M Page 7
    Background And Objective
    Poly-beta-hydroxyl butyrate, (PHB) is a biodegradable thermoplastic which can be extracted from a wide range of bacteria as intracellular granules. They are used in packaging, medicine and agriculture. The purpose of this study was optimization of medium components and culture conditions in order to improvement of PHB production by Bacillus subtilis ATCC 6633.Methods of research: At first, the effects of different carbon and nitrogen sources and incubation times in production were optimized by one- factor- at- a- time method. Then optimization of the best nutritional sources was performed. Firstly the effect of various carbon sources such as glucose, sucrose, arabinose, monnitol and starch were studied. Then the various mineral and inorganic nitrogen sources such as glycine, cysteine, ammonium sulphate and potassium nitrate were studied on PHB production by Bacillus subtilis ATCC 6633.
    Results
    The results showed that amongest of the carbon sources, starch was the best carbon sources and Amongest of variety nitrogen sources, ammonium sulphate as mineral source and glycine as inorganic source were known as the best sources. The best concentration and time for starch and ammonium sulphate to PHB production were 48 hours and 5% (v/v), and for glycine were 48 hours and 3% (v/v) respectively.
    Conclusion
    Consequently among the (1-8) % of carbon and nitrogen sources, the concentration of (2-5)% had the most production.
    Keywords: Poly, beta, hydroxyl butyrate, thermoplastic, optimization
  • Hosseini N., Bayat M., Roudbarmohammadi S Page 15
    Background And Objective
    Aspergillus spp can cause various diseases including: invasive aspergillosis(IA), chronic necrotizing aspergillosis, aspergilloma and allergic bronchopulmonary aspergillosi. Most case of IA caused by Aspergillus fumigatues. Aspergillus flavus being often reported as the second most frequent species. Nosocomial infections occur worldwide. They are important contributors to morbidity and mortality and aspergillus fumigatus play an important role in these infections. Clinical microbiology laboratories in tertiary-care hospitals should be able to perform epidemiological analysis and surveillance of aspergilla in a hospital environment on routine basis.
    Materials And Methods
    We collected samples of air from outdoor and indoor environment in the hospital in summer, autumn, winter and spring. Czapeck agar plates were used as culture medium. Among the methods suitable for identification RAPD offers the best potential in terms of obtaining discriminatory data in a rapid simple and cost-efficient way.
    Results
    The autumn collection yielded more isolates than that of the other seasons. Several RAPD primers and protocols have been published for using in different species of the genus Aspergillus. Among the primers tested R108 show an unequivocal differentiation of Aspergillus fumigatus and Aspergillus flavus.
    Conclusion
    A reliable simple and rapid molecular method with high discriminatory power is necessary for identifying the molecular pattern of each species.
    Keywords: Molecular pattern, Aspergillus fumigatus, Aspergillus flavus, Nosocomial infections, RAPD, PCR
  • Gholami, Shabani Mh, Imani A., Razzaghi, Abyaneh M., Riazi Gh, Chiani M., Khademi, Mazdeh S., Chamani M., Akbarzadeh A Page 23
    Background And Objective
    Passing through the micro-particles to nano-particles domain, encountered to some physical changes, such as, increasing the surface area to volume ratio and appearing of quantum effects. Increasing the surface area to volume ratio results in gradual decrease of particle size and overcoming the surface atoms to inner atoms behavior. The most particular purpose of nanotechnology is the improvement of methods for producing nanostructures without using of toxic material, with less expense and wastage with controlling of size. Biologists knowing of producing of minerals in nanoscales by organisms are looking for biologic systems for synthesizing of inorganic nanoparticles. The purpose of this study, was synthesizing of Silver nanoparticles by fungus Fusarium oxusporum IRAN 81C with extreme size of 50 nm.
    Materials And Methods
    After optimizing of growth condition in culture MGYP media contains Glucose 10 g/l, peptone 5g/l, yeast extract 3g/l and malt extract 3g/l, biomass of Fusarium oxusporum was prepared. After synthesizing of nanoparticles in solution of silver nitrate, FTIR, UV-vis spectrophotometer and TEM was done.
    Results
    The results of this analyses showed that in concentration of 10-³ M, biomas of Fusarium oxusporum IRAN 81C could synthesis of Silver nanoparticles extracellularly. As well as, it’s clear that after filtration of fungal cell mass, the supernatant has ability to synthesis of silver nano-particles because the production of some proteins and enzymes in the culture medium.
    Conclusion
    Silver nanoparticles with extraordinary physical and chemical properties of Silver nanoparticles with size of 50 nm by Fusarium oxusporumm, studding on its functional production in industrial scale is suggested.
    Keywords: Extracellular, Laboratory scale, Fusarium oxusporum, Silver nanoparticles
  • Gharib A., Faezizadeh Z., Godarzi M. Page 27
    Background And Objective
    Staphylococcus aureus is resistant to many commonly used antibiotics. Different studies have shown that herbal ingredients such as epigallocatechin gallate (EGCG), and a delivery drug system such as nanoliposomes could kill antibiotic-resistant bacteria. The objective of this study was to prepare and evaluate in vitro anti- staphylococcus aureus efficacy of prepared EGCG-loaded nanoliposomes.
    Materials And Methods
    EGCG-loaded nanoliposomes with negative surface charge were prepared by reverse phase evaporation method. For preparation of nanoliposomes lecithin, cholesterol and dicetyl phosphate were used. Then, the EGCG encapsulation efficacy was measured by spectrophotometric. The minimum inhibitory concentration (MIC) of EGCG-loaded nanoliposomes for resistant strain of Staphylococcus aureus were determined by broth dilution method. Ultimately, the killing rate of Staphylococcus aureus was exposed to MIC concentration of EGCG in free and nanoliposomal form was analyzed.
    Results
    The encapsulation efficacy for EGCG-loaded nanoliposomes was to 75%±0.31. The MIC of free and nanoliposomal form of EGCG against resistant strain of Staphylococcus aureus was to 50 and 25 mg/l, respectively. Also the killing rate of EGCG-loaded nanoliposomes was higher than those of free EGCG at identical times.
    Conclusion
    Our data suggest that the prepared EGCG-loaded nanoliposomes because of high effectiveness would be a choice appropriate for treatment of Staphylococcus aureus infections.
    Keywords: Epigallocatechin gallate, Nanoliposome, Staphylococcus aureus, MIC
  • Safari R., Yaghoubzadeh Z Page 35
    Background And Objective
    Toxic gases are one of important parameters in water and high concentration of these factors is caused problems in aquatic organisms. In warm water farms, decreasing of dissolved oxygen and pH are caused increasing of SH2 concentration. One of decreasing methods of SH2 is use of oxidizing bacteria. The aim of this study, isolation of sulfur oxidizing bacteria those are able to growth in aerobic and anaerobic and neutral pH and also reducing of nitrogen in different forms.
    Materials And Methods
    After sampling of water and sediment, culture was done in T2 medium and nutrient broth included sodium sulphite. Samples were incubated at 25-30 o C for 4-6 days. Final culture from positive tests, were done in T2 medium agar (15% agar agar) and nutrient agar included sodium sulphite. Microscopy, microscopy characterization and biochemical tests were done for isolated colonies. Evaluation of sulfur oxidation in various scale (bench, aquariums, fiberglass and farm) were done in different time. Effects of pH, aeration and sodium sulphite on different treatments were also surveyed.
    Results
    The results were showed that two sulfur oxidizing bacteria including Tiobacillus denitrificans and Paracoccus denitrificans were isolated that are able to growth in pH 7-8 and 25-30 o C and be and not to be of aeration was any effect on examination.
    Conclusion
    The conclusion was showed that isolated of bacteria with other bacteria such as nitrosomonas and nitrobacter are able to decrease combination of ammonia, nitrite and SH2.
    Keywords: bacteria oxidizing SH2, warm water farm, Thiobacillus, paracoccus
  • Arasteh A., Sariri R., Najafi Yasouri F., Salehzadeh A., Najafian M Page 45
    Background And Objective
    Aspergillus niger is one of the important symbiotic fungus of tea leaves. The fungal extracellular cellulase could be used as a cellulolytic agent during tea processing. Tea is the most consuming beverage in the world and different qualities are due to complex metabolic pathways occurring during fermentation process so investigation of tea fungal enzyme effects as an important part of fermentation is valuable. The final goal of this research is investigation of cellulolytic effects of fungal enzymes on tea leaves in order to improvement of tea quality factors. The cellulase enzymes isolated from Aspergillus niger was used for fermentation of tea leaves.
    Materials And Methods
    The somogyi–nelson assay was used to determine enzyme activity. Other parameters such as Km and Vmax, optimum amounts of pH and temperature and finally thermo stability of enzyme was determined and compared with two other enzyme samples. Effects of both crude enzyme preparation and purified cellulase enzymes on the improvement of tea leaf fermentation were determined in terms of theaflavin, thearubigin, total liquor color and dry matter content of the tea produced.
    Results
    Enzyme specific activity and total protein as well as evaluated quality factors of tea was observed to increased by using more purified preparation of enzyme.
    Conclusion
    The crude enzyme preparations obtained from ethanol precipitation were found to be more effective in improving tea leaf fermentation than crude extract of enzyme preparation.
    Keywords: tea quality, cellulase, Aspergillus, spectrophotometric, poly phenol
  • Salehi M¹, Rayisnia N², Mehrabian S Page 53
    Background And Objective
    Nowadays, increasing antibiotic resistant in bacterial strains, identification and introduction of antimicrobial compounds with herbal origin is very important. Vast area of our country gardens has allocated by Pistacia vera. In this study antibacterial activity of methanolic extracts of Pistacia vera epicarp was studied in vitro condition.
    Materials And Methods
    In this study methanolic extract of Pistacia vera epicarp provided by maceration method. The antibacterial activity of extract was evaluated against: Staphylococcus epidermidis, Staphylococcus aureus, Enterococcus faecalis, Streptococcus pyogenes, Pseudomonas aeruginosa, Bacillus subtilis, Escherichia coli, Proteus vulgaris, by agar diffusion method (disc & well) and broth dilution methods.
    Results
    The extract of Pistacia vera epicarp prevents the growth of bacteria. The MICs effects of methanolic extract were distinguished against positive bacteria as Enterococcus feacalis with 60 µg/µl. and against gram negative bacteria as Pseudomonas aeruginosa was observed by 62.5 µg/µl.
    Conclusion
    The methanolic extract of pistachio green hull contains antibacterial compounds that prevents the growth of gram-positive and Gram-negative bacteria. The Iranian Pistacia vera epicarp, which indicate the presence of active components can be used as a source of cheap and accessible for medicinal purposes.