فهرست مطالب

رهبری و مدیریت آموزشی - سال هفتم شماره 2 (تابستان 1392)

فصلنامه رهبری و مدیریت آموزشی
سال هفتم شماره 2 (تابستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/08/07
  • تعداد عناوین: 8
|
  • عبدالغفور حسینی، مریم افضل خانی صفحات 9-30
    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین روش های اجرای ارزشیابی توصیفی و ابعاد فرسودگی شغلی معلمان ابتدایی در سال تحصیلی 90-89 در شهر گرمسار انجام شد. جامعه آماری شامل معلمین پایه اول، دوم و سوم مقطع ابتدایی به تعداد 79 نفر بود، که با توجه به محدود بودن،کل جامعه با روش سرشماری به عنوان گروه نمونه انتخاب گردید.این پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی بوده و داده های حاصل از آن بوسیله آمار توصیفی(فراوانی،درصد، میانگین، جدول و نمودار) وآماراستنباطی(همبستگی پیرسون) محاسبه و تجزیه و تحلیل گردید. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته شامل 56 سوال متشکل از دو قسمت ارزشیابی توصیفی و فرسودگی شغلی ماسلاچ بود.ضریب پایایی اجرای ارزشیابی توصیفی ازطریق سنجش مشاهده ای77/0، پوشه کار 85/0، آزمون های مداد- کاغذی90/0، بازخورد83/0 و کل پرسشنامه 91/0 بدست آمد. همچنین ضریب پایایی خستگی عاطفی 89/0، مسخ شخصیت 78/0، عدم موفقیت فردی(کاهش عملکرد فردی) 90/0 و کل فرسودگی شغلی 83/0 بدست آمد. نتایج نشان داد بین روش های اجرای ارزشیابی توصیفی(سنجش مشاهده ای، پوشه کار، آزمون های مداد- کاغذی و بازخورد) با دو بعد از ابعاد فرسودگی شغلی(خستگی عاطفی و عدم موفقیت وکاهش عملکرد فردی) رابطه معنادار وجود داشته و با دیگر بعد فرسودگی شغلی(مسخ شخصیت) هیچ گونه رابطه ای وجود ندارد. همچنین در بین روش های اجرای ارزشیابی توصیفی، پوشه کار پیش بینی کننده معناداری برای فرسودگی شغلی می باشد.
    کلیدواژگان: ارزشیابی توصیفی، فرسودگی شغلی، معلمان، مدرسه ابتدایی
  • شبنم بیداریان، پریوش جعفری، فخرالدین احمدی صفحات 31-43
    هدف از پژوهش حاضر تعیین رابطه بین اعتماد سازمانی با رفتار شهروندی سازمانی در بین کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی بود. پژوهش به شیوه توصیفی- همبستگی انجام شد. 250 نفر از کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحتادیارقیقات به عنوان نمونه در تحقیق مشارکت جستند. برای جمع آوری داده ها از دو ابزار: 1.پرسشنامه رفتار شهروندی سازمانی پودساکف و همکاران (1997) 2. پرسشنامه اعتماد سازمانی گری رودر(2003) استفاده شد. با استفاده از روش آلفای کرونباخ ضرایب پایایی پرسشنامه ها برای پرسشنامه رفتار شهروندی سازمانی 85/0 و برای پرسشنامه اعتماد سازمانی برابر با82/ 0 حاصل شد. داده های گردآوری شده با استفاده از شاخصهای آمار توصیفی و آمار استنباطی (آزمون t تک نمونه ای، کای اسکوئر، ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون چند متغیره و آزمون شدت همبستگی گاما) تجزیه و تحلیل شدند. نتایج نشان می دهد که بین احساس اعتماد سازمانی (اعتماد بین فردی و اعتماد سیستمی) کارکنان دانشگاه و بروز رفتار شهروندی سازمانی از سوی آنان رابطه وجود دارد. از بین ویژگی های جمعیت شناختی فقط سابقه کار در بروز رفتار شهروندی سازمانی تاثیر گذار است.
    کلیدواژگان: رفتار شهروندی سازمانی، اعتماد سازمانی، دانشگاه آزاد اسلامی
  • محمد جمال زاده، مهدی وارث صفحات 45-58
    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین جهت گیری هدف و خلاقیت در دانشجویان انجام گرفت. بدین منظور 360 نفر از دانشجویان دانشگاه ازاد واحد شیراز به روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شدند.داده های پژوهش از طریق پرسشنامه جهت گیری هدفی الیوت و مک گریگورل (2002) و پرسشنامه خلاقیت عابدی(2001) جمع آوری گردید و سپس با استفاده از روش آماری تحلیل رگرسیون چند متغیره و تحلیل واریانس، مورد تحلیل قرار گرفت.نتایج نشان داد که بین ابعاد جهت گیری هدفی و خلاقیت رابطه معناداری وجود دارد.بدین صورت که خلاقیت توسط جهت گیری عملکردی –رویکردی و اجتنابی بصورت منفی پیش بینی میشود. در صورتی که جهت گیری تبحری بصورت مثبت قابلیت پیش بینی خلاقیت را دارد.دیگر نتایج نشان داد که بین دانشجویان دختر و پسر از نظر خلاقیت تفاوت معنادار وجود ندارد.همچنین بین دو گروه تنها از نظر جهت گیری عملکردی رویکردی تفاوت معنا دار وجود داشت بدین صورت که دختران نمرات بالاتری به دست اورده بودند.از نظر میزان خلاقیت نیز بین دانشکده های مورد مطالعه از نظر میزان خلاقیت تفاوت معنادار وجود ندشت. در نهایت کاربرد نتایج مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: خلاقیت، جهت گیری هدفی، دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی
  • محمدرضا سلیمانی، رقیه علی محمدی صفحات 59-69
    هدف از پژوهش حاضر، تعیین وضعیت مدارس شهرستان مرند بر اساس مولفه های مدارس امن از دیدگاه مدیران مدارس مقاطع سه گانه می باشد. تحقیق از نوع کاربردی است که به روش پیمایشی انجام شده است. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه مدیران مدارس مقاطع سه گانه ابتدایی، راهنمائی و متوسطه می باشد. بر اساس فرمول تعیین حجم نمونه کوکران 90 نفر به روش طبقه ای تصادفی نسبتی به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی آن توسط کارشناسان و متخصصان حوزه تعلیم و تربیت مورد تایید قرار گرفت. همچنین، پایایی پرسشنامه با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ 94/0 محاسبه شد. داده ها در دو سطح آمار توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته های تحقیق نشان داد که وضعیت مدارس مقاطع سه گانه شهرستان مرند از نظر مولفه های مدارس امن در تمامی مولفه ها در سطح بالاتر از متوسط بود. به غیر از مولفه فیزیکی، در بقیه مولفه ها تفاوتی بین وضعیت مدارس دخترانه و پسرانه وجود نداشت. همچنین نتایج نشان داد به غیر از مولفه فیزیکی، در سایر مولفه ها وضعیت مدارس مقاطع ابتدائی، راهنمائی و متوسطه متفاوت بود.
    کلیدواژگان: آموزش و پرورش، مدارس امن، شهرستان مرند
  • اصغر شریفی، فاطمه اسلامیه صفحات 71-85
    پژوهش حاضر به منظور تحلیل روابط بین ویژگی های شخصیتی کارکنان با فرهنگ و سکوت سازمانی انجام شده است. روش تحقیق از نظر شیوه گردآوری اطلاعات توصیفی (همبستگی) و از نظر هدف کاربردی بوده است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن می باشد که تعداد آنها 560 نفر بوده است. حجم نمونه بر اساس جدول «مورگان» 226 نفر تعیین و با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده اند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه فرهنگ سازمانی «دنیسون»، سکوت سازمانی «ونداین» و ویژگی های شخصیتی «هلند» در مقیاس پنج درجه ای لیکرت بوده است. روایی هر سه پرسشنامه از نظر صوری، محتوایی و سازه بررسی شده است و پایایی آنها نیز با اجرای آزمایشی بر روی نمونه ای 30 نفری و محاسبه ضریب آلفای کرونباخ، به ترتیب برابر با 86/0، 73/0 و 77/0 بدست آمده است. داده های گردآوری شده به کمک نرم افزار آماری SPSS و با استفاده از آزمون K-S، ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون و ترسیم مسیر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. نتایج به دست آمده نشان داد که بین ویژگی های شخصیتی کارکنان و فرهنگ و سکوت سازمانی رابطه مستقیم و معناداری وجود دارد و مدل به دست آمده، توان تبیین روابط بین متغیرهای تحقیق را دارد.
    کلیدواژگان: ویژگی های شخصیتی، فرهنگ سازمانی، سکوت سازمانی، دانشگاه آزاد اسلامی
  • ایمان کریمی، سیروس قنبری، محمدرضا اردلان، امیر میری صفحات 87-106
    آموزش و پرورش نهادی است که می باید حداقل یک گام ازنظر دانش، علم، فنون و الگوهای رفتاری از بقیه نهادها و موسسات جلوتر باشد، بنابراین نیازمند مدارسی است که نه تنها ازطریق ترویج و غنی سازی یادگیری، توانایی های سازگاری انسان با محیط را افزایش دهد، بلکه فرصت هایی برای توسعه خلاقیت و نوآوری انسان فراهم کند. پژوهش حاضر به منظور بررسی رابطه بین خلاقیت مدیران با میزان کاربست مولفه های سازمان یادگیرنده درمدارس انجام شده است. جامعه آماری شامل کلیه مدیران مدارس راهنمایی و متوسطه شهر اراک در سال تحصیلی 91-90 بود.که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای نسبی 144 مدیر انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل پرسشنامه خلاقیت با 29 سئوال و پرسشنامه کاربست مولفه های سازمان یادگیرنده با 37 سئوال بود. ضریب پایایی پرسشنامه ها با استفاده ازضریب آلفای کرونباخ به ترتیب برابر با 77/0و 93/0 محاسبه و قابل قبول بوده است. داده های پژوهش در دو سطح آمار توصیفی(فراوانی، درصد، میانگین و انحراف معیار) و استنباطی (ضریب همبستگی، آزمون t، تحلیل واریانس یک طرفه و رگرسیون ساده) مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. یافته ها نشان داد که وضعیت خلاقیت مدیران مدارس بالاتر از حد متوسط قرار دارد و همچنین میزان کاربست مولفه های سازمان یادگیرنده در مدارس مورد مطالعه بالاتر از حد متوسط می باشد. بین میزان خلاقیت مدیران و کاربست مولفه های سازمان یادگیرنده همبستگی مثبت و معنادار (224/0= r) در سطح 01/0 = a وجود دارد. میزان گرایش مدیران به آرمان مشترک، یادگیری تیمی و تفکر سیستمی از طریق خلاقیت آنها، قابل پیش بینی می باشد. اما بین خلاقیت مدیران با دو مولفه دیگر سازمان یادگیرنده (قابلیت شخصی و الگوهای ذهنی) رابطه معنادار مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: خلاقیت، مولفه های سازمان یادگیرنده، مدارس، مدیران
  • هدی سادات محسنی، حمیدرضا آراسته، نادرقلی قورچیان، پریوش جعفری صفحات 107-129
    همکاری های بین المللی در آموزش عالی به فراهم کردن تجارب آموزشی فرامرزی برای دانشجویان و اساتید به منظور ارتقاء روابط کاری می پردازد که این امر درنهایت به اثربخشی بیشتر این مراکز و نیز افزایش تفاهم فرهنگی کمک می کند. هدف پژوهش حاضر، تعیین مهمترین نقاط قوت و ضعف، فرصت ها و تهدیدهای برنامه های همکاری علمی-بین المللی در آموزش عالی ایران است. این تحقیق توصیفی از نوع پیمایشی می باشد که برای گردآوری اطلاعات از پرسش نامه محقق ساخته استفاده شده است. جامعه آماری تحقیق مشتمل بر اعضای هیات علمی دانشگاه های برتر حوزه همکاری های علمی-بین المللی(دانشگاه های تهران، شهید بهشتی، صنعتی شریف، امیرکبیر و علم و صنعت) است که برابر با 3169 نفر می باشد. 342 نفر از آن ها از طریق روش نمونه گیری طبقه ای نسبتی انتخاب شده اند. ابزار تحقیق از نظر روایی محتوایی و بر اساس نظر تعدادی از اساتید صاحب نظر در حوزه آموزش عالی مورد تائید قرار گرفت و برای تعیین پایایی پرسش نامه نیز از آلفای کرونباخ استفاده شد که ضریب آن برابر 85/0 به دست آمد. تحلیل داده ها با استفاده از برنامه نرم افزاری SPSS نسخه 5/11 انجام شد. نتایج نشان داد مهمترین نقاط قوت برنامه های همکاری علمی بین المللی در آموزش عالی ایران عبارت بود از: توسعه تحصیلات تکمیلی، افزایش تعداد مقالات در نشریات بین المللی و افزایش سطح سواد فناوری در جامعه دانشگاهی. مهمترین نقاط ضعف عبارت بود از: اهمیت نداشتن همکاری های بین المللی در سیاستگذاری های کلان علمی، ضعف آگاهی مدیران دانشگاه ها از ظرفیت های موجود علمی و موقعیت ها و زمینه های همکاری های بین المللی در داخل و خارج کشور و انعقاد تفاهم نامه ها بدون پشتیبان اجرایی. مهمترین فرصت ها عبارت بود از: سرمایه گذاری کشور در دانش های جدید، توجه ویژه به جایگاه علم و فناوری و به ویژه همکاری های علمی-بین المللی در سند چشم انداز و تقاضای اجتماعی فزاینده برای آموزش عالی. مهمترین تهدیدها عبارت بود از: عدم ارتباط مناسب بین دولت، دانشگاه و صنعت، مشکلات فناوری های اطلاعاتی ناشی از پایین بودن سرعت، پهنای باند، کندی خطوط ارتباطی، فیلترینگ سایت ها و توجه محدود به کیفیت تولیدات علمی.
    کلیدواژگان: آموزش عالی، همکاری های علمی بین المللی، SWOT
  • راحله وکیلی، صادق ملکی آوارسین، تقی زوار صفحات 131-144
    تحقیق حاضر با هدف بررسی رابطه بین توانمندسازی روانشناختی و تعهد سازمانی دبیران مدارس متوسطه شهرستان مراغه صورت گرفته است. روش تحقیق توصیفی- همبستگی بود. جامعه ی آماری 619 نفر از دبیران شهر مراغه و حجم نمونه237 نفر و با استفاده از فرمول کوکران و به روش نمونه گیری طبقه ای نسبتی بدست آمد. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های استاندارد توانمندسازی و تعهد سازمانی استفاده گردید و در بررسی پایایی آزمون ها، آلفای کرونباخ به ترتیب برای توانمندسازی روانشناختی88/0 و برای تعهد سازمانی 71/0 بدست آمد. نتایج حاصل از آزمون فرضیه ها از طریق نرم افزار spss و آزمون ضریب همبستگی پیرسون نشان داد بین توانمندسازی روانشناختی دبیران و مولفه های آن (احساس شایستگی- احساس موثر بودن- احساس معنی دار بودن و احساس اعتماد) باتعهد سازمانی رابطه مستقیم معنی داری وجود دارد. همچنین نتایج رگرسیون چندگانه نشان داد: از بین مولفه های توانمندسازی روانشناختی دبیران، مولفه های احساس موثر بودن و احساس اعتماد به میزان 15% تعهد سازمانی را تبیین کردند.
    کلیدواژگان: توانمندسازی روانشناختی، تعهد سازمانی، مدارس متوسطه، شهرستان مراغه
|
  • Maryam Afzalkhani, Abdolghafor Hosseini Pages 9-30
    The purpose of this research was to survey the relationship between descriptive evaluation and Job burnout of elementary teachers. Statistical population included all 74 teachers in the first, second and third primary schools of Garmsar city in 2011-12 school year. Due to the limited number of teachers in the population for study, census method was selected. Data was analyzed by both descriptive (frequency, percentage, mean, tables and charts) and inferential statistics (Pearson correlation). Data gathering tool was a questionnaire including 56 items, based on Descriptive evaluation and Maslach Burnout. Reliability coefficient was gained for all dimensions of descriptive evaluation Performance, Through Observational assessment 0.77, Portfolio 0.85, pencil tests – paper 0.90, feedback 0.83 and the entire variable was 0.91. Also Reliability coefficient for burnout showed 0.89 for emotional exhaustion, 0.78 for Depersonalization, 0.90 for Personal failure (reduced personal performance) and 0.83 for total burnout. Results showed that There was a significant negative relationship between descriptive evaluation methods (Observational assessment, Portfolio, pencil tests - paper and feedback) with two dimensions of burnout (emotional exhaustion and personal failure and decrease performance), and there was no relationship with burnout in the depersonalization dimension. Also among the descriptive evaluation Performance methods, Portfolio showed a significant predictor for burnout.
    Keywords: Descriptive Evaluation, Job Burnout, Elementary Schools Teachers
  • Shabnam Bidarian, Parivash Jafari, Fakhrodin Ahmmadi Pages 31-43
    The aim of this study was to determine the relationship between organizational trust and organizational citizenship behavior among employees Islamic Azad University. The research method has been descriptive – correlation. To 250 employees, Islamic Azad University Science and Research, as sample participated in the study. Two tools were used to collect data: 1- Podssakoff and et al (1993) citizenship behavior questionnaire, 2- Gary Roudari organizational trust questionnaire (2003). Using Cranach alpha reliability coefficients were obtained for the organizational citizenship behavior questionnaire 0.85% and questionnaire of organizational trust 0.82%. Data collected were analyzed using descriptive statistics and inferential statistics (t test, chi-square, Pearson correlation, multiple regression and correlation of test-gamma). Results showed that relationship between feeling of organizational trust (interpersonal trust and confidence in the system) of Employees University with organizational citizenship behavior. Also, the only Work Experience from characteristics of demographic affects the behavior citizenship behavior.
    Keywords: Organizational Citizenship Behavior, Organizational Trust, Islamic Azad University
  • Mohammad Jamalzadeh, Mehdi Wares Pages 45-58
    The purpose of this study was to investigate relationship between goal orientation and creativity among azad university students branch of Shiraz. Participants consisted of 360 students. Those are selected by multistage cluster sampling in Shiraz city. Two scales were used: Elliot & McGregor goal orientation questionnaire and Abedi creativity questionnaire. Then data were analyses through multiple regression, Two-way ANOVA and multivariate analysis of variance (MANOVA) methods. The results revealed that: A: There is a significant relation between goal orientation and creativity among azad university students. According to this result creativity were predicted by performance-approach and performance – avoidance goal orientation negatively. In addition creativity was predicted by masteryapproach orientation positively: there is no difference between girl and boy students in creativity. Another results showed that Girls were acquired high score on variables performance-approach orientation. Also there is not significance difference on variables among faculty students. The implications of results were discussed in relation to the pervious literature.
    Keywords: Creativity, Goal Orientation, Islamic Azad university
  • Mohammad Reza Soleymani, Rogaie Alimohamadi Pages 59-69
    This research intended to determine the status of Marand schools on the base of components of safe schools from the perspectives of triple level principals. The research method was application method which was done as survey method. Statistical society consisted of all primary, secondary and high triple level schools principals. 90 people were selected as sample size using stratified random ratio method and on the base of Cochran formula. Data gathering tool was a researcher made questionnaire that its validity was confirmed by experts and specialists in the field of education. Also, the reliability of the questionnaire was calculated using Cronbach, alpha coefficient which was 0.94. Data was analyzed in the two level of descriptive and inferential statistic. The findings of research indicated that status of triple level schools of marand were high level than medium from the view of safe schools components. In the rest components but physical component, there was not different among girl and boy schools. Also, the results indicated that in other components but physical component, status of primary, secondary and high schools were different.
    Keywords: Education, Safe schools, Marand City
  • Asghar Sharifi, Fatemeh Eslamieh Pages 71-85
    This study is conducted to identify the relationship of organizational culture and Silence with employee's personality characteristics in universities. The research method was correlation. Statistical population included all 560 employees working in Islamic Azad Universiry, Roudehen branch. According to the Morgan's table, 226 samples were chosen by random sampling method. Research To collect data, Denison's organizational culture questionnaire, Vandain's organizational Silence questionnaire and Hlend's questionnaire for characteristics of personality were used, based on five point scales (from very high to very little). Face and content validity was used to evaluate questionnaires Validity. Also, Cronbach's alpha was used to establish the reliability of instruments, 0.86, 0.73 and 0.77 for each questionnaire respectively. Data was analyzed by descriptive and inferential statistics by K-S, Pearson coefficient, regression and path analysis. Results showed that there are meaningful relationship between Organizational Culture and Silence with employee's personality characteristics. Also, 60.2% of dependent variable variance (employee's personality characteristics), was described based on research analytical model.
    Keywords: Organizcational Culture, Organizational Silence, Characteristics, Personality. Islamic Azad University
  • Siroos Ghanbari, Mohammad Reza Ardalan, Iman Karimi, Amir Miri Pages 87-106
    Education is an institution that in terms of knowledge, science, technology, and behavior patterns is ahead of other institutions. Therefore, it requires schools to both promoting and enriching learning environment to enhance the ability of human adaptation, and providing opportunities for the development of creativity and innovation. The present study investigated relationship between managers Creativity and application of learning organization components in schools. The statistical population for the study included all secondary and high school principals of Arak city in the academic year of 2011-12. By proportional stratified random sampling, 144 principals were selected as sample population. Data collection tools included the creativity questionnaire with 29 questions and application component LO questionnaire with 37 questions. The reliability of the questionnaires gained acceptable coefficient using Cronbach's alpha. Creativity of school principals showed above average as well as components of the application of learning. The results indicate that there is positive (r= 0.224) and significant at the 0.01 level correlation between Creativity of school principals and learning organization application components level. School principal's attitudes towards Shared vision, Team learning and Systems Thinking through their Creativity, is predictable. But there was no significant relationship between managers Creativity and two other components learning organization (Personal competence and mental models).
    Keywords: Creativity, Learning Organization components, School principals
  • Hoda Sadat Mohseni, Hamid Reza Arasteh, Nader Gholi Ghorchian, Parivash Jafari Pages 107-129
    International cooperation in higher education leads to providing learning experiences for students and teachers in order to promote cross-border deals with labor relations. It also increases the effectiveness of these centers and helps cultural understanding. In this study is to determine the most important strengths, weaknesses, opportunities and threats of International Scientific Cooperation Programs of Higher Education in Iran. The study population consisted of faculty members of the University's top academic staff of International cooperation Programs (University of Tehran, Shahid Beheshti, Sharif, Amir Kabir, Elm o Sanat), equal to 3169 people. Samples of 342 were selected through stratified random sampling. Content validity of the survey instrument based on the number of experts in the field of higher education was approved and to determine the reliability of the questionnaire, Cronbach’s alpha coefficient was calculated 0.85. The results showed that the main strengths of international scientific cooperation programs in higher education in Iran were the development of higher education, technology and the increasing number of articles in international publications in the academic community. The main weaknesses were the lack of international cooperation in macroeconomic policy, scientific weaknesses of existing scientific knowledge, capacity and location of university administrators and abroad in the fields of international cooperation and conclude executive agreements without backup. The main opportunities include investment in new knowledge, particularly regarding the role of science and technology, especially scientific cooperation - international outlook and increasing social demand for higher education. The main threats include lack of communication between government, academia and industry, the problem of low speed of information technology, bandwidth, slow lines of communication, and limited attention to the quality of scientific production sites.
    Keywords: SWOT, Higher Education, International Scientific Cooperation, Iran
  • Sadegh Maleki Avarsin, Taghi Zavar, Raheleh Vakili Pages 131-144
    The present study aims to investigate the relationship between psychological empowerment and organizational commitment of high school teachers in Maragheh city. Research Method in this study is descriptive – correlation one. The statistical population was 619 and sample size was 237, by using proportional sampling. Standardized questionnaire of Empowerment and Organizational Commitment was used to collect data. Cronbach's alpha for the Psychological Empowerment and organizational commitment was 0.88 and 0.71, respectively. Results showed that there was a direct significant correlation between psychological empowerment of teachers and its components (sense of competence, sense of efficiency, sense of meaningfulness and trust) with organizational commitment. Among the components of psychological empowerment of teachers, a sense of efficacy and trust explained 15% of organizational commitment.
    Keywords: Psychological Empowerment, Organizational Commitment, Teachers, Maraghe City