فهرست مطالب

مجله روانشناسی ورزش
سال یکم شماره 1 (پاییز و زمستان 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/02/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • بهروز عبدلی، مهدی نمازی زاده، مجتبی جلالوند، پروانه شمسی پور دهکردی صفحه 271

    پژوهش حاضر به منظور بررسی تاثیر انواع مختلف آرایش تمرین بر اکتساب و یادداری برنامه حرکتی تعمیم یافته مهارت‌های پرتابی در دهگانه دو و میدانی (پرتاب دیسک، وزنه، نیزه) انجام شد. روش تحقیق: 40 دانشجوی پسر راست دست و مبتدی، با دامنه سنی (23-19سال) به طور داوطلبانه انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه تمرین تصادفی و قالبی تقسیم شدند. آزمودنی‌ها پس از اجرای یک بلوک 9 کوششی در پیش آزمون، در مرحله اکتساب به مدت 9 جلسه و هر جلسه دو بلوک 9 کوششی اجرا کردند و سپس یک بلوک 9 کوششی در آزمون اکتساب و بعد از 72 ساعت، یک بلوک 9 کوششی را به صورت بلوک‌های تصادفی برای آزمون یادداری اجرا کردند. یافته‌ها: نتایج تحلیل واریانس مختلط با تکرار روی عامل جلسات تمرین در فرایند اکتساب نشان داد هر دو گروه در طول فرایند اکتساب پیشرفت کرده‌اند و عملکرد گروه تمرین قالبی در همه جلسات تمرین برتر از عملکرد گروه تصادفی بود. همچنین نتایج آزمون t مستقل نشان داد در آزمون اکتساب تفاوت میان عملکرد هر دو گروه معنی‌دار بود و گروه تمرین قالبی عملکرد بهتری نسبت به گروه تصادفی و در آزمون یادداری گروه تصادفی عملکرد بهتری نسبت به گروه قالبی داشتند (05/0>P). بحث و نتیجه‌گیری: این یافته‌ها نشان می‌دهد که تداخل زمینه‌ای اثر مثبتی بر یادگیری مهارت‌هایی دارد که با برنامه حرکتی تعمیم یافته متفاوت کنترل می‌شوند. از این رو، یافته‌های پژوهش حاضر از فرضیه مگیل و هال (1990) و فرضیه بازسازی طرح عمل لی و مگیل (1985) حمایت می‌کند. واژه‌های کلیدی: تداخل زمینه‌ای، تمرین تصادفی، تمرین قالبی، برنامه حرکتی تعمیم یافته

  • معصومه شجاعی صفحه 279

    انگیزش یکی از ویژگی‌های روانی اثرگذار بر عملکرد ورزشکاران در رقابت‌های ورزشی است که نقش قابل ملاحظه‌ای در برنامه‌های شناسایی و پرورش بازیکنان مستعد دارد. اما تحقیقات محدودی در خصوص عوامل درونی و بیرونی اثرگذار بر انگیزش رقابت بازیکنان حرفه‌ای فوتبال انجام شده است. بنابراین، هدف از این تحقیق، بررسی اثر سن و پست بازیکنان مرد فوتبال حرفه‌ای بر انگیزش خاص رقابت آنان بود. روش تحقیق: 59 بازیکن از تیم‌های ملی در سه رده جوانان، امید و بزرگسالان که به صورت هدف‌دار انتخاب شدند، پرسش‌نامه نگرش ورزشی ویلیس را تکمیل نمودند. داده‌ها با استفاده از تحلیل واریانس دو عاملی چند متغیری (3 سن در 4 پست) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته‌ها: تجزیه و تحلیل‌های آماری، اثر معنی‌دار سن را نشان داد (01/0p). مطابق نتایج آزمون‌های تعقیبی، بازیکنان تیم ملی بزرگسالان انگیزش اجتناب از شکست بیشتری نسبت به بازیکنان تیم ملی جوانان داشتند (01/0p).

    کلیدواژگان: انگیزش خاص رقابت، پست بازی، سن، بازیکن حرفه ای فوتبال
  • فرشاد تجاری، هانیه رحمتی، محمدعلی آذربایجانی صفحه 289

    هدف از مطالعه حاضر بررسی رابطه هدف‌گرایی و ادراک جو انگیزشی در دوندگان استقامت و سرعت بود. روش تحقیق: 38 دانشجوی دونده شامل 20 دونده استقامت (97/6 SD= و 5/27= سال) و 18 دونده سرعت (2/4SD=و 38/23= سال) به صورت داوطلبانه پرسش‌نامه هدف‌گرایی در ورزش شامل 13 سوال دردو بعد خود‌گرایی و تکلیف‌گرایی و پرسش‌نامه جو انگیزشی ادراک شده شامل 21 سوال در دو مولفه تسلط و اجرا را تکمیل کردند. یافته‌ها: بررسی روابط بین زیرمقیاس‌های هدف‌گرایی و جو انگیزشی ادراک شده نشان داد که بین خودگرایی و جو انگیزشی ادراک شده تسلط رابطه مثبت و معنی‌داری وجود داشت. همچنین، رابطه مثبت معنی‌داری بین خودگرایی با تکلیف‌گرایی، و خودگرایی با جو انگیزشی ادراک شده مشاهده شد. نتایج آزمون t مستقل نشان داد در متغیرهای جو انگیزشی ادراک شده تسلط و اجرا، خودگرایی و تکلیف‌گرایی در بین دونده‌های استقامت و سرعت تفاوت معنی‌داری وجود نداشت. با توجه به نتایج آزمون t وابسته، بین جو انگیزشی ادراک شده تسلط و اجرای دونده‌های استقامت تفاوت معنی‌داری مشاهده شد. اما بین جو انگیزشی ادراک شده تسلط و اجرا در دوند‌ه‌های سرعت تفاوت معنی‌داری وجود نداشت.

    کلیدواژگان: هدف گرایی، جو انگیزشی، دونده استقامت، دونده سرعت
  • محمدعلی اصلانخانی، بهروز عبدلی، احمد فرخی، امیر شمس، پروانه شمسی پور دهکردی صفحه 299

    پژوهش حاضر به منظور بررسی تاثیر تداخل زمینه‌ای و نوع ارایه بازخورد (خود کنترلی و جفت شده) بر عملکرد و یادگیری پارامتر در تکالیف تعقیبی اجرا شد. روش تحقیق: 90 دانشجوی پسر راست دست، بدون تجربه و آشنایی قبلی با تکلیف و با میانگین سنی 2± 8/21 سال در این تحقیق شرکت کردند و به صورت تصادفی به 6 گروه 15 نفری شامل گروه‌های قالبی، زنجیره‌ای و تصادفی خودکنترلی و جفت شده تقسیم شدند. تکلیف آزمودنی‌ها تعقیب هدف نوری روی دستگاه پیروی سنج چرخان با برنامه حرکتی ثابت (مربع) و پارامتر متغیر (سرعت‌های 20، 30 و 40 دور در دقیقه) با نوع تمرین (قالبی، زنجیره‌ای و تصادفی) و ارایه بازخورد مختلف بود. زمان باقی ماندن روی هدف (TOT) به عنوان نمره عملکرد افراد منظور شد. آزمودنی‌ها پس از شرکت در پیش آزمون (1بلوک 9 کوششی)، در مرحله اکتساب به مدت 8 جلسه و هر جلسه 2 بلوک 9 کوششی را تمرین و سپس در آزمون اکتساب و بعد از 72 ساعت در آزمون‌های یادداری و انتقال شرکت کردند. داده‌ها با استفاده از روش‌های آماری تحلیل واریانس یک راهه، تحلیل واریانس عاملی مرکب، تحلیل واریانس عاملی مرکب با اندازه گیری‌های مکرر و آزمون تعقیبی بونفرونی در سطح (05/0P) تجزیه و تحلیل شد. یافته‌ها: نتایج نشان داد که عملکرد گروه‌های قالبی خودکنترلی و جفت شده در مرحله اکتساب نسبت به گروه‌های دیگر معنی‌دار بود و گروه قالبی خودکنترلی عملکرد بهتری در این مرحله داشتند. همچنین، عملکرد گروه‌ها در مراحل یادداری و انتقال تفاوت معنی‌داری با یکدیگر نداشت. از سوی دیگر عملکرد گروه‌های بازخورد خودکنترلی از گروه‌های بازخورد جفت شده در تمامی مراحل آزمون بهتر بود. بحث و نتیجه‌گیری: به طور کلی نتایج پژوهش حاضر اثر سودمند بازخورد خودکنترلی بر یادگیری پارامتر را نشان می‌دهد و حمایتی دیگر از فرضیه دوم مگیل و هال (1990) را فراهم می‌نماید.

    کلیدواژگان: بازخورد خود کنترلی، بازخورد جفت شده، پارامتر سرعت، تداخل زمینه ای
  • روح الله بای، فاطمه بای صفحه 307

    دیابت نوع دوم یکی از شایع‌ترین بیمارهای امروز دنیاست. این تحقیق از نوع اکتشافی است که برای اولین بار در دنیا توسط محقق طراحی و در کلینیک دیابت بیمارستان پنجم آذر گرگان (گلستان) اجرا گردید. هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر درمان روان- فیزیولوژیکی بر قند خون بیماران دیابتی نوع دوم بوده است. روش تحقیق: به این منظور ابتدا با روش نمونه‌گیری در دسترس و با توجه به متغیرهای تحقیق، از بین تمامی بیماران مبتلا به دیابت نوع دوم که داوطلب شرکت در این تحقیق بودند، 20 نفر انتخاب و به طور تصادفی 10 نفر در گروه پلاسیبو و 10 نفر در گروه آزمایش قرار گرفتند. برای انجام این پژوهش از یکی از طرح‌های نیمه آزمایشی به نام «گروه کنترل نابرابر» استفاده شد. جلسات درمانی در طی 10 جلسه 1 تا 5/1 ساعته و در 10 روز متوالی اجرا شد. همچنین بصورت همزمان برای گروه پلاسیبو دو عدد کپسول پلاسیبو (یکی صبح و یکی شب) تجویز گردید. پیش‌آزمون، پس‌آزمون و آزمون پیگیری در کلینیک تشخیص پزشکی انجام شد که مورد تایید وزارت بهداشت و درمان کشور است. یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد که میانگین قند خون پس آزمون در گروه آزمایش، در مقایسه با پیش آزمون به‌طور معنی داری کاهش یافت، در حالی که در گروه پلاسیبو این تغییر مشاهده نشد. بحث و نتیجه‌گیری: نتایج تحقیق حاکی از آن است که درمان روان- فیزیولوژیکی ترکیبی بر کاهش قند خون بیماران دیابتی نوع دوم تاثیر معنی‌داری دارد.

    کلیدواژگان: پانکراس، روانشناسی، انسولین، نوروسایکولوژی
  • سونا قلعه، محمدکاظم واعظ موسوی، مهدی نمازی زاده، عباس الله یاری صفحه 319

    پژوهش حاضر به منظور مقایسه میزان انتقال دوسویه فوری و تاخیری در مهارت پرتاب کردن بین کودکان و بزرگسالان انجام شد و در آن سه عامل گروه سنی، تاثیر زمان، و نوع دست مورد بررسی قرار گرفت. روش تحقیق: تعداد چهل آزمودنی دختر در دو رده سنی 8-7 سال و 19-18 سال در اجرای تکلیف پرتاب از بالای سر همانند شوت هوک بسکتبال، شرکت کردند. آزمون شامل: مرحله مقدماتی، پیش آزمون، مرحله تمرینی و پس آزمون (یک آزمون انتقال فوری- 10 دقیقه بعد از تمرین و یک آزمون انتقال تاخیری-24 ساعت بعد از تمرین-) بود. یافته‌های تحقیق با استفاده از شاخص‌های آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) توصیف و از طریق آزمون‌های آماری تحلیل کوواریانس مختلط با اندازه‌های تکراری، تحلیل واریانس یک طرفه درون آزمودنی‌ها، تحلیل واریانس دو طرفه و تی- وابسته تحلیل شد. یافته‌ها: نتایج این تحقیق نشان داد که از نظر میزان انتقال دوسویه فوری و تاخیری بین کودکان و بزرگسالان تفاوت معنی‌داری وجود نداشت (05/0 p). بین انتقال فوری و تاخیری تفاوت معنی‌داری مشاهده نشد. بنابراین گذشت زمان در میزان انتقال تغییری را نشان نداد. بحث و نتیجه‌گیری: نتایج با توجه به ادبیات موجود مورد بحث قرار گرفته است.

    کلیدواژگان: انتقال دوسویه، انتقال فوری، انتقال تاخیری، گروه سنی، زمان، نوع دست
  • علی حبیبی، احمدرضا موحدی، مریم نزاکت الحسینی صفحه 327

    هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر دو نوع محیط تمرینی رقابتی و غیررقابتی بر یادگیری یک تکلیف ادراکی حرکتی (پرتاب آزاد بسکتبال) در افراد غیررقابت‌جو بود. روش تحقیق: نمونه‌های تحقیق حاضر را 30 دانشجوی مرد (سن5/1±8/19سال) دانشگاه اصفهان که واحد تربیت بدنی عمومی داشته و بوسیله نمونه‌گیری خوشه‌ای تصادفی و سپس پرسش‌نامه جهت‌گیری ورزشی، در چند مرحله انتخاب شدند، تشکیل دادند. همه آزمودنی‌ها در مهارت تکلیف ملاک مبتدی بودند. آزمودنی‌ها توسط پیش‌آزمون مهارت، به دو گروه همسان تقسیم شدند و سپس به دو گروه تمرین در محیط رقابتی و غیررقابتی سازمان‌دهی شدند. برای ایجاد رقابت، از مدل رقابتی مارتینز استفاده شد. گروه‌ها در شرایط رقابتی و غیررقابتی به مدت 10جلسه، 15 کوشش در هر جلسه، به تمرین مهارت ملاک پرداختند. پرتاب آزاد بسکتبال و پرسش‌نامه جهت‌گیری ورزشی (SOQ) مارتینز به عنوان ابزار این پژوهش استفاده شدند. جهت تجزیه و تحلیل آماری داده‌ها از آزمون کلموگروف – اسمیرنوف و t وابسته و مستقل در سطح 05/0 = استفاده شد. پس‌آزمون بلافاصله پس از پایان آخرین جلسه تمرینی و آزمون یادداری 10روز پس از آن انجام شد. یافته‌ها: نتایج نشان داد که گروه تمرین در محیط غیررقابتی نسبت به گروه تمرین در محیط رقابتی به طور معنی‌داری در پس‌آزمون بهتر بودند ولی در آزمون یادداری این برتری حفظ نشد. افراد دارای ویژگی شخصیتی غیررقابت‌جویی، در محیط تمرینی غیررقابتی دارای پس‌آزمون بهتری بودند. بحث و نتیجه‌گیری: این نتایج از فرضیه منطقه عملکرد بهینه و دیدگاه تعاملی حمایت می‌کند.

    کلیدواژگان: جهت گیری ورزشی، روان شناسی افتراقی، ویژگی شخصیتی رقابت جویی، فرضیه منطقه عملکرد بهینه
  • محمد جهانگیری، فریده اسدی صفحه 335

    هدف از این تحقیق بررسی ارتباط عزت نفس عمومی و بدنی و شاخص توده بدنی و اختلالات خوردن در دختران ورزشکار و غیرورزشکار بود. روش تحقیق: این تحقیق از نوع همبستگی بود. 152 نفر (61 ورزشکار ژیمناستیک‌کار، 42 شناگر و 49 غیر ورزشکار) در این تحقیق مشارکت داشتند. به منظور گردآوری داده‌ها از پرسش‌نامه‌های مقیاس عزت نفس بدنی، مقیاس عزت نفس، شاخص توده بدنی و نگرش‌های تغذیه‌ای استفاده شد. از روش‌های آماری، هبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون و آزمون t برای تجزیه و تحلیل داده‌ها استفاده شد. یافته‌ها: نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که در شناگران خرده مقیاس‌های وزن و جذابیت بدنی، در ژیمناست‌ها خرده مقیاس جذابیت بدنی و در غیرورزشکاران خرده مقیاس وزن بدن در تبیین اختلالات خوردن معنی‌دار بود. خرده مقیاس ظاهر بدنی شاخص معنی‌داری در تبیین اختلالات خوردن نبود. بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج، عزت نفس بدنی (بویژه خرده مقیاس‌های وزن و جذابیت بدنی) سهم مهمی در اختلالات خوردن دارد. نتایج این تحقیق جنبه‌های جالبی از رابطه بین اختلالات خوردن و متغیرهای روانی را نشان می‌دهد.

    کلیدواژگان: ژیمناستیک کاران، شناگران، جذابیت بدنی، ظاهر بدنی، دختران
|
  • Page 271
    Purpose

    The purpose of the present research was to examine the effect of practice arrangement on retention and acquisition of generalized motor program of throwing skills in decathlon (shot-put, discus and javelin throwing).

    Methods

    40 right-hand and novice male student (age: 19-23 years) voluntarily selected and randomly assigned in two groups of random and blocked practice. Subjects, after performing one block in the pre-test, exercised two blocks for nine sessions in acquisition phase, performed one block in acquisition test, and after 72 hours performed one block with randomize blocks, for retention test. Each block included 9 trials.

    Results

    The analysis of mixed ANOVA with repeated measures for factor of sessions of practice in acquisition phase showed that two groups progressed during acquisition phase and blocked group was better then random group in all of practice sessions. Also, independent t-test showed that blocked group is significantly better than random group in acquisition test, but random group significantly better than blocked group in retention test (p<0.05).

    Conclusions

    These results show that contextual interference has positive effect on skills controlled with different generalized motor program. Therefore, findings of this research support from Magill and Hall (1990) hypothesis and action plan reconstruction hypothesis of Lee and Magill (1985).

    Keywords: Contextual interference, random practice, blocked practice, generalized motor program
  • Page 279
    Purpose

    Motivation is one of the psychological traits that affects on the athlete’s performance in sport competitions and has considerable role on identifying and developing talented players. However, there are limited studies about the effects of internal and external factors on competitive motivation in professional soccer players. The purpose of this research was to study the effect of age and the playing positions on the competition-specific motivation in male professional soccer players.

    Methods

    59 soccer players of youth U-19, U-23 and senior national teams, who were selected purposively, completed the Willis’ sports attitude inventory. The data were analyzed by 3 (age) × 4 (position) MANOVA.

    Results

    The statistical analyses indicated a significant main effect for age (p<0.01), but not for playing position and interaction between age and position (p>0.01). According to the results of post hoc tests, players of senior national team were more motivated to avoid failure than youth U-19 national team players (p<0.01).

    Conclusions

    These results may serve as a criterion for identifying talents and planning psychological interventions.

    Keywords: Competition, specific motivation, Age, Playing position, Professional soccer player
  • Page 289
    Purpose

    The purpose of this study was to determine the relationship between achievement goal orientation and perceived motivational climate in sprint and endurance runners.

    Methods

    38 College athletes including 20 distance runners (M=27.5, SD= 6.97) and 18 Sprint Runners (M=27.5, SD= 6.97) were voluntarily selected. Data was collected using Achievement Goal Orientation Questionnaire (AGOQ) and Perceived Motivational Climate Questionnaire (PMCQ).

    Results

    Examination of relationship among subscales of achievement goal orientation and perceived motivational climate showed significant and positive relationship between ego orientation and performance climate perceptions in distance runners (r=0.476, P<0.05). Also, significant relationships were observed between ego and task orientations (r=0.721, P 0.05), and ego orientation and performance climate perceptions (r=0.48, P<0.05) in sprint runners. The results of independent-t test showed, there were not significant differences between distance and sprint runners in ego and task orientations, mastery and performance climate perceptions. According to the results of dependent-t test, there were significant differences between mastery and performance climate perceptions in distance runners and ego- and task-orientation in distance and sprint runners. But there was no significant difference between mastery and performance climate perceptions in sprint runners.

    Keywords: Achievement goal orientation, Perceived motivational climate, Distance runner, Sprint runner
  • Page 299
    Purpose

    The purpose of this study was to examine the effect of contextual interference andfeedback type (self control and yoked) on performance and learning of parameter in pursuit tasks.

    Methods

    90 volunteer, novice and hand right student boys with mean age of 21/8±2 years were randomly divided in 6 equally groups included blocked, serial and random of self-control and yoked groups. The task was to pursuit of light target on the rotary pursuit system with stable motor program (quadrangle) and variable parameter (speeds of 20, 30 and 40 cycle in minute) with different practice and feedback types. Time on target (TOT) was recorded by computer as performance score of subjects. Firstly, all subjects participated in the pre-test (one block of 9 trials), then, exercised for eight sessions (each session included two blocks of 9 trials). Finally, they participated in the acquisition, retention and transfer (after 72 hour) tests. Data were analyzed using one way analysis of variance, mixed factorial analysis of variance, mixed factorial analysis of variance with Repeated Measures and Bonferroni Post Hoc test (P<0.05).

    Results

    Results showed that the performances of blocked groups of self-control and yoked in acquisition stage were significantly better than other groups. However, there were no significant differences in the performances of groups in the retention and transfer tests. On the other hand, the performances of self-control feedback groups were better than yoked feedback groups.

    Conclusion

    Generally, the results of this study support useful effect of self-control feedback on learning of parameter and support Magill & Hall hypothesis.

    Keywords: self, control feedback, yoked feedback, speed parameter, Contextual interference
  • Page 307
    Purpose

    B diabetes is one of the most incident diseases in today's world. This is an exploration research in the scientific world. It was designed and done in diabetes clinics of PANJOM AZAR in Gorgan city (Iran). The aim of this research was to study the effectiveness of combined psychophysiological therapy on Blood Sugar in B diabetic patients.

    Methods

    20 patients who suffer from B diabetes and were willing for cooperate in this research were selected, used available sampling, and randomly assigned in experimental (n=10) and placebo (n=10) groups. The design of this research was one of Quasi-experimental design known as ’Non-Equivalent Control Group’. Therapy sessions were done in 10 successive days and the time of each session was 60 to 90 min. Also, it was prescribed 2 capsules for each member of placebo group (one for night & one for morning). Pre-test, post-test and follow-up test have made in the medical laboratory where was recognized by Ministry of health and medical education of Iran.

    Results

    results showed that mean of B.S in post-test and follow-up test in experimental group significantly reduced, in comparing with pre-test. But this didn’t happen in placebo group.

    Conclusions

    Results of the research indicate that the combined therapy has meaningful effect on blood sugar in B diabetic patients.

    Keywords: Pancreas, Psychology, Insulin, Neuro, psychology
  • Page 319
    Purpose

    This study was conducted to compare the amount of immediate and delayed bilateral transfer in throwing skills of children and adults. It covers three main elements of age range, time scale and the type of hand.

    Methods

    Forty female children (7-8 years) and adults (18-19 years) were participated in an over head throwing skills similar to basketball hook shot. The experiment included: the preparation phase, pre-test, exercise phase, and post-test consisting of one immediate transfer test -10 minutes after the exercise phase- and one delayed transfer test -24 hours after the exercise phase. The findings of the research were analyzed using descriptive statistics (mean & standard deviation) and mixed analysis of covariance with repeated measures, two-way analysis of variance, one-way analysis of variance and dependant t-test.

    Results

    The results indicated no significant differences in the amount of immediate and delayed bilateral transfer between children and adults (P>0.05). Also, in two age groups, the transfer from non-preferred hand to the preferred hand was greater (P<0.05). No specific difference in immediate and delayed bilateral transfer was observed. Therefore, time didnt show changes in the amount of transfer.

    Conclusions

    These results have been discussed according to the existing literature and researches.

    Keywords: Bilateral transfer, Immediate transfer, Delayed transfer, age range, time, type of hand
  • Page 327
    Purpose

    The purpose of this research was to study the effectiveness of two competitive and noncompetitive training conditions on the learning of a perceptual-motor task (basketball free throw) in non competitive persons.

    Methods

    Subjects were 30 male students of University of Esfahan (age19.8±1.5 years old) who were selected with cluster sampling and Sport Orientation Questionnaire (SOQ) in some steps. The subjects, who were novitiate in the criterion task (basketball free throw), were divided into two same groups according to their pretest scores and then, they organized into two groups of exercise in competitive and non-competitive conditions. Martenz s competitive model was used for generation of competition. Both groups exercised in competitive and non competitive conditions for 10 sessions per week (15 trials in each session). The basketball free throw and SOQ were used as research tools. To analysis of data, Kolmogorov-Smirnov test, independent and paired ttest were used witha =0.05. Post-test was taken following the last session of acquisition phase and retention test, 10 days after post-test.

    Results

    Results showed that non-competitive condition group was better than competitive condition group on the post-test but this advantage was not stable in retention test. Non-competitive persons performed better in the non-competitive training condition in post-test.

    Conclusions

    This results support zone of optimal functional hypnosis (ZOF) andinteractional approach.

    Keywords: sport orientation, Differential psychology
  • Page 335
    Purpose

    The purpose of this study was to explore the relationship of general self-esteem, bodyesteem components and body mass index and eating disorders among athletes and non-athletes junior girls.

    Methods

    Research method was correlational design. 152 people (61 gymnasts, 42 swimmers and 49 non-athletes) participated in this study. In order to collect data, the self-esteem scale, the body-esteem scale, the eating attitudes test, and the body mass index were used. The data were analyzed by Pearson correlation, t test and multiple regression.

    Results

    regression analysis indicated that, in swimmers, body weight and physical attractiveness subscales, in gymnasts, physical attractiveness’s subscale and in non-athletes, body weight subscale were significantly predicted eating disorders among girls. No significant relationship was found between appearance subscale and eating disorders.

    Conclusions

    Regarding to the results, body esteem (especially, subscales of body weight and body attractiveness) has significant contribution in eating disorders among girls. Results show interesting aspects of the relationship between eating disorders and psychological variables.

    Keywords: gymnasts, swimmers, physical attractiveness, appearance, junior girls