فهرست مطالب

فصلنامه نسیم تندرستی
سال دوم شماره 3 (زمستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/12/13
  • تعداد عناوین: 8
|
  • عبدالله درگاهی، فاطمه اسدی، امیرحسین هاشمیان، کیومرث شرفی، طاهره امیریان، میترا محمدی صفحات 1-8
    زمینه و هدف
    امروزه نقش و اهمیت ایمنی و بهداشت مواد غذایی در حفظ و سلامت انسان و جلوگیری از بیماری هابر همگان رو شناست. این تحقیق با هدف بررسی آگاهی و نگرش دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در زمینه بهداشت و ایمنی موادغذایی می باشد.
    روش بررسی
    این پژوهش توصیفی مقطعی می باشد. با استفاده از پرسشنامه که روایی و پایایی آن بررسی گردیده، انجام شده است. پرسشنامه طراحی شده مشتمل بر سوالاتی در زمینه اطلاعات فردی، سطح آگاهی و نگرش نسبت به بهداشت و ایمنی موادغذایی بود. در بین338نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه به صورت تصادفی انجام گردید. تجزیه و تحلیل آماری توسط نرم افزار SPSS16صورت گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که 46٪ دانشجویان دارای آگاهی خوب، 48٪ متوسط و 5/4٪ آگاهی ضعیف در زمینه بهداشت و ایمنی مواد غذایی بودند. نمره آگاهی و نگرش دانشجویان نسبت به اصول ایمنی و بهداشت مواد غذایی ارتباط معنی داری با هیچ یک از پارامترهای سن، سطح تحصیلات، جنس و دانشکده نداشت(05/0p) ولی ارتباط درجه آگاهی با گروه سنی و سطح تحصیلات از نظر آماری معنی دار نبود(05/0
    بحث و نتیجه گیری
    آگاهی داشتن نسبت به بهداشت و ایمنی موادغذایی یک امر مهم تلقی می گردد. گرچه دانشجویان در این تحقیق از سطح آگاهی نسبتا خوبی برخورداربودند، ولی به منظور ارتقاء دادن سطح آگاهی آنها نیاز به برنامه ریزی دقیق تر یا حساس می شود.
    کلیدواژگان: آگاهی، نگرش، ایمنی مواد غذایی، بهداشت
  • صاحبه بریمانی، قهرمان محمودی، عباس مسعود زاده صفحات 9-14
    زمینه و هدف
    یکی از مسوولیت های آموزشی و تربیتی جامعه، شناخت میزان استرس والدین کودکان ناشنوا و تاثیر آن بر فرزند پروری شان است تا بدین وسیله بتوان در جهت راهنمایی و مشاوره ایشان در تربیت فرزندانشان، تمهیدات و آموزه های مورد نیاز را مهیا نماید. پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه بین استرس والدگری با شیوه های فرزندپروری والدین کودکان ناشنوا و عادی انجام شد.
    روش بررسی
    این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و به روش همبستگی انجام شده است. جامعه آماری، شامل کلیه والدین دانش آموزان دوره ابتدایی آموزش و پرورش ناحیه 2 شهرستان ساری در سال تحصیلی 92-1391به تعداد 3639 نفر بود. بر اساس وضعیت ناشنوا یا شنوا (عادی) بودن، جامعه آماری به دو طبقه تقسیم شده و هر دانش آموزی که به این شیوه در نمونه انتخاب می شد، یکی از والدینش به عنوان نمونه انتخابی در تحقیق دخالت داده می شد. جهت تعیین نمونه افراد ناشنوا از روش در دسترس استفاده گردید. تعداد 50 نفر از والدین دانش آموزان ناشنوا که برای شرکت در این پژوهش اعلام همکاری نمودند انتخاب شدند و برای انتخاب افراد عادی (گروه شنوا) از آن دسته از والدینی که از نظر سن، وضعیت اقتصادی و اجتماعی با گروه افراد ناشنوا همسان سازی شده بودند بر اساس جدول مورگان به تعداد 200نفر انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه شیوه های فرزندپروری(PAQ) بامریند(1973) و شاخص تنیدگی(PSI)آبدین(1967) بوده است. جهت تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی و نیز نرم افزار SPSS نسخه 19 استفاده شده است.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان دادکه بین میزان استرس والدگری با سبک فرزندپروری اقتداری والدین کودکان ناشنوا و عادی رابطه معنادار منفی وجود دارد (01/0=α<000/0=p).همچنین بین میزان استرس والدگری با سبک فرزندپروری آمرانه و سهل گیر والدین کودکان ناشنوا و عادی رابطه معنادار مثبت وجود دارد(01/0 =α، <000/0=p).
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که استرسوالدگری می تواند منجر به کاهش سلامت روانی و بهزیستی والدین شود؛ لذا پیشنهاد می شود که جهت کاهش استرس والدگری می توان از سبک فرزندپروری اقتداری برای کودکان ناشنوا و عادی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: استرس والدگری، شیوه های فرزندپروری، والدین، ناشنوا و عادی
  • بهناز کازرونی زند، زهره سپهری شاملو، بهرام میرزاییان صفحات 15-21
    زمینه و هدف
    با توجه به حساسیت دوره نوجوانی و اهمیت مفهوم تاب آوری در افزایش توانایی انسان در مقابله با رویدادهای ناگوار زندگی، اعتباریابی ابزار خاص سنجش و ارزیابی تاب آوری کودک و نوجوان الزامی به نظر می رسد. این پژوهش به منظور بررسی ویژگی های روان سنجی مقیاس تاب آوری کودک و نوجوان-28 در جمعیت نوجوانان ایرانی انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی، 703 دانش آموز در سال تحصیلی 92-91 به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایدر چند مرحله انتخاب و با مقیاس تاب آوری کودک و نوجوان-28 (CYRM-28) انگار و لیبنبرگ و پرسشنامه فهرست عوامل حمایت کننده فردی (IPFI) اسپرینگر و فیلیپس مورد آزمون قرار گرفتند. روایی همگرا با محاسبه ضریب همبستگی میان عوامل با نمره کل مقیاس CYRM-28 و روایی واگرا از طریق اجرای همزمان پرسشنامه IPFI محاسبه شد. ضرایب پایایی از نوع همسانی درونی و روش دونیمه سازی گزارش شد.
    یافته ها
    روایی همگرای این مقیاس، حاکی از همبستگی رضایت بخشی بین ابعاد مقیاس تاب آوری با نمره کل بود. برای تعیین روایی واگرای مقیاس، همبستگی ابعاد مقیاس تاب آوری با پرسشنامه عوامل حمایت کننده فردی (IPFI) به کار رفت که حاکی از همبستگی مطلوبی بود (01/0
    بحث و نتیجه گیری
    یافته های به دست آمده از پژوهش حاضر از روایی و پایایی نسخه فارسی مقیاس تاب آوری کودک و نوجوان-28 (CYRM-28) حمایت می کند و نشان می دهد که این پرسشنامه می تواند به عنوان ابزار مناسبی برای سنجش تاب آوری در میان نوجوانان فارسی زبان مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: پایایی، تاب آوری، روایی، نوجوانی
  • زهرا محمدی، علی اکبر سلیمانی، علی فتحی آشتیانی، نصیرالدین جاویدی صفحات 22-28
    زمینه و هدف
    بهزیستی روانشناختی یکی از ملاک های مرتبط با سلامت روانی است و به ارزیابی افراد از زندگی شان اشاره دارد. تاب آوری نیز به توانمندی فرد در برقراری تعادل زیستی-روانی در شرایط خطرناک اشاره دارد. هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه بین بهزیستی روانشناختی و تاب آوری در بین مادران با کودکان اختلال کمبود توجه/ فزون کنشی و مقایسه آن ها با مادران کودکان بهنجار می باشد.
    روش بررسی
    جامعه آماری پژوهش، شامل تمام مادران دارای پسر 5 تا 12 ساله ساکن تهران بود که از بین مادران کودکان مبتلا به اختلال بیش فعالی و نقص توجه 50 نفر و از بین مادران کودکان بهنجار 50 نفر با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. ابزار گرداوری اطلاعات شامل پرسشنامه بهزیستی روانشناختی ریف (Ryff) و پرسشنامه تاب آوری کانر و دیویدسون بود.
    یافته ها
    تحلیل نتایج با استفاده از روش همبستگی پیرسون و آزمون tگروه های مستقل نشان داد که بین مقیاس های بهزیستی روانشناختی و تاب آوری مادران دارای کودکان اختلال کمبود توجه/ فزون کنشی و مادران کودکان بهنجار تفاوت معناداری وجود دارد. (05/0p<). به عبارت دیگر با توجه به میانگین بهزیستی روانشناختی و تاب آوریدر دو گروه مادران، میزان بهزیستی روانشناختی و تاب آوری در گروه مادران کودکان بهنجار بیشتر از گروه مادران دارای کودکان مبتلا به اختلال کمبود توجه/ فزون کنشی می باشد.همچنین براساس یافته های پژوهش می توان نتیجه گرفت در هر دو گروه مادران دارای کودکان ADHD و مادران کودکان بهنجار، بین دو متغیر بهزیستی روانشناختی و تاب آوری رابطه مثبت و معناداری وجود دارد (05/0p<).
    بحث و نتیجه گیری
    بنابراین، داشتن بهزیستی روانشناختی بالا می تواند ملاک خوبی برای پیش بینی تاب آوری مادران باشد. نتایج این پژوهش می تواند در برنامه ریزی درمانی و تدوین برنامه آموزشی برای خانواده های دارای فرزندان با اختلال نارسایی کمبود توجه/ فزون کنشی موثر باشد.
    کلیدواژگان: بهزیستی روانشناختی، تاب آوری، کودکان دارای اختلال کمبود توجه، فزون کنشی، کودکان بهنجار
  • محمد حسینی، محسن رسولی، علی محمد نظری، ایمان خاکپور چناری صفحات 29-36
    زمینه و هدف
    این پژوهش با هدف ارزیابی اثرات مستقیم و غیر مستقیم سلامت خانواده اصلی و سبک های حل تعارض سازنده و غیر سازنده از طریق نقش واسطه عدالت زناشویی بر صمیمیت زناشویی انجام شد.
    روش بررسی
    نمونه ی پژوهش شامل 240 معلم زن متاهل شهرستان ممسنی بود که به روش تصادفی خوشه ایانتخاب شدند و پرسشنامه های ادراک انصاف برای سنجش عدالت زناشویی، سلامت خانواده اصلی، صمیمیت زناشویی وسبک های حل تعارض را تکمیل کردند. برای تحلیل داده ها از ابزار 18 SPSS و AMOS استفاده گردید. مدل ارزیابی شده از شاخص برازندگی خوبی برخوردار بود.
    یافته ها
    یافته های تحقیق نشان داد که سلامت خانواده اصلی و سبک های حل تعارض سازنده و غیر سازنده (به ترتیب در سطح 05/0 >p، 05/0 >pو 01/0 >p) به طور مستقیم با صمیمیت زناشویی رابطه معنادار دارد. همینطور سلامت خانواده اصلی و سبک های حل تعارض سازنده و غیر سازنده به طور غیر مستقیم و از طریق نقش واسطه ای عدالت زناشویی (به ترتیب در سطح 01/0 >p، 01/0 >pو 05/0 >p) با صمیمیت زناشویی رابطه معنا دار دارد.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر را می توان در افزایش صمیمیت زناشویی به کار گرفت؛ زیرا عدالت در روابط زن و شوهر و سبک های حل تعارض سازنده و غیر سازنده از طریق آموزش و مشاوره به هنگام، قابل دستکاری است. همینطور سلامت خانواده اصلی و اثرات آن در زندگی زناشویی فرزندان می تواند در جلسات مشاوره پیش از ازدواج و بعد از ازدواج مورد توجه مشاوران و روان درمانگران قرار گیرد.
    کلیدواژگان: سلامت خانواده اصلی، عدالت زناشویی، صمیمیت زناشویی و سبک های حل تعارض
  • هاجر کریمی نژاد، سیمین غلامرضایی صفحات 37-42
    زمینه و هدف
    یکی از بهترین هدایایی که پدر و مادر می توانند به فرزندانشان بدهند، امکان شاد زیستن و شاد بودن آنهاست. بچه هایی که بتوانند احساسات و عواطف شاد درونشان را بشناسند، می توانند آن را در سراسر زندگی خود حفظ کنند. اصلی پژوهش حاضر بررسی رابطه نگرش نسبت به پدر با شادکامی، عزت نفس و پرخاشگری در دختران دبیرستانی شهرستان لامرد می باشد.
    روش بررسی
    این تحقیق از لحاظ هدف، تحقیقی کاربردی و از لحاظ نحوه گردآوری داده ها توصیفی از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری پژوهش کلیه دانش آموزان دبیرستان های دخترانه شهرستان لامرد می باشد. در این پژوهش از روش نمونه گیری خوشه ایاستفاده شد بدین صورت که ابتدا از میان دبیرستان های مختلف یک دبیرستان انتخاب شد و از میان کلاس های مختلف به طور تصادفی دانش آموزان انتخاب شدند. تعداد اعضای نمونه 110 دانش آموز از پایه های مختلف دبیرستان هستند. در این پژوهش برای جمع آوری داده های مورد نیاز از ابزارهای زیر استفاده شد: مقیاس نگرش فرزند نسبت به پدر، پرسشنامه شادکامی آکسفورد، پرسشنامه عزت نفس کوپراسمیت، پرسشنامه پرخاشگری باس و پری. داده ها با استفاده از روش همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    بین نگرش دختران دبیرستانی نسبت به پدر و شادکامی و عزت نفس رابطه معنادار وجود دارد (05/0>p). یعنی هرچه نگرش منفی نسبت به پدر بیشتر باشد شادکامی و عزت نفس کمتر و هرچه نگرش نسبت به پدر مثبت تر باشد احساس شادکامی و عزت نفس بیشتر می باشد. همچنین بین نگرش منفی نسبت به پدر و پرخاشگری رابطه مثبت معنادار وجود دارد (05/0>p).
    بحث و نتیجه گیری
    به نظر می رسد نگرش منفی نسبت به پدر نقش اساسی در به خطر انداختن سلامت دختران نوجوان دارد. برگزاری کارگاه های آموزشی برای والدین و نوجوانان در زمینه راه های برقراری ارتباط موثر توصیه می شود.
    کلیدواژگان: نگرش نسبت به پدر، پرخاشگری، شادکامی، عزت نفس
  • محمداسماعیل عجمی، عاطفه نیک خواه شهمیرزادی، عطیه نیک خواه نیک خواه صفحات 43-48
    زمینه و هدف
    زایمان زودرس، زایمانی است که پیش از کامل شدن 37 هفته یا قبل از سپری شدن 259 روز از اولین روز آخرین قاعدگی صورت می گیرد. تشخیص میزان شیوع و فاکتورهایی که منجر به زایمان زودرس می شوند، می تواند موجب پیگیری بیشتر مادران و کاهش بروز این اختلال گردد. هدف از انجام این پژوهش، تعیین شیوع زایمان زودرس و عوامل مرتبط با آن در شهر شاهرود در سال 1391 می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت مقطعی آینده نگر انجام شد. کلیه زنان باردار مراجعه کننده به زایشگاه بیمارستانهای فاطمیه، امام حسین و خاتم شاهرود طی سال 1391 که شرایط ورود به مطالعه را داشتند، مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات مربوط به نوع زایمان و عوامل مرتبط با آن توسط چک لیست ثبت شد. سپس اطلاعات با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و آزمونهای آماری کای دو و t تست مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در این مطالعه، از 4402 زایمان انجام شده در سال 1391، میزان شیوع زایمان زودرس 350 مورد (8%) و زایمان ترم 4052 مورد (92%) بوده است. نتایج نشان داد که میان سن (02/0 <(p، اکلامپسی و پره اکلامپسی (003/0
    بحث و نتیجه گیری
    شناخت شیوع و فاکتورهای مرتبط با زایمان زودرس علاوه بر کمک به یافتن مسیری برای پیشگیری از این معضل می تواند موجب کاهش هزینه های درمان و عوارض نوزادی ناشی از آن شود. لازم است فاکتورهای موثر بر زایمان زودرس به پرسنل بهداشتی- درمانی و مادران باردار آموزش داده شود.
    کلیدواژگان: شیوع، زایمان زودرس، عوامل خطر
  • منصور بیرامی، شیرین زینالی، سولماز حسین زاده، علی اصفهانی صفحات 49-54
    زمینه و هدف
    سرطان سینه، شایع ترین نوع سرطان در زنان می باشد که بر عملکرد خانواده و بخصوص زوجین تاثیر بسزایی می گذارد. هدف پژوهش حاضر، اثر بخشی آموزش زوجین در انطباق با سرطان سینه بر سلامت روان بیماران و همسر ان آنها و مقایسه آن با گروه شاهد است.
    روش بررسی
    این پژوهش از نوع بررسی های شبه آزمایشی با گروه آزمایش و کنترل است.جامعه پژوهش، شامل کلیه بیماران سرطان سینه مراجعه کننده به مرکز درمانی شهید قاضی تبریز در سال 1392-93 می باشد. از بین این افراد 40زوج به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. پس از تشخیص بیماری توسط متخصص مربوطه و برقراری ارتباط با این افراد، 17 زوج به صورت تصادفی در گروه آموزش انطباق با سرطان سینه (3 زوج به علت مشکلات شخصی از آموزش کناره گیری نمودند) و 20 زوج نیز در گروه شاهد قرار گرفتند. قبل از شروع آموزش و پس از آموزش پرسشنامه سلامت روانشناختی در اختیاران بیماران و همسران آنها قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج تحلیل کوورایانس نشان داد که آموزش زنان و همسران آنها موجب بهبود سلامت روان (001/0=p)، نشانه های بدنی (001/0=p)، اضطراب (001/0=p)، بدکارکردی اجتماعی (001/0=p) و افسردگی (001/0=p) در بیماران و همسران گروه آزمایش نسبت به گروه شاهد شده است.
    بحث و نتیجه گیری
    آموزش زوجین در انطباق با سرطان سینه که، موجب بهبود سلامت روان در بیماران و همسران آنها می شود. این روش آموزشی در کاهش مشکلات روانی و سازگاری زوج موثر است.
    کلیدواژگان: شیوع، زوج درمانی، سرطان سینه، سلامت روان و زوجین
|
  • Abdolah Dargahi, Fatemeh Asadi, Amirhosein Hashemian, Kiumars Sharafi, Tahere Amirian, Mitra Mohamdi Pages 1-8
    Background And Objective
    The role and importance of food safety on health protection and human health and preventing disease is well known. This study aimed to evaluate the students ' Knowledge and attitudes in the field of Kermanshah University of Medical Sciences, Public Health and Food Safety.
    Methods
    This cross-sectional study using a valid and reliable self-report questionnaire among 338 students from the Kermanshah University of Medical Sciences. They were selected through random sampling. Questionnaire was designed to contain questions on personal data, awareness of hygiene and food safety. SPSS16 software was used to analyze the abtained data.
    Results
    The results showed that 46 % of the students had good, 48 % moderate, and 5/4 % had poor knowledge on health and food safety. Awareness about safety and food hygiene scores correlated significantly with any of the parameters age, education, gender, and school did not (p> 0.05). Between levels there was no significant correlation with sex and school (p<0.05), but the degree of association between age group and education level of consciousness is not statistically significant (p> 0.05).
    Conclusion
    Awareness towards hygiene and food safety is an important issue. Although the students in this study had a fairly good knowledge, the necessity to enhance their awareness of the need for a more detailed plan is felt.
    Keywords: knowledge, Attitude, Food safety, Hygiene
  • Sahebe Barimani, Ghahraman Mahmudi, Abas Masoudzade Pages 9-14
    Background And Objective
    One of the responsibilities of community education and training، is recognition of stress for parents of deaf children and their impact on children growing up، in this way be able to provide training required for consults and guide them in nurturing their children. This study aims to determine the relationship between parental stress and parenting style، deaf and normal children parents.
    Methods
    This research is a applied study، that was done the correlational method. The sample included all students and parents of elementary students in second district of sari education office. The sample size was 3639 person in 1391- 92 academic year. The morgan table was used to select sample. The stratified sampling method was used in sample selection. To data gathering، the researcher used from parenting style questionnaire (PAQ). Bam lind (1373) stress index (PSI)، Abiding (1967) were used. Data collected through questionnaire was analyzed by statistical software SPSS 16 by descriptive and inferential statistical methods.
    Results
    using Pearson correlation test showed a significant negative relationship between parental stress and parenting style authoritarian parents are deaf and normal، because of the significance level α =0. 01). The positive relationship between authoritative parenting style and a is smaller، i. e. (P=0 > parental stress levels parents of deaf children and ordinary negligence is involve، because of the α =0. 01). significance level a is smaller، i. e. (P=0) >
    Conclusion
    In conclusion، to reduce parental stress authoritarian parenting style can be adopted for deaf children and normal.
    Keywords: parenting stress, parenting practices deaf normal
  • Behnaz Kazerouni Zand, Zohre Sepehri Shamloo, Bahram Mirzaiyan Pages 15-21
    Background And Objective
    To take into consideration that adolescence is a very critical period; and the importance of resilience concept to increase human ability in facing unpleasant events in life، it seems vital to validate the specific measuring tool and to evaluate resilience in adolescents and children. This study was conducted to assess the psychometric properties of CYRM-28 in a population of Iranian adolescents.
    Methods
    In this descriptive study، 703 students in the 2013-14 ademic year were selected by multistage cluster random sampling. Then، they are tested by CYRM-28 (Ungar and Liebenberg) and IPFI (Springer and Philips). Convergent validity is calculated by assigning correlation coefficient among factors with CYRM-28 measure total score and divergent validity was determined through concurrent execution IPFI questionnaire. Reliability coefficients was culculated through internal consistency type and split half method.
    Results
    Convergent validity of this scale indicated significant correlation between aspects of resilience and total score. To characterize the divergent validity of the scale، the correlation dimensions of resiliency and IPFI were used. It shows a desired correlation (P<0/01). Cronbach''s alpha and split half coefficients indicated desired reliability.
    Conclusion
    The findings obtained through this study support Iranian version of CYRM-28 validity and reliability. Furthermore، it was demonstrated that this questioner is an appropriate tool for assessing resilience among Persian language adolescents.
    Keywords: Reliability, Resilience, Validity, Adolescence
  • Zahra Mohamadi, Aliakbar Soleymani, Ali Fathi Ashtiyani, Nasireddin Javidi Pages 22-28
    Background And Objective
    Psychological well-being is one of the criteria related to mental health and refers to people’s evaluation of their lives. Resiliency، on the other hand، is the individual ability to establish a biological-mental balance in dangerous conditions. This study aims to explore the relationship between psychological well-being and resilience among mothers of children with attention deficit / hyperactivity disorder compared with mothers of normal children.
    Methods
    The research statistical population include all mothers having sons aged 5-12 who live in Tehran. 50 mothers of children with hyperactivity and attention deficit disorder and 50 mothers of normal children were selected using targeted sampling method. Data gathering tools included Ryff’s psychological well-being scales and Connor-Davidson Resiliency Scale.
    Results
    Analysis of the results using independent T -test and Pearson correlations showed a significant difference (p<0. 05) between measures of psychological well-being and resilience of mothers having children with attention deficit/ hyperactivity disorder and mothers having normal children. In other words، considering the average of psychological well-being and resilience in both groups، mothers of normal children have higher psychological well-being and resilience comparing to mothers of children with attention deficit/ hyperactivity disorder. Furthermore، based on the research findings، it can be concluded that in both groups of mothers، there is a significant positive correlation between psychological well-being and resilience variables (p<0. 05).
    Conclusion
    Having a high psychological well-being can be a good criterion for preditcing mothers’ resilience. The results of this study can be useful in therapeutic planning and preparing training programs for families having children with attention deficit / hyperactivity disorder (AHDH).
    Keywords: Psychological well, being, Resiliency, Children with attention deficit, hyperactivity disorder, Normal children
  • Mohammad Hossini, Mohsen Rasouli, Alimohammad Nazari, Iman Khakpoor Chenari Khakpoor Chenari Pages 29-36
    Background And Objective
    This study aimed to assess the direct and indirect effect of the health of the family of origin and constructive and non-constructive styles of conflict resolutions through mediating role of marital equality on marital intimacy..
    Methods
    The sample consisted of 240 married female teacher Mamasani city were Cluster randomly selected and questionnaires to assess perceptions of fairness equality، marriage، family of origin، marital intimacy، conflict resolution styles were completed. SPSS 18 sofiware and Amos were used. Model of evaluation was a good indicator of fitness.
    Results
    The results showed that the Health of family of origine and constructive and non-constructive conflict resolution styles (Respectively، in the p > 0/05، p> 0/05 and p > 0/01) directly with the and intimacy of the marital relationship is significant. In addition، Health of family of origine and constructive and non-constructive conflict resolution styles indirectly through the mediating role of Family equality (Respectively، in the p > 0/01، p> 0/01 and p > 0/05) has a relationship with marital intimacy.
    Conclusion
    The results of this study can be used to increase marital intimacy، because equity in couple relationships and constructive and non-constructive styles of conflict resolution through education and counseling can be fained when they are manipulated. As the family''s health and its impact on chideren marriage can be considered in the marital and premarital counceling by counsrlor and psychotherapists.
    Keywords: Health of origin of family, Marital equality, Marital intimacy, Style of conflict resolution
  • Hajar Kariminejad, Simin Gholamrezai Pages 37-42
    Background And Objective
    Happiness one of the endowment that is granted to children by parents. Children who are given the opportunity of recognizing their emotions would keep happiness through their life. The present study aims to examine the relationship among attitude toward father،aggression، self-steam and happiness in high schoolfemale students in Lamerd.
    Methods
    The study is applied in objective. The Pearson’s correlation coefficient was employed to analyze the data. The population included all high school female students in Lamerd city. Among whom a total number of 110 applicants were selected through cluster sampling. The data collection method includes the following tools: attitude toward father Scale، Buss & Perry Aggression Questionnaire (AQ)، Coppersmith Self-Esteem Inventory was used. and Oxford happiness inventory. Questionnaire (AQ)، Coppersmith Self-Esteem Inventory was used.
    Results
    results showed that there would be a significant relationship between high school female student''s attitude toward father، self-esteem and happiness. Therefore، the more negative attitudes toward of father would reduce self-esteem and happiness in female students and vice versa (p< 0/05). In addition، findings revealed that there existed an attitude toward father، there is a significantly positive relationship between female student’s attitude toward father and aggression (p)
    Conclusion
    It can be concluded that negative attitudes towards father would imperil female student’s health. Thus، educational workshops and courses are suggested to train parents and female students about effective communication.
    Keywords: Attitude toward father, aggression, Happiness, Self, esteem
  • Mohammad I. Esmaeil Ajam, Atefeh Nikkhah Shahmirzadi, Attieh Nikkhah Pages 43-48
    Background And Objective
    Premature laborislabor that begins before the 37th week of pregnancyor 259 days before the first day of last menstrual period. Recognition of the prevalence and the factors that lead to Premature laborcould track and reduce the incidence of this disorder. The aim of this study was to evaluate the prevalence of premature laborand its related factors in Shahrood in 2012.
    Methods
    This study is a prospective study. All pregnant women referred to Maternity of Fatemiyyeh، Imam Hussein and Khatam hospitals of Shahrood during 2012 that had inclusion criteria were studied. Information of the delivery method and related factors were recorded. Data were analyzed using SPSS software.
    Results
    In The study among of 4402 births in 2012، 350 cases (8%) were premature laborand 4052 patients (92%) had a term labor. There was relationship between age (p<0/02)، eclampsia and preeclampsia (p<0. 003)، premature rupture of membranes (p<0. 03)، Placental abruption (p<0/02)، placenta previa (p<0/02) and history of multiple gestation (p<0. 03) between two groups.
    Conclusion
    Based on prevalence and factors associated with premature laborin this study، in addition to finding way to prevent this problem، it can decrease the cost of treatment of preterm birth and neonatal complications.
    Keywords: Incidence, Premature labor, Risk factor
  • Mansoor Beyrami, Shirin Zeinali, Solmaz Hossein Zade, Ali Esfahani Pages 49-54
    Background And Objective
    Breast cancer is epidemic cancer in women that a effects family and couple functions. This study aims at investigating the effects of couple therapy adaptation on patients with breast cancer and their spouses and studying the efficacy of this adaptive treatment on the mental health of those spouses and comparing the results to those of control group.
    Methods
    This study is a semi-experimental research based on experimental and control groups. Research population consists of all patients with breast cancer، having come to Shahid Ghazi Hospital in 1392-93. From the above-mentioned population، 40 subjects have been selected through available non-random sampling. 17 couple were chosen as experimental (3 person leave treatment because of their personal problem) and 20 couple were chosen as control groups in a random manner. Then، subjects in the experimental group were being trained for “breast cancer adaptation” in 6 sessions. Subjects in control group did not receive any training. Subjects in both experimental and control groups answered initially tested using measuring tool for mental health before treatment and after treatment.
    Results
    The covariance result revealed that couple therapy make better mental health (p=0/001)، body symptoms (p=0/001)، anxiety (p=0/001)، social mal-function (p=0/001) and depression (p=0/001) in woman and spouses.
    Conclusion
    This finding confirmed that couple therapy adaptation reduce cancer patient''s، mental heath and their spouses. This treatment is effective in reducing mental health problem and increasing couple adaptation.
    Keywords: Couple therapy, Adaptation, Breast cancer, Mental health, couple