آرشیو دوشنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۸، شماره ۹۶۴۷
صفحه آخر
۱۲
کتابخانه

بیشعوری

کتاب بیشعوری با عنوان فرعی راهنمای عملی شناخت و درمان خطرناک ترین بیماری تاریخ بشریت، اثری است که می توان موضوع آن را روانشناسی، خودشناسی، شخصیت شناسی، اختلالات شخصیتی و رفتارشناسی در نظر گرفت اما با این حال، کتاب بیشعوری در درجه اول یک کتاب طنز است. پشت جلد کتاب بیشعوری متنی آمده است که به خوبی تصویری از بیشعوری و افراد بیشعور ارائه می کند. سوال هایی در این متن پرسیده می شود که بدون شک بیشتر ما پاسخ مثبتی برای آن ها داریم: آیا از اینکه همسایه تان زباله هایش را در جوی آب می ریزد عصبانی هستید؟ آیا تا به حال پیش آمده که در اداره ای برای گرفتن یک امضا روزها و ساعت ها در آمدوشد باشید؟ آیا احساس می کنید برخوردهای رئیس تان با شما توهین آمیز است؟ آیا با شنیدن حرف های سیاست مداران دچار رعشه و ناسزاگویی می شوید؟ هیچ دلتان خواسته یک صندلی را بر فرق پزشکی بکوبید که بدون آنکه اجازه بدهد در مورد بیماری تان توضیحی بدهید شروع به نوشتن نسخه کرده است؟ آیا از دیدن مجری های تلویزیون عصبی می شوید؟ آیا وسوسه خفه کردن فامیل هایی که دائما مشغول فضولی و نصیحت و بزرگ تری اند، زیاد به سراغتان می آید؟ با همکاران از زیر کار دررو و زیرآب زن زیاد دست به یقه می شوید؟ آیا هر هفته دوستانی به سراغتان می آیند که بخواهند شما را به فعالیت تجاری یا آیین جدیدی دعوت یا دست کم چاگرایتان را باز کنند؟ رابطه تان با همسرتان چطور است؟ به فکر جداشدن از او هستید یا آن قدر شرور است که حتی جرئت جداشدن از او را هم ندارید؟مترجم کتاب بیشعوری محمود فرجامی در مقدمه خود می نویسد:     شاید بی شعوری یک «بیماری» است و مثل تمام بیماری ها برای پیشگیری و درمانش باید آن را درست شناخت. هرچقدر یک بیماری خطرناک تر و شایع تر باشد، شناخت و مقابله با آن ضروری تر است، اما بی شعوری مهلک ترین عارضه کل تاریخ بشریت است که تاکنون راهکاری علمی برای مقابله با آن ارائه نشده است. بی شعوری حماقت نیست و بیشتر بی شعورها نه تنها احمق نیستند، که نسبت به مردم عادی از هوش و استعداد بالاتری برخوردارند. خودخواهی، وقاحت و تعرض آگاهانه به حقوق دیگران که بن مایه های بی شعوری اند، بیشتر از سوی کسانی اعمال می شود که از نظر هوش، معلومات، موقعیت اجتماعی و سیاسی و وضع مالی، اگر بهتر از عموم مردم نباشند، بدتر نیستند.

نویسنده کتاب بیشعوری خاویر کرمنت  نیز در مقدمه خود می نویسد: چه بی شعور باشید و چه درگیر با بی شعورها، با انتخاب این کتاب دست کم راهنمای خوبی انتخاب کرده اید و راه را عوضی نرفته اید.

خلاصه کتاب بیشعوری از این قرار است: همان طور که از عنوان کتاب برمی آید، این کتاب در مورد بیشعوری است. قالب اصلی کتاب طنز است و بسیار مهم است که این موضوع را مورد توجه قرار دهید. در این کتاب شما با یک اثر که از نتایج تحقیقات و نظر دانشمندان حوزه های مختلف استفاده کرده باشد، روبه رو نیستید. نویسنده در ابتدای کتاب، مقدمه ای از زندگی خودش و اینکه چطور متوجه شده آدم بیشعوری است ارائه می کند و توضیح می دهد که چگونه رفتار خود را اصلاح کرده است و حالا می خواهد به دیگر بی شعورها هم کمک کند تا آن ها خودشان را اصلاح کنند. خاویر کرمنت اعتقاد دارد که شاید نتوان تعریف دقیقی از بیشعوری ارائه کرد اما می توان به راحتی آن را تشخیص داد.