آرشیو یکشنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۸، شماره ۲۲۳۴۹
اخبار کشور
۳

چند نکته مهم در ارتباط با محدودسازی و رفع محدودیت چند روزه اینترنت توسط دولت

یک کارشناس فضای مجازی با اشاره به اینکه در جریان حوادث اخیر اینترنت هرگز کاملا قطع نشد، گفت: جا زدن پروژه تفکیک ترافیک به عنوان شبکه ملی اطلاعات را می توان حمله حرفه ای به این پروژه و امنیت ملی دانست.

به گزارش کیهان، روح الله مومن نسب اظهار داشت: در ارتباط با فرایند محدودسازی و رفع محدودیت چند روزه اینترنت توسط دولت در جریان حوادث اخیر ذکر چند نکته ضروری است:

1- اگر شبکه ملی اطلاعات راه اندازی شده بود، اینترنت محدود نمی شد؛ در نتیجه محدودیت های اینترنتی اعمال شده، حاصل اهمال در راه اندازی شبکه ملی اطلاعات بود.

2- بخشی از دولت (شاک) محدودسازی اینترنت را تصویب کرد و بخش دیگر دولت (وزارت ارتباطات) در تقسیم کاری مشخص، همزمان وظیفه اجرای محدودسازی و مخالفت با محدودسازی را به عهده داشت!

3- اینترنت هرگز کاملا قطع نشد، بلکه در نقطه اوج قطعی 8٪ اینترنت آمریکایی هنوز وصل بود. این یعنی در صورت قطعی کامل اینترنت آمریکایی (قطع از داخل یا تحریم از خارج)، اکثر سرویس های داخلی هم از کار می افتادند و عملا وزارت ارتباطات هیچ کار موثری انجام نداده است.

4- جا زدن پروژه تفکیک ترافیک به عنوان شبکه ملی اطلاعات را می توان حمله حرفه ای به این پروژه و امنیت ملی دانست. تفکیک ترافیک در سال 1391 انجام شده بود و در دولت فعلی پیشرفت قابل ملاحظه ای نداشته است.

5- ما اکیدا با قطع شدن اینترنت مخالفیم، زیرا اینترنت بخش مهمی از شبکه ملی اطلاعات است و راه اندازی کامل شبکه ملی اطلاعات باید منتج به تقویت ارتباطات بین المللی و در نتیجه افزایش چشم گیر اثرگذاری جهانی ایران اسلامی شده و ما را به هدف بزرگ تحقق تمدن بزرگ اسلامی نزدیک تر کند.

6- کسانی که بی محابا و بدون تدبیر و افسارگسیخته اینترنت آمریکایی را توسعه دادند، خواسته یا ناخواسته عامل اصلی محدودسازی اینترنت و متهم ردیف اول خسارت گسترده به بخشی از کسب وکارها هستند.

7- نقش سازمان ها و رسانه های مرتبط با نهادهای انقلابی در عدم مطالبه و تبیین شبکه ملی اطلاعات و حتی تبانی برای مقابله با مطالبه و تبیین این شبکه ملی را نمی توان نادیده گرفت.