آرشیو پنجشنبه ۲۶ دی ۱۳۹۸، شماره ۵۵۷۸
زندگی: سلامت
۱۴
معجزه لیزر

زنان ایرانی از درد آرنج می نالند

دکتر آریستا شجاع الدین

 درد و التهاب تاندون عضله در ناحیه آرنج در تنیس بازان شایع است و این شکایت در خانم های خانه دار به دلیل انجام کارهای سنگین با دست در خانه و حمل کیسه های خرید در مسافتی طولانی تا منزل شایع شده است.

معمولا درد و التهاب به تدریج شروع می شود و پس از چند ماه شدت پیدا می کند.

خانم 61 ساله ای با شکایت درد و ورم در ناحیه خارجی آرنج و مچ دست راست به کلینیک مراجعه کردند، درد از حدود چهار ماه پیش شروع شده و به تدریج شدت پیدا کرده بود.

بررسی های لازم ام آر آی و الکترمیوگرافی انجام شده بود و تشخیص تنیس البو یا همان آرنج تنیس بازان دادند و در این مورد تجویز داروی ضدالتهاب برای کاهش التهاب و تورم و کاهش درد شروع شده بود.

نگرانی بیمار علاوه بر تورم و درد آرنج و مچ که دست دادن و چای ریختن را برایش سخت کرده بود، احتمال نیاز به جراحی در صورت عدم پاسخ به داروها، فیزیوتراپی، استراحت و اجتناب از ورزش و فعالیت سنگین و استفاده از بریس بود.

90 درصد موارد بدون جراحی قابل درمان است و اگر بعد از 6  تا 12 ماه درد بهبود نداشته باشد، ممکن است عمل جراحی بتواند به بیمار کمک کند.برای این بیمار به درمان هایی که داشتند لیزرتراپی نیز اضافه شد .لیزرتراپی روشی غیرتهاجمی و موثر در بهبود درد و رفع التهاب و ترمیم بافت آسیب دیده است. در بیماران با درد و التهاب تاندون عضله در قسمت خارجی آرنج که در حرکت مچ دست و انگشتان موثر است بر اثر التهاب در موضع اتصال تاندون به استخوان و حرکت مکرر خم و راست شدن آرنج آسیب در تاندون و عضله ایجاد می شود و تشخیص به موقع بسیار حائز اهمیت است و از طولانی شدن درد و آسیب های ثانویه جلوگیری می گردد.

آرنج تنیس بازان در برخی شغل ها مانند آشپزی، قصابی، نقاشی ساختمان، تعمیرکار ماشین و خانم های خانه دار بیشتر دیده می شود. بیمار بعد از جلسه چهارم لیزردرمانی دیگر در ناحیه آرنج درد حس نمی کرد و در موضع تورمی دیده نمی شد.

جلسات لیزردرمانی برای آرنج تنیس بازان معمولا پنج تا هفت جلسه است و با کاهش درد و التهاب با لیزر نیاز بیمار به مصرف داروهای ضدالتهابی کاهش می یابد. لیزرتراپی موجب ترمیم بافت آسیب دیده می شود و قدرت و تحمل بافت برای بازگشت به فرم عادی بیشتر شده و روند ترمیم و بهبود سریع تر خواهد شد.