آرشیو دوشنبه ۷ بهمن ۱۳۹۸، شماره ۷۲۶۶
ایران زندگی
۵

شکایات مددجویان 100 مدیر را از بهزیستی خارج کرد

پرستو رفیعی

مددجویان بسیاری بواسطه شرایط زندگی ناگزیر به استفاده از خدمات سازمان بهزیستی هستند. اما گزارش های میدانی و برخی تماس های مددجویان حاکی از طرح چندباره و البته بی نتیجه و مسکوت ماندن مشکلاتی است که مددجویان در برخی از مراکز با آن مواجهند. مشکلاتی که شاید بواسطه یکی بودن مدیر مرکز و مقام ناظر بدرستی رسیدگی و رفع نشده است. تا جایی که خیلی از مددجویان عطای شکایت را به لقایش بخشیدند.

از سوی دیگر بهزیستی در راستای انجام فعالیت های حمایتی خود، به همراه ارائه مجوز تاسیس مراکز و موسسات غیردولتی، برای آنها یارانه هم در نظر می گیرد. در شرایطی که از حدود 40 هزار موسسه غیر دولتی و خیریه های تحت پوشش بهزیستی مانند مهدهای کودک، مراکز مشاوره و روانشناختی و مراکز نگهداری از سالمندان، مدیر 1300 مرکز به نوعی از شاغلین سازمان بهزیستی و یا بستگان آنها هستند، همین پرداخت یارانه می تواند منشا مشکلات و حتی رانت های بسیار باشد. در این راستا برخی از کارشناسان پیشنهاد داده بودند که بهزیستی با حذف یا اعمال محدودیت شدید بر یارانه مراکزی با این شرایط امکان استفاده از رانت و برقراری روابط ناسالم را از بین ببرد.

اما تصمیم گیری ها در سازمان بهزیستی به صدور بخشنامه تعارض منافع در مسئولیت مدیران بهزیستی که همزمان با پست مدیریتی در سازمان، یکی از مراکز خصوصی تحت پوشش بهزیستی را اداره می کردند، منجر شد. هرچند صدور این بخشنامه نیز همانند بسیاری از بخشنامه ها موافقان و مخالفان بسیاری داشت اما به اعتقاد بسیاری از مسئولان و کارشناسان سازمان بهزیستی و مراکز خصوصی اجرایی شدن آن می تواند در شفاف سازی و ارائه خدمات بهتر به مددجویان تاثیر گذار باشد.

وحید قبادی دانا رئیس سازمان بهزیستی کشور در توضیح این بخشنامه که به خروج یکصد مدیر از بهزیستی انجامید چنین می گوید: براساس بخشنامه تعارض منافع، مدیران این سازمان باید بین مسئولیت سازمانی خود در بهزیستی و اداره مرکز خصوصی که در چارچوب سرفصل های بهزیستی فعالیت می کند یکی را انتخاب کنند. همچنین از این به بعد مجوز فعالیت در این حوزه برای مدیران فعلی و بستگان درجه اول آنها صادر نخواهد شد.