آرشیو سه‌شنبه ۶ خرداد ۱۳۹۹، شماره ۵۶۶۷
زندگی: سلامت
۱۴
جام خوراک

سفارش غذا از رستوران در شرایط کرونا

دکتر مریم قادری قهفرخی

دو سه ماهی است با شیوع کووید-19رستوران ها و مراکز طبخ و توزیع غذا تعطیل یا به صورت بیرون بر فعالیت می کنند. گفته می شود با پایان ماه مبارک رمضان رستوران ها با لحاظ کردن پروتکل های بهداشتی قرار است به کار عادی خود ادامه دهند. در این شرایط شاید بسیاری از ما وقت کافی برای آشپزی نداشته باشیم و این نگرانی را داشته باشیم که آیا با وجود ریشه کن نشدن کرونا می توان به غذاهای رستوران ها اعتماد کرد یا خیر.

با این که هنوز شواهد دقیقی مبنی بر انتقال ویروس کرونا از طریق مواد غذایی از سوی سازمان بهداشت جهانی مطرح نشده، لازم است نکات زیر را در تهیه غذاهای غیرخانگی و رستورانی به خاطر بسپارید:

    از رفتن به رستوران ها یا مراکز توزیع غذا که بسیار شلوغ و پرجمعیت هستند و حداقل فاصله بین افراد رعایت نمی شود بپرهیزید.

    غذا را فقط از رستوران ها و مراکز معتبر تهیه کنید و از خرید غذا از دستفروش ها یا اماکنی که غذا را به صورت سلف سرویس و در شرایط باز عرضه می کنند بپرهیزید.

    در شرایط کنونی به هیچ وجه اقدام به خرید ساندویچ های سرد و مصرف آنها نکنید.

    توصیه می شود مواد غذایی که امکان حرارت دهی مجدد آنها وجود ندارد، مثل انواع سالاد و دسرها در این شرایط مصرف نشوند.

    اگر مجبور به صرف غذا در رستوران هستید، از مصرف سس های دست ساز خودداری کرده و از سس های تک نفره استفاده کنید.

    به محض دریافت غذا و تماس با بسته بندی آن، دست های خود را به طور صحیح بشویید.

    ظروف و بطری های نوشیدنی که همراه غذا خریداری شده اند، قبل از مصرف حتما با مایع ظرفشویی شسته شوند و هرگز بدون ضدعفونی مناسب اقدام به نوشیدن با بطری نکنید.

    پس از شست وشوی دست های خود، غذا را از ظرف آن خارج کنید و در ظروف تمیز دیگری قرار دهید. از قرار دادن ظروف بسته بندی مثل ظروف یک بار مصرف، فویل های آلومینیومی یا کارتن ها در یخچال بپرهیزید.

    مواد غذایی موجود در ظروف رستورانی را با روش مناسب داغ کنید. ویروس کرونا در دمای 90 درجه سانتیگراد به طور کلی از بین می رود. پس حتی در صورت آلوده بودن مواد غذایی با این ویروس، گرم کردن مجدد مواد غذایی تنها راه مقابله با آن است. برای این منظور می توانید غذا را روی گاز، درون فر یا با ماکروویو داغ کنید و مطمئن شوید همه غذا به طور یکنواخت گرم شده است.

    در صورت خرید انواع کباب، اگر متوجه شدید به طور کامل نپخته اند از مصرف آن بپرهیزید. سازمان بهداشت جهانی بر مصرف مواد غذایی با منشا دامی نظیر گوشت و تخم مرغ به صورت کاملا پخته تاکید داشته است.