آرشیو پنجشنبه ۱۶ امرداد ۱۳۹۹، شماره ۲۲۵۳۲
اقتصادی
۴

تصمیم جدید وزارت صمت درباره فعالان تجاری لوازم خانگی

سرپرست معاونت بازرگانی داخلی وزارت صمت با تاکید بر لزوم ثبت اطلاعات خرید و فروش فعالین تجاری بازار لوازم خانگی تاکید کرد: همه دستگاه های ذی ربط می بایست برای ایجاد شفافیت در شبکه توزیع و قابلیت رصد در زنجیره کالایی، اقدامات لازم را انجام دهند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمدرضا کلامی با ارسال نامه ای به مقامات مسئول این وزارت خانه، خواستار تسریع در اجرایی شدن مصوبات پیشین کارگروه تنظیم بازار مبنی بر ثبت اطلاعات خرید و فروش فعالان تجاری بازار لوازم خانگی در سامانه جامع تجارت شد.

بر اساس محتوای نامه کلامی، با توجه به مصوبات و ابلاغیه های پیشین و همچنین ارائه آموزش های لازم برای ثبت اطلاعات لوازم خانگی در سامانه جامع تجارت، همه دستگاه های ذی ربط می بایست برای اجرایی شدن این مصوبات وظایف خود را انجام دهند.

به نظر می رسد با توجه به قید فوریت این نامه و همچنین مصوبات قبلی کارگروه تنظیم بازار در روز های 6 و 15 تیر ماه مبنی بر لزوم اظهار اسناد خرید و فروش در سامانه جامع تجارت، باید منتظر برخورد با بازیگران متخلف بازار لوازم خانگی باشیم.

پیش از این نیز مجتبی شیری معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صمت استان تهران از الزام درج و تکمیل اطلاعات فعالان لوازم خانگی در سامانه جامع تجارت خبر داده بود. به گفته وی تمام فعالان بازار لوازم خانگی می بایست از یکم مرداد ماه تکالیف قانونی خود مربوط به اظهار اطلاعات تولید و فروش در سامانه جامع تجارت را اجرایی کنند.

بر اساس این گزارش، با توجه به ماده 5 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و همچنین به منظور ساماندهی آشفته بازار لوازم خانگی و اهمیت دسترسی به اسناد و اطلاعات مورد نیاز مانند میزان واقعی تولید داخل، سهم بازار تولیدکنندگان و واردکنندگان، تعیین شبکه فروش و ایجاد شفافیت در میزان موجودی و مصرف این گروه کالایی، تمامی فعالیت های زنجیره تامین لوازم خانگی باید در سامانه جامع تجارت اظهار شود.

با توجه به اینکه فروشندگان لوازم خانگی پیش از این خواستار ثبت این اطلاعات در سامانه جامع تجارت شدند، این پرسش به وجود می آید که کدام بازیگران صنعت لوازم خانگی از ارائه اطلاعات خود خودداری کرده و مانع سروسامان یافتن بازار لوازم خانگی و متعادل شدن قیمت ها می شوند.