آرشیو پنجشنبه ۲۳ امرداد ۱۳۹۹، شماره ۴۹۵۹
بانک و بیمه
۱۳
بازار

مقایسه دو نهاد در دو مقطع

معاون اسبق بانک مرکزی گفت: اقدامات بانک مرکزی باعث شد صادرات غیر نفتی ما افزایش یابد و از 5/ 3 میلیارد دلار در سال 1380 به 45 میلیارد دلار در سال جاری برسد.

سیدکمال سیدعلی در گفت وگو با «ایلنا»، درباره ارزیابی عملکرد حاکمیتی بانک مرکزی در طول 60 سال گذشته، گفت: بانک مرکزی به دو بخش پیش از انقلاب و پس از انقلاب تفکیک می شود که به رغم امتیازات خوبی که پیش از انقلاب وجود داشت بانک مرکزی بنا بر دستورات نفر اول کشور مقدار زیادی اسلحه از آمریکا و انگلیس خریداری می کرد و نرخ ارز نیز در آن مدت تثبیت شده بود که این اقدامات موجب شد استقلال بانک مرکزی در آن زمان زیر سوال برود.

وی افزود: اما پس از انقلاب بنا بر شرایط مختلف، استقلال بانک مرکزی نیز متغیر بود و نقش نظارتی بانک مرکزی نیز نشات گرفته از استقلال بانک مرکزی بود. در سال های 1388، 1389 و 1390 بانک های خصوصی بدون برنامه ریزی صحیح مجوز تاسیس گرفتند که این مجوزها مشکلاتی را برای اقتصاد کشور ایجاد کرد. معاون ارزی اسبق بانک مرکزی، با تاکید براینکه اصلاح نظام بانکی چند سال است که در دستور کار دولت ها و بانک قرار دارد، گفت: یکسان سازی نرخ ارز توسط بانک مرکزی در سال 1381 از جمله اقدامات خوب در این سال ها بود. به گفته سیدعلی، پس از این اقدام، از سوی بانک های خارجی خطوط اعتباری به ایران اختصاص یافت و فاینانس های خودگردان نیز از طریق بانک های اروپایی با پوشش های بیمه ای در نظر گرفته شد که عاملی بر افزایش اعتبار کشور بود.