آرشیو پنجشنبه ۳ مهر ۱۳۹۹، شماره ۲۲۵۷۱
اقتصادی
۴

رئیس بانک مرکزی در دوران دفاع مقدس: کشور در 3 سال اوج جنگ با 21 میلیارد دلار اداره شد

رئیس کل بانک مرکزی ایران در دوران دفاع مقدس گفت: مجموع درآمدهای ارزی کشور درسال 65، 66 و 67 بیشتر از 21 میلیارد دلار نبود ولی کشور با تکیه بر توانایی های خود روی پای خود ایستاد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، مجید قاسمی در برنامه رادیو اقتصاد با بیان اینکه نگاه به اقتصاد ملی باید یک نگاه ملی و عمومی باشد، اظهار داشت: در بند اول سیاست های اقتصاد مقاومتی، بیخود نوشته نشده که باید همه امکانات برای مشارکت تمامی آحاد جامعه فراهم شود.

وی افزود: سال 68 سال خاتمه جنگ هشت ساله بود و آثار جنگ هنوز در مملکت وجود داشت از 12 هزار مگاوات ظرفیت منصوبه برق کشور فقط دو هزار مگاوات کار می کرد و مردم در سال های 68 و 69 در طول روز با ساعت های خاموشی زیادی رو به رو بودند.

رئیس کل بانک مرکزی ایران در دوران دفاع مقدس ادامه داد: کل درآمدهای ارزی کشور در سال 1365 به پنج میلیارد و 700 میلیون دلار رسید و بخش عمده ای از دریافتی های ارزی در همان سال برای دفاع مقدس هزینه شد. آن چیزی که دوران طاغوت تحویل انقلاب داد همه وابستگی بود حتی ساده ترین نیازهای کشور مثل سیم خاردار از خارج وارد می شد.

قاسمی اضافه کرد: از سال 1359 که تجاوز رژیم بعث عراق در کشور کلید خورد در بانک مرکزی برنامه تثبیت اقتصادی اعلام شد. در این برنامه سیاست های پولی به دقت تحت کنترل بود به طوری که قیمت ها نه با ابزارهای تعزیری بلکه با ابزارها و سیاست های پولی به خوبی کنترل می شد.

به گفته وی، برای مثال نقدینگی در دوران هشت ساله دفاع مقدس تا 19/5 درصد رشد پیدا کرد به غیر از سال 1359 به سبب اعمال تحریم ها و شروع جنگ تحمیلی رشد نقدینگی در کشور به 27 درصد رسید. مجموع درآمدهای ارزی کشور درسال 65، 66 و 67 بیشتر از 21 میلیارد دلار نبود ولی کشور با تکیه بر توانایی های خود روی پای خود ایستاد.

رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در دوران دفاع مقدس ادامه داد: متاسفانه کشور امروز هم درگیر جنگ تمام عیار اقتصادی است همه باید همکاری کنند، هر کسی امکانی در اختیار دارد باید مسئولانه به هموطن خود خدمت کند.