آرشیو سه‌شنبه ۸ مهر ۱۳۹۹، شماره ۵۷۶۸
فرهنگ: ادبیات و هنر
۱۰
ضمایر او

با تهیه کنندگی «فاطمه معتمدآریا» و موسیقی محسن شریفیان و حبیب مفتاح بوشهری

زندگی «محمود بردک نیا» مستند شد

مستند «سبالو» به تهیه کنندگی «فاطمه معتمدآریا» که پرتره ای از زندگی «محمود بردک نیا» نوازنده و آخرین بازمانده از نسل منحصر به فرد سیاهان مهاجر بوشهر است، آماده نمایش شد. موسیقی این اثر را «محسن شریفیان» و «حبیب مفتاح بوشهری» ساخته اند. این مستند به کارگردانی «محسن نساوند» روایتی از زندگی محمود بردک نیا نوازنده سازهای کوبه ای و آخرین بازمانده از نسل طلایی، نادر و منحصر به فرد سیاهان مهاجر بوشهر است. سبالو همچنین در لایه های زیرین خود نگاهی به تاثیر غیرقابل انکار رنگین پوستان آفریقایی تبار در موسیقی آیینی و سنتی جنوب ایران و بوشهر دارد.

محسن نساوند، کارگردان سبالو با اشاره به این که پروسه تولید این مستند هشت سال به طول انجامیده است، بیان کرد: «سال 88 درست زمانی که با محمود بردک نیا آشنا شدم و اتفاقا همان زمان استاد ناصر تقوایی هم 40 سال پس از ساخت مستند «اربعین» به بوشهر آمده بودند، جرقه ساخت این مستند در ذهنم زده شد و کم کم تحقیق ها درباره موضوع فیلم را شروع کردم. از سال 91 بخش هایی از کار را فیلمبرداری کردیم، اما به صورت جدی و منظم با رسیدن به فیلمنامه اصلی و قابل قبول، آذر ماه 96 سبالو را کلید زدیم.»

محسن نساوند تاکنون کارگردانی مستندهایی از جمله سایه، تالار وحدت هفت صبح، الف سمبو، ژلوفن و داون را به عهده داشته است.  او  که معمولا در آثارش به موضوعات اجتماعی و ابعاد انسانی شخصیت های درون قاب هایش که غالبا گمنام هستند علاقه مند است و تلاش بر یافتن نیمه پنهان وجود این شخصیت ها در پرتره های خود دارد، در این مستند زندگی نوازنده ای مشهور را دستمایه اثر خود قرار داده که در بوشهر زندگی می کند.

عوامل مستند سبالو عبارتند از: تهیه کننده: فاطمه معتمدآریا، کارگردان: محسن نساوند، دستیار کارگردان و تدوین: عابدین رمضانی، فیلمبردار: آیین ایرانی، بهتاش کمه زری، سعید بوشهری، مهرداد افراسیابی و علی کارگر، موسیقی: حبیب مفتاح و محسن شریفیان، مشاور پروژه: سیف الله صمدیان و انیس قناعت، صدابردار: محمد بوشهری و آریو انصاری، صداگذار: امین محمدی، اصلاح رنگ: محمد زرین پور، تصاویر هوایی: کوروش زارعی، مجتبی هدایت جو و کاوه زارعی، طراح پوستر: محترم نساوند، مسعود نساوند، برنامه ریز: امیر یوسف اکبرزاده، مدیر تولید: بهمن رسولی، مترجم: مرجان مدرس و تولید شده در سال 1398.