آرشیو دوشنبه ۱۷ خرداد ۱۴۰۰، شماره ۷۶۴۵
جهان
۴

توافق مالیاتی گروه هفت علیه غول های فناوری

 وزرای دارایی هفت کشور اقتصادی قدرتمند جهان پس از یک سال مذاکره برای اصلاح قوانین مالیاتی بین المللی، در توافقی تاریخی شرکت های بزرگ چندملیتی و غول های فناوری را ملزم به پرداخت دست کم 15 درصد مالیات کردند.

به گزارش «نیویورک تایمز»، براساس این توافق که با رای هفت کشور فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، امریکا، کانادا و انگلیس به عنوان میزبان نشست به دست آمده است شرکت های بزرگ فناوری همچون آمازون، مایکروسافت، گوگل و... از این پس بخش بیشتری از درآمدهای خود را باید در اختیار دولت ها قرار دهند. همچنین این شرکت ها فارغ از اینکه در چه کشوری مستقر هستند، می بایست طبق قانون جدید، مالیات خود را به کشورهای خریدار کالاهایشان پرداخت کنند. «اولاف شولتس»، وزیر دارایی آلمان با استقبال از این توافق گفت: «این یک خبر خوب در جهت ایجاد عدالت و همبستگی مالیاتی است اما در عین حال می تواند برای شرکت هایی که با انتقال هوشمندانه سود خود به کشورهای با نرخ مالیات کم از تعهدات مالیاتی شان فرار می کردند، خبری بد باشد.» «برنو لومر»، همتای فرانسوی «شولتس» نیز گفت: «این آغاز کار است و بدون شک در ماه های پیش رو باید نظارت ها را چند برابر کنیم تا اطمینان یابیم نرخ حداقلی مالیات ها تا حد ممکن افزایش داشته است.»

به گزارش «یورونیوز»، این توافق دستور کار مهم و جدیدی برای نشست ماه ژوئن گروه 20 به میزبانی ایتالیا است؛ جایی که انتظار می رود با توافقات بیشتر ابعاد این قانون روشن تر شود.

وزرای دارایی عضو گروه هفت، هدف از این توافق را افزایش چند میلیارد دلاری درآمد دولت ها در راستای تسریع در پرداخت بدهی ها و جبران خسارات ناشی از شیوع ویروس کرونا و رکود اقتصادی دانسته اند. قرار است دیگر کشورهای جهان نیز از مسیر نشست گروه بیست برای اجرای این قانون تحت فشار قرار گیرند. این توافق مالیاتی در شرایطی اتخاذ شده است که چالش مالیاتی غول های فناوری و شرکت های چندملیتی مدت ها است دولت ها را با معضلی جدی روبه رو کرده است. همزمان با پایان این مذاکرات، «بوریس جانسون» در آستانه نشست رهبران گروه هفت در انگلیس که از جمعه آغاز می شود، از آنها خواست تا برای تدوین ساز و کاری برای واکسیناسیون جهان در برابر کووید19 تدابیر لازم را اتخاذ کنند. این نشست نخستین سفر خارجی «بایدن» از آغاز ریاست جمهوری خود در امریکا است.