آرشیو پنج‌شنبه ۲۵ اسفند ۱۴۰۱، شماره ۲۳۲۶۶
اخبار کشور
۳

اخبار ادبی و هنری

فراخوان طراحی نوآوران چادرمشکی اعلام شد

فراخوان طراحی نوآوران چادرمشکی در سال تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین اعلام شد.

به گزارش خبرنگار مهر، فراخوان طراحی نوآوران چادرمشکی در سال تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین اعلام شد و استارت آپ ها و تیم های نوآور و فناور می توانند با ارسال آثار خود در این فراخوان شرکت کنند. علاقه مندان برای ارسال آثار تا 15 اردیبهشت سال آینده فرصت دارند در این فراخوان شرکت کنند.

فراخوان طراحی نوآوران چادر مشکی با هدف ارتقای سطح کیفیت چادر و حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان است و طبق آن، ایده های پذیرفته شده از خدماتی همچون تامین مواد اولیه و تولید، برندینگ و تجاری سازی، بازار تضمینی تولیدات، بهره مندی از آزمایشگاه ها و کارگاه های تخصصی و مجهز، تنوع در طراحی و تنوع در رنگ توسط شرکت فخر ایران بهره مند خواهند شد.

مهلت ارسال آثار به «پروژه باغ رمان ایرانی» تمدید شد

دبیر اجرایی «پروژه باغ رمان ایرانی» گفت: مهلت ارسال آثار به این پروژه تا پایان اسفند 1401 تمدید شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، تیمور آقامحمدی، دبیر اجرایی «پروژه باغ رمان ایرانی» گفت: مهلت ارسال آثار به این پروژه تا پایان اسفند 1401 تمدید شده است.

آقامحمدی افزود: حوزه هنری در ادامه حمایت از ادبیات ایرانی و تقویت این جریان، طرح «باغ رمان ایرانی» را برگزار می کند. در این طرح، تولید محتوایی متناسب با فرهنگ و هویت ایرانی، مدنظر قرار گرفته است.

وی درخصوص طرح باغ رمان ایرانی گفت: طرح باغ رمان ایرانی با در نظر گرفتن استعدادهای جوان و جدید اجرا می شود. پس از گذشت 44 سال از پیروزی انقلاب اسلامی، ما شاهد ورود نسل جدید و جوان به عرصه نویسندگی و رویش استعدادهای جوانی در این حوزه هستیم که در کارگاه ها و رویدادهای ادبی آموزشی حوزه هنری چه در تهران و چه در مراکز استان ها پرورش یافتند و معرفی شدند.

علاقه مندان می توانند «طرح رمان» خود را با موضوعات آداب و رسوم محلی، تاریخ و اعتقادات ملی، هویت و خانواده ایرانی به همراه «سوابق ادبی» تا پایان سال 1401 به نشانی bagheroman44@gmail.com ارسال کنند.

اسماعیلی: شورای سیاستگذاری حوزه شعر به زودی تشکیل می شود

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درخصوص مدیریت حوزه شعر گفت: شورای سیاستگذاری حوزه شعر در مجموعه وزارت فرهنگ تشکیل خواهد شد تا در فضایی نخبگانی به اهداف از پیش تعیین شده مرتبط با ارتقای حوزه شعر دست یابیم.

محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عصر سه شنبه بیست وسوم اسفندماه به همراه یاسر احمدوند، معاون امور فرهنگی وزارتخانه و علی محمد مودب دستیار وزیر در امور شعر در محفلی صمیمانه با جمعی از شاعران شاخص کشور دیدار و گفت وگو کرد.

در ابتدای این دیدار شاعران حاضر در جلسه ضمن بیان دیدگاه ها و نقطه نظرات خود از اهتمام جدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دوره جدید مبنی بر حمایت و پشتیبانی همه جانبه از حوزه شعر قدردانی کردند و انتصاب یکی از دو دستیار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه شعر را اتفاقی مهم برای این حوزه برشمردند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز پس از شنیدن نقطه نظرات شاعران در سخنانی کوتاه به تشریح ابعاد مختلف و مهم ماموریت های دستیار وزیر در حوزه شعر پرداخت و گفت: ماموریت های کاری آقای مودب در مسند دستیاری وزیر فرهنگ در حوزه شعر از ابعاد مهم و متفاوتی برخوردار است که ایجاد فضای تعامل و هم افزایی با شاعران برجسته کشور یکی از این موارد است که چنین جلساتی در همین راستا برپا شده است.

وی با بیان اینکه شعر باید در تمامی بخش های محتوایی، فرهنگی و هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دوره جدید اشراف پیدا کند، تصریح کرد: در همین راستا به زودی شورای سیاستگذاری حوزه شعر در مجموعه وزارت فرهنگ تشکیل خواهد شد تا در فضایی نخبگانی به اهداف از پیش تعیین شده مرتبط با ارتقای حوزه شعر دست یابیم.

در این دیدار شاعران برجسته ای چون علیرضا قزوه، محمودرضا اکرامی فر،. ناصر فیض، محمود حبیبی کسبی، مصطفی محدثی خراسانی، علی داودی، قادر طراوت پور، سعید بیابانکی، افشین اعلا، محمدرضا طهماسبی و میلاد عرفان پور حضور داشتند.

«چند روایت معتبر» افطارهای ماه رمضان پخش می شود

«چند روایت معتبر» افطارهای ماه مبارک رمضان از شبکه دو سیما روانه آنتن می شود.

به گزارش خبرگزاری فارس، برنامه «چند روایت معتبر» که در ایام ماه مبارک رمضان پیش از افطار روانه آنتن می شود در هر قسمت میزبان مهمانان مختلفی است که در یک موضوع اشتراک دارند. روایت هایی شنیدنی ماحصل گفت وگویی است که در چند بخش طراحی شده و بازخوانی قصه افراد و بازگویی خاطرات تلخ و شیرین آنها بخش دیگر «چند روایت معتبر» است.

گفت وگو کننده در «چند روایت معتبر» پشت دوربین قرار دارد و بیننده چهره او را نمی بیند با این هدف که دیده شدن مهمانان در اولویت قرار داشته باشد.

«چند روایت معتبر» کاری است از گروه اجتماعی به تهیه کنندگی، کارگردانی و سردبیری محمدهادی خفاجی که به مدت 90 دقیقه پیش از لحظات افطار در مبارک رمضان روانه آنتن می شود.

اقدام مشترک، هدفمند و پایدار براساس ظرفیت های کتابخانه های عمومی و مدارس

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با هدف توسعه فرهنگی و پایه گذاری ترویج فرهنگ «مطالعه» و «خواندن» در کنار «خانواده» و «مدرسه» در نامه ای به یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش با تشریح اقدامات گسترده، متنوع و موثر نهاد کتابخانه های عمومی کشور در حوزه ترویج فرهنگ کتابخوانی خواستار هم افزایی وزارت آموزش و پرورش با شبکه گسترده کتابخانه های عمومی سراسر کشور شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی طی نامه ای خطاب به وزیر آموزش و پرورش با اشاره به ضرورت تدوین برنامه های عملیاتی و تاثیرگذار میان نهاد کتابخانه های عمومی کشور و وزارت آموزش و پرورش خواستار هم افزایی میان دو دستگاه شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با ارائه گزارشی از فعالیت های متنوع و تاثیرگذار نهاد کتابخانه های عمومی کشور و اهتمام این نهاد در سال های گذشته بر توسعه ارائه خدمات کتاب محور در کتابخانه های عمومی به کودکان و نوجوانان بر هم افزایی میان دو مجموعه تاکید کرده است که برکات و ثمرات بسیاری را برای آینده سازان میهن اسلامی در پی خواهد داشت.

رئیس هیئت امنای کتابخانه های عمومی کشور در ادامه پیشنهادهایی را درخصوص اقدامات مشترک نهاد کتابخانه های عمومی کشور و وزارت آموزش و پرورش مطرح کرده است که پی ریزی سیاست فرهنگی فعالیت مشترک و همزمان انجام اصلاحات در نظام تربیتی کتابخوانی از سنین مدرسه، ایجاد زنگ کتابخوانی در مدارس، طراحی ارتباط میان مدارس و کتابخانه ها همانند طرح «سفیران کتاب» و معرفی کتابخانه های عمومی به عنوان مرجع آموزش غیررسمی و مکمل آموزش رسمی از جمله آنها هستند.

محمدمهدی اسماعیلی در بخش دیگری از پیشنهادهای خود بر ایجاد شبکه ها و ترویج گزیده محتواهای کتاب محور تولید شده از سوی کتابخانه های عمومی در فضاهای مجازی تحت اختیار آموزش و پرورش (نرم افزار شاد و...)، مشارکت در برگزاری مسابقات و پویش های فرهنگی و هنری دانش آموزان، ایجاد شرایط و بستر لازم جهت مشارکت فرهنگیان و دانش آموزان در جشنواره های کتاب محور نهاد کتابخانه های عمومی کشور مانند جشنواره ملی کتابخوانی رضوی، دوسالانه قصه گویی و... و حضور مشاوران مدارس در کتابخانه ها و ارائه مشاوره تحصیلی در ایام برگزاری آزمون های سراسری تاکید کرده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه خواستار احیای جایگاه کتابدار مدارس شده و موضوعاتی چون فراهم ساختن حضور کتابداران در مدارس در ساعات مشخص و آموزش روش های مطالعه و انتخاب کتاب به دانش آموزان، برگزاری نشست های کتاب خوان در مدارس، برگزاری کارگاه های آموزشی از جمله مهارت نویسندگی و خواندن، رونمایی کتاب، جمع خوانی کتاب و دیدار با نویسندگان محلی را پیشنهاد داده است. رئیس شورای فرهنگ عمومی در پایان خواستار فراهم شدن زمینه یک اقدام مشترک، هدفمند، پایدار، بلندمدت و اثرگذار براساس ظرفیت های ارائه شده و محورهای موجود و قابل الحاق میان دو دستگاه و اقدام عملی از طریق کارگروه مشترک شده است.