عثمان اف ترمز سوادکوهی را کشید
قهرمان جام یاریگین چگونه برنده باروز و سیداکوف را شکست داد
علی سوادکوهی آزادکار ساروی کشورمان، سال 1401 را خوب شروع کرد و داشت عالی پیش می برد که یک پارازیت مانع تکمیل موفقیت های بزرگ او در این سال شد.
کشتی گیر وزن 79 کیلوگرم کشورمان ابتدا قهرمان کشور شد و در ادامه به قهرمانی آسیا رفت و در اولان باتور مغولستان به مدال طلا رسید تا خود را در یک قدمی دوبنده تیم ملی ببیند. دارنده نشان برنز امیدهای جهان برای رسیدن به جهانی بزرگسالان صربستان باید با محمد نخودی نایب قهرمان سال گذشته جهان -که فینال را به جردن باروز امریکایی واگذار کرده بود- مصاف می داد. دو آزادکار مازنی برای رسیدن به دوبنده تیم ملی راهی تورنمنت رنکینگ تونس شدند تا سر وزن قانونی و در خارج از ایران با هم رقابت کنند. مصاف رو در رو را سوادکوهی 5 - 5 برنده شد؛ اما در مسابقاتی که به صورت دوره ای برگزار می شد، این نخودی بود که روی سکوی نخست قرار گرفت تا راهی جهانی شده و یک بار دیگر به باروز، گربه سیاه ایرانی ها ببازد و دوم شود. این اتفاق باعث شد تا این پرسش به ذهن خطور کند که شاید اگر سوادکوهی در پیکارهای جهانی راهی میدان شده بود، می توانست نمایش بهتری در مصاف با باروز به اجرا بگذارد، چراکه قبل تر و در جام یاشاردوغو او یک-یک و درحالی که به نظر می رسید داوران اشتباه کردند، مغلوب ببر نیوجرسی شده بود و چیزی نمانده بود اولین ایرانی نام گیرد که از سد گربه سیاه ایرانی ها عبور کرده و آزادکار افسانه ای امریکایی ها را شکست می دهد.
سوادکوهی روند رو به رشد خود را به بهترین شکل ممکن طی کرده و وقتی به کارنامه او نگاه می کنیم، می بینیم که او سال 2020 برنز قهرمانی آسیا در دهلی نو را به سینه زده، سال 2021 در آلماتی قزاقستان نقره این رقابت ها را به گردن آویخته و سال 2022 در مغولستان روی سکوی نخست ایستاده است.
قهرمان مسابقات کشتی بازی های همبستگی کشورهای اسلامی در رقابت های لیگ دست به کار بزرگی زد و در وزن 79 کیلو موفق شد زائوربک سیداکوف یکی از بهترین های چند سال اخیر کشتی روسیه را شکست دهد.
سیداکوف، که از ستاره های کشتی بلد جهان در سال های اخیر بوده است، مدال طلای وزن 74 کیلوی المپیک 2020 توکیو و مسابقات جهانی 2018 و 2019 را در کارنامه خود دارد و پیروزی سوادکوهی در مصاف با این آزادکار نشان داد که علی چه توانایی هایی دارد و اینکه گفته می شود او استرسی بوده و همین موضوع مانع موفقیت او در مصاف با کشتی گیران سرشناس می شود، درست نیست.
این نظریه وقتی به کل رد شد که سوادکوهی در فینال جام جهانی امریکا، موفق شد جردن باروز دارنده 10 نشان طلا، نقره و برنز جهان و المپیک را در خانه حریف شکست داده و طلسم پیروز نشدن ایرانی ها، مقابل یکی از پر افتخارترین آزادکاران ایالات متحده را بشکند.
حالا دیگر همه از او به عنوان غول کش یاد می کردند که در یک سال دو قهرمان سابق المپیک را شکست داده است.
این موفقیت آن قدر بزرگ بود که سیداکوف را وادار به واکنش کرد تا او که دو بار موفق به غلبه بر باروز شده اعلام کند «این کشتی گیر ایرانی بعد از رویارویی با من در جام جهانی مقابل جردن باروز هم به پیروزی رسید. به نظرم برد سوادکواهی تعجب آور نبود چون باروز در بهترین فرمش نبود. من هم در لیگ ایران در فرم خوبم نبودم که مقابل او شکست خوردم، اما من می خواهم بازهم با سوادکوهی مبارزه کنم و مقابل او پیروز شوم. من مطمئن هستم که در آینده با هم مبارزه خواهیم داشت و او را شکست خواهم داد.»
اینکه سیداکوف در به در دنبال سوادکوهی است تا انتقام شکستی که به قول خودش در زمانی رقم خورده که روی فرم نبوده را بگیرد، نشان می دهد که سوادکوهی با عملکرد مناسبش وارد دوئل با بزرگان شده و باید تلاش کند تا از فرم ایده آل خود دور نشود، چراکه بعد از این رقبا بیش از پیش او را زیرنظر خواهند داشت و دیدیم که احمد عثمان اف آزادکار وزن 79 کیلوگرم روسیه پس از کسب مدال طلای جام بین المللی یاریگین اعلام کرد که دوست دارد در مسابقات جهانی علی سوادکوهی را به چالش بکشد. او گفته بود: «سوادکوهی در یک سال گذشته نامدارانی مانند زائوربک سیداکوف و جردن باروز را شکست داده؛ می خواهم قدرت وی را به چالش بکشم.»
علی سوادکوهی نیز در پاسخ به کری خوانی قهرمان روس گفته بود: «خیلی دوست دارم با احمد عثمان اف در مسابقات جهانی کشتی بگیرم. البته من و هم عثمان اف باید جواز حضور در رقابت های جهانی را کسب کنیم. کشتی روسیه تحریم است و تاکنون خبری از رفع این تحریم منتشر نشده. من نیز باید از مراحل مختلف چرخه انتخابی تیم ملی عبور کنم تا به جهانی 2023 بلگراد برسم. در صورت حضور من و عثمان اف می توانیم یک رقابت جذاب را در بلگراد به نمایش بگذاریم. دوست داشتم در جام یاریگین حضور پیدا می کردم؛ اما تداخل آن با رقابت های کرواسی موجب شد تا نتوانم به کراسنویارسک سفر کنم.»
مصاف عثمان اف و سوادکوهی به جهانی نرسید و این دو بعد از قهرمانی در جام یاریگین و تورنمنت زاگرب در فینال جام باشگاه های جهان به هم رسیدند و سوادکوهی که امسال بزرگانی چون سیداکوف و باروز را شکست داده بود، در کمال ناباوری در یک مصاف غیرمنتظره مغلوب عثمان اف شد تا به این ترتیب در اصطلاح ترمز غول کش ایرانی توسط قهرمان جام یاریگین کشیده شده و یک بار دیگر عظمت جام یاریگین مشخص شود. البته وقتی به تصاویر مبارزه این دو آزادکار رجوع می کنیم، متوجه می شویم که سوادکوهی بعد از اینکه از حریف خود عقب افتاد، بی گدار به آب زد و شاید اگر حساب شده تر کار را دنبال می کرد، می توانست، حالا که آن قدرها هم روی فرم نبود، این گونه و با حساب 9 بر 5 مغلوب عثمان اف نشود که اگر این اتفاق نمی افتاد، حتی می شد سوادکوهی را به عنوان برترین آزادکار سال ایران معرفی کرد؛ اما انگار بخت با او یار نبود تا سال را به آن خوبی که شروع کرده بود تمام کند.
باری حالا که سیداکوف و باروز به دنبال سوادکوهی هستند تا از او انتقام بگیرند، علی خود نیز باید به دنبال عثمان اف باشد تا با غلبه بر او ثابت کند که آزادکار شایسته ای است و در صورتی که به او اعتماد شده و از نظر جسمی و روحی و روانی به آمادگی برسد، در پیکارهای جهانی توان غلبه بر هر حریف قدرتمندی را دارد. او طبق اعلام خودش، برای اینکه در جهانی حاضر شده و پنجه در پنجه نامداران وزن 79 کیلو بیندازد، ابتدا باید از چرخه انتخابی تیم ملی به سلامت عبور کند؛ جایی که محمد نخودی دارنده دو نشان نقره جهان، انتظار هم استانی خود را می کشد و بی تردید مصاف این بار آنها بسیار جذاب و حساس و تماشایی خواهد بود.