چهره هایی که از دنیای رسانه رخت بر بستند
جای خالی تجربه های کارآمد
یاد کردن از درگذشتگان یکی از سنت های حسنه نوروز محسوب می شود. سال1401، سالی سخت برای رسانه بود و در این سال، چهره های تاثیرگذاری از دنیای رسانه کوچ کردند و دیگر بین ما نیستند. در آخرین روزهای سال1401 با مروری بر نام و یاد رفتگان این سال، برایشان از درگاه خدا رحمت و مغفرت آرزو می کنیم .
حسین عبداللهی، مدیرمسئول و سردبیر روزنامه «آرمان ملی» نهم فروردین بر اثر سکته قلبی درگذشت. مرحوم عبداللهی متولد سال 1350 بود و در دهه 70 فعالیت مطبوعاتی خود را با حضور در نشریات مختلف آغاز کرد. همچنین بیت الله خندان، روزنامه نگار قدیمی و صاحب کسوت در عرصه اخبار و گزارش های فوتبال ایران و استقلال 18 فروردین جان به جان آفرین تسلیم کرد.
مریم کاظم زاده، روزنامه نگار و عکاس باسابقه جنگ، 3خرداد در 66سالگی بر اثر عوارض ابتلا به سرطان درگذشت.
کاظم زاده همسر شهید اصغر وصالی فرمانده «دستمال سرخ ها» بود. او همچنین اولین عکاس زن جنگ بود که مهر 59 به مناطق جنگی رفت و خاطرات بسیاری از حضور رزمندگان و فرماندهان در مناطق جنگی ثبت کرد.
حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمود دعایی، سرپرست موسسه اطلاعات و نماینده شش دوره مجلس شورای اسلامی از مهم ترین چهره های رسانه ای بود که 15خرداد 1401 در 81سالگی به دیار باقی شتافت. مرحوم دعایی که یکی از همراهان و نزدیکان امام خمینی (ره) در دوران اقامت ایشان در شهر نجف بود، سابقه سفارت ایران در بغداد بین سال های 1357 تا 1358 و مقطع پیش از آغاز جنگ تحمیلی را هم در کارنامه خود داشت. وی در سال 1393 نشان افتخار جهادگر عرصه فرهنگ و هنر را کسب کرد.
محسن میرزایی، روزنامه نگار و تاریخ نگار مطبوعاتی، 22خرداد در 90سالگی چشم از جهان فروبست. محسن میرزایی، روزنامه نگار و تاریخ نگار ایرانی در سال1311 هجری شمسی در زنجان به دنیا آمد. وی از دانش آموختگان اولین دوره روزنامه نگاری در سال 1335 بود که در همان سال از دانشسرای عالی موفق به اخذ مدرک لیسانس در رشته زبان و ادبیات فارسی نیز شد.
بابک برزویه، هنرمند عکاس در حوزه عکاسی مطبوعاتی و سینما سه شنبه 25 مرداد از دنیا رفت.بابک برزویه از عکاسانی است که نه تنها در حوزه سینما بلکه در حوزه عکاسی مطبوعاتی و همکاری با رسانه های مختلف از جمله خبرگزاری ها کارنامه پر باری داشت.
حسین سرفراز، روزنامه نگاری که پیش از انقلاب سردبیری بیش از 20 مجله معروف آن زمان را عهده دار بود و یکی از باسابقه ترین روزنامه نگاران ایران به شمار می رفت، پنجم شهریور دور از وطن چشم از جهان فرو بست. پیشینه دراز مدت او در سردبیری نشریه های گوناگون باعث شده بود که در میان اهالی مطبوعات به «حسین سردبیر» معروف باشد.
هرمز هوشمند راد در16 آذر 1323 متولد شد و نیمه شب 7 آذر 1401 دار فانی را وداع گفت. هوشمندراد بیش از نیم قرن سابقه مطبوعاتی و مدیریت و صاحب امتیازی نشریات مختلف در عرصه مطبوعات و نامی آشنا و خوشنام در حوزه رسانه را در کارنامه خود داشت.
شبان شهیدی مودب، از مدیران و صاحبنظران رسانه ای و سیاسی کشور، 7 دی ماه در سن 70 سالگی در پاریس در گذشت. شهیدی مودب از دانشگاه سوربن فرانسه مهندسی برق داشت اما با اوجگیری انقلاب اسلامی به نوفل لوشاتو رفت و با امام خمینی به ایران بازگشت. او مدتی سردبیر کیهان انگلیسی بود، سپس معاون برون مرزی صداوسیما و بعد استاد دانشگاه شهید بهشتی شد.
محسن جعغری راد نویسنده و منتقد جوان یکشنبه 18دی ماه در منزلش در کرج از دنیا رفت. عمده فعالیت او در مجله فیلم امروز بود.
سیدابوالحسن مختاباد، نویسنده، منتقد، پژوهشگر موسیقی و روزنامه نگار ایرانی 3 بهمن در سن 53 سالگی براثر سکته قلبی درگذشت. مختاباد از روزنامه نگاران قدیمی بود که در سال های اخیر به آمریکا مهاجرت کرده بود. مختاباد در سال 1372 فعالیت روزنامه نگاری خود را آغاز کرد و عمدتا در حوزه فرهنگی مشغول به کار بود. او سال 1373 به روزنامه همشهری رفت و تا پایان فعالیت خود در این رسانه ماند، همزمان نیز با نشریات فرهنگی و... نیز فعالیت می کرد. حوزه تخصصی مختاباد موسیقی بود.
نیره مجیدی راد، مترجم و خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی هم بعد از تحمل دوره ای بیماری، شامگاه یکشنبه (16 بهمن) دنیای فانی را وداع گفت. وی که از سال 1385 به خانواده ایرنا پیوسته بود در گروه های مختلف خبری به عنوان مترجم و خبرنگار بخش بین الملل با ایرنا همکاری می کرد.داود میرالماسی، سردبیر سابق گروه ورزشی ایرنا و از خبرنگاران قدیمی ورزشی کشور بر اثر ایست قلبی در 75 سالگی دارفانی را وداع گفت. آن مرحوم که عمری را در صحنه ورزش و انتشار اخبار و گزارش های ورزشی گذرانده بود در مقطعی با سرویس ورزشی روزنامه اطلاعات هم همکاری داشت. میرالماسی از خبرنگاران ورزشی پرسابقه ورزش کشور چند صباحی در بستر بیماری بود.