خبر
سنا: شرکت تامین سرمایه بانک مسکن به عنوان بازارگردان صندوق دارایکم انتخاب شد. به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه ایران، صندوق دارا یکم نیز مانند صندوق سرمایه گذاری پالایشی یکم، دارای رکن بازارگردان شد.
مطابق تصمیمات مجمع صندوق دارایکم که روز 24 اسفند در سامانه کدال منتشر شد، شرکت تامین سرمایه بانک مسکن به عنوان بازارگردان صندوق دارایکم انتخاب شد.
با این اقدام مقدمات کاهش فاصله قیمت با NAV (ارزش ذاتی) صندوق دارایکم فراهم خواهد شد و به تدریج اتفاق خواهد افتاد. پیش از انتخاب رکن بازارگردان برای صندوق پالایشی یکم، نسبت قیمت به ارزش ذاتی صندوق (P/ NAV) حدود 67 درصد بود که اکنون این نسبت به بیش از 93 درصد رسیده است.
به گزارش «ایبنا»، کارشناسان بازار سرمایه معتقدند بازار های موازی بازار سهام یعنی بازار های مسکن، خودرو، دلار و طلا دارای حباب قیمتی هستند و نقدینگی از این بازار ها به سمت بازار سرمایه که پتانسیل بالایی دارد منتقل می شود.
آنا: دبیر شورای عالی بورس از صدور موافقت نامه تاسیس بورس بین الملل از سوی این شورا برای فعالیت در مناطق آزاد خبر داد. مجید عشقی درباره بورس های بین الملل اظهار کرد: ما و دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد اختلافی با هم در زمینه بورس بین الملل نداریم. اساسا سازمان بورس در اداره هیچ بورسی دخالت نمی کند؛ چون بورس ها شرکت های سهامی عام هستند و هیات مدیره های آنها در خصوص اداره این شرکت ها تصمیم گیری می کنند.
وی افزود: ما در شورای عالی بورس مجوز راه اندازی بورس بین الملل را صادر کرده ایم و دوستان ما در دبیرخانه شورای عالی بورس درحال تکمیل لیست سهامداران بورس بین الملل هستند. اگر شروط موافقت نامه 6 ماهه اول این بورس از سوی مناطق آزاد اجرایی شود، شاهد آغاز فعالیت بورس بین الملل خواهیم بود. البته درخواست هایی از سوی دبیرخانه مناطق آزاد داشته ایم که برخی شروط به تاخیر بیفتد که این درخواست در دست بررسی در شورای عالی بورس است و امیدواریم با آن موافقت شود.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: مانع خاصی بر سر راه اندازی بورس بین الملل نمی بینیم. اگر دبیرخانه شورای عالی بورس شروط راه اندازی بورس بین الملل را محقق کند و لیست سهامداران تکمیل شود و زمان بندی آغاز فعالیت آن را نیز به سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کنند، امیدواریم به سرعت شاهد فعالیت بورس بین الملل باشیم.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا بورس بین الملل سال آینده تاسیس می شود، گفت: امیدواریم این اتفاق رخ دهد اما به دوستان ما در دبیرخانه شورای عالی بورس بستگی دارد. اما سازمان بورس در بحث های اجرایی آن دخالتی ندارد و خود دبیرخانه مناطق آزاد آن را پیگیری می کند که امیدواریم به سرعت نهایی شود.
سنا: حالا که «دلارزدایی» به نقل محافل اقتصاد جهان بدل شده و حتی دامن عربستان سعودی، یکی از متحدان تاریخی واشنگتن را گرفته، چین به عنوان بزرگ ترین شریک تجاری عربستان پیشنهاد کرده است که از بورس نفت و گاز طبیعی شانگهای برای تبادل و تسویه یوآن در تجارت نفت و گاز استفاده شود.
به گزارش وب سایت جئوپولیتیکال اکونومی، بریکس (نام گروهی به رهبری قدرت های اقتصادی نوظهور است که از به هم پیوستن حروف اول نام انگلیسی کشورهای عضو برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی تشکیل شده است) به سوی دلازدایی از اقتصاد حرکت می کند.
از این رو یکی از مهم ترین متحدان تاریخی واشنگتن نیز در حال انجام این کار است. عربستان سعودی، بزرگ ترین صادرکننده نفت در جهان علنا اذعان کرده است که در نظر دارد نفت خام را با ارزهای دیگر غیر از دلار بفروشد. محمد الجدان، وزیر دارایی عربستان به تلویزیون بلومبرگ می گوید که «مشکلی درباره چگونگی جا انداختن مناسبات تجاری وجود ندارد، چه به دلار آمریکا باشد، چه یورو و چه ریال سعودی.» او می گوید: «فکر نمی کنم که از بحث درباره بهبود تجارت در سراسر جهان، چشم پوشی یا آن را رد کنیم.»
در سال 1974، عربستان سعودی پذیرفت که نفت خامش را به دلار بفروشد و در ازای حمایت دولت آمریکا، درآمد نفتی خود را در اوراق بهادار خزانه داری سرمایه گذاری کند. پس از اینکه ریچارد نیکسون، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا در سال 1971 به تبدیل دلار به طلا پایان داد، سیستم دلارهای نفتی به تثبیت وضعیت دلار به عنوان ارز ذخیره جهانی کمک کرد. دلارهای نفتی اما امروز رقبای مستقیمی دارد.