اخبار ادبی و هنری
مدیریت خانه سینما در مراسم تودیع و معارفه مدیران عامل سابق و فعلی این نهاد در عمل نشان دادند که امیدی برای اصلاح خانه سینما نیست.
خانه سینما که به عنوان مجمع اصناف سینمایی کشور شناخته می شود، طی حدودا 15 سال گذشته، برخلاف کارکرد تعریف شده اش مبنی بر رسیدگی به مسائل صنفی سینماگران، بیشتر درگیر فعالیت سیاسی و باندبازی بوده است. علاوه بر این، اشکالات قانونی هم به برخی انجمن های این تشکل نیز وارد بوده است. مجموع این موارد باعث شد تا خانه سینما یک بار در سال 1390 منحل شود. اما در ابتدای دولت حسن روحانی و با هدف کار تبلیغاتی، بدون اینکه مشکلات وارده حل شود، خانه سینما بازگشایی شد. در نتیجه خانه سینما همچنان بر مدار سیاست بازی و مشکلات قانونی به فعالیت خودش ادامه داد.
برگزاری مراسم تودیع و معارفه مدیران سابق و فعلی خانه سینما که چند روز قبل برگزار شد، نشان داد که نه تنها نمی توان امیدی به اصلاح روند فعالیت خانه سینما داشت بلکه این نهاد بیش از گذشته به سیاست بازی، قانون گریزی و دوری از ارزش های اخلاقی اصرار دارد. چرا که تصاویر منتشرشده از متن و حواشی این مراسم در رسانه ها گویای آن است که این مدیریت به طور عملی، اساسا تعهدی به قوانین مصرح کشور و همچنین اخلاق و حدود اسلامی ندارد.
البته این طور هم می توان برداشت کرد که مدیران خانه سینما چون از حل مشکلات این نهاد و مسئولیت شان برای رسیدگی به مشکلات صنفی سینماگران ناتوان و بی تعهد هستند، قصد حاشیه سازی و پنهان کردن ضعف ها در محاق حواشی را دارند.
شبکه تلویزیونی فرانس 24، چهار خبرنگار تحریریه عربی خود را به اتهام انتشار پیام هایی در مخالفت با رژیم اسرائیل آن هم در شبکه های اجتماعی تعلیق و تحقیقات داخلی در این زمینه را آغاز کرد.
به گزارش ایرنا، تارنمای روزنامه لو فیگارو روز چهارشنبه با انتشار خبر تعلیق چهار خبرنگار تحریریه عربی خود از بازجویی و تهیه اسکرین شات از پیام های این افراد در شبکه های اجتماعی خبر داد.
براساس این گزارش، این خبرنگاران عرب زبان، توسط شبکه خبری فرانس 24 به اتهام یهودی ستیزی و پیام هایی ضداسرائیلی تعلیق شده اند.
شبکه تلویزیونی فرانس 24 در توجیه این اقدام خود مدعی شده است که «تعلیق این خبرنگاران در راستای حفاظت از یکپارچگی فعالیت در تمام تحریریه های عرب زبان این شبکه صورت گرفته است که محتوای آنها چه در روی آنتن و چه در محیط های دیجیتال، فرانس 24 را به یک کانال متعادل و غیرحزبی تبدیل می کند».
براساس گزارش لو فیگارو، این چهار روزنامه نگار توسط سازمان غیردولتی آمریکایی کمرا (CAMERA) که توسط مرکز یهودی سیمون ویزنتال (The Simon Wiesenthal) اداره می شود، بازجویی شده اند.
این گزارش می افزاید: این سازمان غیردولتی آمریکایی، چهار خبرنگار یادشده ازجمله یک خبرنگار در لبنان، یک خبرنگار در بیت المقدس و یک خبرنگار در ژنو را با استناد به اسکرین شات هایی که از فضای مجازی جمع آوری کرده است، متهم می کند که در گذشته پیام های ضدیهودی یا خشونت آمیز ضداسرائیلی در شبکه های اجتماعی خود منتشر کرده اند.
معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از انتخاب مصلای بزرگ امام خمینی(ره) به عنوان محل برگزاری سی وچهارمین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران خبر داد.
یاسر احمدوند، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره محل برگزاری سی و چهارمین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بیان کرد: سی وچهارمین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، اردیبهشت ماه در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) برگزار خواهد شد.
وی افزود: در سال جاری بعد از نمایشگاه سی وسوم در تیرماه با رئیس شورای اسلامی شهر تهران، درباره نیازها و شرایط لازم برای برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، مکاتبه شد. چنان که مجموعه نمایشگاهی «شهر آفتاب» امکانات لازم برای میزبانی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران را دارد، اعلام شود. شهریورماه، این نامه از سوی رئیس شورای شهر تهران پاسخ داده شد.
احمدوند ادامه داد: به ضمیمه این نامه توضیحات مدیرعامل مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب ارسال شده بود. در این نامه به فراهم آوری امکانات لازم برای میزبانی این مکان اشاره شده بود؛ ازجمله ایجاد فضای مسقف کافی، رفع مشکلات دسترسی و اصلاح معابری منتهی به مجموعه همچنین امکانات حمل ونقل عمومی.
رئیس سی وچهارمین نمایشگاه کتاب تهران ادامه داد: در پاییز نیز در چند نوبت از مجموعه نمایشگاهی «شهر آفتاب» بازدید به عمل آمد و همکاران معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز به طور مرتب درباره این موضوع، گزارش ارائه می کردند. با توجه به فعالیتی که بعد از چند سال وقفه در این مجموعه برای تکمیل سازه ها و رفع نواقص، این امیدواری را ایجاد کرده بود که این مجموعه آماده میزبانی از سی وچهارمین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران باشد.
احمدوند با اشاره به ادامه مکاتبات و جلسات متعدد با مسئولان مدیریت شهری در طول سال جاری، گفت: در نهایت با تصویب شورای سیاست گذاری نمایشگاه و نظر دستگاه های همکار برای برگزاری نمایشگاه، تصمیم بر این شد، سی وچهارمین دوره بزرگ ترین رویداد فرهنگی کشور در «شهر آفتاب» برپا شود. این تصمیم طی مکاتبه ای به شهرداری تهران اعلام شد. شهرداری تهران اعلام کرد، مجموعه نمایشگاهی شهرآفتاب، در بازه زمانی 20 تا 30 اردیبهشت ماه سال 1402 میزبان نمایشگاه صنعت نفت خواهد بود و امکان میزبانی از نمایشگاه کتاب تهران در این تاریخ وجود ندارد؛ بنابراین مدیریت شهری پیشنهاد کرد، تاریخ برگزاری نمایشگاه کتاب به بعد از این تاریخ باشد. قبل از این تاریخ نیز اعلام شده بود، مجموعه به دلیل انجام عملیات عمرانی آمادگی برای میزبانی را ندارد.
معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به بررسی پیشنهاد مدیریت شهری ادامه داد: این پیشنهاد با حضور مدیران شهری، در جلسات متعدد بررسی شد. امکان برگزاری نمایشگاه کتاب در خردادماه به دلیل تلاقی با ایام ارتحال حضرت امام خمینی(ره)، آغاز فصل امتحانات مدارس، همچنین برگزاری ادوار مختلف این رویداد در اردیبهشت ماه و تعیین این ماه، در تقویم فرهنگی کشور و نمایشگاه های بین المللی و حضور مهمانان خارجی وجود ندارد.
کتاب «رضاخان تا رضاشاه: چنگ به وزارت جنگ»، کتاب دوم زندگی نامه رضاشاه پهلوی، به قلم هدایت الله بهبودی به زودی منتشر می شود.
بهبودی در اثر تازه خود، به بررسی زندگی و کارنامه رضاخان پهلوی، سردار سپه فعلی، در دوره وزارت جنگ (1300 تا 1302) پرداخته است. از آنجا که ریشه شکل پذیری زندگی رضاشاه در دوره وزارت جنگ صورت گرفت، این کتاب زمینه های فهم اقدامات بعدی رضاشاه در دوره رئیس الوزرایی و سپس پادشاهی را فراهم می کند.
در این کتاب جدید، توضیح داده می شود که انگلستان پس از کودتای سوم اسفند، قرارداد 1919 را به شکل تازه ای به اجرا درآورد؛ «نه به دست مستشاران نظامی و مالی انگلوساکسون، بلکه با نقش پذیری عامل نظامی کودتای 1299، رضاخان سردارسپه، و از جیب توده ملت ایران.» نماد این سیاست، در تاسیس ارتش یکپارچه دیده می شود؛ اما بنیان گذاری سازمان نظامی مستقل و متمرکز، این خواست ضروری و دیرین ایرانیان پس از جنگ های ایران و روس، دو روی آشکار و پنهان دارد...