خبر
مدیر سازمان تعاون روستایی استان تهران گفت: توزیع میوه های طرح تنظیم بازار تهران در استان تهران آغاز شده است.
به گزارش سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، محمد لشکری در گفت و گویی تلویزیونی خبر داد: بنا بر تصمیمات کمیته راهبردی تنظیم بازار استان، سازمان میادین میوه و تره بار تهران مسئولیت توزیع میوه طرح تنظیم بازار (سیب درختی و پرتقال) را در میادین میوه و تره بار کلان شهر تهران و شهرستان ری برعهده دارد و توزیع شهرستانی که با نظارت سازمان تعاون روستایی استان تهران توسط بخش خصوصی ذخیره گردیده است با جانمایی غرفه ها و هماهنگی های لازم با مسئولان شهرستانی از 24 اسفند 1401 آغاز شده است.
وی در ادامه افزود: سیب درختی و پرتقال سهمیه شهرستان های استان به مقدار کافی ذخیره شده و طی نظارت های صورت پذیرفته دارای کیفیت مطلوب بوده و برابر تصمیمات کمیته راهبردی تنظیم بازار استان، 20 تا 30 درصد کمتر از میانگین نرخ بازار عرضه می شود.
گفتنی است معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی هم پیشتر از ذخیره سازی 15 هزار تن سیب و پرتقال برای تنظیم بازار شب عید خبر داده بود.
شاپور علایی مقدم با اشاره به برنامه ریزی برای شب عید و ماه مبارک رمضان تصریح کرد: برای محصولاتی مانند میوه، تخم مرغ، گوشت قرمز، مرغ و روغن برنامه ریزی شده و تولید آنها مناسب و بیشتر از نیاز کشور است. همچنین یک میلیون و 300 هزار تن تولید خرما داریم که در ایام ماه مبارک رمضان عرضه می شود.
وی افزود: ذخیره استراتژیک برنج کشور 550 هزار تن است؛ همچنین وضعیت مناسبی نیز در بخش تولید داریم، بنابراین مشکلی برای تامین این محصول در ایام پایانی سال نداریم.
طرح تفکیک حساب های تجاری و غیرتجاری در شبکه بانکی کشور عملیاتی شد و 15 بانک تاکنون به این طرح پیوسته اند.
به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، محمدرضا فرزین؛ رئیس کل این بانک، در آیین عملیاتی شدن طرح تفکیک حساب های تجاری و غیرتجاری با بیان اینکه هم اکنون 15 بانک به طرح تفکیک حساب های تجاری و غیرتجاری پیوسته اند، افزود: پنج بانک دیگر نیز در آستانه پیوستن به این طرح هستند و سایر بانک ها نیز باید در اسرع وقت به این طرح بپیوندند.
وی رشد اقتصادی و تسهیل برای کسب وکارها، حفظ ارزش پول و ایجاد شفافیت و مبارزه با پولشویی را از جمله اهداف این طرح برشمرد و افزود: این طرح در راستای اجرایی شدن ماده (10) قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان (مصوب آذر سال 1398 مجلس شورای اسلامی) نیاز به ایجاد یک زیرساخت در شبکه بانکی و بانک مرکزی و سازمان امور مالیاتی بود. سامانه سیاح بانک مرکزی به عنوان پایگاه داده حساب های بانکی، نقش محوری در این زیرساخت را دارد. «مهدی طغیانی»؛ سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس نیز در این جلسه خواستار مشروط شدن اعطای تسهیلات به بنگاه ها به ثبت حساب های تجاری فعالان اقتصادی شد و افزود: آنچه که در این بخش باید مدنظر قرار گیرد هماهنگی با قوه قضائیه برای اجرای ابلاغیه های قضایی در این زمینه است.
همچنین در این مراسم «ابوذر سروش»؛ معاون نظارتی بانک مرکزی این طرح را در راستای برنامه بانک مرکزی در تقویت حاکمیت ریال برشمرد و افزود: با اجرای این طرح تعداد 11 میلیون و 600 هزار حساب بانکی مودیان به پرونده مالیاتی توسط سازمان امور مالیاتی متصل شده اند که از این تعداد دو میلیون و 393 هزار و 876 حساب بانکی متعلق به اشخاص حقیقی، پنج میلیون و 905 هزار و 762 حساب متعلق به اشخاص حقوقی و سه میلیون و 335 هزار و 309 مورد متصل به ابزار های پذیرش است.
نماینده مجلس با انتقاد از تشکیل سازمان بازرگانی گفت: تشکیل سازمان بازرگانی یک خطای محاسباتی بزرگ است و اگر مشکل دولت تنظیم بازار است باید ایرادات فعلی رفع شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، «علیرضا عباسی» با اشاره به اینکه با حذف وزارت بازرگانی و تصویب قانون تمرکز وظایف در وزارت جهاد کشاورزی (یا همان قانون انتزاع) در سال 91، مشکل ناهماهنگی قسمت تولید با تجارت در این وزارتخانه کمی سامان پیدا کرد، افزود: ولی دولت آقای روحانی به ویژه در دو سال پایانی خود، این قانون را به شکل ناقص و سلیقه ای اجرا کرد و موجب بروز مشکلات زیادی برای فعالان بخش کشاورزی شد. تشکیل سازمان بازرگانی یک خطای محاسباتی بزرگ است و اگر مشکل دولت تنظیم بازار است باید ایرادات فعلی رفع شود. او ادامه داد: اگر بخواهیم بار دیگر مسئله تفکیک بخش بازرگانی از صمت و جهاد کشاورزی را به جریان بیندازیم و این بار با یک چرخش به جای وزارت، سازمان بازرگانی را مطرح کنیم در هر دو حالت با سپردن قسمتی از تصمیم گیری ها به بخش تولید و قسمتی دیگر به حوزه تجارت و بازرگانی مجددا نابسامانی در این حوزه افزایش پیدا خواهد کرد.
نماینده مجلس افزود: تشکیل وزارت یا سازمان بازرگانی در اکثر کشورهای دنیا سالهاست که منسوخ شده، چرا که وزارت یا سازمان بازرگانی ذاتا واردات محور است و جهت تامین کالای اساسی نگاه به واردات دارد. در صورتی که مجموعه وزارت جهاد کشاورزی و صمت در جهت تامین نیازهای تولید محور است و در صورت عدم تامین اقدام به واردات موقت می کنند.
عباسی با اشاره به اینکه اقدام دولت برای تشکیل سازمان بازرگانی، پاک کردن صورت مشکلات بخش تولید و تنظیم بازار است، ادامه داد: اگر مشکل دولت تنظیم بازار است باید ایرادات فعلی احصا و اولویت بندی و در جهت حل آنها برنامه ریزی شود. او افزود: ایجاد وزارت یا سازمان بازرگانی، همان دور باطلی است که 11 بار تکرار شده و باید به جای این کار، کارشناسانه و مسئولانه به حل مشکلات بخش تولید و تنظیم بازار بپردازیم و از کارهای کلیشه ای مثل تغییر ساختار جدا بپرهیزیم.
نماینده مجلس ادامه داد: اگر ما قصد حمایت از تولید داخلی را داریم با تاسیس سازمان یا وزارت بازرگانی نه تنها به سمت تحقق اهداف تعیین شده برای تفکیک وزارت صمت و جهاد کشاورزی نمی رویم بلکه بالعکس موجب آسیب رسیدن به بخش تولید چه در حوزه کشاورزی و چه در حوزه صنعت می شویم و رونق تولید و حرکت به سمت خودکفایی دچار مشکل اساسی خواهد شد. عباسی افزود: بنابراین لازم است که دولت تجدیدنظر جدی در تصمیم خود برای تشکیل سازمان بازرگانی داشته باشد و به جای آن اصلاحات اساسی را در وزارتخانه های تولیدی خصوصا جهاد کشاورزی در دستور کار قرار دهد.
وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از ارائه بسته ویژه رایگان نوروزی خبر داد.
به گزارش تسنیم، همانند سال گذشته، وزارت ارتباطات برای تسهیل آیین صله ارحام و دیدوبازدیدهای نوروزی، بسته ویژه رایگان نوروزی برای دید و بازدیدهای مجازی در نظر گرفته است.
به همین منظور به گفته وزیر ارتباطات، به مناسبت سال نو به عنوان عیدی به مردم، ترافیک پیام رسان های داخلی و برخی از سکوهای ارتباط تصویری داخلی در ایام نوروز به مدت دو هفته رایگان است و هزینه آن توسط وزارت ارتباطات به اپراتور ها پرداخت می شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره آخرین وضعیت اتصال پیام رسان های داخلی به یکدیگر و ایجاد قابلیت اینترکانکشن اظهار کرد: یکی از نگرانی های کاربران تعدد پیام رسان های داخلی بود؛ هرچند که این تنوع یک فرصت به شمار می رود و به بحث رقابت کمک می کند تا پیام رسان ها خدمت بیشتری ارائه دهند.
عیسی زارع پور در گفت وگو با ایسنا افزود: ما این تهدید را به فرصت تبدیل کردیم البته این موضوع بر یک تجربه جهانی مبتنی است و در قانون جدید اتحادیه اروپا که برای فعالیت پلت فرم های خارجی تصویب کرده اعلام شده است که از ابتدای ژانویه سال 2024 (دی ماه 1402) یعنی حدود 9 ماه دیگر در اروپا اجباری می شود. در آنجا هم اجبار شده است که تمام پلتفرم های خارجی باید به پلتفرم های بومی اروپا اینترکانکشن بدهند. یعنی اگر یک پلتفرمی در اروپا راه اندازی شود و حتی 100 هزار کاربر داشته باشد، باید به طور مثال تلگرام و واتس آپ به آن این قابلیت را بدهند، وگرنه اجازه فعالیت نخواهند داشت.
وی تاکید کرد: این جهت گیری است که دنیا دارد و برای جلوگیری از انحصار، ایجاد رقابت و فراهم کردن سرویس و حمایت از پلت فرم های خودشان به این سمت حرکت می کند. ما هم استانداردهای لازم را تدوین و به پیام رسان های داخلی ابلاغ کردیم و نزدیک به دو ماه است که در حال پیاده سازی هستند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خبر داد: آزمایش های اولیه انجام شده و اکنون بین «ایتا» و «بله» این ارتباطات برقرار شده اما در نسخه جدیدی که منتشر می کنند وجود خواهد داشت. قولی که به ما داده اند ان شاءالله حداکثر تا شنبه یا یکشنبه این قابلیت که در گام اول ارسال پیام، گام بعد ارسال فایل و در گام های بعد هم گروه و کانال است، اجرایی خواهد شد و امیدواریم تا پیش از پایان سال این دوگام را ارائه دهیم.