دور دنیا در یک روز
افزایش چشمگیر آمار حملات مسلحانه در مدارس آمریکا، این کشور را به فکر راه چاره انداخت؛ البته راه حلی شبیه به پاک کردن صورت مسئله!
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از واشنگتن پست، به دنبال افزایش چشمگیر حمله با سلاح گرم در آمریکا، دو کلاس درس در ایالت آلاباما به تخته های «وایت برد» قابل تغییر به اتاقک ضدگلوله مجهز شدند. مدرسه ابتدایی «وست کالمن سیتی» در ایالت آلاباما در دو کلاس درس، «سامانه استقرار فوری اتاق امن» را تعبیه کرده است. طریقه تبدیل این تخته به اتاق ضدگلوله در ویدئو زیر به تصویر کشیده شده است.
آمار وقوع تیراندازی در مدارس و دانشگاه های آمریکا در سال های اخیر به شدت افزایش یافته است. مرگبارترین حادثه در آوریل 2007 در محوطه دانشکده پلی تکنیک ویرجینیا رخ داد که در جریان آن 33 نفر کشته و 23 تن نیز مجروح شدند. همچنین در دسامبر 2012 وقوع تیراندازی در دبستان «سندی هوک» در ایالت کنتیکت به مرگ 28 نفر منجر شد. تیراندازی در دبستان «راب» در شهر یووالدی واقع در تگزاس که ماه مه پارسال به وقوع پیوست، سومین حادثه مرگبار خشونت مسلحانه در تاریخ معاصر آمریکا به شمار می رود.
زلزله مهیب 40 روز پیش در ترکیه علاوه بر تلفات جانی سنگین، بیش از 150 میلیارد دلار خسارت بر جای گذاشته است.
به گزارش ایرنا به نقل از تارنمای خبر.7 ترکیه، بنیاد تحقیقات سیاست اقتصادی این کشور(TEPAV) با انتشار گزارشی جامع درباره زلزله مهیب 40 روز پیش اعلام کرد که زمین لرزه اخیر در مناطق جنوبی این کشور علاوه بر تلفات جانی سنگین، بیش از 150 میلیارد دلار خسارت بر جای گذاشته است.
این موسسه طی پژوهشی برآورد کرد که هزینه ساخت و ساز، باز سازی و تعمیر تاسیسات زیربنایی حدود 88 میلیارد دلار خواهد بود که پیش بینی می شود، نیمی از این هزینه از منابع عمومی تامین شود.
بر اساس گزارش بنیاد تحقیقات سیاست اقتصادی ترکیه، دومین بخش خسارت و زیان ناشی از زلزله، مربوط به وسایل نقلیه، واحدهای تجاری، ملزومات منزل و کالاهای مصرفی مردم بوده که رقم آن حدود 35 میلیارد دلار برآورد شده است.
بنا به پیش بینی این موسسه، خسارت مربوط به حمایت از ساخت مسکن، مراقبت و آموزش زلزله زدگان و اشتغال جمعیت زلزله زده نیز حدود 17 میلیارد دلار و هزینه سالانه احداث و مدیریت سرپناه موقت نیز چهار میلیارد دلار برآورد شده است.
بر اساس این گزارش، پژوهش های انجام شده نشان می دهد که تقریبا 40 درصد از بناها و ساختمان های موجود در 11 استان زلزله زده ترکیه، دچار خسارت جدی و ویرانی ناشی از زلزله شده است.
این موسسه تحقیقاتی همچنین، آثار اقتصادی زلزله اخیر ترکیه را سنگین ارزیابی و اعلام کرد که این حادثه رشد اقتصادی کشور ترکیه در سال جاری میلادی را 1.2 درصد کاهش خواهد داد.
بنیاد تحقیقات سیاست اقتصادی ترکیه در گزارش خود، جبران خسارت، صدمات و خرابی زلزله اخیر این کشور را سخت عنوان کرد و ادامه داد: این کار نیازمند انجام اقدامات عمرانی وسیع در مدت پنج سال است. خبر دیگر اینکه، به گزارش ایسنا به نقل از آسوشیتدپرس، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در سخنرانی خود در اجلاس فوق العاده سران سازمان کشورهای ترک تبار گفت: تعداد قربانیان زلزله در ترکیه از 49 هزار نفر فراتر رفته است.
بر اثر این زلزله، حدود 6 هزار نفر هم در شمال سوریه جان باختند. از سوی دیگر پس از وقوع سیل در دو استان زلزله زده ترکیه، شمار قربانیان این فاجعه جدید به 17 نفر رسید. به دنبال بارندگی شدید روز چهارشنبه، ناگهان سیل در خیابان های استان های آدیامان و شانلی اورفه جاری شد و هر چه بر سر راه داشت از جمله خودروها را با خود شست و منازل، چادرها و اسکان های موقت زلزله زدگان را زیر آب برد و تلفات انسانی برجا گذاشت.
بر اساس آخرین خبرها، امدادگران روز پنجشنبه جسد سه نفر را در میان گل ولای و آوار به جا مانده از سیل در شانلی اورفه پیدا کردند و به این ترتیب شمار قربانیان به 17 نفر افزایش یافت. بیشتر تلفات هم مربوط به همین منطقه بوده است.
در آدیامان نیز یک خانه کانتینری که خانواده ای از بازماندگان زلزله در آن اسکان داشتند، زیر آب رفت و دو نفر غرق شدند. یک پرستار و کودک دو ساله اش نیز همچنان مفقود هستند.
به گزارش یورونیوز، در همین حال، روز پنجشنبه یک زمین لرزه با قدرت 4.8 ریشتر شهر «بولو» در شمال شرق ترکیه و در فاصله 260 کیلومتری استانبول را لرزاند و مردم از ترس روانه خیابان ها شدند. این زمین لرزه تلفاتی در پی نداشته است.