گزارش
اسپوتنیک/ لوفیگارو : تعداد کسانی که در جریان جدیدترین دور اعتراضات علیه اصلاحات بازنشستگی جنجالی دولت امانوئل مکرون در مرکز پاریس دستگیر شدند، به 217 نفر افزایش پیدا کرده است. این تعداد با توجه به ادامه تعقیب و گریز میان واحدهای پلیس و چند صد معترض در سطح خیابان های شهر ممکن است افزایش پیدا کند. در جریان اعتراضات اخیر در پاریس نیروهای پلیس به متفرق کردن معترضان در محل میدان کنکورد در این شهر پرداختند.
الیزابت بورن، نخست وزیر فرانسه نیز روز پنج شنبه گفت، دولت متبوعش با به کارگیری فرآیند جنجالی بند 3/ 49 قانون اساسی، قانون مربوط به افزایش سن بازنشستگی در کشورش را تصویب کرد. طبق این بند دولت فرانسه اجازه تصویب یک لایحه را بدون کسب موافقت پارلمان پیدا می کند اما متقابلا با ریسک دریافت رای عدم اعتماد از پارلمان روبه رو است. جدیدترین دور اعتراضات علیه اصلاحات بازنشستگی دولت امانوئل مکرون روز پنج شنبه در حالی تقریبا در همه شهرهای بزرگ فرانسه برگزار شد که منجر به بروز درگیری های خشونت آمیز معترضان با نیروهای پلیس شد. لوران برژه، دبیرکل اتحادیه تجاری بزرگ فرانسه موسوم به «فدراسیون دموکراتیک کار» به اعلام فراخوان برای برگزاری دور جدیدی از اعتصاب های سراسری فلج کننده در تاریخ 23 مارس پرداخت. ماه ژانویه الیزابت بورن از پیش نویس طرح اصلاحات بازنشستگی و برنامه ریزی دولت فرانسه برای تصویب آن در سال 2023 خبر داد.
طبق این اصلاحات، مقام های فرانسوی قصد افزایش تدریجی سن بازنشستگی در این کشور از اول سپتامبر 2023 به اندازه سه ماه در ازای هر سال را دارند و در نتیجه اجرای این طرح سن بازنشستگی کامل تا سال 2023 به 64 سال افزایش پیدا خواهد کرد. این پیش نویس با واکنش اعتراضی تندی در جامعه فرانسه روبه رو شد. تاکنون در اعتراض به این طرح هفت دور اعتصاب سراسری و صدها تظاهرات در فرانسه طی دو ماه گذشته برگزار شده و جمعیت شرکت کننده در اکثر آنها از یک میلیون نفر فراتر رفته است. در جریان این اعتراضات، درگیری هایی بین پلیس و معترضان بروز یافته است. طبق گزارش رسانه های فرانسوی، جدیدترین آمار منتشر شده در این کشور حاکی از دستگیری حدود 217 نفر در اعتراضات روز پنج شنبه بوده در حالی که انتظار افزایش این آمار با ادامه اعتراضات وجود داشت.
واحدهای پلیس فرانسه صدها معترض را که پس از اقدامات نیروهای امنیتی برای متفرق ساختن آنها، در میدان کنکورد و خیابان های مرکز پاریس پراکنده شدند تعقیب کردند. این معترضان همچنین سطل های زباله را که در نتیجه اعتصاب پاکبان ها در تعداد انبوه در خیابان ها انباشته شده بود، واژگون کردند. رسانه های محلی گزارش می دهند که اعتراضات در سراسر فرانسه همچنان ادامه دارد. همچنین گفته شده حدود 10 هزار معترض در شهر تولوز تجمع کردند و پلیس علیه این معترضان از گاز اشک آور استفاده کرد. تظاهرات همچنین در شهرهای بوردو، لیون، گرنوبل، لیل، نانسی، متز، نانت، تولون، آمیان، لو هاور، مونپلیه و رن نیز برگزار شد و در همه این شهرها نیروهای پلیس از گاز اشک آور برای متفرق کردن تظاهرکنندگان استفاده کردند. تظاهرات در شهر مارسی نیز برگزار شد و معترضان این شهر شیشه های بانک ها و ویترین فروشگاه ها را شکستند. صدها دانشجو هم در شهر استراسبورگ تظاهرات کردند.
در دیژون، معترضان عروسک هایی با چهره های امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، بورن و اولیویه دوسوپ، وزیر کار این کشور را به آتش کشیدند. طبق نظرسنجی شرکت افکارسنجی هریس اینتراکتیو برای شبکه تلویزیونی «تی.اف» 1/ 82 درصد فرانسوی ها با تصمیم اخیر دولت کشورشان برای تصویب قانون افزایش سن بازنشستگی با دور زدن رای گیری در پارلمان مخالفت کردند. همزمان 71 درصد از شهروندان فرانسه نیز در این نظرسنجی از دادن رای عدم اعتماد به دولت فعلی حمایت کردند و 65 درصد فرانسوی ها نیز موافق ادامه اعتراضات بودند.
اسرائیل نیوز 24 : بنیامین نتانیاهو در دیدار با اولاف شولتس اعلام کرد که پیشنهاد اسحاق هرتزوگ به ائتلاف دولتی اسرائیل، قابل قبول نیست. نتانیاهو همچنین مخالفت خود را با این مساله اعلام کرد که اصلاحات قضایی که کابینه وی درصدد اجرای آن است، خطری علیه نظام سیاسی در اسرائیل تلقی شود.
نتانیاهو به اعتراضات علیه اصلاحات قضایی خود اشاره کرد و گفت که از آنچه در اسرائیل رخ می دهد، آگاه است. وی گفت که با مطرح کردن طرح سازشی که اسحاق هرتزوگ، رئیس اسرائیل آن را مطرح کرد، فرصت بزرگی برای سازش از بین رفت. وی به صورت ضمنی به این امر اشاره کرد، طرحی که در نهایت در کنست (پارلمان اسرائیل) تصویب خواهد شد، همان طرحی نیست که در حال حاضر ترویج داده می شود. نتانیاهو گفت: ما نیاز به ارائه چیزی داریم که با اختیارات داده شده به ما بعد از انتخابات همخوانی داشته باشد و ما به روشی مسوولانه، آن کار را خواهیم کرد.نتانیاهو با بیان اینکه طرح هرتزوگ کاملا با تضمین حقوق اقلیت تعارض دارد، این مساله را به تمسخر گرفت که هرتزوگ نام «پیشنهاد مردم» را بر آن گذاشته است.
وی با حالت تمسخر گفت: من مطمئن نیستم که این پیشنهاد نیمی از افراد هم باشد. آنچه ائتلاف به رئیس اسرائیل درخصوص کمیته تعیین قضات ارائه داده، متشکل از دو مرحله است، نخست اصلاح فوری و سپس توازن، اما رئیس اسرائیل این پیشنهادها را شنید و آنها را کنار گذاشت. اولاف شولتس، صدراعظم آلمان در کنفرانس خبری مشترک با بنیامین نتانیاهو پیشنهاد داد که نتانیاهو طرح سازشی که هرتزوگ ارائه داده است، بررسی کند. پس از اظهارات شولتس، رسانه های اسرائیلی به این کنفرانس خبری واکنش نشان داده و بر «تقابل نادر» که مقابل دوربین میان این دو رخ داد، تمرکز کردند. مجری شبکه 13 اسرائیل با پخش مقطعی از سخنان نتانیاهو و صدراعظم آلمان گفت، آنچه در برلین رخ داد، مساله ای بود که ما به هیچ وجه مانند آن را ندیده بودیم، رویارویی مقابل دوربین، در پخش زنده، میان نخست وزیر اسرائیل و صدر اعظم آلمان.
در همین حال، موریا ولبرگ، خبرنگار امور سیاسی در شبکه 13 اسرائیل نیز این کنفرانس را «یک رخداد استثنائی» توصیف کرد و گفت: پیش از هر چیز، شولتس صحبت را آغاز کرد و در پایان صحبتش، همان طور که انتظار داشتیم و همان طور که منابع در آلمان در مقابل ما برآورد کرده بودند، او به مساله اصلاحات قضایی پرداخت. «اتفاق نادر» زمانی رخ داد که کار به پاسخ به پرسش ها رسید. ولبرگ گفت: «یک مساله شگفت آور دیگری نیز رخ داد. نتانیاهو در پاسخ به یکی از سوال ها گفت که «اگر قضاتی که خودشان تعیین می شوند، دموکراتیک به حساب نمی آیند، پس آلمان نیز دموکراتیک نیست». مساله ای که واکنش صدر اعظم آلمان را به دنبال داشت و او گفت: «دموکراسی فقط حکم اکثریت نیست بلکه حقوق اقلیت نیز است.»