آرشیو پنجشنبه ۴ خرداد ۱۴۰۲، شماره ۵۷۳۷
خودرو
۱۶

جهان خودرو

نسل جدید تویوتا تاکوما

دنیای اقتصاد : تویوتا نسل جدیدی از وانت پرفروش تاکوما را رونمایی کرد که قرار است امسال به بازار آمریکای شمالی عرضه شود. به گزارش BBC تاکوما پرفروش ترین وانت سایز متوسط در آمریکاست، اما در سال های گذشته در رقابت سخت با محصولات خودروسازان آمریکایی سهمش از بازار کاهش یافته است. سهم این خودرو از حدود 65درصد در سال 2013 به حدود 40درصد در سال گذشته رسید. تویوتا در سال 2022 بیش از 237 هزار دستگاه تاکوما در آمریکا فروخت. بعد از این خودرو، شورلت کلرادو، در رده دوم وانت های پرفروش این بخش قرار دارد که فروشش 89هزار دستگاه بود. جیپ با مدل گلادیاتور و فروش نزدیک به 78هزار دستگاه سومین مدل پرفروش سال گذشته بود.

تاکوما به کیفیت و دوام زیادش مشهور است و تویوتا می گوید مدل جدید را با کیفیت بهتر و دوام بیشتر ساخته است. ظاهر خودرو کاملا تغییر کرده و نسبت به قبل خشن تر طراحی شده است. اتاق خودرو هم جادارتر شده است. نمایشگر بزرگ تر و سیستم های جدید هشدار به راننده از جمله فن آوری هایی است که به تاکوما اضافه شده است. تویوتا می گوید کمک فنرهای تاکوما هم نسبت به نسل قبل بهتر شده است. موتور استاندارد تاکوما چهار سیلندر بنزینی است و 278 اسب بخار قدرت دارد. خریداران همچنین می توانند برای خودرو موتور هیبرید سفارش دهند که 326 اسب بخار نیرو تولید می کند. قیمت تاکوما هنوز اعلام نشده، اما قیمت نسل کنونی این خودرو بین 28هزار تا 48هزار دلار فروخته می شود.

خیز جیلی برای خرید آستون مارتین

دنیای اقتصاد : جیلی، خودروساز چینی، با افزایش سهام خود در شرکت آستون مارتین برای خرید این کارخانه آماده می شود. به گزارش BBC آستون مارتین هفته گذشته اعلام کرد جیلی سهم خود از این شرکت را از 6/ 7درصد به 17درصد افزایش خواهد داد. به این ترتیب جیلی پس از لارنس استرول، میلیاردر کانادایی و صندوق سرمایه گذاری عربستان سعودی، سومین سهامدار اصلی کارخانه خواهد شد. آستون مارتین، خودروساز انگلیسی با صد سال قدمت از مشهورترین نام ها در صنعت خودرو است. اما این کارخانه سال هاست با مشکلات مالی دست به گریبان است. این شرکت تاکنون هفت بار ورشکست شده و مدیریتش بارها دست به دست شده است. تازه ترین تلاش برای نجات آستون مارتین در سال 2020 آغاز شد که لارنس استرول با تشکیل گروهی از سرمایه گذاران شرکت را از ورشکستگی نجات داد.

آستون مارتین در سه سال گذشته همچنان زیان ده بوده و دو مدیر عوض کرده است. این شرکت می گوید امسال هم امیدی به کسب سود ندارد، اما امیدوار است با استقبال از مدل شاسی بلند DBX و بازپرداخت بدهی ها سال آینده وضعیتش بهتر شود. سال گذشته صندوق سرمایه گذاری عربستان با تزریق 650میلیون پوند (حدود 800میلیون دلار) شرکت را سرپا نگه داشت. ارزش معامله اخیر با جیلی 234میلیون پوند (291میلیون دلار) برآورد می شود. جیلی تعهد داده تا یک سال سهمش از آستون مارتین را از 21درصد بیشتر نکند. اما به نظر می رسد این شرکت که مجموعه ای از خودروسازان اروپایی از جمله لوتوس، ولوو، پل استار و اسمارت را در زیرمجموعه دارد، می خواهد آستون مارتین را هم به کلکسیون خود اضافه کند.

مقصد بعدی تسلا

ایسنا : ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا، اظهار کرد این خودروساز احتمالا تا پایان سال جاری مکانی را برای یک کارخانه جدید انتخاب خواهد کرد. زمانی که خبرنگار وال استریت ژورنال از ماسک پرسید که آیا هند برای ایجاد کارخانه مناسب است، او در این باره اظهار اطمینان کرد.

معاون وزیر فناوری هند هفته گذشته در مصاحبه ای با رویترز گفته بود تسلا در مورد برنامه های خود برای ایجاد یک پایگاه تولیدی در هند جدی است. همچنین تسلا اوایل سال جاری اعلام کرد یک کارخانه گیگافکتوری در مکزیک افتتاح خواهد کرد زیرا باارزش ترین خودروساز جهان تلاش می کند تولید جهانی خود را افزایش دهد. ماسک اخیرا مدیرعامل جدیدی را برای توییتر معرفی کرد و گفت تمرکز بیشتری روی تسلا خواهد داشت.