آرشیو سه‌شنبه ۲۸‌شهریور ۱۴۰۲، شماره ۵۸۲۷
سیاست گذاری
۶

خبر

بیمه دهک های ششم و هفتم رایگان می شود

تحلیل بازار: مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران، از رایگان شدن حق بیمه دو دهک دیگر با حمایت خیرین خبر داد. محمدمهدی ناصحی، در حاشیه نشست مشترک با رئیس سازمان امور اجتماعی، گفت: دهک های اول تا پنجم، به صورت رایگان تحت پوشش بیمه سلامت قرار دارند. او با اعلام اینکه دهک های ششم تا نهم بابت استفاده از خدمات بیمه سلامت حق بیمه پرداخت می کنند، افزود: شاید برخی از افراد جامعه در دهک های ششم تا نهم، نتوانند همین حق بیمه را پرداخت کنند که قرار شده با کمک خیرین، در مناطق کمتربرخوردار، برای بیمه دهک های ششم و هفتم، حمایت هایی صورت بگیرد. ناصحی گفت: قطعا برای آن دسته از افراد جامعه که دچار بیماری های هزینه بر هستند، پرداخت همین حق بیمه با تخفیف هایی که قائل شده ایم، باز هم سخت باشد.

صورت حساب الکترونیک مبنای مالیات ستانی می شود

سازمان امور مالیاتی: سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور گفت: با استقرار سامانه مودیان، صورت حساب های الکترونیک مبنای مالیات ستانی سیستمی قرار می گیرند.

مهدی موحدی بکنظر، سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور، در گفت وگو با شبکه خبر گفت: با توجه به لایحه تسهیل اجرای قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، حساب های الکترونیک مبنای مالیات ستانی سیستمی قرار می گیرند. او با اشاره به اینکه قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان یک قانون بسیار مترقی است، بیان کرد: این قانون یک تفاوت و تغییر پارادایمی را در شیوه رسیدگی به مالیات مودیان ایجاد می کند و به طور خاص به عنوان بستر اجرای مالیات ارزش افزوده فرآیند جدیدی را طراحی و پیشنهاد می دهد.

موحدی بکنظر در ادامه تصریح کرد: سازمان امور مالیاتی از سال 1398 موظف به اجرا و پیاده سازی این قانون بوده که به طور خاص در چند ماهه اخیر تلاش های قابل توجهی داشته و در کنار آن تعامل بسیار خوبی با دستگاه های ذیربط و نهادهایی که به نوعی باید کمک کار باشند و هماهنگی را بتوانند انجام بدهند، داشته است. سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه این قانون توسط این سازمان در حال پیاده سازی است، اما مستلزم یک سری شرایط و یک سری هماهنگی های بین نهادی است، افزود: علاوه بر لزوم ایجاد هماهنگی عمومی، تعامل بسیار خوبی با مودیان در این چندماهه اخیر هم از جهت آموزش و هم به لحاظ فرهنگ سازی و تبلیغاتی برای اینکه این شرایط را مهیاتر کنیم و مودیان وارد یک فرآیند مالیات ستانی متفاوتی نسبت به گذشته شوند، انجام داده ایم. موحدی بکنظر خاطرنشان کرد: همه اتفاقاتی که در عرصه اقتصادی قرار است در قالب تعاملات اقتصادی و فروش تحقق پیدا کند، به صورت صورت حساب های الکترونیک باید ثبت شوند، چراکه حساب های الکترونیک مبنای مالیات ستانی سیستمی قرار می گیرند.

اهمیت تصویب قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان

سازمان امور مالیاتی: رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور، تصویب قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان را اقدامی موثر و راهگشا عنوان کرد که به تبع آن مسیر پرداخت مالیات و انجام تکالیف قانونی هموار شده است.

محمدهادی سبحانیان، رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور، در جریان چهارمین کنفرانس بریتاکوف در گرجستان با بیان اینکه تا پایان سال جاری قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان به طور کامل اجرایی می شود، اظهار کرد: طبق انتظار موجود، این قانون موجب تسهیل بسیاری از فرآیندها در حوزه مالیات بر ارزش افزوده و تا حدودی مالیات های مستقیم خواهد شد. سبحانیان با اشاره به اینکه در قانون مذکور فروشندگان را ملزم به صدور صورت حساب های الکترونیکی از طریق سامانه مودیان کردیم، افزود: به مدد صورت حساب های الکترونیک می خواهیم فرآیند پرداخت مالیات را برای اشخاص خواهان تبعیت از تعهدات مالیاتی خود آسان تر کرده و البته کار اشخاص فاقد تمکین را دشوارتر سازیم. او با بیان اینکه پس از ثبت صورت حساب های الکترونیکی، فروشنده و خریدار هیچ گونه تعهد دیگری در این زمینه نخواهند داشت، اضافه کرد: در فرآیند صدور صورتحساب الکترونیک، مودیان مالیاتی هیچ گونه مداخله ای از جانب سازمان امور مالیاتی احساس نمی کنند مگر در مواردی که هیات های حل اختلاف وقوع نوعی نقض قوانین و مقررات را در فرآیند صدور صورت حساب الکترونیکی گزارش کنند. معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی از پیش بینی روش دوسویه صدور صورت حساب های الکترونیک خبر داد و تصریح کرد: در واقع سازوکار پایانه های فروشگاهی برای ساده تر شدن تکمین مالیاتی تامین شده است و چنانچه مودی به طور کامل از قوانین و مقررات تبعیت کند نیازی به نگهداری دفاتر حساب برای مالیات بر ارزش افزوده نخواهد داشت.

عزم سازمان امور مالیاتی کشور در شناسایی خانه های لوکس

سازمان امور مالیاتی: رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور در راستای اجرای قانون اخذ مالیات از خانه های لوکس از شناسایی 110هزار خانه لوکس در کل کشور خبر داد.

محمدهادی سبحانیان، رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور، با انتشار توئیتی از جدیت سازمان امور مالیاتی کشور در اجرای قانون اخذ مالیات از خانه ها و خودروهای لوکس خبر داد و اظهار کرد: مالیات ستانی از خانه ها و خودروهای لوکس هم تکلیف قانونی و هم در راستای عدالت اقتصادی است. سبحانیان با اشاره به شناسایی 43هزار خانه لوکس در سال 1401 در کل کشور بیان کرد: این در حالی است که 110هزار خانه لوکس در سال 1402 فقط در شهر تهران و با کمک شرکت های دانش بنیان شناسایی شده است. گفتنی است دریافت مالیات از خانه ها و خودروهای لوکس که از سال 1400 کلید خورده است، از قانون بودجه سال 1400 در دولت سیزدهم آغاز شد و در قانون بودجه سال 1402 نیز مورد تاکید قرار گرفت. بر این اساس زمین های فاقد اعیانی دارای کاربری مسکونی، اداری و تجاری، باغ ویلاهای مجاز (با احتساب عرصه و اعیان) و خانه های لوکس که ارزش آنها بیش از 200میلیارد ریال باشد نسبت به مازاد بر این مبلغ، مشمول مالیات به میزان دو در هزار می شوند. همچنین انواع خودروی سواری و وانت دواتاق (کابین) دارای شماره انتظامی شخصی در اختیار مالکین اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی که قیمت روز خودروی آنها بیش از سه میلیارد تومان است نسبت به مازاد بر این مبلغ، مشمول مالیات سالانه خودرو به نرخ یک درصد می شود.

سرپرست امور فرهنگی سازمان برنامه و بودجه: نرخ رشد جمعیت تا سال 1430 صفر می شود

ایرنا: سرپرست امور فرهنگی، گردشگری و ورزش سازمان برنامه و بودجه گفت: با روند کنونی، نرخ رشد جمعیت تا سال 1430 صفر خواهد شد و بعد از آن نیز نزولی می شود. مهدی حسین زاده یزدی، روز دوشنبه در نشست بررسی مهم ترین چالش های جمعیتی ایران که در سازمان برنامه و بودجه برگزار شد، اظهار کرد: تمام دغدغه ما و سازمان برنامه و بودجه این است که قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به بهترین شکل اجرایی شود و لازمه آن در مرحله نخست جهاد تبیین به خصوص برای مدیران است. او افزود: باید تبیین شود که قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و اجرایی شدن آن چه ضرورتی دارد؛ زیرا از دهه 30 به بعد (تا سال 1430) رشد جمعیت کشور صفر خواهد شد و بعد از آن نیز نزولی می شود.

باید این موضوع مورد بررسی قرار بگیرد که مشکل کجاست و باید چه کنیم. سرپرست امور فرهنگی، گردشگری و ورزش سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: موضوع جمعیت و رشد آن نیازمند تفاهم و گفت وگوست تا اغنای جمعی حاصل شود. باور داریم که قانون جوانی جمعیت باید اجرا شود و آن را پیگیری خواهیم کرد. حسین زاده یزدی تاکید کرد: فعلا قصد داریم موضوع بااهمیت رشد جمعیت را تبیین کنیم و به این ایده برسیم که چگونه قانون به بهترین شکل اجرایی شود. متاسفانه تخصیص هایی که باید در راستای قانون جوانی جمعیت داده می شد به علت برخی مشکلات قانون، هنوز انجام نشده است.

او گفت: امیدواریم موافقت نامه ها برای اجرای قانونی جوانی جمعیت زودتر به سرانجام برسد، البته این موافقت نامه ها بارگذاری و برنامه ها و اقدامات نیز مشخص شده است. سرپرست امور فرهنگی، گردشگری و ورزش سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: اگر همه به این باور برسیم که در راستای رشد جمعیت و اجرای قانون آن اقدام کنیم، امسال در اجرای قانون چندین مرحله جلوتر خواهد افتاد و امیدواریم در همین دولت سیزدهم شاهد یک تغییر محسوس باشیم. حسین زاده یزدی با تاکید بر اینکه نگاهمان به موضوع جمعیت باید تغییر کند، گفت: باید نقش مادر در جامعه به عنوان یک نقش تاثیرگذار در جامعه تبیین و باید برای فرزندآوری فرهنگ سازی شود، زیرا برخی افکار باعث شده تا از این نگاه و فرزندآوری فاصله بگیریم.

جوانی جمعیت یکی از چالش های گام دوم انقلاب است

سید منصور حسینی، معاون امور فرهنگی، گردشگری و ورزش سازمان برنامه و بودجه کشور هم در این نشست بیان کرد: جوانی جمعیت یکی از چالش های بسیار بااهمیت جمهوری اسلامی ایران در گام دوم انقلاب است که این چالش با کند شدن آهنگ رشد جمعیت طی سال های گذشته کلید خورده است. او افزود: در راستای منویات و دغدغه های مقام معظم رهبری در خصوص تجدید نسل و نیز تسهیل افزایش جمعیت، سازمان برنامه و بودجه در نظر دارد ضمن بررسی تمام ابعاد گفتمان صاحب نظران علوم اجتماعی و راهکارهای ارائه شده در حوزه موالید و افزایش جمعیت، سلسله نشست هایی را با دعوت از متفکران و اندیشمندان جامعه برگزار کند و از نظرات این افراد استفاده کند.

ایجاد 505 هزار فرصت شغلی جدید در سال جاری

فارس: معاون توسعه کارآفرینی وزیر تعاون از ایجاد 505هزار و 732 فرصت شغلی جدید در سال جاری خبر داد. محمود کریمی بیرانوند در مورد فرصت های شغلی ایجادشده در سال جاری که در سامانه رصد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ثبت شده است، گفت: بر اساس آمار سامانه رصد اشتغال تا امروز درصد پیشرفت طرح ایجاد اشتغال در کشور 47درصد بوده است و دقیقا 505هزار و 732 فرصت شغلی جدید توسط همه دستگاه های ایجاد اشتغال در کشور در سامانه رصد اشتغال ثبت شده است.

معاون توسعه کارآفرینی وزیر تعاون اظهار کرد: هدف گذاری امسال ایجاد یک میلیون فرصت شغلی جدید است که در حال حاضر میزان تحقق به حدود 50درصد رسیده و پیش بینی می شود تا آخر سال به هدف موردنظر که یک میلیون فرصت شغلی است برسیم. کریمی بیرانوند در مورد اینکه آیا اشتغال ایجادشده توسط دستگاه های غیردولتی مانند ستاد اجرایی فرمان امام(ره) و کمیته امداد هم در سامانه رصد ثبت می شود، گفت: همه دستگاه هایی که به نوعی در ایجاد فرصت شغلی دخیل هستند، هم در استان ها و هم در دستگاه های مختلف اشتغال ایجادشده را در سامانه رصد وزارت کار ثبت می کنند و اگر برخی دستگاه ها خارج از سامانه رصد اشتغال ایجاد کنند، مورد تایید وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیست و تنها مرجع ما سامانه رصد اشتغال است که در وزارت کار مستقر است. او در مورد اینکه بیشترین اشتغال ایجادشده در چه رشته هایی است گفت: به زودی گزارش تفصیلی 6ماهه ایجاد اشتغال در سامانه رصد منتشر می شود، اما اشتغال ایجادشده بر اساس کد ملی افراد است و بنابراین امکان تکرار وجود ندارد. همچنین کسانی که سال گذشته در سامانه رصد به عنوان شاغل جدید ثبت شده اند نیز در این آمار وجود ندارند و بر این اساس امسال 505هزار کد ملی جدید در سامانه رصد اشتغال ثبت شده اند. معاون توسعه کارآفرینی وزیر تعاون اظهار کرد: مشخصات هر کد ملی بر اساس هویت شغلی و منطقه جغرافیایی در سامانه رصد ثبت شده و ما هم از سه طریق پیامک، تماس و به شکل حضوری نظارت می کنیم. امکان تکرار کد ملی هم وجود ندارد و همه کد ملی هایی که به عنوان شاغل جدید ثبت شده اند، در سال گذشته وجود نداشته اند