آرشیو سه‌شنبه ۲۸‌شهریور ۱۴۰۲، شماره ۲۳۳۹۸
اخبار کشور
۳

اخبار ادبی و هنری

بازی سازان رایانه ای عضو بیمه صندوق هنر می شوند

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت به زودی فعالان این حوزه با دریافت تسهیلات دولتی عضو بیمه صندوق هنر می شوند.

محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشستی که با حضور عده ای از بازی سازان ایرانی و با موضوع فرهنگ و ادب پارسی برگزار شد، از اختصاص بسته حمایتی وزارت فرهنگ از شرکت ها و فعالان حوزه بازی های رایانه ای خبر داد و گفت: آیت الله رئیسی توجه ویژه ای به بازی های رایانه ای دارند به طوری که کارگروه اقتصاد دیجیتال بسته ای برای حمایت از فعالان بازی های رایانه ای در نظر گرفته اند تا از همه فعالان قدیمی و جدید تولید بازی های رایانه ای حمایت شود.

اسماعیلی در بخش دیگری از این نشست مسئولان مرتبط وزارت فرهنگ در این عرصه را مکلف به پیگیری مکتوب مشکلات بازی سازان کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست از توافق وزارت ارشاد با صندوق امید و بنیاد برکت با هدف حمایت از فعالان حوزه فرهنگ و هنر خبر و ادامه داد: بر این اساس عوامل تولیدکننده بازی های رایانه ای از این تسهیلات بهره مند خواهند شد.

رئیس شورای فرهنگ عمومی کشور در ادامه از فعالان حوزه بازی ساز برای ورود به عرصه فرهنگ و زبان فارسی تقدیر کرد و گفت: لازم است همان گونه که برخی از شرکت های بازی ساز در بازی های خود به معرفی و اعتلای زبان فارسی توجه دارند در نامگذاری شرکت های خود نیز از اسامی فارسی بهره ببرند.

اسماعیلی افزود: وزارت فرهنگ در دوره جدید آمادگی حمایت از بازی های رایانه ای فعال در زمینه هویتی و زبان فارسی را دارد و اولین گام آن تامین زیرساخت ها و برگزاری جشنواره های داخلی و خارجی با حضور این فعالان خواهد بود.

پرورش شاعر و رمان نویس در دوره جدید مرکز آفرینش های ادبی

سرپرست مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری با بیان اینکه ایجاد زمینه برای پرورش هنرمند و تربیت شاعر و نویسنده موضوعی است که سال ها از آن غفلت کرده ایم، تاکید کرد: در دوره جدید فعالیت این مرکز، می خواهیم به این مقوله بپردازیم.

میلاد عرفانپور در نشستی رسانه ای، با بیان مطلب فوق گفت: ما در این دوره همت اصلی مان را صرف حوزه پرورش شاعر و نویسنده می کنیم و در کنار آن به یکی از حوزه های غفلت شده که بحث ترویج مولفان حوزه ادبیات است می پردازیم و به کتاب ها و آثار شاعران و نویسندگان که معمولا ترویج نشده اند و آن طور که شایسته جایگاه شان است، دیده نشده اند می پردازیم.

وی از تعامل جدی و هم افزایی با شاعران و نویسندگان برای نقد شنیدن و ایجاد مسیر گفت وگو محور خبر داد و درباره رویداد شعر و موسیقی «ایران سرا» که با حضور شاعران مطرح کشورمان 27 و 28 شهریور در حوزه هنری درحال برگزاری است، تشریح کرد: بهانه اصلی برگزاری این رویداد، همزمانی آن با روز ملی شعر و ادب فارسی است و همه می دانیم شعر همیشه در ایران مهم ترین رسانه بوده و این رسانگی شعر و اثرگذاری اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و تربیتی شعر بر همه اهل پژوهش و اهالی ادبیات و فرهنگ واضح و مبرهن است.

سرپرست مرکز آفرینش های ادبی درباره دیگر برنامه این مرکز گفت: رویداد آفرینش ادبی «مطلع» رویدادی است که در جریان آن ما به شاعران جوانی که در آستانه انتشار اولین مجموعه شعر خود هستند فراخوان می دهیم و این افراد آثار و کتاب های خود را برای ما ارسال می کنند. این آثار توسط اساتید بررسی می شود و 20 مجموعه و شاعر انتخاب می شوند تا در فرآیند 4 یا 5 ماهه مراحل مختلفی را پشت سرگذارند و کتاب ها به لحاظ کیفی آماده چاپ شود.

وی ادامه داد: طرح آفرینش ادبی «مطلع» با مشارکت شهرستان ادب و باشگاه آفتاب شهرستان ادب برگزار می شود و اتفاق تازه و نویی است که هم جنبه استعدادیابی دارد و هم جنبه پرورش و شکوفایی شاعران جوان و هم اینکه کارشناسان و شاعران را درگیر دوره تخصصی می کنیم که همین امر باعث احیای شاعران می شود و پیشکسوتان و شاعران خودشان هم شکوفا می شوند و به سرودن و فضای زنده شعر رو می آورند.

عرفانپور به سرفصل سوم این جلسه که مربوط به حوزه رمان است اشاره کرد و گفت: این اتفاق فرهنگی هنری با عنوان «خانه ام خرمشهر» از دوم تا چهارم مهر در خرمشهر برگزار خواهد شد. برنامه های مختلفی در روزهای برگزاری «خانه ام خرمشهر» خواهیم داشت و در نشست امسال که 4 مهرماه و در قالب اختتامیه خواهد بود از 6 رمان با عنوان «6 کتاب و یک شهر» رونمایی خواهیم کرد.