اخبار ادبی و هنری
کارگران شرکت هفت تپه با امضای نامه ای از رئیس جمهور مسعود پزشکیان دعوت کردند تا فیلم مستند «سنگر هفت تپه» را ببیند.
مستند «سنگر هفت تپه» یکی از آثار پراقبال در جشنواره های سینماحقیقت و عمار بود؛ این مستند، به واکاوی مسائل مربوط به خصوصی سازی شرکت هفت تپه، مطالبات کارگران این شرکت و نقش درخشان و ماندگار شهید ابراهیم رئیسی در حمایت از حقوق کارگران این شرکت دارد. شامگاه سه شنبه دوم بهمن، نمایش خصوصی مستند «سنگر هفت تپه» با حضور حسین صمصامی و روح الله ایزدخواه نمایندگان مجلس شورای اسلامی، تعدادی از کارگران مطالبه گر شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه و گروهی از فعالان دانشجویی و رسانه ای، در مرکز مستند سوره برگزار شد.
حمیدرضا جعفریان، رئیس سازمان سینمایی سوره و محمدرضا امامقلی قائم مقام سازمان سینمایی سوره در امور مستند به همراه جمعی از مدیران این سازمان از جمله وحید پناهلو مدیر مرکز سریال سوره، محراب محمدزاده مدیر امور حوزه ریاست سازمان سینمایی سوره و... به استقبال هیئت منتخب کارگران هفت تپه رفتند و پای درد دل های آن ها نشستند؛ کارگران نیز با بیان چالش های خود در مسیر عدالتخواهی، توجه بیشتر اهالی رسانه و هنرمندان و مدیران فرهنگی را به ماجرای هفت تپه خواستار شدند.
ایزدخواه، در این مراسم گفت: هفت تپه یک چرخه اقتصاد کامل در یک منطقه کم برخوردار است، پس کسانی که می گویند اقتصاد ما ضعیف است هفت تپه را باید ببینند، اما در یکسوی دیگر نسخه های اقتصادی سوداگرانه را شاهد هستیم که از یک تاریخی به این مجتمع اقتصادی وارد می شود و همه چیز را برهم می زند.
وی خاطرنشان کرد: باید مفهوم مردمی سازی را به جای خصوصی سازی در کشور رایج کنیم و بدانیم دارایی های این کشور برای اشخاص خاص نیستند، برای مردم هستند.
محمد خنیفر، نماینده کارگران شرکت هفت تپه و مسلم چشم خاور از دیگر کارگران شرکت هفت تپه هم در این نشست، صحبت کردند.
در ادامه برنامه طوماری از طرف مخاطبان این مستند در حمایت از کارگران هفت تپه تهیه شده بود که خواهان حمایت از این کارگران و رسیدگی به مشکلات آنان بود.
کارگران این کارخانه هم با امضای طوماری دیگر از رئیس جمهور پزشکیان خواستند تا به تماشای این مستند بنشیند و با معضلات و مشکلات کارگران آشنا شود؛ در بخشی از این طومار آمده است: «ما کارگران شرکت نیشکر هفت تپه با امضای این طومار از رئیس جمهور محترم دولت جمهوری اسلامی ایران، آقای دکتر پزشکیان تقاضامندیم به تماشای مستند «سنگر هفت تپه» بنشینند و از طریق این اثر با معضلات کارگران آشنا شوند.»
این مراسم با تقدیر و تشکر از عوامل این مستند و نمایندگان کارگران به پایان رسید.
گفتنی است، «سنگر هفت تپه» به کارگردانی علی زهیری و از محصولات مرکز مستند سوره است.
گروهی از کارشناسان و منتقدان سینما در مالزی از فیلم های انسانی سینمای ایران و رشد خیره کننده پویانمایی در کشورمان ابراز شگفتی کردند.
نشست رسانه ای سومین جشنواره فیلم های ایرانی در مالزی به منظور معرفی برنامه های جشنواره و تاکید بر اهمیت گسترش همکاری های فرهنگی میان ایران و مالزی با حضور جمعی از خبرنگاران، منتقدان سینما در سالن سینمایی جی اس سی مید ولی، واقع در شهر کوالالامپور برگزار شد.
رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کوالالامپور با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و سفارت جمهوری اسلامی ایران در مالزی و شرکت ملی توسعه فیلم مالزی (فیناس)، به عنوان برگزارکنندگان اصلی این رویداد، تلاش گسترده ای برای برگزاری موفق این جشنواره تاکنون انجام دادند.
حبیب رضا ارزانی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مالزی، و حسن المطلب، کارگردان و از پیشگامان سینمای انیمیشن در مالزی، از سخنرانان این نشست بودند. استقبال خوب رسانه ها و فعالان حوزه سینمای مالزی از این نشست، نشانگر اهمیت این رویداد در ایجاد پیوندهای فرهنگی و هنری میان دو کشور بود.
در این نشست حسن المطلب، از پیشگامان انیمیشن در مالزی با تمجید از توجه به معنویات و اخلاق در سینمای ایران، رشد پویانمایی در ایران را ستود و گفت: امیدوارم این جشنواره بتواند زمینه ای برای همکاری های مشترک میان متخصصان سینمای مالزی و ایران فراهم کند.
این هنرمند به امام خمینی(ره)، بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و فرمایش ایشان درباره سینما اشاره کرد و گفت: امام خمینی رحمت الله علیه در آن زمان فرمود ما باید از سینما برای بیان مضامین و مفاهیم عالی استفاده کنیم و ایشان سینما را تحریم نکرد.
در این نشست، ارزانی رایزن فرهنگی ایران در مالزی گفت که جشنواره فیلم ایران صرفا یک جشن سینمایی نیست؛ بلکه پلی فرهنگی است که ملت ها را به هم پیوند می دهد.
وی همچنین درباره سینمای دفاع مقدس و سینمای پس از انقلاب اسلامی به این موضوع اشاره کرد و گفت: بزرگ ترین هنر هنرمندان ایرانی، با توجه به تمام تحریم های غرب علیه ایران، استفاده از ظرفیت داخل و عدم اتکا به غرب است. سینمای دفاع مقدس به عنوان سمبلی از ظلم های بسیار علیه ایران اسلامی و دفاع مقدس بوده است.
ارزانی ادامه داد: سومین دوره جشنواره فیلم های ایرانی در مالزی از 1 تا 4 اسفندماه 1403 مصادف با 20 تا 23 فوریه 2025- در سالن های سینمایی جی اس سی در کوالالامپور، پنانگ و جوهور بهرو برگزار خواهد شد. رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مالزی، با اشاره به اینکه در این دوره، پنج فیلم از ژانرهای مختلف به نمایش درمی آیند، تصریح کرد: پسر دلفینی، در آغوش درخت، عطرآلود، خداحافظ دختر شیرازی و کاپیتان از فیلم هایی است که در این دوره به نمایش درمی آید.
فصل جدید مستند «ملازمان حرم» با تمرکز به شهدای «الی طریق القدس» و «پرواز اردیبهشت» بزودی روی آنتن شبکه افق رسانه ملی می رود.
شبکه افق سیما بزودی فصل جدید مستند «ملازمان حرم» را با رویکردی تازه از زندگی شهدا از زوایای کمتر دیده شده از زندگی آنها به نمایش می گذارد؛ این فصل با محوریت شهدای مدافع حرم، شهدای «الی طریق القدس» و شهدای «پرواز اردیبهشت» به بازخوانی رشادت ها و زندگی این شهدا می پردازد.
قابل ذکر است که در این فصل تیم تولید مستند «ملازمان حرم» به شهرهای مختلفی همچون شیراز، کرمانشاه، قزوین، مشهد و قم رفتند و روایت های کمتر شنیده شده از شهدا را ضبط کردند، این مستند قصد دارد تا علاوه بر زنده نگه داشتن یاد شهدا ، به برخی از ابهامات درخصوص جبهه مقاومت پاسخ داده و نسل جدید را با فداکاری های این قهرمانان آشنا کند.
تهیه کنندگان این مجموعه مستند براهمیت صحبت در باره شهدا در زمان حاضر تاکید دارند و معتقد هستند که امروز بیش از هر زمان دیگری باید روایت های مربوط به مقاومت و ایثار برای نسل های آینده بازگو شود.
نماهنگ دوزبانه «سننتصر» به یاد سید حسن نصرالله منتشر شد.
نماهنگ «سننتصر» با صدای سیدعلی موسوی و به زبان های عربی و فارسی منتشر شد. این اثر، یادآور مقاومت شهید سید حسن نصرالله و جمله معروف «قطعا سننتصر» (که پیش از شهادت ایشان منتشر شده بود) است.
نماهنگ «سننتصر»، با اشاره به مقاومت ایران، لبنان و یمن در برابر حملات رژیم صهیونیستی، در مرکز هنری رسانه ای نهضت تولید و منتشر شده است.