آرشیو پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳، شماره ۲۳۷۷۹
اقتصادی
۴

در رویداد ملی «پیشگامان پیشرفت» صورت گرفت

بیان دغدغه های فعالان اقتصادی در محضر رهبر انقلاب

چند فعال اقتصادی در جریان دیدار تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی بخش خصوصی در رویداد ملی «پیشگامان پیشرفت» با رهبر معظم انقلاب، ضمن ارائه گزارش از حوزه فعالیت های خود، به بیان دغدغه ها و مشکلات توسعه ای فعالیت هایشان پرداختند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، در جریان دیدار روز سه شنبه تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی بخش خصوصی در رویداد ملی «پیشگامان پیشرفت» با رهبر معظم انقلاب، «پیام خلیلی»؛ فعال خصوصی حوزه تجهیزات صنایع نفت و گاز و انرژی صحبت کرد.

وی با اشاره به صادرات محور بودن این صنعت گفت: ما در طول چهار دهه فعالیت مستمر از یک کارگاه کوچک در شهر اراک به یک گروه صنعتی بزرگ دانش بنیان با تعداد 500 نفر همکار و صادر کننده شیرآلات تبدیل شده ایم و برند صنعتی ما به عنوان یکی از قدیمی ترین سازندگان شیرآلات صنعت نفت بیشترین سهم را در بومی سازی این تجهیزات در 30 سال گذشته داشته است.

فعال خصوصی حوزه تجهیزات صنایع نفت و گاز و انرژی ادامه داد: ما با تولید بیش از 750 نوع محصول در شرکت و به همراه سایر سازندگان شیرآلات عضو انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران 40 درصد سهم بازار یک میلیارد دلاری شیرآلات را در داخل دارا هستیم و قریب به 60 درصد این نیاز همچنان از طریق واردات تامین می شود.

خلیلی افزود: ما توانسته ایم دو کد رشته مهندسی مکانیک و مهندسی علم مواد را در دفترچه سازمان سنجش قرار دهیم و از طریق کنکور و مصاحبه طی دو سال گذشته قریب 100 دانشجو را تحت حمایت برند صنعتی خود انتخاب و جذب کنیم. این طرح کاملا نیاز محور و مسئله محور طراحی شده و با مجوز وزارت علوم تا 40 درصد دروس تخصصی متناسب با نیاز صنعت اختصاصی و سفارشی سازی شده است.

وی تصریح کرد: هدف ما این است که علاوه بر توسعه فناوری های نوین در حوزه انرژی فرصت های شغلی جدید ایجاد کنیم و صادرات محصولات را افزایش دهیم در همین راستا از دولت محترم چند تقاضا دارم که به شرح زیر است:

ضرورت تامین مالی دانش بنیان ها

1- سقف اعتبار مالیاتی قانون جهش تولید از یک درصد نانوشته فعلی کل مالیات کشور افزایش یابد. قانون جهش تولید بسیار قانون مترقی است که متاسفانه با سخت گذاشتن روی اعتبار مالیاتی از کارایی آن کاسته شده و امیدبخش خصوصی دانش بنیان را برای رسیدن به سهم پنج درصدی از تولید ناخالص ملی کمرنگ کرده است.

2- ضروری است که پرداخت مطالبات پیمانکاران و سازندگان از دستگاه های دولتی در اولویت قرار گیرد زیرا که تاخیر در تعهدات کارفرما منجر به تاخیر تعهدات شرکت های دانش بنیان می شود و در نتیجه به جای اینکه رتبه اعتباری دولت و کارفرما پایین بیاید رتبه اعتباری شرکت سازنده نزد سیستم بانکی پایین می آید. پیشنهاد دارم صندوق نوآوری و شکوفایی که به حق پشتیبان شرکت های دانش بنیان بوده است با همکاری دولت و مجلس چاره ای برای رفع رکودهای شرکت های دانش بنیان بیندیشد.

3- بانک ها و بانک مرکزی باید قوانین و مقررات تامین مالی واحدهای تولیدی دانش بنیان را متناسب سازی کرده و تسهیلات لازم را فراهم آورند. دارایی های فکری این شرکت ها که از بزرگ ترین دارایی های آنها به شمار می رود تاثیر کمی در ارزیابی و رتبه بندی بانک ها دارد.

4- یکی از چالش های اصلی فعالیت در زمینه خدمات فنی مهندسی برای شرکت های دانش بنیان ارائه ضمانت نامه های بانکی به کارفرمایان خارجی است. پیشنهاد می شود که با استفاده از سپرده های ایران در کشورهای خارجی تسهیلات لازم برای صدور این ضمانت نامه ها فراهم شود.

ظرفیت ها و مشکلات حوزه آب

همچنین «رضا حاجی کریم»؛ فعال حوزه صنعت آب و فاضلاب هم در این دیدار گفت: به عنوان رئیس فدراسیون صنعت آب و به نمایندگی از خانواده بزرگ صنعت متشکل از 14 هزار پیمانکار هزار مشاور و صدها تولیدکننده مطالبی را عرض می کنم. شرکت های این صنعت با ظرفیتی بالقوه بالغ بر 30 میلیارد دلار در سال در حوزه دانش فنی از شبه قاره هند تا کشورهای سی آی اس و قلب آفریقا کم رقیب بوده و اکنون در چهار قاره جهان مشغول اجرای پروژه ها هستند.

وی افزود: در شرایط فرو نشست کنونی 155 میلیارد متر مکعب با آبخوان ها و 47 میلیارد متر مکعب به تالاب ها من جمله دریاچه ارومیه بدهکاریم و رشد تقاضای آب هم لجام گسیخته ادامه دارد اگر بخواهیم صرفا با افزایش عرضه مانند طرح های مخرب انتقال بین حوزه ای یا انتقال آب دریا به فلات مرکزی با قیمت چهار دلار به ازای هر متر مکعب به این تقاضا پاسخ دهیم پایداری سرزمین به خطر می افتد.

فعال حوزه صنعت آب و فاضلاب گفت: پیشنهاد ما ایجاد یک بازار واقعی برای بهینه سازی آب است. در این بازار بخش خصوصی بدون اتکا به منابع دولتی در بهینه سازی توسعه استفاده از پساب و شیرین سازی آب دریا برای مصرف در سواحل سرمایه گذاری می کند و مازاد آب صرفه جویی شده پس از تامین حقابه های محیط زیستی در بازاری شفاف و تحت نظارت یک نهاد تنظیم گر مستقل یا رگولاتور مورد مبادله قرار می گیرد.

سهم ناچیز ایران از درآمد جهانی زعفران

زهره منوچهری فعال حوزه زعفران و داروهای گیاهی هم روز گذشته در دیدار فعالان اقتصادی با رهبر معظم انقلاب گفت: ایران با برخورداری از ظرفیت های اقلیمی منحصر به فرد، نیروی کار ارزان و اراضی مستعد به تنهائی بیش از 90 درصد نیاز جهانی به زعفران را تامین می کند اما متاسفانه به دلیل عدم توجه و حمایت از فرآوری، این محصول به صورت خام از کشور خارج شده و بدین ترتیب سهم ایران از بازار هشت میلیارد دلاری زعفران در جهان فقط 250 میلیون دلار است.

او افزود: استفاده از ظرفیت اقتصاد تعاون در برخی اقتصادهای بزرگ دنیا و دارای اقتصاد آزاد به نحوی است که سهم تعاون بیش از 20 درصد اقتصاد آن کشورها را تشکیل می دهد. توجه به تعاونی ها در جهان چنان گسترش یافته که سازمان ملل متحد سال 2025 میلادی را با شعار تعاونی ها دنیای بهتری می سازند به عنوان سال جهانی اقتصاد تعاون نامگذاری کرده است.

این فعال در حوزه زعفران و گیاهان دارویی در پایان گفت: اینجانب از سوی صدها هزار زعفران کار و فرآوری کننده و صادر کننده زعفران به شما قول می دهیم که در صورت حمایت و سیاستگذاری های صحیح دولت و قوانین حمایتی مجلس از بخش تعاون به ویژه محصولات مهمی همچون زعفران میزان ارزآوری کشور از زعفران را به بیش از 2 تا 3 میلیارد دلار در سال افزایش دهیم و در تحقق اقتصاد بدون نفت و رشد 8 درصدی که مد نظر حضرت عالیست نقش خود را ایفا کنیم.