اخبار
اجلاس هفته علم ایران و عراق در دانشگاه الزهرا شهر مقدس کربلا با حضور مقامات آموزش عالی و روسای دانشگاه های دو کشورایران و عراق در حال برگزاری است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه خوارزمی، هفته دوم علم ایران و عراق از 28 دی ماه تا یکم بهمن ماه 1403 در دانشگاه الزهرا شهر مقدس کربلا با حضور مقامات آموزش عالی و روسای دانشگاه های دو کشورایران و عراق در حال برگزاری است.
این سفر با هدف گسترش همکاری های علمی، پژوهشی و فناوری میان دو کشور و به منظور شرکت در رویداد مهم «هفته دوم علم مشترک ایران و عراق» انجام می شود؛ رویدادی که به عنوان بستری برای تبادل دانش و توسعه تعاملات علمی و فناوری میان نهادهای آموزشی و پژوهشی دو کشور شناخته می شود.
این اجلاس با حضور دکتر سیمایی صراف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر حبیبا رئیس سازمان دانشجویان دکتر رضایی فر معاون بین الملل و دفتر همکاری های علمی و بین المللی، حجت الاسلام والمسلمین رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، دکتر العبودی وزیر وزارت آموزش عالی عراق و بسیاری از نمایندگان عالی رتبه این کشور هم اکنون در کشور عراق در حال برگزاری است.
دکتر بیژن عبدالهی سرپرست دانشگاه خوارزمی و دکتر علی عظیمی وقار مدیر مرکز روابط بین الملل دانشگاه همراه با سایر روسای دانشگاه ها و معاونان بین الملل در این اجلاس حضوردارند.
این همایش با هدف تعمیق روابط حسنه دو کشور و نیز تعاملات ملی بین المللی علم و فناوری با توجه به راهبردهای بزرگ دو کشور مسلمان ایران و عراق برنامه ریزی شده و از اهداف کلان آن می توان به موارد زیر اشاره کرد: تعامل دانشگاه ها و پژوهشگاه های بزرگ بین دو کشور، ایجاد پل ارتباطی بین دانشگاه های بزرگ دنیا با دانشگاه های دو کشور؛ پژوه های مشترک راهبردی در حوزه علم و فناوری؛ آموزش و تربیت اساتید و متخصصان در حوزه فناوری های نوپدید، تبادل استاد و دانشجو در کلیه سطوح و مقاطع تحصیلی اعم از حوزه های علوم مهندسی، علوم پایه، ریاضیات، علوم انسانی، پزشکی و کشاورزی و نیز ایجاد زمینه های لازم برای تعاملات اساتید در دانشگاه های دو کشور و همچنین ایجاد زیرساخت های لازم برای تبادلات علمی بین اساتید کشورهای اسلامی، سرمایه گذاری مشترک در حوزه توسعه علم و فناوری و ایجاد بازارهای کسب و کار مبتنی بر علم و فناوری با نگاهی به بازارهای بزرگ فناوری جهانی، و همکاری و مشارکت در زمینه انتشار آخرین دستاوردهای علم و فناوری در بین دانشمندان دو کشور.
دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی شهادت مظلومانه آیت الله علی رازینی و آیت الله محمد مقیسه، دو قاضی شجاع و متعهد قوه قضائیه را تسلیت گفت.
دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی در پی شهادت مظلومانه آیت الله علی رازینی و آیت الله محمد مقیسه، دو قاضی شجاع و متعهد قوه قضائیه، پیام تسلیت خود را به خانواده های محترم این شهیدان، دستگاه قضائی جمهوری اسلامی ایران و ملت بزرگ ایران ارسال کرد.
در این پیام تاکید شده است که خون این شهیدان گرانقدر همچنان در مسیر تقویت استقلال قضائی و مبارزه با فساد در کشور تاثیرگذار خواهد بود و ارکان حکمرانی قضائی باید با همبستگی بیشتر ادامه مسیر عدالت را پی بگیرند.
مشروح این پیام به شرح ذیل است:
بسم الله الرحمن الرحیم
«ومن قتل مظلوما فقد جعلنا لولیه سلطانا» (سوره اسراء، آیه 33)
شهادت مظلومانه دو قاضی شجاع و متعهد قوه قضائیه، آیت الله علی رازینی و آیت الله محمد مقیسه، در اقدامی تروریستی و ناجوانمردانه، داغی بزرگ بر دل همه دوستداران عدالت و آزادی های انسانی، خانواده های محترم این عزیزان و همکاران گرامی شان در دستگاه قضائی جمهوری اسلامی ایران نهاد. این دو شهید بزرگوار که سال ها با فداکاری و بدون هیچ گونه چشمداشتی در مسیر تحقق عدالت و دفاع از حقوق مردم تلاش کردند؛ اکنون در جوار رحمت الهی آرام گرفته اند.
شهادت این عزیزان نمادی از جان فشانی در راه عدالت و دفاع از ارزش های انسانی و اسلامی است. خون این شهیدان، که گواهی بر فداکاری آن ها در راه عدالت است، همچنان در مسیر تقویت استقلال قضائی و مبارزه با فساد در کشور و ارتقای جایگاه دستگاه قضائی تاثیرگذار خواهد بود.
در این مقطع تاریخ، تمامی ارکان حکمرانی قضائی، اعم از ساختار قضائی و نهادهای مرتبط، از قضات و وکلا گرفته تا مشاوران حقوقی و کارکنان اجرائی، باید با همبستگی و هماهنگی بیشتر در ادامه مسیر عدالت گام بردارند و از جان فشانی های این عزیزان الهام بگیرند.
بررسی دقیق تر ابعاد این جنایت و شناسایی عوامل آن توسط دستگاه های ذی ربط از جمله دستگاه های امنیتی برای پیشگیری از هرگونه اقدام مشابه در آینده، از جمله ضروریات در این زمینه است. در کنار پیگیری های داخلی، اقدامات دیپلماتیک و حقوقی در سطح جهانی باید با جدیت بیشتر ادامه یابد تا حامیان و پشتیبانان این گونه اقدامات تروریستی در سطح جهان؛ پاسخگوی این رفتارهای غیر انسانی خود باشند. ضمن تسلیت به خانواده های محترم این دو قاضی گرانقدر، به قوه سرافراز قضائیه جمهوری اسلامی ایران، تمامی کارکنان شریف این نهاد و ملت بزرگ ایران، از درگاه خداوند متعال برای این شهیدان علو درجات و برای بازماندگان آن ها صبر و شکیبایی، و برای همکاران محترمشان در دستگاه قضائی، توفیق در ادامه راه آنان را خواستاریم.
بحران نقدینگی ناشی از قطع مجوز دانشجویان بین المللی در دانشگاه های کانادا موجب شده تا آنها برای مقابله با این معضل، به اخراج کارکنان، توقف استخدام و کاهش خدمات متوسل شوند.
به گزارش ایسنا، حدود یک سال پیش، دولت فدرال کاهش 35 درصدی مجوزهای تحصیلی را اعلام کرد که در نتیجه آن تعداد دانشجویان خارجی در دانشگاه های این کشور در سال 2024 نزدیک به 360 هزار نفر کاهش به همراه داشت. دانشجویان بین المللی در مقایسه با همتایان کانادایی خود، شهریه به مراتب بالاتری پرداخت می کنند. بر همین اساس، موسسات تحصیلات تکمیلی در سراسر کانادا با روش های مختلف به دنبال پر کردن این خلاء هستند.
استیو اورسینی، رئیس شورای دانشگاه های انتاریو، گفت که به دلیل شرایط به وجود آمده، انتظار می رود در سال مالی جاری حدود 330 میلیون دلار و در سال مالی آینده 600 میلیون دلار ضرر کنند.
اورسینی در این باره گفت: ما شاهد کاهش همه جانبه در ثبت نام ها و ارائه خدمات، اخراج کارمندان، توقف استخدام و سرمایه گذاری هستیم. ما 9 پروژه اقامت دانشجویی داشتیم که یا لغو شده یا به تعویق افتاده اند.
جسی نیکوی، رئیس فدراسیون دانشجویان بریتیش کلمبیا نیز گفت که دانشجویان این منطقه شاهد کاهش خدمات کلی هستند، از جمله کاهش ساعات و خدمات کتابخانه و کاهش دسترسی به مشاوران دانشگاهی.
او در این باره این طور توضیح داد: فکر می کنم موسسات باید این گام را از نظر حمایت از بودجه بیشتر بردارند؛ زیرا ما شاهد بدتر شدن سیستم هستیم. برای درک این مشکلات تنها کافی است به این آمار توجه کرد که شهریه در دانشگاه متروپولیتن تورنتو برای دانشجویان کانادایی بین 7200 تا 11000 دلار برای مقطع کارشناسی است. این هزینه برای دانشجویان بین المللی، تقریبا 35000 تا 40000 دلار تخمین زده می شود.
در واکنش به این شرایط، مارک میلر، وزیر مهاجرت کانادا با بیان اینکه هدف دولت جذب استعدادهای داخلی است، گفت: چالش های مربوط به تامین مالی دانشگاه ها و دانشکده ها هیچ ارتباطی به دولت فدرال ندارد. من به هیچ دانشگاه یا دانشکده ای نگفتم که چهار یا پنج برابر هزینه ای که ما از دانشجویان داخلی می گیریم، از دانشجویان بین المللی دریافت کنند.