آرشیو پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳، شماره ۲۳۸۱۹
جامعه
۱۰

دور دنیا در یک روز!

استرالیا: رکورد زنده ماندن با قلب مصنوعی

یک مرد استرالیایی مبتلا به نارسایی قلبی اولین فرد در جهان است که در بیشترین زمان ممکن توانست با یک قلب مصنوعی از بیمارستان مرخص شود.

به گزارش ایسنا، از آنجا که این مرد توانسته بیش از 100 روز قبل از دریافت و پیوند قلب اهدایی(در اوایل ماه مارس) با این دستگاه زندگی کند و حتی از بیمارستان مرخص شده است، متخصصان و پزشکان استرالیایی که در این جراحی دخیل بودند روز چهارشنبه در خبری تازه، عملکرد این ایمپلنت را مطلوب ارزیابی کرده و آن را یک موفقیت بالینی خواندند. قلب مصنوعی کامل BiVACOR که توسط دکتر «دانیل تیمز» متولد کوئینزلند اختراع شد، اولین پمپ خون چرخشی قابل کاشت در جهان است که می تواند به عنوان یک جایگزین کامل برای قلب انسان عمل کند.

این ایمپلنت که هنوز در مراحل اولیه مطالعه بالینی است، برای بیماران مبتلا به نارسایی قلبی دو بطنی در مرحله پایانی طراحی شده است که عموما پس از سایر بیماری ها- معمولا حمله قلبی و بیماری عروق کرونر قلب و همچنین بیماری های دیگر مانند دیابت- به قلب آسیب رسانده یا ضعیف شده است به طوری که نمی تواند به شکل موثر خون را در بدن پمپاژ کند.

به گفته دولت استرالیا که 50 میلیون دلار برای توسعه و تجاری سازی دستگاه BiVACOR اختصاص داده است، سالانه بیش از 23 میلیون نفر در سراسر جهان از نارسایی قلبی رنج می برند، اما تنها 6000 قلب اهداکننده دریافت می کنند.

این ایمپلنت به عنوان یک واسطه برای زنده نگه داشتن بیماران تا زمانی که پیوند قلب اهداکننده در دسترس قرار گیرد، طراحی شده است، اما هدف بلندمدت BiVACOR این است که گیرندگان ایمپلنت بتوانند بدون نیاز به پیوند قلب با دستگاه خود زندگی کنند.

این بیمار، مردی حدودا 40 ساله از «نیو ساوث ولز» که نارسایی قلبی شدید را تجربه می کرد، داوطلب شد تا اولین دریافت کننده قلب مصنوعی در استرالیا و ششمین دریافت کننده قلب مصنوعی در جهان باشد.

پنج ایمپلنت اول سال گذشته در ایالات متحده انجام شد و همه آنها قلب اهدایی را قبل از ترخیص از بیمارستان دریافت کردند که بیشترین زمان بین کاشت و پیوند 27 روز بوده است. به گزارش گاردین، این بیمار استرالیایی این دستگاه را در 22 نوامبر در بیمارستان «سنت وینسنت» در «سیدنی» در یک عمل 6 ساعته دریافت کرد.

انگلیس: آمار تکان دهنده دزدی تلفن همراه

آمار قاپیدن تلفن همراه در لندن تکان دهنده شده است به گونه ای که در هر 7.5 دقیقه، یک تلفن همراه در این شهر دزدیده می شود.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، روزنامه سان با درج این خبر نوشت پارسال 70 هزار و 137 تلفن همراه در انگلیس دزدیده شد که این تعداد در سال 2023 میلادی، حدود 52 هزار دستگاه بود. بدین ترتیب، پارسال یک سوم بر شمار تلفن های همراه دزدیده شده در انگلیس افزوده شد. به نوشته این روزنامه، 40 درصد از مجموع تلفن های همراه دزدیده شده در انگلیس، پارسال در لندن ربوده شد.

در پی فشار افکار عمومی و رسانه ها از نا امنی ها و افزایش لجام گسیخته دزدی در انگلیس از جمله تلفن همراه پلیس لندن اعلام کرد، برای مبارزه با دزدان تلفن همراه، بر شمار افسران دوچرخه سواری که لباس عادی دارند، افزوده است. این پلیس همچنین از فناوری ردیابی تلفن های دزدیده شده استفاده می کند تا محل نگهداری آن ها را پیدا کند.

روزنامه سان نوشت: درآمد ناشی از دزدی تلفن همراه در انگلیس اکنون به 50 میلیون پوند در سال بالغ می شود که فروخته اوراق می شوند.

گزارش وزارت کشور انگلیس هم تایید می کند که 90 درصد از شکایت ها درباره دزدی تلفن همراه که با قاپیدن از دست مالکان در لندن روی می دهد، به نتیجه نمی رسد و تلفن، پیدا نمی شود.