آرشیو پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳، شماره ۶۲۵۰
خودرو
۱۶

خبر

هشدار قطعه سازان به سیاستگذاران صنعت خودرو

دنیای اقتصاد: دبیر انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه سازان خودروی کشور گفت: جمع مطالبات معوق زنجیره تامین در خصوص قراردادهای 120 روزه حدود 50 هزار میلیارد تومان است و وعده های خودروسازان هم در پرداخت مطالبات قطعه سازان عملی نشده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، آرش محبی نژاد، دبیر انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه سازان خودروی کشور، اعلام کرد: با این وضعیت تامین نقدینگی خودروسازی و عدم امکان پرداخت مطالبات معوق زنجیره تامین و قطعه سازها در ایام پایانی با مشکل تولید روبه رو خواهیم شد و حتی نمی توانیم سفارش گذاری مواد اولیه را برای تولیدات 1404 انجام دهیم. وی با بیان اینکه وضعیت پرداخت مطالبات قطعه سازان توسط شرکت های خودروساز در شرایط نامناسبی قرار دارد، افزود: با این شرایط تعهدات 120 روزه تسویه نخواهد شد.

علاوه بر این قطعه سازان هم منابعی برای سفارش گذاری ندارند. به گفته محبی نژاد، جمع مطالبات معوق زنجیره تامین در خصوص قراردادهای 120 روزه حدود 50 هزار میلیارد تومان است و وعده های خودروسازان هم در پرداخت مطالبات قطعه سازان عملی نشده است.

وی با هشدار به سیاستگذاران صنعت خودرو گفت: اگر هدف،تولید پرتیراژ پایدار خودرو است نظم در پرداخت و تامین نقدینگی صنعت قطعه سازان باید در اولویت قرار گیرد. زیرا 64 صنعت وابسته به صنعت خودرو برای ادامه تولید نیازمند نقدینگی هستند.

البته در حال حاضر به خاطر نوسانات نرخ ارز اکثر معاملات قطعه سازان نقدی شده است. در واردات نیز تخصیص ارز توسط بانک مرکزی به کندی انجام می شود.

دبیر انجمن قطعه سازان در ادامه تصریح کرد: ما در جایگاه قطعه سازان کشور نمی دانیم متولی صنعت خودروی کشور کیست و وزارت صمت هیچ گاه مسوولیت این صنعت را به طور کامل قبول نکرده است.

فروش 28 میلیارد تومان خودرو

دنیای اقتصاد: معاون بهره برداری و فروش اموال منقول سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی گفت: خودروهای وارداتی عرضه شده در حراج اموال تملیکی با رشد 60 درصدی نسبت به قیمت پایه به فروش رسید. به گزارش «ایرنا» سعید غلامی باغی اظهار کرد: در راستای ایجاد تنوع در روش های فروش سازمان، دومین حراج خرده فروشی خودروهای وارداتی روز سه شنبه 21 اسفندماه برگزار شد.

وی افزود: بر این اساس 12 دستگاه خودروی سواری با مجموع قیمت پایه 17 میلیارد و 650 میلیارد تومان در سه استان تهران، مازندران و مرکزی عرضه شد. معاون بهره برداری و فروش اموال منقول سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی خاطرنشان کرد: در این حراج خودروهای تویوتا، رنو فلوئنس، مرسدس بنز و پژو 207 عرضه شد. وی با بیان اینکه همه خودروهای عرضه شده با استقبال متقاضیان به فروش رسید، ادامه داد: در مجموع 12 دستگاه خودروی عرضه شده با قیمت 28 میلیارد و 400 میلیون تومان به فروش رسید که نسبت به قیمت پایه با رشد 60درصدی همراه بوده است.

معرفی مازراتی برقی لغو شد

دنیای اقتصاد: برند «مازراتی» شرکت خودروسازی «استلانتیس»، برنامه هایش برای مدل برقی خودروهای اسپرت «ام سی 20» (MC20) را لغو کرد. به گزارش «ایسنا»، شرکت «استلانتیس» اعلام کرد که «مازراتی» به دلیل تقاضای ضعیف، برنامه های خود را برای معرفی مدل برقی «ام سی 20» لغو کرده است.

خودروی برقی «ام سی 20» قرار بود درسال جاری، رونمایی شود. سخنگوی شرکت «مازراتی» در بیانیه ای ایمیلی گفت: «مازراتی» این تصمیم را به دلیل چشم انداز تجاری گرفته است، زیرا پیش بینی می شود در سال های آینده، خودروهای اندکی به فروش برسند.

طبق تحقیقات بازار، مشتریان «ام سی 20»، موتورهای بنزینی قدرتمند را ترجیح می دهند و تمایل ندارند تا در آینده ای قابل پیش بینی، به خودروهای تمام برقی (BEV) روی بیاورند. «مازراتی ام سی 20» با قدرت 630 اسب بخار در سال 2020 عرضه شد، در شمال ایتالیا تولید شده و قیمت اولیه آن حدود 240 هزار یورو (262 هزار دلار) است. این برند در سال گذشته، تنها 11 هزار و 300 دستگاه خودرو فروخت که نسبت به 26 هزار و 600 دستگاه در سال 2023 کاهش داشت و 260 میلیون یورو (284 میلیون دلار) زیان عملیاتی متحمل شد.

رویترز گزارش کرد که سازنده خودروهای اسپرت ایتالیایی «فراری»، در اکتبر سال جاری، اولین خودروی برقی خود را عرضه خواهد کرد. در حالی که شرکت خودروسازی «لامبورگینی» که بخشی از گروه «فولکس واگن» است، در سال 2029، اولین خودروی برقی خود را عرضه خواهد کرد. شرکت خودروسازی «پورشه»، از سال 2019 مدل های برقی خود را ارائه کرده است.

اخراج بیش از 1000 نفر از فولکس واگن

دنیای اقتصاد: شرکت خودروسازی «فولکس واگن» قصد دارد تا پایان سال جاری، 1600 کارمند واحد نرم افزاری «کاریاد» (Cariad) را اخراج کند. به گزارش «ایسنا»، نشریه آلمانی «هندلزبلات» (Handelsblatt) روز سه شنبه به نقل از منابع آگاه گزارش داد اخراج ها که تقریبا 30 درصد از 5900 نفر شاغل در واحد نرم افزاری «کاریاد» را شامل می شود، عمدتا از طریق برنامه های تعدیل نیرو انجام می شود. بنا بر گزارش «هندلزبلات»، این خودروساز آلمانی، خبر مذکور را تایید کرده است.

شرکت خودروسازی «فولکس واگن» در بیانیه ای ایمیلی به رویترز اعلام کرد که در حال اجرای یک طرح تحول برای واحد نرم افزاری «کاریاد» است که در سال 2023 توافق شده بود.

طبق گزارش رویترز، سخنگوی این شرکت گفت: سال گذشته، ما این سازمان را به عنوان یک توسعه دهنده راهکارهای نرم افزار داخلی با عملکرد داخلی بالاتر، کارآمدتر کردیم و بر این اساس، اکنون، تعدادی از کارکنان را تعدیل می کنیم.