آرشیو پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳، شماره ۶۲۵۰
بازار دیجیتال
۱۷

خبر

سال نحس برای میلیاردرهای فناوری

ایسنا: در شرایطی که سیاست های دونالد ترامپ، همچنان سرمایه گذاران را به وحشت انداخته، مجموع ثروت هشت میلیاردر فناوری در سال میلادی جاری، به میزان 266 میلیارد دلار کاهش یافته است. این رقم از ارزش بازار بیشتر شرکت های بزرگ آمریکا از جمله «سلزفورس»، «مک دونالد» و «ولز فارگو»، فراتر است.

بر اساس شاخص میلیاردرهای بلومبرگ، ایلان ماسک، مدیرعامل شرکت تسلا و اسپیس ایکس، در صدر فهرست ریزش ثروت قرار دارد. ثروتمندترین فرد جهان در 10هفته گذشته، به دنبال کاهش 45درصدی سهام تسلا، 132 میلیارد دلار معادل 30 درصد از دارایی خود را از دست داده است. جف بزوس از «آمازون»، لری الیسون از «اوراکل»، مایکل دل از شرکت «دل تکنولوژیز» و جنسن هوانگ از «انویدیا»، هر کدام بیش از 20 میلیارد دلار از دارایی خود را در سال جاری به دلیل کاهش قیمت سهام شرکت هایشان از دست داده اند. ارزش «آمازون» و «اوراکل»، هر دو حدود 11 درصد سقوط کرده اند، درحالی که «دل تکنولوژیز» و «انویدیا»، 20 درصد نزول یافته اند. لری پیج و سرگئی برین، بنیان گذاران آلفابت که در سال جاری به دنبال کاهش 12 درصدی سهام شرکت مادر گوگل، هر کدام حدود 18 میلیارد و 17 میلیارد دلار از دست دادند و استیو بالمر که پس از کاهش 10 درصدی سهام مایکروسافت، حدود 13 میلیارد دلار از ثروتش کاهش یافت، این فهرست را کامل می کنند.

ارزش خالص جمعی هشت غول فناوری، دوشنبه هفته جاری، با کاهش4درصدی شاخص نزدک کامپوزیت، 64 میلیارد دلار کاهش یافت. این ریزش با هشدار ترامپ در مورد «دوره گذار» برای اقتصاد آمریکا در مصاحبه روز یکشنبه او با فاکس نیوز، آغاز شد. رئیس جمهور آمریکا در پاسخ به این سوال که آیا در سال جاری رکودی را پیش بینی می کند، رکود اقتصادی را رد نکرد وگفت: تمرکزش بر تقویت آمریکا و دستیابی به رونق بلندمدت است. برنامه اقتصادی گسترده ترامپ، بر یکسان کردن روابط تجاری آمریکا با استفاده از تعرفه ها، محدود کردن مهاجرت، لغو مقررات، کاهش مالیات ها و کوچک کردن دولت فدرال متمرکز است.

سیاست های او دوباره ترس از تورم را برانگیخته و نگرانی های مربوط به رکود را تجدید کرده است. افزایش عدم قطعیت، هیاهویی را که در مورد هوش مصنوعی وجود داشت و سهام های فناوری و بازار گسترده تر را به بالاترین سطح در سال جاری رسانده بود، کاهش داده است. بر اساس داده های بلومبرگ، یکی از پیامدهای فروکش این تب، این است که 16 فرد ثروتمند جهان پس از کاهش 87 میلیارد دلاری در روز دوشنبه، 236 میلیارد دلار کمتر از ابتدای ژانویه، ثروت دارند.

با این حال، بیل گیتس از مایکروسافت و مارک زاکربرگ از شرکت «متا»، همچنان در پایان روز دوشنبه، بین چهار تا پنج میلیارد دلار رشد دارایی داشتند. با این حال، بنیان گذار فیس بوک در آن روز، متحمل 9.5 میلیارد دلار زیان شد که پس از زیان 29 میلیارد دلاری ماسک، رتبه دوم را به خود اختصاص داد.

سه نفر دیگر در این فهرست برای سال 2025 رشد ثروت دارند؛ زیرا کمتر در معرض فناوری هستند: ثروت وارن بافت از شرکت برکشایر هاتاوی، حدود 14 میلیارد دلار رشد کرده است و برنارد آرنو از شرکت ال وی ام اچ و آمانسیو اورتگا از ایندیتکس، بین 6 تا 7 میلیارد دلار رشد ثروت داشته اند. بر اساس گزارش بیزنس اینسایدر، ثروتمندترین افراد نباید خیلی برای خود متاسف شوند، زیرا سال 2024 فوق العاده ای داشتند. 10 میلیاردر برتر در پایان دسامبر، بیش از 500 میلیارد دلار در سال به افزایش ثروت دست یافتند و در مجموع 2 تریلیون دلار ارزش داشتند که تقریبا به اندازه ارزش آمازون یا آلفابت است.

اینترنت استارلینک به هند راه یافت

ایسنا: استارلینک مدت هاست که می خواهد به پرجمعیت ترین کشور جهان راه پیدا کند و در ماه های اخیر، با شرکت موکش آمبانی، میلیاردر هندی، بر سر نحوه فعالیت خدمات ماهواره ای درگیر شده بود. دولت هند جانب ایلان ماسک را گرفته که می گوید طیف پهنای باند ماهواره ای باید با مجوز دولت اعطا شود نه از طریق مزایده، اما درخواست مجوز استارلینک همچنان تحت بازبینی است.

بهارتی ایرتل اعلام کرد این قرارداد منوط به دریافت مجوز «اسپیس ایکس» برای فروش استارلینک در هند است. این شرکت مخابراتی هندی در بیانیه ای اعلام کرد «اسپیس ایکس» و ایرتل، برای عرضه تجهیزات و خدمات استارلینک برای مشتریان تجاری، همکاری خواهند کرد و در عین حال، اتصالاتی را برای مدارس، مراکز بهداشتی و مناطق دورافتاده فراهم می کنند.

این شرکت ها همچنین راه هایی را بررسی می کنند تا استارلینک به توسعه و بهبود شبکه ایرتل کمک کند و «اسپیس ایکس» هم احتمالا از زیرساخت شبکه زمینی ایرتل و سایر توانمندی های ایرتل در هند استفاده می کند. بر اساس گزارش رویترز، این خبر چند هفته پس از آن اعلام شد که نارندرا مودی، نخست وزیر هند با ایلان ماسک در واشنگتن دیدار کرد و دو طرف درباره موضوعاتی شامل فضا، فناوری و نوآوری صحبت کردند

متا تراشه ساز هوش مصنوعی شد

مهر: متا مشغول آزمایش نخستین تراشه ساخت خود برای آموزش سیستم های هوش مصنوعی است. این شبکه اجتماعی به کارگیری تعداد اندکی از تراشه ها را آغاز کرده و اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، تولید برای مقیاس وسیع را افزایش می دهد. تلاش برای توسعه تراشه های داخلی بخشی از یک برنامه وسیع تر در متاست تا هزینه های زیرساخت شرکت را کاهش دهد، زیرا متا روی ابزارهای هوش مصنوعی برای گسترش رشد خود شرط بندی کرده است.