آرشیو پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳، شماره ۲۳۸۱۹
صفحه آخر (جهان)
۱۲

اخبار

معاون پیشین رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی: عملیات 7 اکتبر ساختار فرماندهی اسرائیل را از بین برد

سرویس خارجی: «با تاسف بسیار، یکی از موفقیت های قابل توجه حماس در 7 اکتبر از بین بردن ساختار فرماندهی و کنترل در ارتش اسرائیل بود.» این بخشی از اظهارات معاون پیشین رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی است یعنی، «یسرائیل زیف».

عملیات تاریخی «طوفان الاقصی» که در تاریخ 7 اکتبر 2023 (15 مهر 1402) انجام و طومار صهیونیست ها را در هم پیچید، هنوز معماهای زیادی دارد که رژیم صهیونیستی به دنبال حل آنهاست. اینکه چطور چند فلسطینی به روز ترین و پیچیده ترین تکنولوژی های روز را که برای حفاظت از این سرزمین اشغال شده به کار برده بودند از کار انداختند، سوالی است که صهیونیست ها از پاسخ به آن عاجز مانده اند. فقط هر از گاهی گفته می شود، صهیونیست ها بیش از حد به تکنولوژی و هوش مصنوعی تکیه و اعتماد کرده بودند.

حالا و با گذشت بیش از یک سال از این عملیات بی نظیر، رفته رفته برخی معماها حل، و پشت پرده اجازه انتشار می یابند. «یسرائیل زیف»، معاون وقت رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی درباره یکی از این پشت پرده ها با شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی گفت و گو کرده است. همین طور برخی دیگر از نظامیان و فرماندهان میدانی این رژیم. وقتی گزارشگر از یکی از این فرماندهان پرسید «یکی از پرسش های سختی که در تحقیقات ارتش اسرائیل درخصوص فاجعه 7 اکتبر رخ داد این است که در آن شب نحس و لعنتی آن همه نیرو و سرباز کجا فرستاده شده بودند و چرا تا ساعت ها از کنترل اوضاع ناتوان بودند؟ صدها سرباز به نبردی رسیده بودند که در آن نبردی نبود.» پاسخ شنید: «نیروهایی را به میدان فرستادند اما ساماندهی نکردند. شما هنگامی که وضعیت را به طور کامل متوجه نشوید، ساماندهی جنگ هم برای شما بسیار سخت خواهد بود. در شهری که نبردی در آن نبود بسیاری از فرماندهان ارشد مثل فرمانده تیپ گیوعاتی و فرمانده تیپ کوماندو و فرمانده پلیس منطقه جنوب و فرمانده تیپ تاکتیکی در نیروهای مرزبانی حاضر بودند اما هیچ کدام از آنها فرماندهی سدیروت را بر عهده نگرفتند. بنابراین تعجبی ندارد که کسی برای تصمیم گیری درخصوص اعزام نیروها به مناطق دیگر وجود نداشته باشد... همه چیز بی نظم و بی هدف بود.»

«یسرائیل زیف»، معاون وقت رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی در پاسخ به این پرسش گفت: «با تاسف بسیار یکی از موفقیت های قابل توجه حماس در 7 اکتبر از بین بردن ساختار فرماندهی و کنترل در ارتش اسرائیل بود.»

جنگ اوکراین و «نه» محکم روسیه به پیشنهاد «آتش بس کوتاه مدت» آمریکا

سرویس خارجی: وزیرخارجه آمریکا پس از دیدار با هیئت اوکراینی در ریاض اعلام کرد، اوکراین با آتش بس 30 روزه موافقت کرد و «ما امیدواریم، روسیه نیز موافقت کند.» رسانه های روسی اما نوشتند، پوتین با قاطعیت گفته با آتش بس کوتاه مدت موافقت نمی کند.

اوکراین، در بدترین شرایط جنگی خود طی 3 سال گذشته قرار دارد و بخش وسیعی از سرزمین خود را نیز مثل بخش بزرگی از نظامیان و زیرساختارهایش از دست داده است. غرب به رهبری آمریکا نیز با اینکه صدها میلیارد دلار سلاح و پول در کنار انواع و اقسام حمایت های اطلاعاتی، سیاسی، رسانه ای و... خرج اوکراین کرده، موفق به مهار روسیه نشده است. با پیروزی ترامپ در انتخابات، رویکرد آمریکا نسبت به اوکراین، تغییری 180درجه ای پیدا کرد و دولت جدید آمریکا در ظاهر هم که شده، کنار روسیه ایستاد. آمریکا حالا می گوید، عامل شروع این جنگ پرخسارت، پوتین نیست بلکه «جوی خوابالو»(اشاره به بایدن) و همین زلنسکی است. ترامپ به همراه معاون و مشاروانش حتی، در اقدامی بی سابقه، زلنسکی را جلوی دوربین های تلویزیونی تحقیر و از کاخ سفید اخراج کردند. ترامپ البته پیش از این گفته بود، در صورتی به حمایت ها از اوکراین ادامه می دهد که این کشور 500میلیارد دلار از معادن مرغوب و باارزشش را دودستی تقدیم آمریکا کند. زلنسکی در حالی از کاخ سفید با آن وضع اخراج شد که، برای تقدیم معادن کشورش به کاخ سفید رفته بود!

«ولودیمیر زلنسکی»، رئیس جمهور اوکراین اما سرانجام مجبور به عذرخواهی رسمی از ترامپ شد (با اینکه ترامپ او را تحقیر کرده بود) و مذاکراتی را نیز با هیئت آمریکایی در ریاض آغاز کرد. حالا «مارک روبیو» وزیرخارجه آمریکا پس از این مذاکرات اعلام کرده، اوکراین را مجاب کرده است تا جنگ را به مدت 30 روز متوقف کند. روبیو دیروز گفت: «امروز ما پیشنهادی را ارائه کردیم که اوکراینی ها آن را پذیرفتند، و امیدوارم روسیه نیز با این توافق موافقت کند.» دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا نیز ابراز امیدواری کرد که پوتین با این آتش بس30 روزه موافقت کند. او گفت: «امیدوارم پوتین نیز با آتش بس موافقت کند تا بتوانیم مذاکرات را پیش ببریم و این جنگ پایان یابد. امروز یا فردا با آنها (روسیه) دیدار خواهیم کرد. اکنون شاهد تفاوت بزرگی نسبت به دیدار در کاخ سفید هستید.» آمریکایی ها می گویند که شاید، زلنسکی را دوباره به کاخ سفید دعوت کنند.

راشاتودی: پوتین گفت «نه»!

اما تلویزیون دولتی روسیه اعلام کرد که پوتین صراحتا گفت که روسیه آتش بس کوتاه مدت نمی خواهد و مذاکرات باید با هدف صلح بلندمدت انجام شوند نه اینکه توقف موقتی باشد که طرف دیگر خودش را بازسازی کند و برگردد تا جنگ را ادامه دهد. گفتنی است، جریان های غربگرا در ایران، زلنسکی را به عنوان یک قهرمان تبلیغ می کردند!

گزارش خبری تحلیلی کیهان: کانادا مقاومت کرد، آمریکا عقب نشست! دستور ترامپ برای توقف تعرفه 50 درصدی

پس از این که کانادا از تهدیدات شدید ترامپ نترسید و بر پاسخ کشورش علیه حملات اقتصادی آمریکا تاکید کرد، ترامپ گفت، با وزارت خزانه داری اش صحبت می کند تا تعرفه ها را تا 50درصد افزایش ندهد!

رئیس جمهور تاجرمسلک آمریکا، علیه هر کشوری- فرقی هم نمی کند دوست است یا دشمن- به یک شکل وارد شده است. با دشمنانی مثل روسیه، از در دوستی و با دوستانی مثل کانادا و اروپا از در دشمنی! مهم ترین ابزار جنگی این شخص متوهم و قلدر نیز، «اقتصاد» و «سرزمین» است. دولت ترامپ که اعضایش تفاوت چندانی با خود او ندارند، از اتحادیه اروپا و ناتو پول می خواهد، از کانادا، خودش را می خواهد و از پاناما کانالش و از مکزیک، خلیجش را! در این بین کانادا مورد خاصی است. دولت آمریکا می گوید کانادا باید ایالت پنجاه ویکم آمریکا شود!

در این بین «جنگ تعرفه ها» نیز مهم ترین ابزار دولت آمریکا برای تحت فشار قرار دادن دوستان و دشمنانش است. ترامپ بارها تهدید کرده است علیه برخی کالاهای کانادا، تعرفه های 25درصدی اعمال می کند. از آنجایی که سه ایالت آمریکا به برق کانادا وابسته است، نخست وزیر جدید کانادا یعنی «مارک کارنی» که با شعار «جلوی ترامپ قلدر می ایستم» به قدرت رسیده است، تهدید کرد، در صورت اعمال این تعرفه ها، او نیز روی برق صادراتی به آمریکا، تعرفه وضع کرده و حتی ممکن است صادرات برق به این سه ایالت را هم قطع کند.

ترامپ که از این تهدید عصبانی شده بود، سه شنبه 21 اسفند تهدید کرد: «کانادا، این قدر پست شده که می خواهد از برق خود به عنوان اهرمی علیه آمریکا برای چانه زنی استفاده کند؛ حرکتی که حتی روسیه در تمام دوران جنگ اوکراین با اتحادیه اروپا انجام نداد؛ اصلا چرا باید کشوری دیگر برق حتی بخش کوچکی از کشور ما را تامین کند؟ چه کسی چنین تصمیمی گرفته و چرا؟ آنها چنان بهای مالی سنگینی برای این اقدام خود خواهند پرداخت که برای سال ها در کتاب های تاریخ بنویسند... به دلیل اعمال تعرفه 25درصدی کانادا بر برق صادراتی به آمریکا، من به وزیر بازرگانی خود دستور داده ام که تعرفه 25درصدی اضافی را به 50درصد بر تمام فولاد و آلومینیومی که از کانادا وارد ایالات متحده می شود، یکی از بالاترین تعرفه ها در هر جای دنیا، اضافه کند؛ اگر سایر تعرفه های شدیدی که از سوی کانادا اعمال شده حذف نشوند، کاخ سفید تعرفه خودروهای وارداتی از کانادا به ایالات متحده را به میزان قابل توجهی افزایش خواهد داد که در عمل باعث تعطیلی دائمی صنعت خودروسازی در کانادا خواهد شد؛ تنها چاره آنها، پیوستن به آمریکاست.»

پاسخ نخست وزیر جدید کانادا

همان روز یعنی 21 اسفندماه «مارک کارنی» نخست وزیر جدید کانادا در پاسخ به این تهدیدات ترامپ گفت: «ما تعرفه ها علیه آمریکا را تا زمانی که آمریکایی ها به ما احترام گذاشته و به تجارت آزاد و عادلانه پایبند نباشد، حفظ خواهیم کرد؛ تضمین خواهم داد که پاسخ ما، تاثیر حداکثری در آمریکا و تاثیر حداقلی این جا در کانادا دارد.» بدین ترتیب ترامپ عقب نشست! او ضمن پس گرفتن تهدیدش گفت: «مشتاقانه منتظر کاهش تعرفه ها بر کانادا هستم؛ اگر تصمیم به اجرای تصمیم برای افزایش تعرفه های کانادا به 50درصد بگیرم، به شما اطلاع خواهم داد! من نگران سقوط بازارهای مالی نیستم!» اشاره ترامپ به سقوط 4تریلیون دلاری ارزش بازارهای مالی آمریکا به دنبال آغاز جنگ تعرفه ها با دوستان و دشمنان آمریکاست. به نظر می رسد یکی از دلایل مهم این عقب نشینی اتفاقا، نگرانی او از سقوط بیشتر بازارهای مالی کشورش است! دیروز یعنی 22 اسفند هم ترامپ اعلام کرد: «تعرفه های 50درصدی بر فولاد و آلومینیوم وارداتی از کانادا، اعمال نخواهد شد...»

سی ان ان: وال استریت به هم ریخته است

همزمان تلویزیون سی ان ان آمریکا به اقدامات احمقانه ترامپ که باعث ضربه به اقتصاد آمریکا شده است، اشاره و اعلام کرد، وال استریت (بزرگ ترین بورس اوراق بهادار جهان که در نیویورک مستقر است) از هرج ومرج تجاری ترامپ، بیمار و خسته شده است؛ تهدیدهای تجاری او، اعتماد این بازار را بیشتر از بین برده است؛ پس از اینکه ترامپ، اعلام کرد که دولت تعرفه های آلومینیوم و فولاد کانادا را به 50درصد افزایش می دهد، سهام در بازار بورسی آمریکا به سرعت به پایین ترین حد خود سقوط کرد.» «نیویورک تایمز» نیز دیروز این طور واکنش نشان داد که «تعرفه های 25درصدی موردنظر ترامپ بر فولاد و آلومینیوم، ممکن است به خودروسازان آمریکایی و سایر مشاغل آسیب بزند؛ وضع تعرفه بر فلزات، منجر به افزایش قیمت همه چیز، حتی قوطی های نوشابه شده و هزینه را به ویژه برای مصرف کنندگان آمریکایی افزایش می دهد؛ این تعرفه‎ها، سبب افزایش هزینه صنایع در آمریکا شده و اقتصاد آمریکا را کوچک می کنند.»

ترامپ ضربه به اقتصاد کره جنوبی را کلید زد

رئیس جمهور موقت کره جنوبی اعلام کرد که سیاست های «اول آمریکا»ی ترامپ و هدف قرار دادن اقتصادی سئول آغاز شده است.

«چوی سانگ موک»، رئیس جمهور موقت کره جنوبی، که در بحبوحه آشوب های سیاسی این کشور منصوب شده است، گفت: مذاکرات با آمریکا درباره اقدامات تعرفه ای و همکاری قوی تر در زمینه انرژی و کشتی سازی آغاز شده است، در حالی که «تعرفه های متقابل» قرار است از 2 آوریل (13 فروردین 1404) اجرائی شوند. آن طور که «ایسنا» نوشته است، چوی سانگ موک گفت که ترامپ تهدید کرده است «فشار همه جانبه» بر کره جنوبی اعمال کند و به سخنان او در کنگره آمریکا اشاره کرد که در آن کره جنوبی را به خاطر اعمال تعرفه های بالا هدف قرار داده بود. چوی به مقامات دستور داد تا برای حل هرگونه سوءتفاهم درباره نرخ های تعرفه، به طور فعال با دولت ترامپ ارتباط برقرار کنند. چوی در جلسه روز سه شنبه کابینه کره جنوبی گفت: «دولت فقط منافع ملی را در نظر خواهد گرفت و با خونسردی و انعطاف پذیری پاسخ خواهد داد.»

فریادهای نتانیاهو در دادگاه: شما مرا بدبخت کردید!

نخست وزیر رژیم صهیونیستی در جلسه محاکمه خود با قاضیان حاضر وارد درگیری لفظی شد، بر سر آنها فریاد کشید و گفت مرا بدبخت کردید!

رسانه های صهیونیستی گزارش کردند، هفدهمین جلسه محاکمه «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی به اتهام فساد امروز چهارشنبه در دادگاه مرکزی در تل آویو برگزار شد. آن طور که «ایسنا» نوشته است، این رسانه ها گزارش کردند نخست وزیر رژیم صهیونیستی در جلسه محاکمه خود به دلیل اینکه زمان کافی به تیم دفاعی او برای بیان ادله و استدلال داده نشده است، با قاضیان حاضر وارد درگیری لفظی شد و بر سر آنها فریاد کشید. نتانیاهو در این جلسه عصبانی شده، روی میز کوبید و گفت: «من عموما با آرامش و خونسردی با مسائل برخورد می کنم، اما آنچه را که در دادگاه در مورد من می گویند، نمی پذیرم.» نتانیاهو با عصبانیت بر سر قاضیان حاضر در دادگاه فریاد کشید و گفت آنها او را بدبخت کرده اند و حق دارد چند دقیقه از خود دفاع کند.