به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه « نتیجه » در نشریات گروه « ادبیات و زبان ها »

تکرار جستجوی کلیدواژه «نتیجه» در نشریات گروه «علوم انسانی»
  • اعظم سیامک*، زهره نجفی، رافضه کرمان پور

    باتوجه ‏به تعداد فراوان محققان در حوزه زبان و ادبیات فارسی تحقیقات بیشماری در زمینه‏ های گوناگون انجام می‏شود. در بیشتر این تحقیقات داوری و پیشینه آن‏ها نیز مرور می‏شود؛ اما باز هم شمار پژوهش‏ های تکراری کم نیست. این پژوهش با روش مقایسه‏ای به بررسی هفت مقاله می‏پردازد که درباره یک موضوع، یعنی تصحیح رساله قشیریه و ترجمه آن انجام شده است. هدف از نگارش این مقاله آسیب‏ شناسی تحقیقات و تصحیحات تکراری و لزوم انجام چنین پژوهش ‏هایی است. مسئله اصلی این مقاله بررسی مشابهت‏ های هفت مقاله در یک حوزه و موضوع واحد و نشان ‏دادن نتایج و دستاوردهای غیرتکراری آن‏هاست که نمونه ‏ای از تحقیقات تکراری را نشان می‏دهد. درواقع در این پژوهش یک نمونه از تحقیقات مشابه و تکراری در تحقیقات حوزه ادبیات فارسی بررسی می‏شود و نتایج حاصل از آن نشان می‏دهد که فعالان حوزه ادبیات (به ‏ویژه مدرسان، پژوهشگران و داوران مجلات) باید برای تکراری‏ نبودن موضوعات مقالات چاره ‏ای بیندیشند.

    کلید واژگان: ترجمه رساله قشیریه, نقد, پیشینه, محتوا, نتیجه}
  • حمید علامی *، محسن رمضانیان

    هدف از این تحقیق بررسی تفاوت های احتمالی بین روش های نقل داستان توسط فراپیران زبان انگلیسی در دو سطح متفاوت بسندگی زبان است. این تحقیق بر آن است تا دریابد اجزای داستان(آغاز، زمینه، اتفاق اصلی، نتیجه و انتها) چپونه توسط زبان آموزان در دو سطح زبانی به کار برده می شود. بدین منظور 250 روایت شفاهی از طریق بحث و گفتگو در کلاس ثبت شد. از 200 شرکت کننده خواسته شد تا یک داستان را در کلاس روایت کنند و با 50 نفر دیگر مصاحبه به عمل آمد، در این تحقیق بر ساختار داستان تاکید شد و اینکه چگونه سطح بسندگی زبان سواد در انگلیسی می تواند در بازسازی روایت انگلیسی نقش داشته باشد. نتایج این تحقیق نشان می دهد که زبان آموزان سطح متوسط به بالا داستان های سازمان یافته تر، مرتب تر، منطقی تر و منسجم تر نسبت به زبان آموزان سطح متوسط به پایین روایت کردند. تفاوت بین این دو گروه بیشتر در قسمت های زمینه، اتفاق اصلی و نتیجه بود. هیچ یک از زبان آموزان بخش های آغاز و انتها را به کار نبردند.

    کلید واژگان: ساختار روایی, آغاز, زمینه, اتفاق اصلی, نتیجه, انتها}
    Hamid Allami *, Mohsen Ramezanian

    The present study was an attempt to investigate the probable differences between narratives as rehearsed by EFL language learners of two different English proficiencies. It aimed to find out how narrative elements (abstract, orientation, main action, results, and coda) are recounted differently by EFL language learners of different English proficiencies. To this end, 250 personal oral narratives were recorded through classroom discussions and interviews. Two hundred participants were asked to narrate a personal story in the classroom, and the other 50 were interviewed. The analysis focused on narratives structure to discover how knowledge of target language might affect the way language learners construct English narratives. The collected data were interpreted according to Labov and Waletzky’s (1967) and Labov’s (1972) analytical models. The results revealed that upper-intermediate language learners reported more organized, chronological, logical, and to the point stories than pre-intermediate ones. The difference was in orientation, main action, and result parts. Neither group of language learners expressed the abstract and coda sections.

    Keywords: Narratives Structure, Abstract, orientation, Main action, Results, Coda}
  • احمد گلی، فرهاد محمدی
    در شعر حافظ یکی از برجسته ترین رابطه هایی که دو جمله یا دو مصراع یک بیت را از نظر معنایی به هم پیوند می-دهد، رابطه تعلیلی استنتاجی است. این نوع رابطه، الگوی ساخت بسیاری از ابیات شعر اوست. به طوری که از نظر ساخت جمله های بیت، مشخصه سبک شخصی او محسوب می شود. در این الگوی ساختی که گاه از دو جمله مستقل تشکیل شده و گاهی از یک جمله مرکب، یکی از جملات از نظر معنایی برای جمله دیگر، جمله نتیجه، حکم علت را دارد.
    در این نوشتار سعی بر این است تا نشان داده شود که در این الگو هر یک از جملات تعلیل و استنتاج به چه صورت هایی (امری، خبری، استفهامی و...) آمده اند و ترتیب آنها از نظر تقدم و تاخر به چه صورتی است و تغییراتی که با جابجایی جملات این ساخت به وجود می آید، چگونه است.
    در این نوشتار سعی بر این است تا نشان داده شود که در این الگو هر یک از جملات تعلیل و استنتاج به چه صورت هایی (امری، خبری، استفهامی و...) آمده اند و ترتیب آنها از نظر تقدم و تاخر به چه صورتی است و تغییراتی که با جابجایی جملات این ساخت به وجود می آید، چگونه است.
    کلید واژگان: تعلیل, جمله, حافظ, ساختار, شعر, نتیجه}
    A.Goli, F. Mohammadi
    One of the most outstanding characteristics of Hafiz is the inferential relationship that joins two sentences or two hemistiches of a line of verse. This pattern is so commonly used by Hafiz that it can be considered the stylistic feature of his poetry. This structural pattern is sometimes made of two independent sentences and sometimes of one compound sentence; one of the sentences acts as a premise or cause for the other sentence which is the inference made based on the premise. In this paper, we try to show in what form the premise and inference appear (Imperative, Interrogative, Informative, ...), what the order of their appearance is and what changes occur if the premise and inference shift their positions.
    Keywords: inferential, sentence, Hafiz, structure, poem, conclusion}
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال