به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت
جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه

فضای دیجیتال

در نشریات گروه علوم سیاسی
تکرار جستجوی کلیدواژه فضای دیجیتال در نشریات گروه علوم انسانی
تکرار جستجوی کلیدواژه فضای دیجیتال در مقالات مجلات علمی
  • هاشم ناطقی *، قربانعلی قربانزاده سوار، وحید بدری

    امروزه فناوری دیجیتال از منظر پدافند غیرعامل از یک سو، جزء لاینفک زندگی فرد، جامعه و نظام سیاسی در عرصه های مختلف شده و از سوی دیگر، فقدان امکانات یا سواد دیجیتال، مانع ورود تمام افراد به دنیای دیجیتال شده است که این امر، باعث ایجاد شکاف دیجیتال در جامعه می گردد. این شکاف نوظهور بر شکاف فرهنگی موجود تاثیر می گذارد که ضرورت دارد پیامد شکاف دیجیتال بر شکاف های فرهنگی بررسی شود. در پاسخ به این پرسش که شکاف دیجیتال چه تاثیری بر شکاف فرهنگی دارد، این فرضیه ارائه شد که شکاف دیجیتال علاوه بر ایجاد شکاف جدید فرهنگی دیجیتال، با تقاطع یا تراکم شکاف های فرهنگی موجود، بر شکاف فرهنگی جامعه تاثیر مثبت یا منفی دارد. داده های پژوهش در چارچوب نظری جامعه شناسی شکاف های اجتماعی با روش توصیفی- تحلیلی، تجزیه و تحلیل شد و نتیجه پژوهش این شد که اگر شکاف فرهنگی ناشی از شکاف دیجیتال، شکاف های متقاطع فرهنگی را متراکم بسازد، باعث تعارضات فعال فرهنگی می شود و هزینه های زیادی بر افراد، جامعه و حکومت تحمیل می نماید.

    کلید واژگان: فناوری دیجیتال، فضای دیجیتال، شکاف دیجیتال، فرهنگ، شکاف فرهنگی
    Hashem Nateghi*, Ghorbanali Ghorbaanzadehsavar, Vahid Badri

    Digital technology today, from a passive defense standpoint, on the one hand, is an integral part of individuals, community and political system’s life, and on the other hands, the lack of digital capabilities or literacy has prevented everyone from entering the digital world, which creates a digital gap in the society. This emerging gap affects the existing cultural gap. That’s why it is necessary to examine the consequences of the digital gap on the cultural gap. In order to answer the question that; how the digital gap has an impact on the cultural gap, it was hypothesized that the digital gap, in addition to the creation of a new digital gap, would have a positive or negative effect on the cultural gap of the community, with the intersection or density of existing cultural gaps. The data were analyzed in the theoretical framework of the sociology of social gaps by descriptive-analytic method. The findings revealed that if the cultural gap caused by the digital gap bridges the cross cultural gaps, it would cause active cultural conflicts, and imposes huge costs on individuals, society and the government

    Keywords: Digital Technology, Digital Spac, e Digital Gap, Culture, Cultural Gap
  • محمدرضا نجارزاده، مهدی صرامی
    استعمار همانطور که در گذشته به معنای تضعیف و تسلط بر ملتی برای بهره برداری بیشتر از منابع آن ملت با ادعای کمک به پیشرفت و توسعه آن کشورها معرفی می شد، امروزه در قالبهای جدیدتری رخ می دهد. بعد از استعمار نو و استعمار فرانو، در اختیار گرفتن اطلاعات و روابط مجازی یک ملت به بهانه ارائه خدمات اینترنتی نوعی جدید و خطرناک استعمار است، که بایسته است آنرا«استعمار اطلاعاتی» نامید.
    در نوع کنونی از استعمار، کشورهای صاحب شرکتهای بزرگ ارائه دهنده سرویس های مبتنی بر فضای دیجیتال در سطح فراگیر جهانی، می کوشند در عوض خدماتی که در فضای دیجیتال ارائه می دهد، به وسیله مدیریت و بهره برداری از اطلاعات دیجیتال جوامع هدف، به استعمار جوامع هدف اقدام کنند. از همین طریق بهره برداری علمی و سو استفاده از ابداعات، کنترل نخبگان وتصمیم سازی برای ایشان، فروش اطلاعات اشخاص و کشورهای هدف، شناسایی و تعقیب کسانی که مخالف منافع کشورهای تامین کننده خدمات اینترنت هستند، کنترل فرهنگ و حتی زبان ملتها، ضربه اقتصادی، رقابت غیر متوازن اقتصادی و تحمیل خواست خود، دور زدن حاکمیت رسمی ومردمی و ارتباط گیری مشکوک و نظر سازی متناسب با خواسته های خود برخلاف منافع کشورهای در حال توسعه، از جمله تبعات وابستگی جوامع به خدمات دیجیتال در اینترنت است که ذیل عنوان «استعمار اطلاعاتی» می گنجد. در این مقاله ضمن معرفی «استعمار اطلاعاتی» و نقش گسترده آن به عنوان ابزار قدرت نرم، به صورت مطالعه موردی به تحلیل کمپانی گوگل اشاره می شود و بر ضرورت برنامه ریزی برای مدیریت اطلاعات کشور به عنوان بعدی مهم از سرمایه ملی، تاکید میشود
    کلید واژگان: استعمار اطلاعاتی، وابستگی، فضای دیجیتال، گوگل، قدرت نرم
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال