ایمنی عابر پیاده
در نشریات گروه علوم اجتماعی-
مجله راهور، پیاپی 32 (بهار 1399)، صص 9 -44
در تقاطع های بدون چراغ شهری، عابران به میزان نسبتا زیادی با وسایل نقلیه برهم کنش دارند. استفاده از شاخص های تداخلی مانند زمان تا تصادف از راه های مطالعه این برهم کنش ها است. در این پژوهش، متغیرهای مختلفی که می توانند ایمنی عابران پیاده را بر اساس شاخص زمان تا تصادف در تقاطع بدون چراغ تحت تاثیر قرار دهند، شناسایی می شود. تقاطع موردبررسی، تقاطع خیابان های وصال شیرازی و بزرگمهر در تهران است. پس از انجام تحلیل ها، با استفاده از مدل سازی رگرسیون خطی مشخص شد که مهم ترین متغیرهایی که در شاخص زمان تا تصادف تاثیرگذار هستند، عبارتند از: جهت حرکت عابر پیاده با ضریب 03/0-، توقف غیرمعمول عابر پیاده با ضریب 09/0 و سرعت وسیله نقلیه با ضریب 01/0-. در درصد قابلیت اعتماد 90 درصد نیز متغیر مستقیم بودن حرکت وسیله نقلیه با ضریب 02/0 به مدل اضافه شد. همچنین بررسی تاثیر نوع وسیله نقلیه و نوع حرکت آن ها در تداخل های خطرناک و بحرانی نشان داد که نوع حرکت تاثیری ندارد؛ اما نوع وسیله از حیث تاکسی بودن تاثیرگذار است. آن ها به ترتیب 11 و 12 درصد کمتر از سایر وسایل نقلیه، تداخل خطرناک و تداخل خطرناک و بحرانی (به صورت هم زمان) ایجاد می کنند.
کلید واژگان: ایمنی عابر پیاده، تداخل عابر پیاده با وسیله نقلیه، شاخص زمان تا تصادف، شاخص زمان پس از تخطی -
مجله راهور، پیاپی 17 (تابستان 1395)، صص 33 -56ایمنی تردد عابر پیاده و نرخ بالای تصادفات وسایل نقلیه با عابر پیاده که در اکثر موارد منجر به فوت یا جراحات دائمی می شود؛ توجه زیادی را به خود جلب نموده است. بررسی پارمترهای رفتاری عابرین پیاده به هنگام عبور از عرض خیابان، می تواند در شناسایی عوامل موثر در بروز این تصادفات موثر باشد. در این پژوهش دانش آموزان به عنوان یکی از آسیب پذیرترین قشرهای عابرین پیاده در جاده های برون شهری مد نظر قرار گرفتند. بدین منظور از محل عبور دانش آموزان 3 مدرسه، در جاده های برون شهری شهرستان محمودآباد استان مازندران فیلم برداری و اطلاعات لازم از طریق مشاهدات ویدئویی استخراج گردید، سپس سرفاصله زمانی (سرفاصله) قابل قبول عابرین پیاده به هنگام عبور از عرض خیابان، به عنوان یکی از مهم ترین عوامل موثر در ایمنی عبور، با استفاده از نرم افزار spss و مدل رگرسیون چند متغیره خطی مدلسازی شد. نتایج نشان داد که فاصله وسیله نقلیه خط نزدیک، مرحله عبور، زمان عبور، نوع وسیله نقلیه و تعداد مشاهدات عابر، در سرفاصله قابل قبول عابرین پیاده تاثیر بسزایی دارند. همچنین براساس این پژوهش مشخص گردید که عابرین پیاده سرفاصله را با توجه به فاصله از وسایل نقلیه انتخاب می کنند و نه با توجه به سرعت وسایل نقلیه.کلید واژگان: ایمنی عابر پیاده، سرفاصله قابل قبول، مدلسازی رگرسیون خطی، جاده های برون شهری، تصادفات
- نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شدهاند.
- کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شدهاست. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
- در صورتی که میخواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.