گراف
در نشریات گروه علوم اجتماعی-
نشریه مطالعات کاربردی در علوم اجتماعی و جامعه شناسی، سال چهارم شماره 2 (پیاپی 15، تابستان 1400)، صص 51 -62
در دهه اخیر توییتر به یکی از تاثیرگذارترین شبکه های اجتماعی در سپهر سیاست ایران تبدیل شده است. ترندهای توییتری میتوانند بازنمایی مناسبی از نظرات کنشگران و جریان سازان سیاسی کشور ارایه دهند. اما کمپین های رسانه ای از ابزارهایی استفاده میکنند تا با ترندهای سازمان یافته یا دست کاری شده، صدای خود را بلندتر از آنچه که در واقع هست نشان دهند؛ پس تشخیص ترندهای دستکاری شده در تشخیص و تحلیل نظرات واقعی کنشگران اهمیتی بسیار دارد. در این مقاله پس از دسته بندی ترندهای توییتری از نظر نوع رشد، روشی مبتنی بر توزیع سنجه مرکزیت اقتدار در گراف بازنشرها برای تشخیص ماهیت یک ترند توییتری ارایه میشود.
کلید واژگان: توییتر، مرکزیت، شبکه های اجتماعی، گراف، ریاضیات کاربردی -
بهره گیری از علوم میان رشته ای؛ به ویژه علم شبکه در حوزه های امنیتی و واپایش امنیتی سازمان های اطلاعاتی و امنیتی جهان رو به رشد و توسعه است و حوزه های تحقیقاتی در این زمینه ابعاد بسیار گسترده دارد از سویی پدیده های امنیتی و حوزه واپایش امنیتی به سوی واپایش های شبکه محور سوق می یابد.
این پژوهش با هدف شناخت کاربرد علوم شبکه در واپایش امنیتی با رویکردی برای بومی سازی این دانش در واپایش امنیتی انجام پذیرفته است، سوال این است که علوم شبکه در واپایش امنیتی چه کاربردی دارد؟ همچنین فرضیه مطرح شده عبارت است از اینکه؛ علوم شبکه برای واپایش امنیتی افراد، گروه ها و شبکه ها در دو حوزه کلان تحلیل گره ها و تحلیل ارتباطات کاربرد دارد.
در این پژوهش مفاهیم ریاضی و مباحث علم شبکه مطرح گردیده است و مراحل کشف شبکه های حوزه واپایش امنیتی از قبیل ایجاد شبکه، جداسازی و تقسیم بندی شبکه، تجزیه وتحلیل ساختاری و تجسم شبکه، بیان شده است.
این پژوهش با روش توصیفی و کیفی، از طریق گردآوری اطلاعات به روش کتابخانه ای (کتب، مقالات و وبگاه های اینترنتی) مصادیق مختلف کاربرد علوم شبکه در واپایش امنیتی را به لحاظ مولفه های شبکه از قبیل گره ها (اعضا و اجزا) و یال های بین گره ها، با استفاده از معیارهای اندازه گیری و مرکزیت شبکه (درجه، مابینیت، نزدیکی، چگالی و...) در حوزه واپایش امنیتی، تجزیه وتحلیل می نماید. نتایج این پژوهش نشان می دهد که دانش شبکه ها، نقش مهمی در برخورد با نحوه تبادل اطلاعات و شناسایی عناصر کلیدی و سرگروه های شبکه های حوزه واپایش امنیتی با هدف؛ مقابله، پیش بینی عملکرد و خنثی سازی و یا انهدام شبکه ها دارد.کلید واژگان: شبکه های پنهان، شبکه های پیچیده، علم شبکه، واپایش امنیتی، گراف
- نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شدهاند.
- کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شدهاست. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
- در صورتی که میخواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.