مدیریت جهادی
در نشریات گروه علوم قرآن و حدیث-
مقام معظم رهبری بارها بر کار و مدیریت جهادی تاکید فراوان داشته و آن را از شاخصه های مسئولیت در نظام اسلامی دانسته اند. در واقع «مدیریت جهادی» در منظومه فکری رهبر معظم انقلاب نه یک شعار که هویت اصلی مدیریت نظام است. نوشتار حاضر با یادآوری دوباره مطالبه رهبری معظم انقلاب، به تبیین شاخصه های مدیریت جهادی از نگاه معظم له پرداخته و تعریف صحیحی از آن ارائه دهد. این پژوهش با روش کتابخانه ای و اسنادی انجام شده است. در نهایت در قسمت نتیجه گیری مولفه هایی برای مدیر جهادی از بیانات حضرت آقا استخراج گردید: 1- توکل به خدا 2- خودباوری و اعتماد به نفس 3-دشمن شناسی4- دوری از اختلافات 5- کارآمدی 6-استفاده از امکانات و ظرفیت ها 7-نگاه نقادانه 8- حرکت مبتنی بر علم و درایت 9- همت، همراه با انگیزه خدمت 10-حضور مردمی (عزم ملی).
کلید واژگان: مدیریت، مدیریت جهادی، رهبری -
تاریخ، گنجینه ای است از درس ها، عبرت ها، پیام ها، الگوهای ماندگار برای هر خردمندی در هر روزگاری تا این که بتواند با تکیه بر گذشته، در اصلاح اندیشه، عمل و تصمیمات حال و آینده اش، خردمندانه تر عمل کند. در صورتی تاریخ می تواند چراغ راه آینده و درس آموز، عبرت آفرین و الگوبخش باشد و پیام هایی ماندگار در اختیار هر نسلی قرار دهد که به شکل تحلیلی مطالعه شود، نه نقلی و روایی. هدف این پژوهش تبیین مولفه های مدیریت جهادی، با الهام از حماسه حسینی(ع)، به منظور بهره مندی از آن در بهبود زندگی فردی و اجتماعی روزگار ما و در راستای خلق تمدن نوین اسلامی- ایرانی است. بنابراین سوال اصلی تحقیق این است که مهم ترین شاخص های مدیریت جهادی، با الهام از حماسه حسینی(ع) در راستای ایجاد تمدن نوین اسلامی- ایرانی کدام اند؟
مسئولیت شیعه بودن در روزگار ما، کار جهادی و باذلانه در راستای ایجاد تمدن نوین اسلامی- ایرانی است و این روی آورد ریشه در دعوت حضرت سیدالشهداء(ع) در ایجاد حکم رانی اسلامی بر پایه بصیرت و جهاد دارد. دعوت رهبری معظم انقلاب به مدیریت جهادی و باذلانه تنها راه پیشرفت ایران اسلامی و تحقق تمدن نوین اسلامی- ایرانی است، در جهانی که مادی گرایی بر آن سیطره یافته است.کلید واژگان: مدیریت جهادی، تمدن، تمدن نوین اسلامی، حماسه حسینیHistory is a treasure of lessons, examples, messages, lasting models for every wise man in every era, so that he can act more wisely by relying on the past, in correcting his thoughts, actions and decisions for the present and future. In this case, history can be a beacon for the future, a lesson, a lesson, and a role model, and it can provide lasting messages to every generation, which should be studied in an analytical way, not in narration. The purpose of this research is to explain the components of jihadi management, inspired by Hosseini's saga, in order to benefit from it in improving the individual and social life of our time and in line with the creation of a new Islamic-Iranian civilization. Therefore, the main question of the research is: What are the most important indicators of Jihadi management, inspired by the Hosseini epic (PBUH), in the direction of creating a new Islamic-Iranian civilization?
Shi'a's responsibility in our times is jihadist work in the direction of creating a new Islamic-Iranian civilization, and this approach is rooted in the call of Hazrat Seyyed al-Shohada (a.s.) to create Islamic governance based on insight and jihad. Calling the Supreme Leader of the Islamic Revolution to jihadist management is the only way to advance Islamic Iran and realize the new Islamic-Iranian civilization in a world dominated by materialism.Keywords: Jihadi Management, Civilization, Modern Islamic Civilization, Hosseini's Epic -
مدیریت می تواند در اشکال گوناگون، نمایان شود؛ اما زمانی می تواند جوابگوی دغدغه های متدینین در جامعه اسلامی باشد و دستاوردهای بزرگ مورد انتظار آنان را تحقق بخشد که با صبغه اسلامی همراه گردد. مدیریت اسلامی، نظام ارزشی ثابت و لایتغیری است که ریشه در نیازهای ثابت و جاودان انسان داشته، مبتنی بر فطرت و خلقت بوده و توسط وحی و کتاب و سنت، تنظیم می گردد. تمایز این نوع مدیریت با نظام های مدیریتی دیگر در این است که این نوع مدیریت، ناشی از نظام ارزشی مبتنی بر فرهنگ و تمدن اسلامی است. واژه مدیر، مدیریت و اداره و مشتقات آن در قرآن کریم به کار نرفته است. کلید واژه «طاعه» ملاک اصلی این تحقیق قرار گرفته، برخی مدیریت جهادی از منظر قرآن کریم از آیات و سیاق هایی که عبارت «لاتطع» در آنها به کار رفته است، مورد بررسی قرار گرفته است. برابر فرمایش امام علی (علیه السلام)، فرمانروایی، میدان مسابقه مردان است. بنابراین، مدیریت یعنی آزمایش. آزمایشی که به منظور قرب الهی آغاز میشود و محور و اساس آن، توکل است. در این پژوهش از روش کتابخانه ای و اسنادی استفاده شده است. در قسمت نتیجه گیری برخی از این ویژگی های مدیر جهادی چنین مشخص شدند: عدالت محوری، اعتمادسازی، امیدآفرینی، رقابت سازی و تشویق، ارتقای سطح بینش و کنش افراد مجموعه و برقراری آرامش روحی و روانی آنان در سایه ایجاد رفاه مادی و اعتلای ایمان و بینش آنان.
کلید واژگان: مدیر، مدیریت جهادی، قرآن، نهج البلاغه -
مدیریت جهادی یکی از مهمترین رویکردهای پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی می باشد. امام خامنه ای (مدظله العالی) مدیریت جهادی را راه رسیدن به اهداف و مقاصد انقلاب اسلامی دانسته به طوری که ایشان معتقد است که این امر با تنبلی و سستی محقق نمی گردد.ازطرفی بیانیه یگام دوم انقلاب اسلامی به عنوان چراغ راهی برای رسیدن به این مقصود است بنابراین هدف اصلی از این نوشتار ساخت یابی مدیریت جهادی با تاکید بر بیانیه ی گام دوم انقلاب اسلامی است(هدف) اکنون این سوال مطرح است که با استفاده از بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی چگونه می توان مدیریت جهادی را ساخت یابی نمود؟ (سوال اصلی) این تحقیق از روش توصیفی و تحلیلی استفاده شده و از نظریه ی ساخت یابی گیدنز بهره گرفته است.(روش) یافته های تحقیق نشان می دهد که برای ساخت یابی مدیریت جهادی مبتنی بر بیانیه ی گام دوم انقلاب اسلامی؛ هم کارگزاران باید باور به مدیریت جهادی داشته باشند و هم ساختارها بر اساس مدیریت جهادی طراحی گردند. (نتیجه)در نهایت پیشنهاد می گردد راهبردهای عملیاتی شدن هر یک از این یافته ها به صورت تحقیقی مجزا انجام گردد. (پیشنهاد)
کلید واژگان: امام خامنه ای، گام دوم انقلاب اسلامی، مدیریت جهادی، ساختار، کارگزار -
«مدیریت جهادی» ازجمله مفاهیم نوظهوری است که می تواند بعد سازمان و مدیریت در الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت را در حد مطلوبی توضیح دهد. نقطه ثقل این مفهوم کار و تلاش حکیمانه است که با نوعی مجاهدت الهی همراه شده است و باعث می شود نتیجتا حرکت پرتلاش تر و سریع تری دررسیدن به اهداف صورت گیرد. ازآنجاکه مفهوم جهاد یک پدیده برآمده از ایدئولوژی دینی است، یک راهکار مناسب در این زمینه علمی، بررسی الگوی مدیریت جهادی امیرالمومنین(ع) است که به عنوان شخصی معصوم در حدود پنج سال مدیریت جامعه را برعهده داشته اند. این پژوهش در پی دستیابی به این الگو از روشی معتبر بوده است. روش به کار گرفته شده در این تحقیق، «مطالعه موردی» از طریق «تحلیل مضمون» تمامی عبارات کتاب نهج البلاغه و سپس ساخت الگوی نهایی از نتایج به دست آمده در مرحله تحلیل مضمون است. در این پژوهش پس از کدگذاری 5255 عبارت کتاب نهج البلاغه به کمک نرم افزار تحلیل متن مکس کیودا نسخه 12 و شکل دهی قالب مضامین در سه بعد اصلی «محیط امیرالمومنین(ع)»، «ویژگی های شخصی امیرالمومنین(ع)» و «نظام مدیریت جهادی امیرالمومنین(ع)»، الگوی مدیریت جهادی آن حضرت شامل ابعاد نگرشی، انگیزشی، رویکردی و رفتاری-عملکردی، که خود دربردارنده 25 مولفه و 28 شاخص هستند به دست آمد. همچنین 15 مولفه از الزامات به کارگیری مدیریت جهادی و شرایط آن و شش مولفه از نتایج و دستاوردهای مدیریت جهادی از تحلیل مضمون نهج البلاغه استخراج شده و ابعاد اصلی الگوی نهایی را تکمیل نموده است. ویژگی این الگو آن است که می تواند سنجه ای برای ارزیابی مدل های مدیریت جهادی نسبت به الگوی مدیریت جهادی یک فرد معصوم در مکتب مدیریت اسلامی باشد.
کلید واژگان: مدیریت اسلامی، مدیریت جهادی، امیرالمومنین(ع)، نهج البلاغه، تحلیل مضمون"Jihadi management" is one of the emerging concepts can explain the organization and management dimension of the Islamic-Iranian development model. Since the concept of jihad is a phenomenon derived from religious ideology, a valuable attempt in this field is the study of the model of the jihadi management of Amir al-Momenin (AS) who, as an innocent person, has been in charge of society for about five years. The study sought to shape this pattern in a credible way. The method used in this study is a case study through the thematic analysis of all the phrases in the Nahj al-Balaghah book and then making the final pattern of the results obtained at the stage of thematic analysis. In this research, after encoding 5255 sentences of Nahj al-Balaghah with the help of the content analysis software named MaxQDA and forming the format of the themes in three main dimensions of "Amir-al-Momenin''s environment", "personal characteristics of him" and "Jihadi management system of him", his pattern of jihadi management includes the attitude, motivational, approach and behavioral-functional dimensions, which includes 25 components and 28 sub-units. Also, 15 components of the requirements for using jihadi management and its conditions and six components of the results and achievements of jihadi management have been extracted from Nahj al-Balaghah''s analysis has completed the main dimensions of the final pattern.
Keywords: Islamic management, Jihadi management, Amir al-Momenin (AS), Nahj al-Balaghah, thematic analysis -
ارزیابی کیفیت اطلاعات حسابداری در توسعه واحدهای تجاری بویژه در شرایطی که واحدهای تجاری در محیط های عملیاتی با تنوع اطلاعاتی فعالیت می کنند دارای اهمیت است. لذا در این مقاله با بهره گیری از مطالعات قبلی انجام شده، به منظور ایجاد یک سیستم شاخص ارزیابی کیفیت اطلاعات حسابداری، ویژگی های محیط های اطلاعاتی را با یکدیگر ترکیب و یک سیستم ارزیابی کیفیت اطلاعات حسابداری شامل (14) شاخص ایجاد شده است. به گونه ای که در شاخص های مذکور (4) جنبه قابلیت اتکا، همبستگی (روابط متقابل)، بموقع بودن و یکپارچگی در اطلاعات حسابداری به عنوان عوامل تاثیر گذار بر کیفیت اطلاعات حسابداری در نظر گرفته شده است. همچنین در این مقاله به منظور بررسی و آزمون سیستم شاخص ارزیابی کیفیت اطلاعات حسابداری، با استفاده از رویکرد فازی از 5 نمونه مختلف استفاده شده است. نتایج این تحقیق حاکی از آن است که سیستم شاخص ارزیابی کیفیت اطلاعات حسابداری طراحی شده براساس رویکرد فازی به طور منطقی و قابل اطمینان کیفیت محتوای اطلاعاتی حسابداری را مورد ارزیابی قرار می دهد. این تحقیق از یک سو با ارایه روش های جایگزین سیستمهای ارزیابی در مقابل روش های سنتی کمی، و از سوی دیگر با ارایه یک مجموعه از مبانی تیوری و علمی برای ارزیابی کیفیت اطلاعات حسابدای در محیط های عملیاتی با تنوع اطلاعاتی زیاد، میتواند برای انجام تحقیق در حوزه کیفیت اطلاعات حسابداری دارای اهمیت باشد. هدف از انجام پژوهش حاضر شناسایی شاخص های مدیریت جهادی در صنعت بانکداری با تکنیک دلفی فازی، وزن دهی و اولویت بندی آن ها با تکنیک بهترین- بدترین، رتبه بندی عملکرد مدیریت جهادی شعب بانک مسکن تهران با تکنیک ویکور فازی می باشد. جامعه و نمونه آماری پژوهش حاضر 10 نفر از خبرگان صنعت بانکداری با حداقل 15 سال سابقه خدمت و آشنا با مفاهیم پژوهش حاضر تشکیل می دهند. پس از غربال سازی معیارها و زیرمعیارهای شناساییشده با تکنیک دلفی فازی، 12معیار و 29 زیرمعیار مدیریت جهادی شناسایی گردید. نتایج حاصل از وزن دهی به معیارها با تکنیک BWM نشان داد، معیار ولایت محوری مهم ترین معیار مدیریت جهادی و ساختار فرآیند معنوی رتبه دوم و بقیه معیارها رتبه سوم تا دوازدهم را کسب نمودند. همچنین زیرمعیارها نیز وزن دهی و رتبه-بندی گردیدند. آنگاه شعب بانک مسکن با تکنیک ویکور فازی در خصوص میزان بهره گیری از مدیریت جهادی با توجه به مولفه های شناسایی شده رتبه بندی شدند. نتایج پژوهش حاضر می تواند دید جامعی را به مدیران ارشد صنعت بانکداری در خصوص شناخت معیارها و زیرمعیارهای مدیریت جهادی و ارزیابی آن ها ارایه نماید.
کلید واژگان: مدیریت جهادی، صنعت بانکداری، رویکرد دلفی فازی، تکنیک بهترین- بدترین، تکنیک ویکور فازیThe aim of this study is identifying the jihadi management indices in the banking industry with a fuzzy Delphi technique, weighing and prioritizing them with the Best-Worst Method, ranking the performance of Jihad's management of Maskan Bank Branches in Tehran with fuzzy Vikor technique. The population and the statistical sample of this study are 10 banking industry experts with at least 15 years of service experience and familiar with the concepts of the present study. After screening the criteria and sub-criteria identified by the Fuzzy Delphi technique, 12 criteria and 29 sub-criteria for Jihadi management were identified. The results of weighting the criteria by the BWM technique showed that the most important criterion for the Velayat-e-militant criterion was Jihadist management and the structure of the spiritual process, and the third criterion ranked third to twelfth. Sub-criteria were also weighed and ranked. Then the branches of the Maskan Bank were ranked with the Fuzzy Vikor technique regarding the extent of using jihadi management according to identified components. The results of this study can provide a comprehensive view of senior executives of the banking industry regarding the recognition and evaluation of the criteria and sub-criteria of Jihadi management.
-
تمدن ها و الگوهای توسعه، طبق قاعده ی صعود و سقوط، پس از مدتی رو به زوال مینهند و جای خود را به الگوها و تمدن های دیگری می دهند. در این میان، تمدن جدید غرب و الگوی لیبرال دموکراسی به رغم گذشت بیش از چهار سده همچنان به حیات خود ادامه داده و به مثابه عنصر مزاحم ساختاری بر سر راه تحقق الگوهای رقیب و مدعی درآمده است. یکی از موانع مهم تحقق الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت، طراحی افقی است که بتواند این مانع زدایی را تصویرسازی کند. این نوشتار، «مدیریت جهادی» را به عنوان یک راهکار تجویز می کند. قدرت کارگزاری عظیم مدیریت جهادی می تواند ساختار متصلب و مزاحمت ساختاری تمدن مستحدث غرب و الگوی لیبرال دموکراسی را برطرف سازد. در بخش اول، تحلیل وضعیت موجود و جایگاه ایران در نظام بین الملل در تحقق الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت مورد توجه قرار می گیرد. نویسنده تفاوت جایگاه کشورهای درحال توسعه (نظیر ایران) و کشورهای یافته را در کانون توجه قرار می دهد. در بخش دوم، برای عبور از ساختار بین المللی، راه حل ارایه کرده، و نقاط امیدوارکننده و عناصر کارگزارانه ی مدیریت جهادی را در استفاده از مزیت نسبی کشورهای درحال توسعه ارزیابی می کند.کلید واژگان: مزاحمت ساختاری، الگوی لیبرال دموکراسی، الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت، مدیریت جهادیCivilizations and models of development, based on fall and rise rule, turn to decline after a while and give their places to models and other civilizations. In the meantime, modern civilization of the west and liberal-democratic model, despite having a life of over four centuries, still survive as it is and has appeared as a structural disturbance on the way of achievement of rival and claimant models. One of the major barriers of materialization of the Iranian-Islamic model of Progress is horizontal design which can portray this act of removing barriers. This paper prescribes Jihadi administration as a strategy. Huge brokerage power of jihadi administration can eliminate hard structure and structural disturbance of novel civilization of the west and liberal-democratic model. In the first part, the status quo and Irans status in international order is analytically considered in materialization of the Iranian-Islamic model of progress. The author pays attention to differential status of developing nations (like Iran) and developed nations. In the second part, the article author offers a solution for passing through international structure and evaluates optimistic points and brokering elements of jihadi administration in using relative privilege of developing nations.Keywords: Structural Disturbance, Liberal-democratic Model, IranianIslamic Model of Progress, Jihadi Administration
- نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شدهاند.
- کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شدهاست. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
- در صورتی که میخواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.