به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه « یادگیری » در نشریات گروه « علوم تربیتی »

تکرار جستجوی کلیدواژه « یادگیری » در نشریات گروه « علوم انسانی »
  • یوسف رضا رضایی *

    مقاله حاضر به تحلیل ظهور و کاربرد فناوری هوش مصنوعی در حوزه آموزش و پرورش می پردازد. این تحقیق، تاثیرات فناوری های جدید بر روش های یادگیری و تدریس و همچنین تکامل آن ها را مورد بررسی قرار می دهد. با توجه به پیشرفت های اخیر در تکنولوژی و افزایش سرعت استقبال از فناوری های نوین در بخش آموزش، این مطالعه به پیش بینی چشم انداز آینده آموزش در دنیایی که هوش مصنوعی جزئی از آن است، پرداخته است. نتایج این تحقیق نشان می دهد که هوش مصنوعی به طور فزاینده ای در موسسات آموزشی و به شکل های متنوع به کار گرفته شده است. از کامپیوترها و فناوری های مرتبط با آن ها گرفته تا سیستم های آموزشی هوشمند مبتنی بر وب، ربات های انسان نما و چت بات ها، همگی در این راستا به کار رفته اند. این فناوری ها به مربیان امکان داده اند تا وظایفی چون بررسی و ارزیابی تکالیف را به شیوه ای موثرتر و کارآمدتر انجام دهند و به این ترتیب، کیفیت فعالیت های آموزشی خود را ارتقا بخشند. علاوه بر این، با بهره گیری از یادگیری ماشینی و قابلیت سازگاری، محتوای آموزشی به گونه ای سفارشی سازی و شخصی سازی شده که به تقویت جذب و حفظ دانش در دانش آموزان منجر شده و در نهایت، تجربه یادگیری و کیفیت کلی آموزش را بهبود بخشیده است. روش تحقیق به کار رفته در این مطالعه، توصیفی و کتابخانه ای است و هدف اصلی آن، بررسی کاربردهای متنوع هوش مصنوعی در زمینه آموزش و یادگیری می باشد. نتایج حاکی از آن است که هوش مصنوعی توانسته است عملکرد دانش آموزان و معلمان را بهبود بخشیده و سطح کیفی آموزش را ارتقا دهد.

    کلید واژگان: هوش مصنوعی, آموزش, یادگیری, تدریس}
  • اسماعیل کرمی باغ *، سروه کرمی باغ، ابراهیم کرمی باغ

    در این مقاله سعی بر آن است که در گام نخست درک و هیجان و اینکه چه ارتباطی در زندگی ما دارد بحث شود و سپس موضوع هوش هیجانی و ارتباط آن با میزان شادی و رضایت از رندگی تشریح شده است و درگام بعدی مبحث موفقیت تحصیلی و تعاریف عنوان شده برای آن بیان شده است و سپس اهمیت آن در رابطه با موفقیت در زندگی و علی الخصوص در دانش آموزان محصل برای موفقیت عنوان شده است. و در گام آخر سعی شده تحقیقات و پژوهش هایی که در این خصوص انجام گرفته، آورده شود. امیدواریم این مقاله بتواند برای محققان در این زمینه کمک بکند تا بتوانند درک درست تری از این موضوع داشته باشند و همچنین مقدمه ای برای تحقیقاتی که توسط پژوهشگرانی که تمایل دارند در این حیطه کار کنند ، باشد.

    کلید واژگان: یادگیری, هوش هیجانی, دانش آموزان, موفقیت تحصیلی, مرور کتابخانه ای}
  • الناز اخلاقی امینی *، لیلا بخشی

    این تحقیق از جهت هدف بررسی یادگیری مشارکتی بر پیشرفت تحصیلی دانش اموزان میباشد،روش در این تحقیق به صورت مطالعه کتابخانه ای بوده است و از مطالعه در مقاله ها و تحقیق های چاپ شده و همچنین مطالب دیجتالی استفاده شده است و نتیجه این بود که یادگیری مشارکتی و پیشرفت تحصیلی دانش اموزان باهم مرتبط هستند وباعث پیشرفت و انگیزه و خود کارامدی دانش اموزان میشود،یادگیری مشارکتی هدفش اسان تر شدن هرچه بهتر یادگیری میباشد و این یادگیری یکی از شاخص های مهم ارزشیابی در اموزش و پرورش میباشد.

    کلید واژگان: یادگیری, مشارکت, پیشرفت, دانش آموز, تحصیل}
  • رقیه نظری*، احمد آرش

    هدف از این پژوهش بررسی تاثیر معماری دبستان بر تعامل اجتماعی، خلاقیت و یادگیری دانش آموزان بود. این پژوهش به لحاظ روش کیفی بود و با بررسی اسناد و پژوهش ها، به شیوه مورد کاوی دبستان روستای سیدبار جدگال چابهار از نظر ویژگی های ظاهری و دلایل طراحی خاص آن با توجه به فرهنگ اجتماعی محیط اطراف دبستان و تاثیر آن بر تعامل اجتماعیو خلاقیت و یادگیری دانش آموزان بررسی شد. یافته ها از روزنامه و مجلات و مصاحبه طراح دبستان و تصاویرموجود از دبستان در سایت ها به دست آمد. و تحلیل مصاحبه ها با توجه به نتایج پژوهش های مرتبط انجام شد. نتایج نشان داد دبستان کاملا منبطق با نیاز های اجتماعی و فرهنگی مردم روستا ساخته شده است و باعث افزایش تعامل دانش آموزان با یکدیگر و خلاقیت آن ها و میزان ساعات حضور آن ها در دبستان شده است.

    کلید واژگان: معماری, دبستان, خلاقیت, یادگیری, دانش آموزان}
    Roghaye Nazari*, Ahmad Arash

    The purpose of this research was to investigate the effect of elementary school architecture on social interaction, creativity and learning of students. This research was based on a qualitative method and by examining documents and researches, in the manner of a case study of the elementary school of Syedbar Jadgal village, Chabahar, in terms of its appearance characteristics and reasons for its special design, considering the social culture of the surrounding environment of the elementary school and its effect on the social interaction, creativity and learning of students. Checked out. Findings were obtained from newspapers and magazines and the interview of the school designer and the pictures of the primary school on the websites. And the analysis of the interviews was done according to the results of related researches. The results showed that the primary school was built completely in line with the social and cultural needs of the village people and increased the interaction of students with each other and their creativity and the number of hours they attend the primary school.

    Keywords: Elementary School, Architecture, Creativity, Learning, Students}
  • شهربانو دهرویه، مریم حافظیان*، مصطفی لعل حقانی

    ین پژوهش با هدف بررسی تاثیر انیمیشن بر یادگیری و قدرت تحلیل دانش آموزان مقطع ابتدایی شهرستان اسفراین از دیدگاه معلمان انجام شد. مطالعه حاضر از حیث هدف، کاربردی و از نظر روش، غیر آزمایشی و توصیفی- پیمایشی است.جامعه آماری پژوهش شامل کلیه معلمان مقطع ابتدایی شهرستان اسفراین به تعداد 984 نفر بود که از این تعداد 564 نفر زن و 420 نفر مرد بودند. با روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای و بر اساس فرمول کوکران 277 نفر در این پژوهش با توجه به رعایت نسبت مردان و زنان، 158 نفر زن و 119 نفر مرد مشارکت داشتند. ابزار گردآوری داده ها در این پژوهش پرسشنامه محقق ساخته ای بود که از طریق مصاحبه با متخصصین تعلیم و تربیت، کارشناسان و مدیران و معلمان مقطع ابتدایی شهرستان اسفراین به دست آمد. روایی محتوایی آن از طریق ارسال آن برای 8 نفر از اساتید حوزه تعلیم و تربیت و دریافت نظرات آنها به دست آمد و برای ارزیابی روایی سازه از تحلیل عامل تاییدی استفاده شد. پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ 77/0 تایید شد. در این مطالعه از تحلیل عاملی تاییدی مرتبه دوم استفاده شد. پارامترهای مدل به روش بیشینه درستنمایی با استفاده از نرم افزار AMOS26  برآورد شد. جهت بررسی اثرگذاری انیمیشن بر یادگیری و قدرت تحلیل دانش آموزان از دیدگاه معلمان از آزمون t تک نمونه ای استفاده شد. یافته ها نشان داد که انیمیشن بر یادگیری و قدرت تحلیل دانش آموزان از دیدگاه معلمان تاثیرگذار است. بیشترین تاثیر انیمیشن در بعد یادگیری مربوط به لذت یادگیری (894/0=Beta) و در بعد قدرت تحلیل مربوط به تجزیه و تحلیل (927/0=Beta) است. می توان نتیجه گرفت که هر اندازه معلمان در آموزش ها از انیمیشن (پویا نمایی) استفاده کنند میزان یادگیری در دانش آموزان بیشتر و قدرت تحلیل، قوی تر خواهد شد.

    کلید واژگان: انیمیشن, دانش آموز, قدرت تحلیل, معلم, یادگیری}
    Shahrbanoo Dehroye, Maryam Hafezian*, Mostafa Laal Haghani

    The aim of this study was to investigate the effect of animation on learning and analysis power of primary school students in Esfarayen from the perspective of teachers. The present study is applied in terms of purpose and non-experimental and descriptive-survey in terms of method. The statistical population of the study included all primary school teachers in Esfarayen city, 984, of which 564 were female and 420 were male. Using multi-stage cluster sampling method and based on Cochran's formula, 277 people participated in this study, considering the ratio of men to women, 158 women and 119 men. The data collection tool in this study was a researcher-made questionnaire that was obtained through interviews with education specialists, experts, principals and primary school teachers in Esfarayen. Its content validity was obtained by sending it to 8 professors in the field of education and receiving their opinions and confirmatory factor analysis was used to evaluate construct validity its reliability was confirmed by Cronbach's alpha of 0.77. In this study, second-order confirmatory factor analysis was used. The model parameters were estimated by maximum likelihood method using AMOS26 software. To evaluate the effect of animation on students 'learning and analytical power from teachers' point of view, one-sample t-test was used. Findings showed that animation affects students' learning and analytical power from the perspective of teachers. The greatest effect of animation in the dimension of learning is related to learning pleasure (Beta = 0.894) and in the dimension of analytical power is related to analysis (Beta = 0.927). It can be concluded that the more teachers use animation (dynamics) in education, the greater the learning rate and the stronger the analytical power of students.

    Keywords: : Animation, Learning, Analytical Power, Student, Teacher}
  • مستانه سلیمی، زهرا طالب*، عصمت مسعودی ندوشن
    چابکی یادگیری مفهومی امیدبخش در دنیای آموزش است که مجموعه ای از رفتارهای تعریف شده در جهت یادگیری دقیق، سریع و هدفمند را دربر می گیرد. در مدارس ایران، به این مجموعه رفتارها کمتر توجه شده است؛ بنابراین پژوهش حاضر با هدف ارزیابی عوامل موثر چابکی یادگیری در یادگیری الکترونیکی انجام شده است. پژوهش حاضر از بعد هدف، کاربردی و براساس گردآوری داده ها به شیوه کیفی و با استفاده از روش تحلیل مضمون انجام شد. گردآوری داده ها و استخراج مضامین با استفاده از مصاحبه نیمه ساختاریافته با خبرگان آگاه در این حوزه انجام شد. مشارکت کنندگان با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند و معیار اشباع نظری انتخاب شدند. یافته ها نشان دادند 60 مضمون پایه و 15مضمون اصلی بر چابکی یادگیری در یادگیری الکترونیکی موثر است. این مضامین شامل چابکی محیطی، پشتیبانی آموزشی، برنامه های نوآورانه، چابکی آموزشی، سازمان چابک، یادگیری مشارکتی، هدفمندی آموزشی، جهت داربودن آموزش و... است. به منظور تحقق چابکی یادگیری در آموزش الکترونیک باید شرایطی فراهم شود که برنامه ها در راستای جهت داربودن آموزش و هدفمندی اجرا شوند. یافته ها نشان دادند ارتباط بین تمامی مولفه ها معنادار بوده (0/05<p) و شدت رابطه نیز، به جز دو نمونه که شدت رابطه متوسط دارد، در مابقی نمونه ها، در حد قوی تا بسیار قوی بوده است. دو نمونه ای که از بقیه مولفه ها ضعیف تر بودند عبارت اند از: پشتیبانی آموزشی و نیز دانش و اطلاعات. ازآنجاکه ضریب مسیر همه مولفه ها بیشتر از 0/50 و ارتباط بین آن ها معنادار (0/05<p) است؛ بنابراین نتیجه پژوهش حاضر نشان می دهد که الگوی چابکی یادگیری در یادگیری الکترونیکی در برازش به داده ها از اعتبار کافی برخوردار است.
    کلید واژگان: چابکی یادگیری, چابکی, یادگیری, یادگیری الکترونیک}
    Mastāne Salimi, Zahrā Tāleb *, Ismat Mas’Oudi Nadushan
    Learning agility is a promising concept in the world of education, which includes a set of defined behaviors for accurate, fast and purposeful learning. Yet, it has received little attention in Iranian schools, therefore, the present study aimed at evaluating the factors influential on the learning agility in electronic learning (e-learning). In terms of purpose, it was applied research, and in terms of data collection, it was a qualitative study with thematic analysis design. Data collection and theme extraction were done using semi-structured interviews with knowledgeable experts in this field. Participants were selected using purposive sampling method, and the theoretical saturation criterion. Findings showed that 60 basic themes and 15 main themes of learning agility are influential on e-learning. These themes include environmental agility, educational support, innovative programs, educational agility, agile organization, cooperative learning, educational purposefulness, educational orientation...etc. In order to achieve the learning agility in the electronic education, conditions must be provided, so that the programs would be run in line with the educational orientation and purposefulness. Findings showed that the relationship among all the components was significant (p<0. 05) and the strength of the relationship (except for the two cases that have an average strength of the relationship) was strong to very strong in the rest of the cases. The two items that were weaker than the rest of the components include educational support, knowledge and information. Since the path coefficient of all the components is more than 0. 50 and the relationship among them is significant (p<0. 05); therefore, it can be concluded that the model of learning agility in e-learning has sufficient validity in fitting the data.
    Keywords: Learning Agility, Agility, Learning, Electronic Learning}
  • حسن غریبی*، افشین صلاحیان، جهانگیر مرادویسی، آرام نادریان
    اهداف
    هدف پژوهش حاضر بررسی موانع تحقق تفکر انتقادی در گستره تعلیم و تربیت بود.
    روش ها
    این پژوهش از لحاظ هدفی که دنبال کرده است، از نوع تحقیقات بنیادی است. این پژوهش از نوع روش های کیفی بوده که با روش گراندد تئوری انجام شده است. جامعه مورد مطالعه، کلیه معلمان، کارشناسان و خبرگان مقطع ابتدایی شهر مریوان واقع در استان کردستان بودند. تعداد 27 نفر از بین جامعه مدنظر به عنوان نمونه انتخاب شدند. روش نمونه گیری، بر اساس اشباع نظری بود و با این ملاک که درباره مسئله تحقیق، دانش و اطلاعات غنی داشته باشند، انتخاب شدند. برای گردآوری داده های تحقیق، از افراد نمونه، مصاحبه نیمه ساختاریافته به عمل آمد. مصاحبه ها ابتدا ضبط و سپس پیاده سازی شدند. داده های بدست آمده با روش سه مرحله ای استراوس و کوربین که کدگذاری باز، محوری و گزینشی است، تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    پس از انجام کدگذاری باز تعداد 512 کد اولیه استخراج شد که پس از فرآیند پالایش و ادغام، کدهای تکراری حذف شدند. از میان انبوه مفاهیم به دست آمده 19 کد محوری یا مقوله فرعی مشخص شدند.
    نتیجه گیری
    نتایج بیانگر این بود که وجود رویکرد تمرکزگرا در تعلیم و تربیت و عدم احساس امنیت شغلی در سیستم آموزشی در صورت داشتن تفکر انتقادی از موانع جدی بر سر راه تحقق تفکر انتقادی در تعلیم و تربیت میباشد.
    کلید واژگان: برنامه درسی, آموزش, یادگیری, عملکرد تحصیلی}
    Hassan Gharibi *, Afshin Salahian, Jahangir Morad Veisi, Aram Nadrian
    The purpose of this study is to investigate the barriers to the realization of critical thinking in the field of education.In terms of the goal it pursued, this research was conducted using the grounded theory method. The studied population was all the teachers, experts and experts of the elementary level of Marivan city located in Kurdistan province. A total of 27 people were selected as a sample from the target population. The sampling method was based on theoretical saturation and they were selected with this criterion of having rich knowledge and information about the research problem. In order to collect research data, a semi-structured interview was conducted from sample people. The interviews were first recorded and then implemented. 19 central codes or sub-categories were identified from the multitude of concepts obtained. The sub-categories were coded in 3 main categories: cultural-religious, manpower and systemic-managerial context. Barriers to critical thinking in the cultural-religious field were identified in 4 categories. In the field of manpower, the barriers to critical thinking were 7 categories. In the system-management field, the obstacles in 8 categories were identified. The results indicated that the existence of a centralist approach in education and the lack of job security in the educational system in case of critical thinking, as well as the lack of attention to people with critical thinking skills, are serious obstacles to the realization of critical thinking in education area.
    Keywords: Critical Thinking, Education, Grounded Theory}
  • مهرناز خزائی*، محسن روشنیان رامین
    زمینه و هدف

    استفاده مداوم از بازی های دیجیتالی می تواند در دانش آموزان اضطراب ایجاد نماید. هدف از پژوهش حاضر مقایسه تاثیر بازی های دیجیتال با غیر دیجیتال بر اضطراب درس فارسی دانش آموزان کلاس اول ابتدایی بود.

    روش پژوهش: 

    پژوهش حاضر شبه آزمایشی بر اساس هدف کاربردی با طرح پیش آزمون- پس آزمون و گروه کنترل بود. جامعه آماری این پژوهش شامل تمامی دانش آموزان کلاس اول ابتدایی شهر تهران بود. با توجه به حجم بالای جامعه برای انتخاب نمونه آماری از روش در دسترس استفاده شد، بدین صورت که تعداد 30 نفر انتخاب و بعد از انجام پیش آزمون به صورت تصادفی در دو گروه مساوی بازی های دیجیتال و غیردیجیتال طبقه بندی شدند.

    یافته ها

    نتایج حاصل از آزمون زوجی نشان داد اثر مداخله بازی های دیجیتال و غیردیجیتال بر اضطراب (001/0=p) و یادگیری درس فارسی (001/0=p) شرکت کنندگان معنی دار بود.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج پژوهش به نظر می رسد استفاده از بازی های دیجیتال روش سودمند برای کاهش اضطراب دانش اموزان مدارس ابتدایی می باشد.

    کلید واژگان: بازی های دیجیتال, بازی غیر دیجیتال, یادگیری, اضطراب}
    Mehrnaz Khazaee *, Mohsen Roshnian Ramin
    Background and Aim

    Continuous use of digital games can cause anxiety in students. The purpose of this research was to compare the effect of digital and non-digital games on the anxiety of Persian lesson of first grade elementary school students.

    Methods

    The current quasi-experimental research was based on practical purpose with a pre-test-post-test design and a control group. The statistical population of this research included all first grade elementary school students in Tehran. Due to the large size of the population, the available method was used to select the statistical sample, so that 30 people were selected and after the pre-test, they were randomly classified into two equal groups of digital and non-digital games.

    Results

    The results of the paired test showed that the intervention effect of digital and non-digital games on the participants' anxiety (p=0.001) and Persian lesson learning (p=0.001) was significant.

    Conclusion

    According to the results of the research, it seems that using digital games is a useful way to reduce the anxiety of elementary school students.

    Keywords: Digital Games, Non-Digital Game, Learning, Anxiety}
  • غلامرضا آیت اللهی، سعید علیخانی*، فائزه شمس الدین قطرم
    علم ریاضی همواره مورد توجه اما به عنوان درسی سخت تلقی می شود بنابراین متخصصان آموزشی، اساتید و دبیران این رشته در زمینه یادگیری بهتر ریاضی در بین دانش آموزان و دانشجویان تلاش های بسیاری انجام دادند. در این مقاله ضمن یادآوری تعاریفی از یادگیری و و فواید رشته ریاضی، مراحل مختلفی را که یک دانشجو و یا دانش آموز باید انجام دهد تا ریاضیات را به خوبی یاد گیرد و معلومات او نیز پایدار بماند، بیان خواهد شد. روش این پژوهش کتابخانه ای و تجربه زیسته نویسندگان از یادگیری بهتر در این رشته بوده است. استفاده کردن از نکات و مهارت های مطالعه ریاضی مانند فراگیری بصورت فعال، تمرکز بر روی اصول، یادداشت برداری، انجام تکالیف و کمک از متخصصان این رشته موجب یادگیری عمیق در درس ریاضی خواهد شد. مسلما انجام تمامی این مراحل، آموختن ریاضیات را عملی لذت بخش و دوست داشتنی خواهد کرد. مسلما انجام تمامی این مراحل، آموختن ریاضیات را عملی لذت بخش و دوست داشتنی خواهد کرد.
    کلید واژگان: یادگیری, ریاضی, حل تمرین, لذت بخش, نوشتن}
    Gholamreza Ayatollahi, Saeid Alikhani *, Faezeh Shamsuddin Qatram
    Mathematical science is always considered as a difficult subject, so educational experts, professors and teachers of this field made many efforts in the field to learn mathematics better. In this article, while recalling the definitions of learning and the benefits of mathematics, the various steps that a student must perform in order to learn mathematics well and keep his knowledge stable will be explained. The method of this research was the library and the authors' lived experience of better learning in this field. It has been shown that using math study tips and skills such as active learning, focusing on principles, taking notes, doing homework and helping from experts in this field will lead to deep learning in math lessons. Also, doing all these steps will make learning mathematics a pleasant and enjoyable activity.
    Keywords: learning, Mathematics, solving exercises, enjoyable, Writing}
  • عاطفه ابراهیمی، محسن باقری*

    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر بازی وارسازی بر انگیزه و عملکرد تحصیلی دانش آموزان در پایه اول در کلاس درس مجازی در شهرستان خمین در سال تحصیلی 1400- 1399 اجرا شده است. روش پژوهش در این مطالعه، شبه تجربی با طرح تحقیق پیش آزمون_ پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل تمامی دانش آموزان پایه اول شهرستان خمین بودند که بدین منظور نمونه ای با حجم 30 نفر به صورت در دسترس از دانش آموزان دختر شهرستان خمین انتخاب شد. دانش آموزان پس از همتاسازی در اثر انتخاب تصادفی در دو گروه 15 نفره کنترل و آزمایش قرار گرفتند. در این پژوهش از پرسشنامه انگیزش تحصیلی هارتر (1980) و آزمون عملکرد تحصیلی محقق ساخته برای گردآوری داده ها استفاده شد. پایایی آزمون عملکرد تحصیلی با استفاده از روش کودر ریچاردسون 20، 0.722 گزارش شد. دوره به مدت 10 جلسه در نرم افزار شاد اجرا شد که در آن دانش آموزان هر دو گروه مطالب یکسانی را آموزش می دیدند، اما در گروه آزمایش روش ارزشیابی و ارائه بازخورد، بازی وارسازی شده بود. به منظور تحلیل استنباطی داده ها از شاخص آمار استنباطی تحلیل کوواریانس استفاده شد. در پایان، نتایج نشان داد که بازی وارسازی کلاس درس مجازی بر انگیزه پیشرفت تحصیلی و عملکرد یادگیری دانش آموزان تاثیر معناداری دارد. با توجه به نتایج پژوهش، پیشنهاد می شود اصول بازی وارسازی در آموزش دروس دوره ابتدایی به صورت مجازی مورد استفاده قرار گیرد.

    کلید واژگان: بازی وارسازی, انگیزه تحصیلی, یادگیری, عملکرد تحصیلی, آموزش مجازی}
    Atefeh Ebrahimipur, Mohsen Bagheri *

    The present study was conducted to investigate the effect of gamification on the academic motivation and academic performance of first-graders in virtual classes. Study design was quasi-experimental with pretest-post-test and a control group. The study population consisted of all first grade students in Khomein, Markazi Province, Iran, of whom 30 female students were selected by convenience sampling. Harter's academic motivation scale (1980) and academic performance researcher-made test were used to collect data. Reliability of the researcher-made test for academic performance was calculated as 0.722 using the Kuder-Richardson Formula 20. The course was run for 10 sessions in Shad software. Covariance analysis was run for inferential analysis of the data. The results showed that gamification of virtual classes had a significant effect on the academic motivation and academic performance of students. It is therefore recommended to use the principles of gamification for the virtual teaching of elementary courses.

    Keywords: Gamification, Academic Motivation, Academic Performance}
  • مجید سلطان آبادی*، محمد ابراهیمی دباغ، علی سعیدی
    کاربرد فراوان گوشی های هوشمند، تبلت و رایانه در زندگی امروزه، فرصتی برای یادگیری اثربخش به کمک فناوری های نوین ایجاد کرده است. هدف پژوهش حاضر طراحی و تولید کتاب الکترونیکی تعاملی و پویای فیزیک و بررسی میزان تاثیر آن بر یادگیری و یادداری مفاهیم فیزیک بود. این تحقیق ازنظر هدف از نوع کاربردی است. روش تحقیق از نوع آزمایشی با استفاده از طرح پس آزمون با گروه مداخله و کنترل است. جامعه موردپژوهش تمام دانش آموزان دختر پایه هشتم دوره متوسطه اول شهرستان خوشاب در سال تحصیلی 1400-1399 بود که با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس 44 نفر به عنوان نمونه پژوهش انتخاب گردیدند. این افراد در دو گروه کنترل و مداخله گمارش تصادفی شدند. بعد از تدوین کتاب الکترونیکی تعاملی و پویای فیزیک، گروه آزمایش سه جلسه با استفاده از کتاب الکترونیکی تعاملی و پویای فیزیک آموزش دیدند و اعضای گروه کنترل نیز سه جلسه به صورت متداول (کتاب غیرتعاملی) مورد آموزش قرار گرفتند. برای گردآوری داده ها از پس آزمون-های محقق ساخته ی یادگیری و یادداری و کاربرگ نظرسنجی استفاده شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون های آماری تی تک نمونه ای و تی با دو گروه مستقل استفاده شد. نتایج نشان داد که دو گروه مداخله و کنترل در یادگیری مفاهیم فیزیک با یکدیگر تفاوت معناداری نداشتند ولی در یادداری، تفاوت بین نمرات دو گروه معنادار بود. با توجه به این نتایج می توان از قابلیت های کتاب های الکترونیکی پویا و تعاملی در جهت افزایش یادداری و نیز تقویت انگیزش یادگیرندگان در فرآیند آموزش و یادگیری مفاهیم فیزیک استفاده کرد.
    کلید واژگان: کتاب پویا, کتاب الکترونیکی, کتاب تعاملی, آموزش فیزیک, یادگیری, یادداری}
    Majid Soltanabadi *, Mohammad Ebrahimi Dabbagh, Ali Saeedi
    The widespread use of smartphones, tablets in everyday life has created an opportunity for effective learning with the help of new technologies. The aim of this study was to design and produce an interactive and dynamic physics e-book and to investigate its impact on learning and memorizing physics concepts. The research method is experimental using post-test design with intervention and control groups. The study population was all eighth grade female students , which was selected as a research sample . the experimental group was trained for three sessions using the interactive and dynamic physics e-book, and the members of the control group were trained in the usual way . Researcher-made learning and memorization post-tests were used to collect data. To analyze the data, t-test were used. The results showed that the two groups of intervention and control in learning the concepts of physics were not significantly different from each other, but in memory, the difference between the scores of the two groups was significant. According to these results, the capabilities of dynamic and interactive e-books can be used to increase retention and also strengthen the motivation of learners in the process of teaching and learning the concepts of physics.
    Keywords: Dynamic Book, E-Book, Interactive Book, Physics Education, Learning, Memorization}
  • فاطمه زهرا رضایی*، صدیقه طاهره ساری

    استفاده از تخیل در آموزش دروس ابتدایی با وجود اهمیت آن همواره مغفول مانده است,استفاده از آن می تواند به عنوان یک فرصت مهم در آموزش کودکان مطرح گردد. این پژوهش درصدد است با استفاده از روش تحلیل محتوای کیفی به شناسایی و تبیین عناصر برنامه درسی مبتنی بر تخیل برای دوره ابتدایی,بپردازد. برای تحلیل داده ها از روش کدگذاری استفاده شد و داده ها با استفاده از نرم افزار MAXQDA مورد تحلیل قرار گرفتند. با توجه به نتایج به دست آمده برای عناصر آرمان های تربیتی 6 مقوله,محتوا,مواد و فعالیت های آموزشی 4 مقوله,راهبردهای یاددهی - یادگیری 6 مقوله,نقش و تعامل مربی با کودک 2 مقوله و ارزشیابی 3 مقوله شناسایی گردید. با توجه به توصیفی بودن ارزشیابی در دوره ابتدایی در ایران ویژگی های شناسایی شده می تواند در جهت ارتقای کیفیت آموزش در دوره ابتدایی موثر واقع شود. گنجاندن ویژگی های عناصر مرتبط با برنامه درسی مبتنی بر تخیل در سرفصل دوره کارشناسی آموزش ابتدایی,موجب کارایی و اثربخشی آموزش معلمان ابتدایی و یادگیری دانش آموزان آنان خواهد شد.

    کلید واژگان: برنامه درسی, تخیل, یادگیری}
  • مجید حسینی*، فیروزه فتح الهی

    امروزه ظهور و گسترش فناوری های نوین در آموزش یکی از موضوعاتی است که همیشه مورد توجه متخصصان و مربیان آموزشی و اساتید بوده است. از جدیدترین فناوری های نوین در آموزش کاربرد هوش مصنوعی است که توانسته است جایگاه ویژه ای در فرایند تدریس و یادگیری برای فراگیران، مربیان ومعلمان و اساتید داشته باشد و همین امر باعث جلب توجه بیشتر افرادبه این فناوری شود. وجود فناوری های نوین و هوش مصنوعی در آموزش سبب ایجاد سبک های یادگیری و روش های تدریس متنوع شده است که اثربخشی آن در پژوهش های مختلف اثبات شده است. در این نوشتار در پی این هستیم که مولفه های کاربردی هوش مصنوعی و فناوری های نوین در فرایند تدریس و یادگیری شناسایی و واکاوی شود و سپس راهکارهای متناسب با استفاده از این مولفه ها در فرایند آموزش و یادگیری متناسب با نیاز فراگیران، معلمان، مربیان و اساتید ارائه گردد. روش این پژوهش بر مبنای مرور نظام مند است که مقالات داخلی و خارجی مرتبط با موضوع گردآوری و براساس ملاک های انتخابی احصاء خواهد شد و سپس با بحث و گفتگو درباره ی مولفه های شناسایی شده نتیجه گیری و راهکارهای اثربخش ارائه خواهد شد.

    کلید واژگان: هوش مصنوعی, فناوری نوین, آموزش, یادگیری, فراگیران}
  • تاثیر فناوری واقعیت افزوده بر فرایند یاددهی - یادگیری و پذیرش دانش آموزان در آموزش مجازی درس زیست شناسی
    اعظم غلامی*، لیلا عراقی سوگلی تپه
    پیشینه و اهداف

    واقعیت افزوده یکی از فناوری های کاربردی نوین در حوزه آموزش است که توانسته با شبیه سازی دنیای واقعی به صورت پویانمایی، اجسام مجازی، تصاویر سه بعدی، صدا و... امکان تعامل کاربر را با مفاد درسی ممکن سازد و با کمک گرفتن از فضای مجازی نقش موثری در آموزش ایفا نماید. هدف پژوهش حاضر، تاثیر آموزش مبتنی بر واقعیت افزوده تعاملی بر آموزش زیست شناسی است.

    روش ها

    پژوهش به روش نیمه آزمایشی با طرح پیش - پس آزمون و آزمون سنجش یاد داری انجام شد. جامعه آماری پژوهش، شامل دو کلاس 27 نفره دانش آموزان دختر پایه دوازدهم تجربی دبیرستان شاهد شهرستان پاکدشت در سال تحصیلی 1401 - 1400 است که به طور تصادفی به گروه های گواه و آزمایش تقسیم شدند. گروه گواه به صورت سنتی و گروه آزمایش با فناوری مذکور آموزش دیدند. پرسش نامه های پژوهش شامل پرسش نامه سبک های یادگیری کلب و محقق ساخته ارزیابی یادگیری و یاد داری است. در تحلیل داده ها از روش های آماره ای فراوانی، میانگین، انحراف معیار، آزمون های t گروه های مستقل و جفتی استفاده شده است. جهت بررسی پایایی پرسش نامه ها از طریق ضریب آلفای کرونباخ و بررسی پایایی آزمون ها، از روش کودر - ریچاردسون استفاده شده است. به منظور بررسی شاخص روایی محتوایی پرسش نامه ها از روش CVR[1] وجهت بررسی شاخص روایی محتوایی آزمون ها از روش CVI[2] استفاده شد. سطح معناداری برای همه آزمون ها p<0.05  در نظر گرفته شد.

    یافته ها و نتیجه گیری

    یافته های پژوهش نشان داد اختلاف پیش و پس آزمون گروه های گواه و آزمایش معنادار بوده و بیشتر بودن میانگین نمرات گروه آزمایش نشان دهنده یادگیری بهتر است. اما معنادار نبودن اختلاف پس آزمون - یاد داری نشان دهنده یاد داری مطالب در هر دو گروه بوده و افت کمتر نمره در گروه آزمایش، تثبیت بیشتر آموخته ها را تایید می کند. تحلیل پرسش نامه های سبک های یادگیری و محقق ساخته نیز نشان دهنده اثربخشی روش آموزشی و استقبال دانش آموزان است.

    کلید واژگان: واقعیت افزوده, یاددهی, یادگیری, زیست شناسی, آموزش مجازی}
    The effect of augmented reality technology on the teaching-learning process and acceptance of students in the virtual education of biology
    Azam Gholami *, Liela Araghi Sogoli Tape

    In the present study attempts are made to investigate the effect of interactive AR-based education on biology education. The study is actually conducted using a quasi-experimental pre-test-post-test design in which both control and experimental groups are subjected to retention test. A sample of 54 students of Shahed school selected from the population (11th grade female students of experimental sciences in Pakdasht city), were randomly assigned to control and experimental groups. The control the experimental groups was trained traditionally and using the AR technology respectivelly. Research questionnaires include Kolb'd Learning Style Inventory (LSI) and researcher-made learning-retention evaluation questionnaire. In control and experimental groups, the difference between pre-test and post-test scores was significant and the higher mean score of the experimental group distinguished it as the better learning group; However, the non-significance of the difference between posttest and retention test scores indicated acceptable retention in both groups. In addition, a lower drop in the score of the experimental group confirmed the consolidation of learnings in this group. Analysis of Learning Styles Questionnaire also confirmed the effectiveness of the educational method. The results obtained from the researcher-made questionnaire also showed embracement of this method by students.

    Keywords: Augmented Reality, Teaching, Learning, Biology, Virtual Education}
  • امین باقری کراچی*، جابر اکبری، محمد آبدونی
    هدف

    این پژوهش با هدف بررسی ادراک دانشجو یان پردیس شهید رجایی دانشگاه فرهنگیان استان فارس از کیفیت محیط و جو یاددهی -یادگیری انجام گردید.

    روش پژوهش:

     در این پژوهش از روش توصیفی-پیمایشی استفاده شد. جامعه آماری این پژوهش همه دانشجویان پردیس شهید رجایی دانشگاه فرهنگیان فارس (گروه آموزش ابتدایی)  به تعداد 477 نفر بود که یک نمونه 245 نفری به روش نمونه گیری طبقه ای از بین آن ها انتخاب گردید. ابزار مورد استفاده برای گردآوری داده هاپرسشنامه راف و همکاران بود که روایی محتوایی پرسشنامه توسط متخصصان تایید شد. ضریب آلفای کرونباخ، 90/0 بدست آمد که بیانگر پایایی پرسشنامه است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از شاخص های آمار توصیفی (میانگین، انحراف استاندارد) ، آزمونt تک نمونه ای و آزمون خی دو استفاده گردید.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد که، میانگین ادراک دانشجویان در خصوص جو آموزشی و شرایط اجتماعی آموزش، کمتر از حد متوسط و در مورد ادراک از کیفیت یادگیری، ارزشیابی از مدرسان و توانایی علمی خود بیشتر از حد متوسط بود.

    نتیجه گیری

    دانشگاه فرهنگیان بایستی برای ایجاد تصویر مطلوب تری از خود تلاش نماید.

    کلید واژگان: کیفیت, آموزش, یادگیری, ادراک}
    Amin Bagheri Kerachi *, Jaber Akbari, Mohammad Abdouni
    Objective

    This research was conducted with the aim of investigating the students' perception of the quality of the learning environment and climate in the shahid Rajaei Campus of  Farhangian University.

    Methods

    In this study, descriptive-survey method was used. The statistical population was 477 students of Shahid Rajaei campus (Department of elementary education), A sample of  245 was selected by stratified random sampling. The instrument used to collect data was the Roff  et al questionnaire, The content validity of the questionnaire was confirmed by experts, Cronbach's alpha coefficient was 0.90,  which indicates the reliability of  the questionnaire. Descriptive statistics (mean, standard deviation), t and chi-square were used to analyze the datas.

    Results

    The findings of  the research showed that the perception average of the students of  the educational climate  and social conditions of education was lower than the average, and their perception of  the quality of learning, teachers' evaluation and their academic ability was higher than the average.

    Conclusion

    Farhangian University, should strive to create a better image of the university.

    Keywords: Quality, education, learning, Perception}
  • هانیه خادمیان وامرزانی*، یوسف مهدوی نسب، نسرین محمدحسنی، سید سعید ترابی
    پژوهش حاضر با هدف تاثیر روش انیمیشن داستانی بر انگیزش تحصیلی و یادگیری درس فارسی دانش آموزان مقطع ابتدایی انجام شد. روش پژوهش حاضر شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون، پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه دانش آموزان دختر پایه اول ابتدایی شهرستان دامغان بود که از بین آها تعداد 30 نفر با توجه به ملاکهای ورود و خروج از طریق نمونه گیری در دسترس وارد مطالعه شدند و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه (هر گروه 15 نفر) قرار گرفتند. شرکت کنندگان در مراحل پیش آزمون و پس آزمون مقیاس انگیزش یادگیری علم توان، چین و شی (2005) و پرسشنامه محقق ساخته یادگیری درس فارسی را تکمیل کردند و در طول فرایند مداخله گروه آزمایش روش انیمیشن داستانی طی دو ماه در 8 1جلسه 30 دقیقه ای دریافت و گروه گواه آموزش معمول روزانه را دریافت کردند. برای تحلیل داده ها از نرم افزار spss.24 و آزمون تحلیل کواریانس تک متغیره استفاده شد. نتایج نشان داد گروه دریافت کننده روش انیمیشن داستانی در مرحله پس آزمون نسبت به گروه گواه افزایش معناداری در انگیزش و یادگیری درس فارسی نشان دادندبدین معنا که استفاده از انیمیشن داستانی در بهبود انگیزش تحصیلی و یادگیری موثر بوده است(05/0> p) . براساس یافته های پژوهش حاضر می توان گفت که روش انیمیشن داستانی منجر به بهبود انگیزه و یادگیری درس فارسی دانش آموزان پایه اول ابتدایی می شود.
    کلید واژگان: انیمیشن داستانی, انگیزش تحصیلی, یادگیری, ابتدایی}
    Haniyeh Khademiyan Vamerzani *, Yusef Mahdavi Nasab, Nasrin Mohamadhasani, Seyed Saeed Torabi
  • مهدی محمدی، رضا ناصری جهرمی*، انسیه اثنی عشری، مجید کوثری، سولماز خادمی، صدیقه شادی، حدیث نورانی زاده

    هدف از انجام این پژوهش، بررسی کاربردهای هوش مصنوعی در آموزش عمومی با رویکرد مرور ارزیابانه بود.روش و ابزار: این پژوهش کیفی از نوع سنتزپژوهی بوده که با روش مرور ارزیابانه بر مبنای چارچوب روش شناختی پنج مرحله ای امالی و آرکسی انجام شده است. تیم سنتزپژوهی متشکل از سه نفر متخصص برنامه ریزی درسی، یک نفر مسلط به روش پژوهش سنتزپژوهی و یک نفر متخصص جست و جو در پایگاه های اطلاعاتی بود. 52 منبع پژوهشی مرتبط با معیارهای پذیرش شامل مقالات با موضوعات بررسی سیستماتیک هوش مصنوعی در آموزش، چگونگی نقش هوش مصنوعی در تولید، تقویت آموزش و یادگیری در حال و آینده و تاثیر هوش مصنوعی در تسهیل و تسریع آموزش و یادگیری مبنای تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتیجه آن استخراج سه مضمون سازمان دهنده نقش هوش مصنوعی در یادگیری، نقش هوش مصنوعی در تدریس و نقش هوش مصنوعی در ارزشیابی آموزشی است. اعتبار داده ها با استفاده از سه تکنیک اعتبارپذیری، انتقال پذیری و هم سوسازی داده ها و اعتماد به داده ها با هدایت دقیق جریان جمع آوری اطلاعات و هم سوسازی پژوهش گران تائید شد.

    نتایج

    به طور کلی یافته های این مقاله نشان داد که هوش مصنوعی در صورت کاربرد درست و مسئولانه، با برخورداری از مزیت داده محوری و ایجاد زمینه وسیع و نامحدود آموزش باعث یادگیری اثربخش می شود. همچنین مسیر بالقوه سیستم های گفت وگوی انسان و ماشین در آینده را ترسیم کرده و بینشی عمیق از اهداف و عملکرد های آموزشی و یادگیری آتی را نشان می دهد.

    کلید واژگان: مرور ارزیابانه, یادگیری.مرور ارزیابانه, هوش مصنوعی, آموزش, یادگیری}
    Mehdi Mohammadi, Reza Naserijahromi *, Ensiyeh Esnaashari, Majid Kowsari, Solmaz Khademi, Sedigheh Shadi, Hadis Noorani Zadeh
    Purpose

    It was an evaluative review of the use of artificial intelligence in general education.

    Method and tools: 

    This is a qualitative research of the synthesis type, which was carried out with an evaluative review method based on the five-step methodological framework of Amali and Arxi. The synthesis research team consisted of three lesson planning specialists, one person proficient in the synthesis research method, and one expert in searching databases. 52 research sources related to acceptance criteria, including articles on the systematic review of artificial intelligence in education, how artificial intelligence plays a role in production, strengthening education and learning in the present and future, and the impact of artificial intelligence in facilitating and accelerating education and learning, were used as the basis of analysis

    Findings

    The result is the extraction of three themes organizing the role of artificial intelligence in learning, the role of artificial intelligence in teaching and the role of artificial intelligence in educational evaluation. The validity of the data was confirmed by using the three techniques of reliability, transferability and alignment of data and trust in data by carefully guiding the flow of information collection and alignment of researchers.

    Results

    In general, the findings of this article showed that artificial intelligence, if used correctly and responsibly, with the advantage of being data-oriented and creating a vast and unlimited field of education, causes effective learning. It also outlines the potential path of human-machine dialogue systems in the future and shows a deep insight into future educational and

    Keywords: evaluative review, education. evaluative review, Artificial Intelligence, Education}
  • حسین کریمی، محمدجواد زارعان، علی همت بناری

    پژوهش حاضر با هدف دستیابی به راهبردهای یادگیری از نگاه قرآن انجام شده است. برای رسیدن به این هدف، ابتدا مفهوم راهبردهای یادگیری و دیدگاه متناظر با این راهبردها در نظریات یادگیری یعنی نظریات شناخت گرایی مطرح گردید؛ سپس با الهام از روش استنطاقی شهید صدر و در چارچوب رویکرد دانش آموز محور، به بررسی آیات و استخراج آیات ناظر به این رویکرد پرداخته شد. این پژوهش از حیث هدف کاربردی بوده و از حیث گردآوری داده ها توصیفی است و در پی پاسخ به این پرسش است که راهبردهای یادگیری از نگاه قرآن چیست. حاصل این تحقیق، دستیابی به هشت راهبرد است که چهار راهبرد به قرآن اختصاص دارد و در هیچ یک از نظریات یادگیری شناختی به آن اشاره نشده است و درباره چهار راهبرد دیگر که در نظریات یادگیری از آن سخن به میان آمده، تفاوت هایی با دیدگاه قرآن وجود دارد. برخی از این راهبردها بین فرایند آموزشی و غیرآموزشی مشترک اند و برخی مختص به فرایند آموزشی اند. همچنین برخی از این راهبردها در تمامی مراحل رشدی انسان قابل استفاده اند و برخی نیز به مرحله خاصی از رشد اختصاص دارند.

    کلید واژگان: راهبرد, یادگیری, راهبردهای یادگیری}
  • هدایت الله تقی زاده

    هدف کلی این پژوهش، بیان فلسفه، مبانی، اهداف و اصول تعلیم و تربیت ایران است. سوال اصلی پژوهش این است که تعلیم و تربیت بر مبنای چه اصولی تبیین شده است؟ تعلیم و تربیت (آموزش وپرورش) در قدیم و جدید چگونه بوده است؟ باید گفت که فرآیند تعلیم و تربیت، به طور غیر رسمی از بدو تولد تا پایان عمر از طریق تعالیم انسان با محیط های گوناگون صورت می گیرد. ولی بخش عمده آن به نهاد رسمی آموزش و پرورش و مدرسه سپرده شده است، از این رو تربیت از سه زاویه می تواند مورد توجه قرار گیرد: الف- تربیت به منزله یک«نهاد» ب- تربیت به منزله «تولید و محصول» ج- تربیت به عنوان «فرآیند». مقاله پیش رو که با روش توصیفی و تحلیلی و کتابخانه ای انجام شد و به این نتیجه رسید که تعلیم و تربیت در گذشته، مشتمل بر اطلاعات و مهارت هایی بود که قابل اعمال بوده و وظیفه آموزش و پرورش انتقال این اطلاعات و مهارت ها به نسل جدید، آماده نمودن دانش آموزان برای مسوولیت پذیری در آینده و موفقیت در زندگی است؛ اما هدف عمده، در تعلیم و تربیت جدید علاوه بر ایفای این نقش، کشف رابطه میان تعلیم و تربیت و تجارب شخصی است.

    کلید واژگان: تعلیم و تربیت, اصول, یادگیری, شکوفایی شخصیت, انسان سازی}
    hedayatallah taghizadeh

    The general purpose of this research is to express the philosophy, foundations, goals and principles of education in Iran. The main question of the research is that education is explained based on what principles? How has education been in the past and in the new? It should be said that the process of education takes place informally from birth to the end of life through human teachings in various environments. But the major part of it is entrusted to the official institution of education and education, therefore, education can be considered from three angles: a- education as an "institution" b- education as a "production and product" C- Education as a "process".The previous article, which was carried out with a descriptive, analytical and library method, and came to the conclusion that education and training in the past consisted of information and skills that could be applied, and the duty of education and training is to transfer this information and skills. to the new generation, preparing students for responsibility in the future and success in life; But the main goal in new education and training, in addition to playing this role, is to discover the relationship between education and training and personal experiences.

    Keywords: principals, goals, to discover personality, potentials, to train human bodies}
  • امید مهدیه*، داود عباسی، معصومه سلمانی
    یادگیری و انگیزش دانشجویان همواره از موضوعات مهم در آموزش عالی بوده‏اند و عوامل موثر بر آنها به شیوه ‏های مختلف مورد بررسی قرار گرفته ‏اند. تحقیق حاضر با هدف بررسی تاثیر روش تدریس بر انگیزش و یادگیری دانشجویان انجام شده است. تحقیق به صورت پیمایشی و در بین دانشجویان دانشگاه زنجان انجام شد. داده ها با استفاده از پرسش‏نامه به صورت حضوری و برخط جمع ‏آوری شد. برای تحلیل داده ها از نرم ‏افزارهای SPSS 22 و Smart PLS 3 استفاده شد. یافته ها نشان داد در کل، رابطه معناداری بین متغیرها وجود دارد ولی این همبستگی در دانشکده ‏های علوم و کشاورزی معنادار نبود. همچنین روش تدریس تاثیر معناداری بر انگیزش و یادگیری دانشجویان داشت. به علاوه، انگیزش نقش میانجی را در رابطه بین روش تدریس و یادگیری دانشجویان ایفا می ‏کرد. نتایج آزمون میانگین نشان داد که تفاوت معناداری در متغیرهای پژوهش در بین دانشجویان دختر و پسر وجود ندارد. به علاوه، مدل تحقیق در بین دانشجویان دانشکده ‏های مهندسی با دانشکده‏ های علوم انسانی و علوم، تنها در یک مسیر (تاثیر روش تدریس بر انگیزش) تفاوت معناداری داشت
    کلید واژگان: روش تدریس, انگیزش, یادگیری, دانشجویان مهندسی}
    Omid Mahdieh *, Davood Abbasi, Masoumeh Salmani
    Students’ learning and motivation have always been important topics in higher education, and the factors affecting them have been investigated in different ways. The present research was conducted with the aim of investigating the effect of teaching methods on students’ motivation and learning. The research was conducted as a survey among  students of University of Zanjan. Data were collected using questionnaire in person and online. SPSS 22 and Smart PLS 3 software were used to analyze the data. The findings showed that there is a significant relationship between all variables in general, but this correlation was not significant in the faculties of science, and agriculture. The teaching method had a significant effect on students’ motivation and learning. In addition, motivation played a mediating role in the relationship between teaching methods and students’ learning. The results of mean test showed that there is no significant difference in research variables between male and female students. In addition, the research model was significantly different among students of engineering faculties with faculties of humanities, and sciences only in one path (the effect of teaching method on motivation).
    Keywords: teaching method, Motivation, Learning, Engineering students}
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال