به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت
جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه

باد

در نشریات گروه برق
تکرار جستجوی کلیدواژه باد در نشریات گروه فنی و مهندسی
  • احسان مهرابی*

    روش های سنتی تعمیر و نگهداری تجهیزات در شبکه های انتقال و فوق توزیع، مانند تعمیرات پس از خرابی و تعمیرات بر اساس زمان یا ساعت کارکرد، دیگر کارآمد نیستند. این روش ها یا منجر به کاهش پایایی شبکه می شوند یا هزینه های بالایی را تحمیل می کنند. امروزه، روش پایش وضعیت (Condition-Based Maintenance) به عنوان یک راه حل مدرن مطرح شده است. در این روش، وضعیت تجهیزات به طور مستمر بررسی می شود تا مشکلات قبل از تبدیل شدن به خرابی های بزرگ شناسایی و برطرف شوند. یکی از ابزارهای موثر در این روش، تصویربرداری حرارتی (ترموگرافی) با استفاده از دوربین های ترموویژن است که با تحلیل دمای تجهیزات، عیوب را پیش بینی می کند. این روش ها باعث کاهش هزینه ها، افزایش قابلیت اطمینان شبکه و جلوگیری از تعمیرات غیرضروری می شوند.

    کلید واژگان: ترموویژن، تعمیرات و نگهداری، تجهیزات پست برق، پیشگیری، پایش وضعیت
  • بهاره رادی*، فریماه قیاسی

    رسانه های اجتماعی حجم عظیمی از شناخت کاربران را از نظر جدول زمانی و محتوای احساسی دیجیتالی می کنند. چنین داده های بزرگ فرصت های بی سابقه ای را برای بررسی پدیده های شناختی مانند ادراک، شخصیت و انتشار اطلاعات باز می کند، اما نیازمند چارچوب های قابل تفسیر مناسب است. از آنجایی که داده های رسانه های اجتماعی از ذهن کاربران می آیند، نامزدهای شایسته برای این چالش، شبکه های شناختی هستند، مدل هایی از شناخت ساختاری به تداعی های مفهومی ذهنی می دهند. این کار نشان می دهد که چگونه علم شبکه شناختی می تواند راه های کمی و جدید را برای درک شناخت از طریق رسانه های آنلاین باز کند، مانند بازسازی نحوه معنایی و احساسی کاربران. چارچوب رویدادها با دانش زمینه ای که برای یادگیری ماشینی در دسترس نیست، بررسی برجستگی/برجستگی مفهومی از طریق ساختار دانش در گفتمان اجتماعی؛ مطالعه ویژگی های شخصیتی کاربران مانند گشودگی به تجربه، کنجکاوی و خلاقیت از طریق زبان در پست ها؛ پل زدن محتوای شناختی/عاطفی و پویایی اجتماعی از طریق شبکه های چندلایه با مقایسه طرز فکر تاثیرگذاران و پیروان این پیشرفت ها علوم شناختی، شبکه و کامپیوتر را برای درک مکانیسم های شناختی در تنظیمات دیجیتال و دنیای واقعی ترکیب می کنند، اما با محدودیت هایی در رابطه با نمایندگی، تنوع فردی و یکپارچه سازی داده ها همراه هستند.

    کلید واژگان: علوم شبکه شناختی، شبکه های پیچیده، رسانه های اجتماعی، شناخت، پلتفرم های آنلاین
  • سید احمد هاشمی چلاوی*، خلیل گرگانی فیروزجاه

    مبدل های جریان مستقیم به جریان مستقیم یک سطح ولتاژ را به سطح ولتاژ دیگر تبدیل می کنند. ولتاژخروجی میانگین در مبدل باک کمتر از ولتاژورودی دی سی است.کاربرد اصلی مبدل باک در منابع تغذیه دی سی تنظیم شده و کنترل سرعت موتور دی سی می باشد. در طول فاصله ای که کلید وصل است ،دیود بایاس معکوس است و ورودی انرژی را برای بار و القاگر فراهم می کند.در طول فاصله ای که کلیدقطع است،جریان القاگر از دیود عبور می کند و بخشی از انرژی خود را به بار می دهد. برای کنترل مناسب از مبدل باک یک مدل مناسب مورد نیاز است که مدل تحت دو پارامتر مهم از معادلات حالت میانگین که ولتاژ خازن و جریان سلف هستند ،ارائه می شود که برای آن مدل شبیه سازی در محیط متلب و سیمولینک نیز ارائه می شود. جهت اجرای عملی چنین سیستم از مبدل باک نیاز به چند فاز لایه میانی به جای یک مبدل تک فاز می باشد که با استفاده از کنترل کننده تناسبی، انتگرالی ومشتقی ،شبیه سازی تکمیل می شودو در نهایت نتیجه گیری مربوط ارائه می شود.

    کلید واژگان: مدلسازی، شبیه سازی، باک، القاگر، خازن
  • محمدحمید ذوالفقاری فرد*

    با توجه به ضرورت توسعه ی انرژی های پاک و تجدیدپذیر، این مقاله به بررسی امکان احداث نیروگاه خورشیدی شناور بر روی سطح آب دریاچه ی کرخه در شهرستان اندیمشک می پردازد. در این راستا، اهداف اجرای این طرح مورد تحلیل قرار گرفته اند. هدف نخست، تولید انرژی الکتریکی با بهره گیری از موقعیت جغرافیایی مناسب دریاچه ی کرخه است؛ اهداف دوم و سوم نیز به ترتیب، کاهش تبخیر سطحی آب و حفاظت از منطقه ی حفاظت شده ی کرخه را دنبال می کنند. تحلیل فنی طرح با استفاده از نرم افزار PVsyst انجام شده و نتایج نشان می دهد که با پوشش 0.5 درصد از سطح دریاچه (معادل 500,000 مترمربع) توسط پنل های خورشیدی، امکان ذخیره سازی یک میلیون مترمکعب آب و تولید سالانه حدود 171.91 گیگاوات ساعت برق وجود دارد

    کلید واژگان: نیروگاه خورشیدی شناور، دریاچه سد کرخه، نرم افزار Pvsyst، فتوولتائیک، انرژی تجدیدپذیر
  • فرشید رنامی*

    در دنیای ارتباطات امروزی ، مردم نگران امنیت اطلاعاتی هستند که از طریق اینترنت یا شبکه های داخلی منتقل می شوند. زیرا هکرها به راحتی به آن دسترسی پیدا می کنند. روش های متعددی برای ایمن سازی ارتباطات در اینترنت ابداع شده است. با این حال ، هکرها به طور مداوم تلاش می کنند تا بر این موانع امنیتی غلبه کنند. برای ایمن سازی اطلاعات حساس و جلوگیری از دسترسی افراد غیر مجاز به داده ها در طول انتقال ، در این مقاله یک الگوریتم رمزنگاری جدیدی با استفاده از منطق فازی همراه با الگوریتم رمزنگاری کلید عمومی RSA پیشنهاد شده است. ارزیابی الگوریتم پیشنهادی نشان می دهد که بخش رمزگذاری می تواند با همان محتوا و کلیدهای یکسان ، زمان کمتری نسبت به الگوریتم موجود نیاز داشته باشد. علاوه بر این ، هکرهایی که می خواهند به این اطلاعات دست پیدا کنند برای شکستن الگوریتم پیشنهادی به زمان بیشتری نسبت به زمان الگوریتم RSA نیاز دارند. نتایج به دست آمده نشان می دهد که الگوریتم پیشنهادی در مقایسه با الگوریتم موجود ، سطح بالایی از امنیت را با پیچیدگی محاسباتی کمتر ارائه می دهد. نتایج تجربی نشان می دهد که الگوریتم پیشنهادی از نظر زمان محاسباتی و سطح امنیت ، نتایج امیدوار کننده ای را ارائه میدهد و می تواند توسط کارشناسان امنیتی و کاربران مورد استفاده قرار گیرد تا میزان تهدیدات امنیتی را به حداقل برساند.

    کلید واژگان: رمزنگاری، منطق فازی، رمزگشایی، کلید خصوصی، الگوریتم RSA، کلید امنیتی
  • محمداسماعیل نیک فر*

     این مطالعه با اتخاذ مدل حلقه و ترکیب شش راهبرد کارآموزی شناختی برای حمایت از یادگیری ریاضی، یک فعالیت یادگیری تولید محتوا مبتنی بر علاقه از نوع مدل خبره را معرفی می نماید. برای درک ایده ای از یافته های پژوهش، نتایج کلی و روش پژوهش براساس تحقیقات علمی در خصوص یادگیری از محتوای آموزشی در راستای حمایت از علاقه و یادگیری می باشد. براساس ادبیات تحقیق و براساس این پژوهش، شواهد آماری کافی وجود دارد که نشان می دهد فعالیت یادگیری تولید محتوا مبتنی بر علاقه منجر به پیشرفت های قابل توجهی در پیشرفت ریاضیات شده است. هدف اصلی این پژوهش در یک جمله واضح بدین صورت است که تلاش شده است تا با توجه به این که استفاده از فعالیت های تولید محتوا که توسط فراگیران برای یادگیری ریاضی به کار می رود، نسبتا جدید است، پتانسیل موثر این رویکرد در بهبود و مشارکت فراگیران پوشش داده شود تا خواننده بتواند به سرعت به اهمیت پژوهش پی ببرد.

    کلید واژگان: تولید محتوای خبره، آموزش ریاضیات، یادگیری، علاقه
  • کیومرث ملکی *، حسین امانی، سید امید رستگار

    باتری های فرسوده لیتیوم -یونی به علت وجود فلزات سمی مانند لیتیوم -نیکل -کبالت از لحاظ زیست محیطی خطرناک هستند. جهت انحلال این فلزات ازعصاره گوجه فرنگی که متشکل از اسیدهای آلی همچون سیتریک اسید ،آسکوربیک، اسید و مالیک اسید می باشد استفاده شد. از روش سطح پاسخ برای بهینه تحت شرایط نسبت جامد به مایع (S/L)، عصاره گوجه فرنگی، دما و زمان استفاده شد. برای بررسی تحلیل آماری نتایج از جدول تحلیل آماری واریانس (ANOVA)ارائه شد که نتایج نشان داد مدل و فاکتورهای انتخاب شده معنادار می باشند. ارزیابی گرافیکی مدل بر اساس R2 و Adj. R2 دارای مقادیر بالای 9/0 بودند که حاکی از نشان دهنده تایید مدل انتخاب شده می باشند. بر اساس تمام نتایج و مدل ونمودارها وتحلیل آماری نقطه بهینه تحت شرایط نسبت جامد به مایع ((g/ml 5/0، عصاره گوجه فرنگی 70% ، دما 60 درجه سانتی گراد و زمان 91 دقیقه، تعیین شد که میزان بازیابی لیتیم در این شرایط 72% به دست آمد.

    کلید واژگان: بیولیچنیگ، باتری های فرسوده لیتیم - یون، عصاره گوجه فرنگی، بهینه سازی
  • ریحانه واحدی*، علی ضیغمی

    به عنوان یک فناوری تشخیص بیومتریک رایج، تشخیص چهره نیز به عنوان یک حوزه تحقیقاتی مهم در زمینه رایانه است. اگرچه در مقایسه با تحقیقات اولیه، تحقیقات فعلی پیشرفت زیادی داشته است، اما هنوز مشکلات زیادی در کاربرد عملی وجود دارد. در این مقاله، با استخراج ویژگی های HOG، پس از معرفی مراحل دقیق روش های استخراج ویژگی زیرفضای PCA و LDA، روش استخراج ویژگی کاهش ابعاد، ترکیب PCA با LDA برای استخراج ویژگی های چهره اعمال می شود. این روش ابتدا از PCA برای کاهش ابعاد ویژگی های صورت استفاده می کند و سپس از LDA برای تجزیه و تحلیل تشخیص خطی استفاده می کند. در نهایت، روش های استخراج ویژگی مبتنی بر PCA و LDA در پایگاه داده استاندارد چهره FERET و پایگاه داده CAS-PEAL آکادمی علوم چین آزمایش و مقایسه می شوند.

    کلید واژگان: تشخیص چهره، اصل روش، الگوریتم HOG، PCA، LDA
  • علی قلاوند، مصطفی توکلی*

    فرض کنید G یک گراف و d_G (v) درجه راس v در گراف G باشد. در این صورت مجموع توان k-ام گراف G  به صورت ‎\Sigma_k(G) = \sum_{u \in V(G)}d_G(u)^k تعریف می شود. در این مقاله، یک رابطه بین عدد استرلینگ، تعداد درختان زیرمجموعه ها و مجموع توان k-ام درجات گراف های شیمیایی به دست خواهد آمد. همچنین گراف های تک دور فرینال براساس مجموع توان k-ام درجات گراف ها مشخص می شوند.

    کلید واژگان: گراف، مساله اکسترمال، توان درجه، مجموع توان درجات، گراف های تک دور فرینال
    Ali Ghalavand, Mostafa Tavakoli *

    ‎Let ‎G ‎be a ‎‎graph ‎and ‎d_G(v) ‎be ‎the ‎degree ‎of v ‎in ‎G‎. Then, the sum of the k-power degrees of ‎‎G ‎is ‎defined ‎as‎ ‎\Sigma_k(G) = \sum_{u \in V(G)}d_G(u)^k‎‎‎. ‎In this paper‎, ‎we obtain a relationship between Stirling number‎, ‎number of trees of subsets and the sum of the k-power degrees of the chemical graphs‎. ‎Also‎, ‎we characterize the extremal unicyclic graphs based on the sum of the k-power degrees of the graphs‎.

    Keywords: Graph, Extremal Problem‎, ‎Power Degree‎, ‎Sum Of The Power Degrees‎, ‎Unicyclic Graph
  • مائده زمزمه، سعید صدیقیان کاشی*، امین نیک انجام

    در میان مباحث حوزه مهندسی نرم افزار، بهره وری انرژی از عوامل موثر در دو مرحله توسعه و نگهداری نرم افزار، به مخصوص در دستگاه های با انرژی محدود است. انجام بازآرایی نرم افزار، اگرچه بهبود کیفی نرم افزار را به دنبال دارد، اما برخی از پژوهش های اخیر تصریح دارد که اعمال عملگرهای بازآرایی ممکن است به مصرف انرژی بیشتر و یا افزایش زمان اجرای برنامه های کاربردی اندرویدی منجر شود. در این مقاله، تاثیر بازآرایی و حذف هشت نشانه کد بد و پادالگوی اندرویدی/ جاوایی را بر زمان اجرا، مصرف انرژی و معیارهای کیفی کد بررسی می کنیم. برای انجام بررسی ها و دریافت نتایج از پنج برنامه کاربردی اندرویدی متن باز و یک برنامه کاربردی اندرویدی توسعه داده شده، استفاده کردیم. در گام نخست، تغییرهای میزان مصرف انرژی، زمان اجرای برنامه کاربردی و معیارهای کیفی کد را پیش و پس از انجام بازآرایی محاسبه کردیم. نتایج نشان می دهد اعمال بازآرایی در برخی موارد منجر به کاهش مصرف انرژی و زمان اجرا و در برخی دیگر، افزایش مصرف انرژی و زمان اجرای برنامه کاربردی را رقم زده است. در گام دوم برای ارائه پیشنهاد مجموعه ای از عملگرهای بازآرایی از میان عملگرهای بازآرایی تشخیص داده شده و ممکن، راهکاری تازه، با استفاده از راهکار بهینه سازی تکاملی چندهدفه ارائه شده است. بر همین اساس، الگوریتم ژنتیک چندهدفه با مرتب سازی غیرمغلوب (NSGA-II) را با در نظرگرفتن سه هدف بهبود زمان اجرا، مصرف انرژی و میزان تلاش انجام شده برای بازآرایی، به کار بردیم. خروجی این رویکرد توانسته است میزان زمان اجرا و مصرف انرژی را با دقت میانه 76% و 65% بهبود دهد و به طور میانه 42% پادالگوها و نشانه های کد بد تشخیص داده شده در برنامه های کاربردی اندرویدی را برطرف سازد.

    کلید واژگان: الگوریتم ژنتیک، بازآرایی نرم افزار، مهندسی نرم افزار مبتنی بر جستجو، برنامه های اندرویدی، پادالگو، نشانه کد بد، انرژی مصرفی، زمان اجرا
    Maede Zamzame, Saeed Sedighian Kashi *, Amin Nikanjam

    Among the topics in the field of software engineering, energy efficiency is an influential factor in software development and maintenance, especially for battery-limited devices. Although software refactoring can improve software quality, recent studies suggest that applying some refactoring operators may lead to conflicts with energy consumption and execution time of Android applications. In this paper, we analyze the impact of code refactoring for eight Android/Java bad code smells and anti-patterns. To conduct the studies and obtain the results, we use a testbed of five real and one synthetic Android applications. In the first step, we measure energy consumption, execution time and quality design of application before and after refactoring. The results show that in some cases, refactoring leads to a decrease in energy consumption and execution time, and in others, it increases energy consumption and application execution time. We then propose a novel refactoring recommendation approach based on evolutionary multi-objective optimization that accounts for energy consumption, execution time and refactoring effort for Android/Java anti-patterns.  For this purpose, we use Nondominated Sorting Genetic Algorithm-II (NSGA-II) with three objectives 1) energy consumption, 2) execution time, and 3) refactoring effort. The obtained results show that this approach can generate refactoring recommendations with a median precision of 65% and 76% for improving energy and execution time, respectively, while the median of removed antipatterns in testbed applications is 42%.

    Keywords: Genetic Algorithm, Software Refactoring, Search-Based Software Engineering, Android Applications, Anti-Patterns, Bad Code Smell, Energy Consumption, Execution Time
  • سید محمود طباطبایی*، وجیهه مظفری، عطیه کریم پور
    امروزه با گسترش فناوری دیجیتال، جایگاه کاربرد رایانه در ایجاد خلاقیت هنری به خصوص طراحی پارچه و لباس دارای اهمیت بسزایی است. لازم به ذکر است که در شیوه های سنتی، امکان تعامل با مصرف کننده تا پایان فرآیند طراحی وجود ندارد و در صورت عدم تایید طرح نهایی توسط وی، کلیه مراحل طراحی می بایست مجدد تکرار شود. سیستم های نرم افزاری طراحی، فقط برای افراد حرفه ای خوب کار می کنند و کار با آن ها برای افراد غیرحرفه ای مشکل می باشد؛ بنابراین لزوم استفاده از سامانه هایی که بتوان با حفظ سرعت طراحی، از تعامل بین کاربر و سیستم نیز استفاده کند، در این حوزه ضروری می باشد. در این تحقیق، سامانه کمک طراحی پارچه بر اساس الگوریتم ژنتیک محاوره ای توسعه داده شده است. به منظور طراحی پارچه از نقش مایه ها و رنگ های موجود در گلیم های قشقایی و همچنین نوع چیدمان نقش مایه ها در گلیم استفاده شد. طرح های تولید شده توسط سامانه برای برآورد میزان برازندگی در معرض دید کاربر قرار می گیرد. بر طبق ارزیابی کاربر، طرح های ضعیف تر کنار گذاشته شده و طرح های قوی تر با گذر مجدد از سامانه، ارتقا یافته و درنهایت طرح مطلوب ایجاد می گردد. نتایج نشان داد که استفاده از سامانه ارائه شده در صنعت طراحی پارچه؛ طراحان، خریداران و حتی تولیدکنندگان پارچه را قادر می سازد در روند طراحی پارچه اعمال سلیقه نمایند. آنگونه که از نظر کاربران استنباط می شود، کاهش زمان فرآیند طراحی، کاهش هزینه های مربوط و نیز دستیابی به طرح های متعدد در حداقل زمان ممکن از مزایای این سامانه می باشد.
    کلید واژگان: الگوریتم ژنتیک محاوره ای، طراحی پارچه، نرم افزار، گلیم، سامانه کمک طراحی پارچه
    Seyed Mahmood Tabatabaei *, Vajihe Mozafary, Atiyeh Karimpour
    Nowadays, with the development of digital technology, the role of computer applications is important in art, especially in fabric and cloth design. Note that in traditional methods, it is not possible to interact with the consumer until the end of the design process, and if the final design is not approved by them, all design steps must be repeated. Typical design software systems only work well for professionals and are difficult for non-professionals to work with; therefore, there is a need to use systems that can provide the interaction between the user and the system while maintaining design speed, which is essential in this field. In this research, a fabric design assistance system based on the interactive genetic algorithm has been developed. To design the fabric, patterns and colors available in Qashqai kilims, as well as the type of pattern arrangement in kilims, were used. The designs produced by the system are displayed to the user to estimate the level of fitness. According to the user's evaluation, weaker designs are discarded, and stronger designs are improved by passing through the system again, and finally, the desired design is created. The results show that the use of the proposed system in the fabric design industry enables designers, buyers, and even fabric manufacturers to apply their taste in the fabric design process. As inferred from the users' point of view, reducing the design process time, reducing related costs, and achieving multiple designs in the shortest possible time are the advantages of this system.
    Keywords: Interactive Genetic Algorithm, Fabric Design, Software, Kilim, Fabric Design Assistance System
  • الهام توکلی، علیرضا کشاورزحداد*

    هوشمندسازی خانه ها یکی از موضوعات کاربردی و پررونق در دنیای امروز است که به افراد امکان تنظیم و کنترل از راه دور تجهیزات الکترونیکی و همچنین امکان برنامه ریزی آنها جهت صرفه جویی در مصرف انرژی را می دهد. در سال های اخیر شرکت‎های مطرح سیستم های مختلف سخت افزاری و نرم افزاری برای تجهیزات خانگی هوشمند و همچنین فناوری های ارتباطی آنها عرضه کرده‎اند. این فناوری ها از جهات مختلفی نظیر شرایط پیاده سازی، هزینه، مقیاس پذیری، تکامل پذیری، امنیت و غیره با یکدیگر متفاوتند و به دلیل تنوع زیاد آنها، انتخاب یک فناوری درخور با توجه به نیازمندی و امکانات موجود دشوار به نظر می رسد. پر‎واضح است که لازمه طراحی و پیاده سازی صحیح و اصولی یک خانه هوشمند، شناخت ویژگی ها و محدودیت های این فناوری ها در شرایط مختلف است. این مقاله مروری به فناوری های متداول ارتباطی در خانه های هوشمند مبتنی بر سیم کشی مجزا، خطوط برق ساختمان و ارتباطات بی سیم می پردازند و ویژگی ها و محدودیت های هر فناوری را بیان می کند، علاوه بر این به پژوهش های مرتبط و چالش های پیش‎رو جهت بهبود این فناوری ها می پردازد. نکات مطرح شده در مقاله به طراحان سیستم های هوشمند خانگی کمک می کند تا فناوری ارتباطی مناسبی را با توجه به شرایط موجود در خانه هوشمند انتخاب و استفاده نمایند.

    کلید واژگان: اینترنت اشیا، خانه هوشمند، ساختمان هوشمند، فناوری ارتباطی سیمی، فناوری ارتباطی بی سیمی، امنیت
    Elham Tavakoli, Alireza Keshavarz-Haddad *

    Home intelligence is one of the most practical and thriving topics in today’s world, which allows people to adjust and control electronic equipment remotely, as well as program them to save energy. In recent years, many companies have introduced hardware and software systems as appliances and communication technologies for smart homes. These technologies differ from each other in various aspects such as implementation conditions, cost, scalability, security, etc., and due to their great diversity, it seems difficult to choose a suitable technology under given conditions. It is quite clear that the prerequisite for the proper design and implementation of a smart home is to know the features and limitations of these technologies in different conditions. This article reviews common communication technologies in smart homes based on the communication medium, i.e., wire, power lines, and wireless, and outlines the features and limitations of each technology, as well as the related research and challenges ahead to improve such technologies. Also, the highlighted points in the article can help the designers of smart home systems select and use the appropriate technology according to the conditions in a smart home.

    Keywords: Internet Of Things, Smart Home, Smart Building, Wired Communication Technology, Wireless Communication Technology, Security
  • الهام مرادحاصلی، یاسر شفاعت، الهه ریوندی، روزیتا جمیلی اسکویی*

    در سال های اخیر، فناوری های هوش مصنوعی (A I) پیشرفت زیادی کرده و در بسیاری از زمینه های زندگی روزمره ما نفوذ کرده است. در حال حاضر، در زمینه مراقبت های بهداشتی، تلاش های زیادی برای پیاده سازی فناوری هوش مصنوعی برای درمان های پزشکی عملی انجام می شود. با پیشرفت سریع الگوریتم های یادگیری ماشین و بهبود عملکرد سخت افزار، انتظار می رود فناوری هوش مصنوعی نقش مهمی در تجزیه و تحلیل موثر و استفاده از مقادیر گسترده داده های بهداشتی و پزشکی ایفا کند. با این حال، فناوری هوش مصنوعی دارای ویژگی های منحصر به فرد مختلفی است که با فناوری های مراقبت های بهداشتی موجود متفاوت است. متعاقبا، تعدادی زمینه وجود دارد که باید در سیستم مراقبت های بهداشتی فعلی تکمیل شود تا هوش مصنوعی به طور موثرتر و مکرر در مراقبت های بهداشتی مورد استفاده قرار گیرد. علاوه بر این، تعداد پزشکان و بیمارانی که هوش مصنوعی را در مراقبت های بهداشتی می پذیرند هنوز کم است. علاوه بر این، نگرانی های مختلفی در رابطه با ایمنی و قابلیت اطمینان اجرای فناوری هوش مصنوعی وجود دارد. بنابراین، این مقاله با هدف معرفی وضعیت تحقیق و کاربرد فعلی فناوری هوش مصنوعی در پزشکی و مراقبت های بهداشتی و بحث درباره چالشهای موجود، تنظیم شده است.

    کلید واژگان: هوش مصنوعی، پزشکی، مراقبتهای بهداشتی، یادگیری ماشین

    In recent years, artificial intelligence (A I) technologies have made great progress and penetrated many areas of our daily lives. Currently, in the field of healthcare, great efforts are being made to implement AI technology for practical medical treatments. With the rapid development of machine learning algorithms and the improvement of hardware performance, AI technology is expected to play an important role in the effective analysis and utilization of vast amounts of health and medical data. However, AI technology has various unique characteristics that are different from existing healthcare technologies. Consequently, there are a number of areas that need to be completed in the current healthcare system so that AI can be used more effectively and frequently in healthcare. In addition, the number of doctors and patients who accept AI in healthcare is still low. In addition, there are various concerns regarding the safety and reliability of implementing AI technology. Therefore, this article aims to introduce the current research status and application of artificial intelligence technology in medicine and healthcare and discuss the existing challenges.

    Keywords: Artificial Intelligence, Medicine, Healthcare, Machine Learning
  • سیده معصومه مومنی، هادی شهریار شاه حسینی *

    مقیاس بندی ولتاژ، یک روش پرکاربرد برای کاهش مصرف انرژی است که هزینه آن، افزایش تاخیر در شبکه در سامانه های بر تراشه چندپردازنده ای است. برای کاهش این هزینه عملکردی بر شبکه و سیستم، کاهش میزان جابه جایی داده ها و ارتباط ها در شبکه باید مورد توجه قرار گیرد. در برنامه های کاربردی حافظه محور و ارتباط محور، بخش قابل توجهی از تاخیر شبکه به دلیل ترافیک ناشی از عدم دسترسی به حافظه نهان است. در این مقاله از روش مقیاس بندی ولتاژ به صورت تطبیقی و چندسطحی استفاده می کنیم؛ در حالی که از فضای خالی حافظه میانگیرهای ورودی در گره های شبکه بر تراشه برای کاهش ترافیک ناشی از عدم دسترسی به حافظه نهان استفاده می شود. بنابراین روش پیشنهادی باعث افزایش کارایی حافظه و کاهش مصرف انرژی تراشه می‏شود. به منظور حصول بیشینه ظرفیت ناشی از به کارگیری رویکرد مقیاس بندی ولتاژ، ولتاژ منابع در سه سطح مختلف و با توجه به میزان متوسط فضای خالی حافظه میانگیرهای شبکه اعمال می شود. به این صورت که وقتی حافظه میانگیرها نزدیک به پر هستند، به کارگیری مقیاس بندی ولتاژ متوقف می شود. روش پیشنهادی به طور متوسط، میزان عدم دسترسی به داده در حافظه نهان را 16 درصد و مصرف انرژی را 5/12 درصد بهبود می دهد.

    کلید واژگان: چندپردازنده، سامانه بر تراشه، مدیریت انتقال داده ها، حافظه نهان، مدیریت انرژی
    SM Momeni, Hadishahriar Shahhoseini *

    Voltage scaling is a widely used technique for energy saving, which increases the delay in the network in MPSoCs. To overcome this challenge, the volume of communication in the network should be reduced. In memory-intensive and communication-intensive applications, a considerable part of the network delay is due to the traffic originated from cache misses. In this paper, we employ the voltage scaling method in an adaptive way, while the free space of the NoC input buffers is used to reduce the traffic caused by the cache misses. Therefore, the proposed method increases the memory efficiency and reduces the energy consumption of the chip. To have an adaptive approach, the voltage is adjusted according to the average amount of free space of the NoC buffers, and the voltage scaling stops when the buffers are close to full. We achieve a 16% reduction in miss penalty on average, and a 12.5% improvement in power consumption.

    Keywords: Multiprocessor, System On Chip, Data Management, Cache Memory, Energy Saving
  • سید ابراهیم دشتی*، فاطمه مویدی، عادل سالمی

    با افزایش روزافزون کاربرد اینترنت اشیا در زندگی روزمره و مخصوصا صنعت، بهبود کارایی و زمان تاخیر با کمک بارگذاری داده ها یکی از اهداف این مسائل شده است. کنترل این عوامل باعث بهبود مصرف انرژی و استفاده طولانی تر از باتری اشیا خواهد شد. در این مقاله روشی برای بهبود پردازش داده های حسگرها و محاسبات لبه و ابر در سیستم های اینترنت اشیای صنعتی معرفی گردیده و معماری مطابق با دنیای واقعی در نظر گرفته شده است. در این معماری از سرورهای لبه با قابلیت های محاسباتی در لبه شبکه به ویژه در ایستگاه های پایه استفاده می شود. درخواست های حساس به تاخیر می توانند از طریق کانال های بی سیم به سرورهای لبه نزدیک منتقل شوند؛ در نتیجه ترافیک در شبکه مرکزی و تاخیر انتقال داده کاربر را به ویژه برای برنامه های صنعتی با حجم داده زیاد کاهش دهد. هدف در اینترنت اشیای صنعتی، مدیریت منابع شبکه، انتقال محاسبات و کمینه سازی مصرف انرژی در دستگاه های اینترنت اشیا با تضمین تازگی داده های حسگر است. محیط شبکه و کارهای ورودی متغیر با زمان هستند. در این مقاله محیط مسئله و محدودیت های آن با فرمول بیان گردیده و این مسئله با استفاده از الگوریتم ژنتیک و یادگیری تقویتی پیشنهادی حل شده است. راه حل پیشنهادی سبب بهبود محیط پویای مسئله برای بارگذاری داده ها و کارها با در نظر گرفتن انرژی و انتقال محاسبات و داده ها با درنظرگیری تازگی آنها شده است. نتایج نشان دهنده بهبود متوسط 40 درصدی نسبت به روش های قبلی می باشد.

    کلید واژگان: بارگذاری، اینترنت اشیای صنعتی، الگوریتم ژنتیک، یادگیری تقویتی
    Seyed Ebrahim Dashti *, Fatemeh Moayedi, Adel Salemi

    With the increasing use of Internet of Things in daily life and especially in industry, improving efficiency and delay time with the help of data offloading is one of the goals of these issues. Controlling these factors will improve energy consumption and longer use of things batteries. In this article, the method is introduced to improve sensor data processing and edge and cloud computing in industrial Internet of Things systems. The architecture is considered in accordance with the real world; in this architecture, edge servers with computing capabilities at the edge of the network, especially Used in base stations. Delay-sensitive requests can be forwarded to nearby edge servers through wireless channels, thereby reducing traffic in the core network and user data transmission latency, especially for data-intensive industrial applications. In the Industrial Internet of Things aims to manage network resources, transfer calculations and minimize energy consumption in Internet of Things devices by guaranteeing the freshness of sensor data. The network environment and input tasks are variable with time. In this article, the environment of the problem and its limitations are expressed with formulas. This problem has been solved using the proposed genetic algorithm and reinforcement learning. The proposed solution has improved the dynamic environment of the problem for offloading data and tasks by considering energy and transferring calculations and data by considering their freshness. The results show an average improvement of 40% compared to the previous methods.

    Keywords: Offloading, Industrial Internet Of Things (Iiot), Genetic Algorithm, Reinforcement Learning
  • غضنفر شاهقلیان *، محمدرضا مرادیان، محمدعلی زنجانی

    ریزشبکه های مبتنی بر منابع تولید پراکنده از طریق مبدل های الکترونیک قدرت به شبکه اصلی برق متصل می شوند که دارای اینرسی مکانیکی و میرایی کمی هستند، بنابراین باید مشخصات دینامیکی سیسم قدرت همزمان با ادغام منابع انرژی تجدیدپذیر به منظور پایداری بهبود پیدا کنند. ژنراتورهای سنکرون مجازی یکی از روش های موثر برای ادغام سیستم های انرژی تجدیدپذیر در شبکه برق است. برای داشتن رفتاری مشابه ژنراتور سنکرون واقعی به تغییر یا اختلال توسط ژنراتور سنکرون مجازی، عمل کنترل در مبدل الکترونیک قدرت واحد تولید پراکنده انجام می شود. در این مقاله با استفاده از مدل سیگنال کوچک و مدل فضای حالت ویژگی های دو روش افت و ژنراتور سنکرون مجازی برای کنترل توان های اکتیو و راکتیو مقایسه شده است. ارزیابی بین این دو استراتژی کنترلی متفاوت با استفاده از نتایج شبیه سازی در محیط متلب انجام شده است. همچنین ویژگی های ژنراتور سنکرون در اثر تغییرات ممان اینرسی و ضریب میرایی نشان داده شده است. مدل سیگنال کوچک سیستم مورد مطالعه در سیمولینک متلب نیز پیاده سازی شده است. ادغام ژنراتور سنکرون مجازی در ریزشبکه علاوه بر کاهش انحرافات فرکانس و ولتاژ، باعث بهبود پایداری نیز می شود.

    کلید واژگان: اینورتر، اینرسی مجازی، ژنراتور سنکرون، سیگنال کوچک، معادله نوسان
    Ghazanfar Shahgholian*, Mohamadreza Moradian, Mohamadali Zanjani

    Microgrids based on distributed generation sources are connected to the main power grid through power electronic converters that have low mechanical inertia and damping, so the dynamic characteristics of the power system must be improved simultaneously with the integration of renewable energy sources for stability. Virtual synchronous generators are one of the effective methods for integrating renewable energy systems into the power grid. In order to have a behavior similar to that of a real synchronous generator when changed or disturbed by a virtual synchronous generator, the control operation is performed in the power electronic converter of the distributed generation unit. In this paper, the characteristics of two droop methods and a virtual synchronous generator for controlling active and reactive powers are compared using the small signal model and the state space model. The evaluation between these two different control strategies is performed using simulation results in the MATLAB environment. Also, the characteristics of the synchronous generator due to changes in the moment of inertia and damping coefficient are shown. Integrating the virtual synchronous generator in the microgrid, in addition to reducing frequency and voltage deviations, also improves stability.

    Keywords: Inverter, Oscillation Equation, Small Signal, Synchronous Generator, Virtual Inertia
  • محمد طولابی، مهدی خطیر*، محمدناصر مقدسی، نسرین امیری

    این مقاله مقایسه عملکرد بین دو آنتن ویوالدی با پهنای باند وسیع (بیش از 120درصد پهنای باند) در فرکانس 0/5 تا 2 تراهرتز و آنتن متناوب لگاریتمی با یک مشخصه دو باندی در فرکانس های 1/2 و 1/5 تراهرتز را برای تشخیص سرطان با آرایش جدید ویژه بلورهای نوری ، فراسطح و بازتابنده دندانه ای پیشنهاد می کند. در ساختار ویوالدی دیواره های بلورهای نوری در دو طرف آنتن اجرا می شوند تا یک سپر الکتریکی برای تمرکز انرژی برای افزایش بهره و جهت دهی آنتن و کاهش لوب جانبی ایجاد کنند. نسبت جلو به عقب (F/B) مشکل دیگری برای این آنتن است که در آن از عناصر دندانه ای به عنوان بازتابنده برای کاهش لوب پشتی آنتن استفاده می شود. این آنتن بازه فرکانسی 0/5 تا 2 تراهرتز را با حداکثر بهره 8/8 دسی بل پوشش می دهد. آنتن پیشنهادی برای تشخیص سرطان سینه و پوست که توسط مدل دیبای مرتبه دوم مدل سازی شده اند، استفاده می شود. در ساختار دوم از یک آنتن دندانه ای متناوب لگاریتمی به عنوان تشعشع کننده و از بلورهای نوری و فراسطح برای افزایش جهت دهی آنتن و کاهش نسبت جلو به عقب استفاده می شود. در این ساختار، فراسطح به شکل دیسک فرکتال طراحی شده است تا ویژگی دو باندی را نیز نشان دهد. حداکثر بهره آنتن به 11/5 دسی بل افزایش یافته و راندمان نزدیک به 90 درصد است. از مقادیر بازتاب و انتقال، پاسخ پالس، و تغییر فاز بافت های سالم و سرطانی برای تشخیص سرطان استفاده می شود.

    کلید واژگان: آنتن، بلورهای نوری، بازتابنده دندانه ای، تراهرتز، طیف سنجی سرطان، فراسطح
    Mohammad Toolabi, Mehdi Khatir*, Mohammadnaser-Moghadasi, Nasrin Amiri

    This article proposes the design and performance comparison between two wideband Vivaldi antennas (more than 120% bandwidth) operating at 0.5-2 THz and a dual-band log-periodic antenna at 1.2 and 1.5 THz for cancer detection with novel arrangements of photonic crystals, metasurfaces, and grating reflectors. In the Vivaldi structure, the photonic crystal walls are implemented on both sides of the antenna to provide an electrical shield to focus energy for gain enhancement and antenna directivity as well as sidelobe reduction. The front-to-back ratio (F/B) is another issue for this antenna where toothed elements are used as reflectors to reduce the antenna's backlobe. This antenna covers the frequency range of 0.5-2 THz with a maximum gain of 8.8 dBi. The proposed antenna is used for breast and skin cancer detection modeled by a Debye 2nd order model. In the second structure, a log-periodic toothed antenna is used as the radiator along with photonic crystals and metasurfaces to improve antenna directivity and reduce the F/B ratio. In this structure, the metasurface is designed as a fractal disk to also exhibit dual-band characteristics. The maximum antenna gain is increased to 11.5 dBi with near 90% efficiency. Reflection and transmission values, pulse response, and phase change of healthy and cancerous tissues are used for cancer detection.

    Keywords: Antenna, Photonic Crystals, Grating Reflector, Terahertz, Cancer Spectroscopy, Metasurfaces Terms
  • مهدی اصلی نژاد*
    در این مقاله، یک آنتن پچ میکرواستریپ جدید با پهنای باند بهبود یافته و کاهش سطح پلاریزاسیون متقاطع ارائه شده است. طراحی پیشنهادی برای دستیابی به سطح پلاریزاسیون متقاطع پایین و پهنای باند بهینه شده شامل ایجاد شکاف های بیضوی در صفحه زمین و ایجاد تغییر و نقص در صفحه زمین آنتن میکرواستریپ می باشد. این روش ها شدت میدان های ناخواسته تابشی آنتن پچ میکرواستریپ را کاهش داده و در نتیجه منجر به کاهش سطح پلاریزاسیون متقاطع و بهبود پهنای باند آنتن می شوند. برای ارزیابی عملکرد، یک آنتن پچ مرجع با صفحه زمین متداول طراحی شده است و با آنتن پیشنهادی مقایسه شده است. آنتن پیشنهادی بهبود قابل توجهی در سطح پلاریزاسیون متقاطع (حدود 20 دسی بل) و پهنای باند (تقریبا 15٪) نسبت به آنتن میکرواستریپ پچ با صفحه زمین متداول نشان داده است. آنتن پیشنهادی همچنین بهبود چشمگیری در نسبت پلاریزاسیون متقاطع در پهنای باند امپدانسی، از 3.7 گیگاهرتز تا 4.5 گیگاهرتز، ارائه می دهد.
    کلید واژگان: پلاریزاسیون متقاطع پایین، ساختار صفحه زمین نقص دار، آنتن پچ، میکرواستریپ
    Mehdi Aslinezhad *
    In this paper A novel microstrip patch antenna with band width improvement and low cross polarization level is presented. The use of DGS on the ground plane of the substrate is easy and can simply be applied in many microwave designs. The proposed design for the low cross polarization level and band width improved patch antenna consist of elliptical-slots on ground and Creation of Modifications and Defects in the Ground Plane of Microstrip Antenna. These practices reduce the strength of unwanted radiated fields of microstrip patch antenna that results low cross polarization level and improve band width of antenna. To validate the result a reference patch antenna with conventional ground plane is designed and compared with proposed antenna. The designed antenna cross polarization level and band width are improved about 20dB and 15% respectively compared with microstrip patch antenna with conventional ground plane. The purposed antenna XP (cross-polarized) ratio has remarkable improvement in impedance bandwidth that is from 3.7GHz to 4.5GHz.
    Keywords: Low Cross Polarization, Defect Ground Structure, Microstrip, Patch Antenna
  • سید مجید حسنی اژدری*، محمد کاظمی راد، محمد خویشه

    خودکار سازی در محیط جنگ الکترونیک مدرن یک مسئله حیاتی در سامانه های شناسایی الکترونیکی به منظور تشخیص بلادرنگ و دقیق رادارهای تهدید است. یکی از مسائل کلیدی در این سامانه های هوشمند مدرن تشخیص مدولاسیون بازه تکرار پالس (PRI) هست. بااین حال، تشخیص مدولاسیون PRI به دلیل عوامل مخرب ازجمله پالس های ازدست رفته، پالس های ناخواسته و نقاط پرت بزرگ که منجر به دنباله نویزی الگوی تغییرات PRI می شوند در محیط واقعی چالش برانگیز هست. مقاله حاضر به بررسی اثرات عوامل مخرب بر تشخیص مدولاسیون PRI در سیگنال های راداری با استفاده از دو مدل شبکه عصبی کانولوشنی VGG 16 و LeNet 5 با دو ساختار متفاوت می پردازد. مقاله از شبیه سازی های مبتنی بر محیط واقعی برای تولید داده ها استفاده می کند و عوامل مخرب را با درصدهای مختلف مدنظر قرار می دهد تعداد تصاویر حاصل با اعمال مجموع عوامل مخرب بر روی آن برای هر محدوده عوامل مخرب در نظر گرفته شده 30000 تصویر برای 6 نوع مدولاسیون رایج هست. سپس، مدل VGG 16 با استفاده از روش یادگیری انتقالی و مدل LeNet 5 با استفاده از روش آموزش از صفر، آموزش داده می شوند. نتایج شبیه سازی نشان می دهد با افزایش درصد عوامل مخرب، دقت آموزش و آزمون مدل ها با مقدار قابل توجهی کاهش می یابد. همچنین، تاثیرات عوامل مخرب بر عملکرد مدل ها بررسی شده و نتایج نشان داده اند که LeNet 5 نسبت به مخرب ها مقاوم تر هستند و دقت بیشتری را حفظ می کنند. درنهایت، این تجزیه وتحلیل نشان می دهد که برای انتخاب مدل مناسب برای سامانه های شناسایی الکترونیکی می بایست تغییرات ناشی از مخرب ها، با توجه به این عوامل فراهم شود و استراتژی های مناسبی اعمال گردد..

    کلید واژگان: بازه تکرار پالس، رادار، شبکه عصبی کانولوشنی عمیق، یادگیری انتقالی
    Seyed Majid Hasani Azhdari *, Mohammad Kazemirad, Mohammad Khishe

    Automation in the complex environment of modern electronic warfare is a critical and necessary issue in electronic identification and support systems to detect real-time and accurate threat radars. These systems search, discover, analyze, and identify the parameters of radar signals. One of the key issues in these modern innovative systems is pulse repetition interval (PRI) modulation detection. However, detecting PRI modulation is challenging in the real environment due to destructive factors such as missed pulses, unwanted pulses, and large outliers (caused by antenna scanning) that lead to a noisy sequence of PRI variation patterns. This article examines the effects of destructive factors on detecting PRI modulation in radar signals using two convolutional neural network models, VGG 16 and LeNet 5, with two different structures. The paper uses simulations based on the actual environment to generate data and consider malicious agents with various percentages. The number of images obtained by applying the sum of malicious agents on it for each range of malicious agents (with different percentages) considered is 30,000 images for 6 Modulation type is standard. Then, the VGG16 model is trained using the transfer learning method, and the LeNet 5 model is trained using the zero training method. The simulation results show that the accuracy of training and testing the models decreases significantly with the increase in the percentage of destructive factors. Also, destructive agents' effects on models' performance have been investigated. The results have shown that LeNet 5 is more resistant to malicious agents and maintains more accuracy. Finally, this analysis indicates that to choose the right model for electronic identification and support systems, the changes caused by malicious agents should be provided according to these factors, and appropriate strategies should be applied.

    Keywords: Pulse Repetition Interval, RADAR, Deep Convolutional Neural Network, Transfer Learning
  • منصور سلیمی، محمود دی پیر*
    آموزش خلبانی در گذشته مستلزم استفاده از هواپیما های واقعی و پذیرش خطرات احتمالی حین پروازهای آموزشی بود، اما به تدریج انواع مختلفی از شبیه‎ سازهای پرواز سخت افزاری و نرم‎افزاری وارد سیستم آموزش خلبانی شد که تاثیر زیادی در بهبود آموزش های پرواز داشت. شبیه سازهای پرواز نرم افزاری با قابلیت واقعیت مجازی دارای مزیت های زیادی نسبت به شبیه سازهای سخت افزاری ثابت و متحرک است. از جمله این مزایا، ارتقاء کیفیت آموزش، کاهش هزینه ها، کاهش زمان و افزایش بهره آموزشی، کاهش خطرات احتمالی پروازهای آموزشی با مدل های واقعی و همچنین انجام پروازهای آموزشی و تمرینی در محیطی واقع گرایانه و مبتنی بر واقعیت مجازی با حس غوطه وری بالا هستند. در این تحقیق، شبیه ساز پرواز نرم افزاری Xplane که دارای قابلیت واقعیت مجازی است انتخاب و در بخش مناظر فرودگاهی، با طراحی و افزودن مناظر فرودگاه کوشک نصرت به محیط خام فرودگاه و در بخش هواپیماها، با طراحی و افزودن لیوری جنگنده کوثر، بهینه سازی و بومی سازی گردیده است. ازطرفی انواع افزونه های واقعی کننده نیز جهت طبیعی تر شدن محیط شبیه ساز و افزایش حس حضور در محیط واقعی، به آن افزوده شده است. این شبیه ساز پس از بهینه سازی و اعمال افزونه های مختلف در آن، هم به صورت دسکتاپ و هم در محیط واقعیت مجازی پیاده سازی، اجرا و آزمایش گردیده است. شبیه ساز مذکور می تواند به عنوان ابزاری نوین، ارزان و کارآمد جهت آشنایی دانشجویان خلبانی با تمام جزئیات یک پرواز واقعی، در مراکز هوانوردی مورد استفاده قرار گیرد و خلبانان نیز جهت تمرین و ارتقاء مهارت های پروازی خود و یا تجربه پرواز با دیگر هواپیماها، از آن استفاده نمایند.
    کلید واژگان: شبیه ساز پرواز، واقعیت مجازی، Xplane، VR
    Mansur Salami, Mahmood Deypir *
    In the past, pilot training required the use of real aircraft and the acceptance of potential risks during training flights, but gradually various types of hardware and software flight simulators entered the pilot training system, which had a great impact on improving flight training. Software flight simulators with virtual reality capabilities have many advantages over fixed and mobile hardware simulators, including improving the quality of training, reducing costs, reducing time and increasing training efficiency, reducing the potential risks of training flights with real models, and also conducting training and practice flights in a realistic and virtual reality-based environment with a high sense of immersion. In this research, the Xplane software flight simulator, which has virtual reality capabilities, was selected and optimized and localized in the airport scenery section by designing and adding the scenery of Kushk-e Nusrat Airport to the raw airport environment, and in the aircraft section by designing and adding the Kowsar fighter jet livery. On the other hand, various realistic add-ons have been added to make the simulator environment more natural and increase the sense of presence in the real environment. After optimizing and applying various add-ons to it, this simulator has been implemented, run, and tested both in desktop and virtual reality environments. The aforementioned simulator can be used as a new, cheap, and efficient tool to familiarize pilot students with all the details of a real flight in aviation centers, and pilots can also use it to practice and improve their flying skills or experience flying with other aircraft.
    Keywords: Flight Simulator, Optimization, Virtual Reality, Xplane, VR
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال