جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه
استریومیکروسکوپ
در نشریات گروه پزشکی
تکرار جستجوی کلیدواژه استریومیکروسکوپ در مقالات مجلات علمی
-
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، سال بیست و سوم شماره 6 (پیاپی 107، شهریور 1394)، صص 580 -588مقدمهیکی از مراحل مهم درمان ریشه حذف میکروارگانیسم های کانال به منظور شکل دهی و تمیزکردن آن بوسیله انواع وسایل دستی و موتوری است. هدف از این مطالعه مقایسه میزان دبری باقی مانده در کانال پس از استفاده از دو سیستم روتاری(Twisted file) و(Flexmaster) با استریومیکروسکوپ است.روش بررسیدر این مطالعه آزمایشگاهی از 60 دندان پرمولار کشیده شده انسان استفاده شد. پس از تقسیم دندان ها به دو گروه، شکل دهی و پاکسازی کانال توسط یکی از دو فایل Twisted file و Flexmaster انجام شد. پس از آماده سازی کانال ها، ریشه ها در نواحی 2، 4 و 6 میلی متر از اپکس برش داده شد. عکس های استریومیکروسکوپی تهیه شده و در برنامه image J، میزان دبری باقیمانده با تقسیم نمودن سطح دبری باقیمانده در هر قطعه بر مساحت کانال هر قطعه به دست آمد. نتایج به دست آمده با استفاده از برنامه SPSS16، paired t test و ANOVAتجزیه تحلیل آماری شدند.نتایجتفاوت معنی دار آماری در میانگین درصد کلی دبری های باقی مانده بین دو گروه دیده نشد(p>0/05). میزان دبری باقیمانده در قطعات مختلف در هر گروه اختلاف معنی دار آماری با هم داشتند(05/ 0>p).نتیجه گیریبا توجه به نتایج به دست آمده، درصد دبری باقیمانده در دو گروه پس از آماده سازی کانال از لحاظ آماری معنی دار نبود که نشان دهنده اثر یکسان دو فایل در پاکسازی کانال های مستقیم است.
کلید واژگان: Twisted file، Flexmaster، دبری، استریومیکروسکوپJournal of Shaeed Sdoughi University of Medical Sciences Yazd, Volume:23 Issue: 6, 2015, PP 580 -588IntroductionOne of the most important steps in root canal therapy is removal of microorganisms presented in the root canal by means of cleaning and shaping with a variety of manual and rotary instruments. The aim of this study was to compare the amount of dentinal debris remained in canal after application of two nickel titanium rotary files(Flexmaster, Twisted) with stereomicroscope.MethodsIn this lab-trial study, 60 extracted human premolars were used. After dividing the teeth in two groups,cleaning and shaping of each group was done with one of the twisted files and Flexmaster. After preparation of root canals, the roots were sectioned at 2, 4, and 6 mm from the apex. Stereomicroscopic pictures were prepared. In image J program, the amount of remained debries was calculated by dividing the level of debri presented in each section on the area of canal in each section. The data were analyzed statistically by using SPSS software version 16 by using, paired t test and ANOVA.ResultsThere was no statistically significant difference in the mean percentage of remained debris between two groups(p>0/05). There was a significant difference in the mean percentage of remained debris in each section of each group(p<0/05).ConclusionAccording to the obtained results, there was no significant difference in mean percentage of debris within two groups after preparation of the canal, which indicated that both instrument have the same effect on cleaning of the straight canals.Keywords: Flexmaster, Twisted file, Debris, Stereomicroscop -
مقدمهیکی از مشکلات شایع حین کار درمان ریشه کلسیفیکاسیون پالپ است. آنچه که درمان اینگونه دندانها را مشکل تر می سازد اینست که علیرغم انسداد در نمای رادیوگرافیک و عدم ورود کلینیکیفایل به داخل کانال، مسیر کانال اغلب بطور کامل مسدود نمی باشد که این مسئله در بسیاری از موارد منجر به شکست درمان می گردد. هدف از این مطالعه بررسی میکروسکوپیک فضاهای باز موجود در کانالهایی است که در بررسی کلینیکی و رادیوگرافی کلسیفیه بود.
مواد و روش هادر این مطالعه آزمایشگاهی- توصیفی تعداد 18 دندان انسانی کشیده شده که شامل 21 کانال کلسیفیه بود انتخاب گردید. در تمام نمونه هابرشهای عرضی به ضخامت 9/0-8/0 میلیمترتهیه شد و بوسیله استریومیکروسکوپ تحت بررسی قرار گرفتند. بعد از تهیه عکس هایکامپیوتری از این برشها، فضاهای باز موجود در هر برش توسط نرم افزار Auto cad 14اندازه گیری شد.
یافته هاارزیابی کامپیوتری در نمونه ها ابعاد متفاوتی از فضاهای باز را نشان داد. فضاهای باز در اکثر کانال ها مشاهده شد خصوصادر مواردی که مدخل کانال انسداد نشان می داد.
نتیجه گیریبا توجه به اینکه در اکثر مقاطع کانالهایمسدود، باقیمانده ای از فضای کانال وجود داشت توصیه می شود که دندانپزشک، وقت بیشتری را جهت باز کردن کانال کلسیفیه صرف نماید.
کلید واژگان: برشهای عرضی، دندانهای کلسیفیه، استریومیکروسکوپ -
هدفیکی از مهم ترین بخش ها در درمان ریشه، اندازه گیری اولیه طول کانال است و استفاده از کلیشه رادیوگرافی از رایج ترین و مقبول ترین روش ها برای تعیین طول کارکرد محسوب می شود.
مطالعه حاضر به منظور بررسی صحت رادیوگرافی در نشان دادن فاصله نوک فایل نسبت به cementodentinal Junction (CDJ) میکروسکوپی و اپکس میکروسکوپی در شرایط کلینیکی صورت گرفته است.مواد و روش هابدین منظور از یک کاداور(Cadavr) که دارای 27 دندان در فک بالا و پایین بود، استفاده شد. ابتدا فکین از جمجمه جدا و در ارتیکولاتور مانت شد. بعداز تهیه رادیوگرافی های اولیه با تکنیک موازی، در دندان ها حفره دسترسی تهیه گردید. سپس Kfile شماره 15 در داخل کانال ها جایگزین شد. به منظور جایگزین کردن بافت نرم اطراف استخوان آلوئول از گوشت مرغ و دستکش پر ازآب استفاده شد و مجددا رادیوگرافی تهیه گردید. طول فایل ها بر مبنای 5/0 میلی متر بالاتر از اپکس رادیوگرافیک تا حد ممکن تصحیح شد و با دستگاه رادیوگرافیک مارک Plannomega با KVP، شدت جریان و زمان تابش خاص هر دندان و با استفاده از Endo Ray، رادیوگرافی نهایی گرفته شد.
کلیشه ها با دستگاه ظهور و ثبوت اتوماتیک آماده گردید و از آن ها با دوربین دیجیتال Finepix با دقت 6 مگاپیکسل عکس گرفته شد. سپس فاصله نوک فایل تا اپکس با نرم افزار View box توسط سه مشاهده گر مورد بررسی قرار گرفت. از طرفی دندان های داخل آلوئول کشیده و دندان ها از مقطع مزیودیستال برش داده شد. آنگاه فاصله نوک فایل تا اپکس و CDJ در زیر استریومیکروسکوپ با بزرگنمایی 2* توسط همان سه مشاهده گر اندازه گیری شد و نتایج در سه بخش مورد بررسی قرار گرفت:1) مقایسه فاصله نوک فایل تا اپکس میکروسکوپی با اپکس رادیوگرافیک؛2) مقایسه نوک فایل تا CDJ میکروسکوپی با CDJ رادیوگرافیک؛3) بررسی اختلاف بین نتایج ثبت شده توسط سه مشاهده گر.نتایجمحاسبات آماری برای مقایسه دو گروه از نوع T-test و برای مقایسه سه گروه از نوع آنالیز واریانس یک طرفه بوده. این محاسبات در مورد فاصله نوک فایل تا آپکس رادیوگرافیک و میکروسکوپیک در مشاهده گر اول، اختلاف معناداری را نشان نداد، اما در مشاهده گر دوم و سوم این اختلاف معنادار بود. در مورد فاصله نوک فایل تا CDJ میکروسکوپیک و تنگه اپیکالی رادیوگرافیک، در هر سه مشاهده گر، اختلاف معنادار نبود. همچنین در مورد اندازه های ثبت شده توسط سه مشاهده گر اختلاف معناداری وجود نداشت (05/0p>).بحث و نتیجه گیریدر مجموع با توجه به نتایج به دست آمده از مطالعات قبلی و این مطالعه می توان گفت رادیوگرافی با تکنیک موازی با دقت 95 درصد در تعیین جایگاه اپکس دندان قابل اطمینان است و طبق نتایج این مطالعه محل CDJ در 5/0 میلی متری اپکس رادیوگرافیک است.کلید واژگان: CDJ، استریومیکروسکوپ، رادیوگرافی، تکنیک موازی -
زمینه و هدفامروزه هیدروکسید کلسیم به عنوان داروی ضدعفونی کانال و تسریع کننده روند ترمیم ضایعات پری آپیکال به کار می رود. هدف از این مطالعه بررسی میزان نشت آپیکال بعد از استفاده ازهیدروکسید کلسیم به عنوان داروی داخل کانال و پر کردن باگوتاپرکا و سیلر AH26 می باشد.روش بررسی58 دندان تک کانال کشیده شده انسان با تاج قطع شده به سه گروه آزمایشی و دو گروه کنترل تقسیم شد. (گروهای آزمایشی 15دندان، کنترل مثبت سه دندان، کنترل منفی ده دندان) کانال ریشه دندانها با تکنیک استپ بک تا فایل پنجاه و با MAF=35 در گروه A و C و MAF=30 در گروه B آماده سازی شد. در گروه C, B دندانها به مدت یک هفته با هیدروکسید کلسیم پر شد و سپس خمیر در گروه B با فایل 35 و شستشو با نرمال سالین و در گروه C با شستشو با هیپو کلریت سدیم خارج شد. سپس کانال ها در گروه های آزمایشی و کنترل منفی با گوتاپرکا و سیلر AH26 به روش تراکم جانبی پر شدند. دندانها در جوهر چین سانتریفوژ شد و سپس در آن به مدت سه روز غوطه ور شدند. نمونه ها به صورت عمودی برش داده شد و با استریو میکروسکوپ میزان نفوذ رنگ بررسی گردید و نتایج با آزمون ANOVA آنالیز شد.یافته هانفوذ رنگ در گروه C که هیدروکسید کلسیم با هیپوکلریت سدیم حذف شد کمتر از دو گروه آزمایشی دیگر بود اما تفاوت آماری ارزشمندی در میزان نفوذ رنگ بین سه گروه A و Bو Cوجود نداشت.نتیجه گیریاستفاده از هیدروکسید کلسیم جهت ضدعفونی کانال تاثیری بر نشت آپیکال نداردکلید واژگان: هیدروکسید کلسیم، نشت آپیکالی، استریومیکروسکوپ
-
مقدمهبدون اطلاعات اولیه از آناتومی کانال ریشه امکان تمیز و آماده نمودن صحیح و پرکردن مناسب کانال دندان وجود ندارد. هدف از این مطالعه بررسی کانالهای دندان پرمولر اول فک پائین به روش رنگ آمیزی کانال و ایجاد مقاطع عرضی از ریشه این دندان بوسیله استریومیکروسکوپ بود.مواد و روش هادر این مطالعه 100 دندان سالم پرمولر اول فک پائین کشیده شده انتخاب و ریشه دندانها از ناحیه CEJ بوسیله دیسکهای فلزی قطع گردید. پس ازخارج نمودن بافت پالپی، دندانها جهت تمیز شدن کامل ریشه ها از بافتهای نکروتیک و بقایای پالپی بمدت 48 ساعت در محلول هیدروژن پراکساید 30% قرار داده شدند. پس از شستشو و خشک شدن، تمام سطوح ریشه ها باستثناء یک میلیمتر اطراف فورامن آپیکال بوسیله لاک ناخن پوشانده شد و سپس با رنگ ائوزین 5% بمدت 20 دقیقه سانتریفوژ گردید. سپس دندان شسته و لاک ناخن توسط استون از روی سطح ریشه پاک گردید و بوسیله هندپیس و دیسکهای فلزی برشهای عرضی به ضخامت 1-5/1 میلیمتر تهیه گردید. مقاطع بترتیب از آپیکال تا کرونال روی لام چسبانده و با استفاده از استریومیکروسکوپ تعداد کانالهای موجود در ریشه، نوع کانال ریشه، شکل کانال ریشه در نواحی آپیکال، میانی و کرونال، محل یکی شدن کانالها در ریشه، محل جدا شدن کانالها در ریشه و محل فورامن آپیکال بررسی شد.یافته ها57% دندانها دارای یک کانال، 37% دو کانال، 5% سه کانال و 1% چهار کانال داشتند. 57% دندانها دارای کانال Type I، 6% کانال Type II، 29% کانال Type IV بودند (طبقه بندی weine). 8% کانالها بعنوان گروه متفرقه تقسیم بندی شد. محل یکی شدن کانالها در ریشه هائیکه کانال Type II داشتند در 3/83% موارد در ناحیه آپیکال و در 7/16% موارد در ناحیه میانی بود، محل جدا شدن کانالها در ریشه هائیکه کانال Type IV داشتند در 5/65% موارد در ناحیه آپیکالی و در 5/34% موارد در ناحیه میانی بود.
مقطع کانال در ناحیه کرونالی ریشه در 68% موارد بیضی، در 27% نواری، در 3% گرد و در 2% به شکل عدد 8 بود. مقطع کانال در ناحیه میانی ریشه در 74% موارد گرد و در 21% بیضی و در 4% نواری و در 1% C شکل بود. مقطع کانال در ناحیه آپیکالی ریشه در 99% موارد گرد و در 1% نواری بود.نتیجه گیریبر طبق یافته های بالا می توان نتیجه گیری کرد که با در نظر گرفتن تنوع کانالهای دندان پرمولر اول پایین درمان این دندان می تواند ساده یا مشکل باشد که این یافته با مطالعات دیگر مطابقت دارد.
کلید واژگان: آناتومی، پرمولر اول فک پائین، استریومیکروسکوپIntroductionIt is impossible to prepare and obturate the root canal correctly without basic information about the root canal anatomy. The purpose of this study was to evaluate the root canals of mandibular first premolar by the staining the canals and cross sectioning the roots by stereomicroscope.Materials and MethodsIn this study 100 extracted intact first premolar were selected and the root were sectioned at CEJ point by metal disc. After removing the pulpal tissue, the teeth were cleaned completely from pulpal stumps and necrotizing tissue using the 30.% H2O2 for 48 hours. After washing and drying the teeth, all surfaces of roots except one millimeter around the apical foramen were covered with nail polish. Then they were centrifuzed with Eosin 5% for 20minutes after that the teeth were washed and the nail polish was cleaned by acetone. Finally the teeth were sectioned horizontally to 1-1.5mm sections by hand piece and metal disc. The sections of apical to coronal were studied by stereomicroscope and the number of canals, the type of canals, the shape of canals in apical, middle root and coronal area, adjoining site of the canals and separation site of the canals and apical foramen position was evaluated.Results57% of teeth had one canal, 37% had 2 canals, 5% of teeth had 3 canals and 1% had 4 canals. 57% of teeth were type 1, 6% type II, 29% type IV and 8% of teeth were classified as miscellaneous group. Adjoining site of canals in type II were 88%, apical and 16.7% of teeth were in middle part. Separation site of the canals in type IV were 65.5% apical and 34.5% in middle part. The cross sections of canals in coronal root were 6.8%, ellipsoid 27%, striped 3% round and 2% figure 8. The cross sections of canals in middle root were round in 74%, ellipsoid in 21%, striped in 4% and C. shaped in 1%. Cross sections of canals in apical part were round in 99% and striped in 1%.ConclusionAccording to the above findings, it maybe concluded that considering the variety of canal configurations, mandibular first premolar could be easy or difficult to treat witch is in accordance with other studies.Keywords: anatomy, mandibular first premolar, stereomicroscope
نکته
- نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شدهاند.
- کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شدهاست. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
- در صورتی که میخواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.