به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت
جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه

تب راجعه

در نشریات گروه پزشکی
تکرار جستجوی کلیدواژه تب راجعه در مقالات مجلات علمی
  • رضا قادری، اورنگ ایلامی، شهلا جهانبین، سعید جوکار*، سعید آقایی
    مقدمه و هدف
    آبسه کبدی شایع ترین آبسه در بین آبسه های احشایی می باشد. موارد معدودی از آبسه کبدی بدنبال عفونت با فاسیولا (آبسه کبدی که بروی فاسیولازیس سوار شده) گزارش گردیده است. فاسیولا از ترماتود های کبدی مشترک بین انسان و دام است. فاسیولا انتشار جهانی داشته و در مناطق معتدله و گرم و مرطوب، بخصوص در مناطقی که پرورش دام های اهلی در آنها رایج است شایع می باشد. در این مقاله بیماری با آبسه کبدی به دنبال عفونت با فاسیولا هپاتیکا گزارش می گردد.
    گزارش مورد: گزارش مربوط به بیماری است که ابتدا با تشخیص آبسه کبدی تحت درمان آنتی بیوتیکی مربوط به آبسه قرار گرفته ولی پاسخ مناسبی به درمان نداده و با تب های راجعه مراجعه می کرده و پس از بررسی های رادیولوژی دقیق تر و سرولوژی مثبت از جهت فاسیولا هپاتیکا علاوه بر درمان آبسه کبدی تحت درمان مناسب فاسیولا هپاتیکا قرار می گیرد و طی پیگیری های بعدی تب بیمار قطع گردیده و ضایعات کبدی محو می گردد.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه کانون جدیدی از عفونت فاسیولا هپاتیکا در جنوب ایران گزارش شده است، در تمام بیماران مراجعه کننده با آبسه کبدی و تب بدون علت در این مناطق، می توان فاسیولا هپاتیکا را به عنوان عامل ایجاد کننده تب و آبسه کبد در نظر داشت.
    کلید واژگان: آبسه کبدی، تب راجعه، فاسیولا هپاتیکا
    Dr Saeed Jookar *
    Introduction
    Liver abscesses are the most common type of visceral abscess. The rare cases of liver abscess caused by infection with F. hepatica has been reported. F. hepatica is Liver trematode common to humans and animals. F. hepatica have global emission and common in temperate, hot and humid zones, and especially in areas where livestock farming is common in them are widespread. In this case report a patient with liver abscess caused by F. hepatica infection is reported.
    Case Report: this Report related patient with primary diagnosis liver abscess and get medication for liver abscess, But does not improve and refer by relapsing fever. After radiological studies and positive serology for Fasciola hepatica under the treatment of fascioliasis, in follow up the fever and liver lesion disappear.
    Result
    Given that the new focus F. hepatica infection have been reported in southern Iran, in the all cases with fever and liver abscess in this geographic areas, F. hepatica considered in the differential diagnosis
    Keywords: liver abscess, relapsing fever, Fasciola hepatica
  • بهناز خدابخشی، مونا تفرشی*، سروش امین الشریعه نجفی
    بورلیوزیس یا تب راجعه از دسته بیماری های اسپیروکتی است که توسط گونه های محتلف بورلیا ایجاد می شود. این بیماری با حملات راجعه تب و لرز واسپیروکتمی مشخص می گردد و می تواند باعث انتشار و درگیری ارگان های متعدد و حتی مرگ گردد. بیمار معرفی شده در این مقاله مردی 23 ساله با اسفروسیتوز ارثی است که با تب و لرز تکان دهنده و درد شکم از یک هفته قبل از بستری مراجعه نمود. در اسمیر خون محیطی بیمار در نوبت سوم اسپیروکت مشاهده شد و تشخیص بورلیوز داده شد و بعد از یک هفته درمان با داکسی سیکلین خوراکی با حال عمومی خوب ترخیص گردید. همراهی بورلیوزیس با همولیز زمینه ای در این بیمار منجر به ایجاد تظاهرات بالینی گمراه کننده گردید.
    کلید واژگان: تب راجعه، بورلیا، اسفروسیتوز ارثی
    Khodabakhshi B., Tafreshi M. *, Aminolsharieh Najafi S.
    Borreliosis or recurrent fever is a spirochete disease which is caused by various species of borrelia and characterized by recurrent episodes of fever, chills and spirochetemia that could lead to multiple organ involvement and even death. In this case report, a 23 years old man was presented with shaking chills, fever and abdominal pain from a week before hospital admission. Borrliosis was confirmed following observation of Spirochete in peripheral blood smear. The patient was treated with doxycycline orally and one week after treatment discharged with a good general condition. Coincidence of borreliosis with underlying haemolysis in this patient was misled clinical presentation.
    Keywords: Recurrent fever, Borrelia, Hereditary spherocytosis
  • اشرف توانایی، امین بجدی، سارا رستگاری، محمدرضا کرامتی
    مقدمه
    تب راجعه بیماری اسپیروکتی است که توسط گونه های مختلف بورلیا ایجاد می شود. تب راجعه به عنوان یک عفونت خونی شناخته می شود و با حملات تب و لرز و اسپیروکتمی مشخص می گردد ولی به ندرت مشاهده شده که تمایل به درگیری سیستم عصبی دارد. این گزارش با هدف معرفی یک بیمار مبتلا به نوروبیلوز که در جریان تب راجعه تشخیص داده شده است می باشد.
    معرفی بیمار: بیمار معرفی شده در این مقاله, خانم 22 ساله افغانی است که با تابلوی بالینی مننژیت و حملات مکرر تب و لرز مراجعه در مرداد ماه 1384کرده است. در اقدامات تشخیصی انجام شده، طرح مننژیت آسپتیک در بزل مایع نخاعی کمری داشته و در اسمیر خون محیطی بیمار در نوبت سوم، اسپیروکت گزارش شد. بیمار با تشخیص مننژیت در جریان تب راجعه، تحت درمان با سفتریاکسون وریدی قرار گرفت و با تجویز اولین دوز سفتریاکسون دچار واکنش جاریش- هرگز هایمر شد. بیمار به مدت 14 روز تحت درمان با سفتریاکسون وریدی قرار گرفت و پس از طبیعی شدن مایع مغزی نخاعی در پایان درمان، با حال عمومی خوب و بدون علائم تحریک مننژ ترخیص شد.
    نتیجه گیری
    در مناطق آندمیک تب راجعه در بیمارانی که با تابلوی مننژیت آسپتیک مراجعه می کنند، علاوه بر علل شایع آن بایستی به فکر تب راجعه نیز بود.
    کلید واژگان: بورلیا، تب راجعه، نوروبورلیوز
  • ویدا صادق زاده
    مقدمه
    تب راجعه (Relapsing Fever) به گروهی ازبیماری های عفونی حاد اطلاق می شود که از نظر بالینی با دوره های چرخه ای تب و فقدان تب مشخص می گردد. با کنترل مخازن و عوامل انتقال بورلیا و شناسایی عوامل موثر می توان ازمیزان مرگ و میر ناشی از بیماری کاست.
    هدف
    این تحقیق با هدف تعیین عوامل موثر در ایجاد تب راجعه درافراد مراجعه کننده به مراکز بهداشتی و درمانی شهرستان خلخال در سال 1381 و تعیین مهم ترین عامل تاثیر گذار انجام گرفت.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی، تعداد 59 نفرکه دارای خصوصیات واحدهای مورد پژوهش بودند به صورت سرشماری به عنوان نمونه انتخاب شدند. روش گردآوری داده ها مصاحبه و مشاهده ابزار گردآوری داده ها برگه مصاحبه، چک لیست مشاهده و برگه ثبت اطلاعات بود. جهت تعیین اعتبار ابزار گردآوری داده ها از روش اعتبار محتوی و برای پایایی از روش آزمون مجدد استفاده شد. تجزیه وتحلیل داده ها با نرم افزار SPSS و با استفاده از روش های آمارتوصیفی و استنباطی انجام گرفت.
    نتایج
    یافته های این پژوهش نشانگر تاثیر عوامل محیطی(میانگین 78/71) رفتارهای بهداشتی (میانگین34/84) اقتصادی- اجتماعی (میانگین 12/52) فرهنگی (میانگین 53/91)بود و نیز یافته های آماری بیانگر این مطلب بود که بین برخی مشخصات فردی واحد های مورد پژوهش با ابتلایشان به تب راجعه ارتباط معنی دار وجود داشت.
    نتیجه گیری
    تب راجعه شایع در روستاهای خلخال ناشی از کنه بوده و عوامل موثربه ترتیب اولویت شامل عوامل فرهنگی. رفتارهای بهداشتی، محیطی و اقتصادی– اجتماعی می باشد.
    کلید واژگان: عوامل موثر، تب راجعه، رفتارهای بهداشتی
  • امید بنفشی، جواد رفیع نژاد، نادر اسماعیل نسب
    مقدمه
    بیماری های منتقله توسط کنه ها از جمله تب راجعه از مشکلات بهداشتی ایران می باشد. ناقل بیماری تب راجعه کنه اورنیتودروس تولوزانی و عامل آن بورلیا پرسیکا می باشد. در طول سال 1382در مجموع 36 مورد بیماری تب راجعه از استان کردستان گزارش شده است که 34 مورد آن مربوط به شهرستان بیجار می باشد. لذا این مطالعه با هدف بررسی انتشار کنه های نرم در اماکن داخلی و همچنین بررسی آلودگی اورنیتودوروس تولوزانی به بورلیا پرسیکا در شهرستان بیجار انجام شد.
    مواد و روش ها
    به منظور بررسی انتشار کنه های نرم در اماکن داخلی و میزان آلودگی آن به بورلیا در شهرستان بیجار ابتدا 20 روستا با جمعیت بالاتر از 10 خانوار بطور تصادفی انتخاب و از زمستان 81 تا پاییز 82 در چهار نوبت (چهار فصل سال) اقدام به جمع آوری کنه های نرم از اماکن داخلی شد. نمونه های جمع آوری شده جهت تشخیص به آزمایشگاه منتقل و با کمک کلیدهای معتبر کنه شناسی تشخیص داده شدند. برای تعیین آلودگی کنه های اورنیتودروس تولوزانی به بورلیاپرسیکا با استفاده از وسایل مورد نیاز کنه ها له و سوسپانسیون حاصل از آنها به موش سوری و خوکچه هندی تزریق شد. داده های بدست آمده وارد نرم افزار آماری Spss گردید و با استفاده از این نرم افزار و آمار توصیفی نسبت به تجزیه و تحلیل داده ها اقدام شد.
    یافته ها
    درطول چهار فصل صید کنه ها 8537 کنه نرم جمع آوری شد، اورنیتودروس با فراوانی نسبی 3/54% و آرگاس با فراوانی نسبی 7/45% دو جنس صید شده بودند. فراوانی نسبی گونه اورنیتودروس تولوزانی 7/6% تعیین گردید، و در بین گونه های دیگر بیشترین وفور مربوط به گونه اورنیتودروس لاهورنسیس با 6/47% و کمترین وفور مربوط به آرگاس رفلکسوس با 07/0% بود. همچنین آرگاس پرسیکوس دارای فراوانی نسبی 7/45% بود. کنه های اورنیتودوروس تولوزانی جمع آوری شده از نظر آلودگی به بورلیا پرسیکا مورد ارزیابی قرار گرفت، در 3% کنه ها که مربوط به دو فصل بهار و تابستان بود آلودگی مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    پیک فعالیت کنه اورنیتودوروس تولوزانی اواخر فصل تابستان تعیین شد که با پیک فعالیت بیماری تب راجعه کنه ای در منطقه همخوانی دارد.در مقایسه با مناطق دیگر در این مطالعه نسبت صید کنه اورنیتودوروس تولوزانی به سایر گونه ها در مقایسه با استان همدان بیشتر و از استان آذربایجان غربی کمتر می باشد. آلودگی مشاهده شده در کنه ها مربوط به روستای گل بلاغ، دهستان سیاه منصور بوده که در همسایگی شهرستان تکاب (استان آذربایجان غربی) می باشد، این استان از مناطق آندمیک شناخته شده بیماری تب راجعه است.
    کلید واژگان: اورنیتودوروس تولوزانی، بورلیا پرسیکا، تب راجعه، بیجار، انتشار
    Banafshio., Rafinejadj., Esmaiilnasab, N.
    Introduction
    Ticks are the main arthropods that play an important role in disease transmission to human beings. They are also important in zoonosis. One of the most important diseases transmitted by soft ticks is relapsing fever and its causative agent, Borrelia persica, could be transmitted by O.tholozani. The disease transmission routes are mainly through tick bites, as well as coxal fluids. In the year 2003 a total of 36 Borreliasis cases were reported in Kurdistan Province, from which 95% were from Bijar Town.
    Materials And Methods
    In the study area a total of 20 villages were selected randomly. The study was conducted between winter 2002 and autumn 2003. Ticks were collected in each season once. In each village 5 sites were chosen randomly as representatives of resting places of ticks. In each place ticks were collected by the hand collection method for a standard 20 minutes. All required information about the specimens was recorded in holding tubes of the ticks. Subsequently ticks were identified using the national systematic key. In order to find the infectivity of O.tholozani to B.persica, the ticks were smashed in a proper way and then suspensions were injected into Guiana pigs and mice. From day 4 onwards for 10 days the animal's blood were examined under microscope for presence of Borrelia in the blood smear. All the information was subjected to the statistical analysis and results were then interpreted.
    Results
    During the entire period of the study a total of 8,537 soft ticks were collected. The ticks were identified in two genera, Argas (45.7%) and Ornithodoros (54.3%). Ornithodorus comprises of two species: Ornithodoros lahorenis with a maximum of 47.6% and Ornithodoros tholozani with a maximum of 6.7%. Argas includes Argas persicus (45.7%) and Argas refelxus with a minimum of 0.07%. Collected O.tholozani was tested for their infection with Borrelia persica. Among all the specimens tested only 3% were shown to be infected with this agent. This infection was only found in spring and summer.
    Conclusion
    Our findings support the presence of disease in the study area. It should be emphasized that the peak of tick activity is synchronized with disease burden. The disease is found in Golbalagh village, Siah Mansoor region. This region is situated in vicinity of Takab City which was previously reported as an endemic area of Borreliasis.
  • حمیدرضا نادری
    یک جوان 29 ساله ساکن ایرانشهر، با تب و لرز تکان دهنده در بیمارستان پذیرش شد. بررسی لام خون محیطی بیمار آلودگی با مالاریای ویواکس را نشان داد ولی با توجه به تابلوی غیر معمول و شدت علائم عمومی، بیمار از لحاظ ابتلای همزمان به گونه های دیگر مالاریا مانند پلاسمودیوم فالسی پارم، مورد بررسی بیشتر قرار گرفت و این بار اسپیروکت های بورلیا عامل تب راجعه کنه ای در کنار تروفوزوئیت های پلاسمودیوم ویواکس ملاحظه گردید.
    کلید واژگان: مالاریا، پلاسمودیوم ویواکس، بورلیا، تب راجعه
  • شهنام عرشی، علی مجید پور، همایون صادقی، سید هاشم سزاوار، رضا قاسمی برقی، داریوش امدادی، ناطق عباسقلیزاده، پروانه نفتچی
    زمینه و هدف
    مهمترین منطقه شیوع بیماری تب راجعه در کشور استان اردبیل می باشد و شایعترین علت آن نیز بورلیاپرسیکا است. هدف از این مطالعه تعیین خصوصیات اپیدمیولوژیک بیماری و فراوانی آلودگی در بین کنه های منطقه جهت برنامه ریزی لازم برای کاهش موارد و افزایش آگاهی در مورد خصوصیات بیماری بوده است.
    روش کار
    در این مطالعه 391 بیمار با تشخیص قطعی تب راجعه در طی سالهای 80-1377 از نظر اپیدمیولوژی بالینی مورد بررسی قرار گرفتند. نوع بورلیا آلوده کننده کنه های منطقه و همچنین نمای خصوصیات بالینی بیماری بررسی شد. نوع و شیوع آلودگی بورلیا در 1421 کنه جمع آوری شده از 130 فضای داخلی و 14 فضای خارجی بررسی و تعیین گردید. کنه های جمع آوری شده له گردید و سوسپانسیون بدست آمده به منظور تعیین فراوانی آلودگی در بین کنه های منطقه به پریتونئوم دو موش و دو خوکچه هندی تزریق گردید. اطلاعات لازم از طریق پرسشنامه جمع آوری و با استفاده از آزمون های آماری ANOVA و مجذور کای آنالیز گردید.
    یافته ها
    شایعترین تظاهرات بیماری شامل تب، لرز و سردرد بود. یافته های دیگر شامل تهوع، استفراغ، تعریق، درد شکم، آرترالژی، سرفه، فتوفوبی، ائوزینوفیلی، هماچوری، زردی، پتشی و احتقان ملتحمه بودند. یافته های آزمایشگاهی در 60 بیمار لکوسیتوز، ESR بالا و کم خونی را نشان داد. از 1421 کنه جمع آوری شده 45/9%، 40/3% و 13/8% به ترتیب ارنیتودوروس لاهورنسیس، ارنیتودوروس تولوزانی، و آرگاس پرسیکوس بودند. فراوانی و شیوع کنه ها در روستای خانندبیل در بالاترین حد بود. کنه های جمع آوری شده در سه روستا آلودگی بورلیایی داشتند.
    نتیجه گیری
    علایم بالینی بیماری تب راجعه با موارد گزارش شده در مطالعات نواحی دیگر هم خوانی داشت. پتشی در مقایسه با تب راجعه نوع شپشی در تعداد کمتری از بیماران دیده شد. با توجه به شیوع بالای آنمی در بیماران این منطقه که در مطالعات دیگر به آن اشاره نشده است ضرورت بررسی های بیشتری در این زمینه وجود دارد.
    کلید واژگان: بورلیا، بورلیا پرسیکا، ارنیتودوروس لاهورنسیس، ارنیتودوروس تولوزانی، تب راجعه، آرگاس پرسیکوس
    Shahnam Arshi, Ali Majidpoor, Homayoun Sadeghi, Seyedhashem Sezavar, Reza Gasemi Bargi, Darioush Emdadi, Nategh Abbasgholizadeh, Parvaneh Naftchi
    Background and Objective
    Ardabil province is the main area of Iran affected by relapsing fever (RF) for which Borrelia Persica is the most common cause. The aim of this study was to determine the epidemiologic characteristics of the disease, and the frequency of infection among ticks in this region in order to take necessary measures to decrease it is incidence and increase awareness about the characteristics of this disease.
    Method
    In this study a total of 391 patients who were diagnosed to have been effected by tick borne relapsing fever were investigatated in terms of clinical epidemiology between 1998 and 2001. The kind of Borrelia as well as the clinical characteristics of the disease were observed. The kind and prevalence of Borrelia infection was determined in 1,421 ticks collected from 130 indoor and 14 outdoor sites. The ticks were crushed and the suspension obtained was injected into the peritoneum of two mice and two guinea pigs to determine the frequency of infection among the ticks living in this region. Data including the tick species determination were collected through a questionnaire and analyzed using Chi-square and ANOVA tests.
    Results
    The most prevalent clinical manifestations were fever, chills and headache. Other findings included nausea, vomiting, sweating, abdominal pain, arthralgia, cough, photophobia, eosinophilia, hematuria, jaundice, petechiae and sclera congestion. Laboratory tests performed on 60 patients showed leukocytosis, high erythrocyte sedimentation rate (ESR) and anemia. Of the 1,421 ticks collected, 45.9%, 40.3% and 13.8% were infected by Ornithodoros lahorensis Ornithodoros tholozani and Argas persicus species, respectively. The prevalence of ticks was highest in Khanadabil village. The ticks collected from three villages were found to be infected with Borrelia.
    Conclusions
    The clinical manifestations were similar to those reported in other studies. Petechiae occurred less frequently in our study compared to louse-borne RF. The high frequency of anemia in this region, which was not stated in other reference articles, requires further investigation.
    Keywords: Borrelia, Borrelia Persica, Ornithodorus Lahorensis, Ornithodorus Tholozani, Relapsing Fever, Argas Persicous
  • داوود منصوری، علی جمشیدی فرد
    سابقه و هدف
    عفونت با فاسیولا هپاتیکا انگلی از گروه ترماتودها، تظاهرات بالینی گوناگونی ایجاد می کند و عفونت با این انگل در کشور ایران مخصوصا در استان های شمالی آن، شیوع قابل ملاحظه ای دارد.
    گزارش مورد: دراین مقاله، یک مورد عفونت با فاسیولا هپاتیکا با تظاهرات غیرمعمول تب و آسیت راجعه گزارش می گردد که تایید تشخیصی آن توسط تست سرولوژی مثبت و یافته های سی تی اسکن کبدی و ائوزینوفیلی صورت گرفت و بعد از درمان مناسب بیمار بهبودی کامل بالینی و رادیولوژیک یافت.
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع عفونت در کشورمان و تظاهرات بالینی فوق به نظر می رسد که باید فاسیولیازیس در کلیه بیماران با یافته های فوق مدنظر باشد.
    کلید واژگان: فاسیولیازیس، تب راجعه، آسیت
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال