به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه "ویسکوزیته" در نشریات گروه "نفت و پتروشیمی"

تکرار جستجوی کلیدواژه «ویسکوزیته» در نشریات گروه «صنایع»
جستجوی ویسکوزیته در مقالات مجلات علمی
  • محمد امین اسماعیل خانی، علیرضا ردایی
    کاهش هزینه های تولید و افزایش بهره وری از میادین نفتی همواره یکی از هدف های اصلی مهندسین و پژوهشگران صنعت نفت و یکی از روش های کاربردی که همواره مورد توجه بوده، انگیزش چاه توسط عملیات اسیدکاری است. با توجه به این مطلب که در مخازن نفت جنوب ایران عمده ترین روش تحریک چاه روش ماتریکس اسید می باشد، در این مقاله با توجه به داده های کتابخانه ای گردآوری شده به مقایسه بازدهی اسیدکاری ماتریکسی چاه بوسیله سیستم ژل اسیدی و سیستم اسید گلی معمولی پرداخته ایم. همچنین عوامل اصلی تاثیرگذار در طراحی و بازدهی ژل اسیدی بررسی می شود.
    کلید واژگان: اسیدزنی, ژل اسید, اسید گلی, حلال دوطرفه, ویسکوزیته, صمغ زانتان
  • فاطمه رستمی، محمد مهدی افصحی، محسن پیرزاده
    با وجود انجام فرآیندهای جداسازی و نمک زدایی که در صنایع بالا دستی نفت انجام می پذیرد، مقداری ناخالصی شامل آب، نمک ها و سایر مواد جامد در نفت خام باقی می ماند. چنانچه این مواد از نفت جدا نشوند، به دستگاه تقطیر خسارات جدی وارد می شود و راندمان واحد تقطیر را پایین می آورد، لذا قبل از این که نفت خام به برج های تقطیر وارد شود، ناخالصی های مذکور در واحد نمک زدایی از نفت جدا می شود. یکی از متغیرهای اصلی موثر بر فرآیند نمک زدایی از نفت خام دمای فرایند می باشد. افزایش دمای نفت خام ورودی به واحد نمک زدایی با کاهش ویسکوزیته نفت خام (طبق رابطه استوکس)، سرعت ته نشینی قطرات آب در فاز نفت را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد و امکان فرآوری میزان نفت خام بیشتری را فراهم می سازد. در این تحقیق با استفاده از تست های آزمایشگاهی و شبیه سازی فرآیند نمک زدایی با نرم افزار پتروسیم به بررسی تاثیر دما بر عملکرد فرآیند نمک زدایی در پالایشگاه بندرعباس پرداخته شده است.
    کلید واژگان: دیسالتر, دما, ویسکوزیته, نرم افزار پتروسیم
  • میلاد ابراهیمی دستگردی، سعید استادرضایی
    در این مطالعه ویسکوزیته نفت خام در حالت های مختلف مورد بررسی قرار گرفته است. سپس با استفاده از مدل خان و همچنین روش گوی غلتان ویسکوزیته نفت خام تخمین زده شده و آنگاه توسط این مدلها، یک شبکه عصبی پایه شعاعی در نرم افزار MATLAB طراحی و آموزش داده شد. این شبکه یک نوع شبکه عصبی مصنوعی دولایه بوده که تابع تحریک لایه پنهان آن گوسی می باشد و برای آموزش آن از الگوریتم های آموزش نظارت شده استفاده گردید. پس از آموزش شبکه عصبی پایه شعاعی، نتایج روش آزمایشگاهی و هوش مصنوعی با یکدیگر مورد مقایسه قرار گرفتند. مطالعه صورت گرفته به خوبی نشان می دهد که به کمک شبکه عصبی شعاعی با صرف کمترین وقت و هزینه قادر خواهیم بود تا ویسکوزیته نفت را بدون استفاده از مدل خان و شرایط آزمایشگاهی، تحت هر شرایطی با دقت قابل قبولی تخمین بزنیم.
    کلید واژگان: ویسکوزیته, شبکه عصبی, مدل خان, MATLAB
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال