جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه
تکرار جستجوی کلیدواژه عملکرد در نشریات گروه بهداشت و درمان
عملکرد
در نشریات گروه بهداشت و درمان (عمومی)
تکرار جستجوی کلیدواژه عملکرد در مقالات مجلات علمی
-
Motivated staff are very important in health services and researcher decided to study the relation among the special payment in motivation and performance of hospital’s nursesaffiliated to SSO.IR in Tehran. Data was gathered from 104 samples in a field study. A 19 elements questionnaire about motivation and performance factors based on Hertzberg theory was completed. After salary receiving by employees the questionaries were completed. Relation among special payment and motivation and interventional variable were analyzed. There was no significant relation between special payment andmotivation. Also was no significant relation between special payment and retention variables. There was significant relation between motivation and retention factors (ρ=0.469, PV=0.001) In Hertzberg theory, salary and payment aren’t motivating factorsbut some scientists know it as motivate factor. According to our findings, “Hertzberg theory” and “money motivation” theory weren’t confirmed in the field. There was relation between hygiene and motivation factors that could be explained by the ERG theory.
-
اهمیت بهره وری برای هر شخص در هر سازمانی غیر قابل انکار است. در این خصوص افزایش بهره وری در سازمانها به نسبت زیادی به عملکرد و تعهد انجام کار مدیران و کارکنان بستگی دارد و هر کدام مسئولیتی ویژه دارند. توجه به نقش فشارهای عصبی و روانی و تاثیر آن بر عملکرد، امری مهم و اساسی است واقدام درخصوص شناسایی عوامل ایجاد کننده فشارهای مذکور به منظور ارائه راهکار، لازم و ضروری می باشد. لذا این موضوع انگیزه ای برای انتخاب تحقیق مورد بررسی در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان جهت بررسی علل و عوامل ایجاد کننده فشارهای عصبی و روانی و تاثیر آن بر عملکر د کارکنان دانشگاه در سال 1383 گردید.
این تحقیق به روش توصیفی- تحلیلی انجام گرفته و برای تقویت هرچه بهتر مفاد پرسشنامه مورد بررسی، با مراجعه به واحدهای مختلف دانشگاه و انجام مصاحبه با مسئولین، مطالعات مقدماتی پیرامون پرسشنامه انجام شد. برای جمع آوری اطلاعات مورد نیاز از یک پرسشنامه 28 سوالی به صورت بسته و پاسخ بر اساس مقیاس لیکرت استفاده شده است. بر اساس لیست استخراج شده مدیریت امور اداری دانشگاه، تعداد کارکنانی که نمونه مورد بررسی ما را تشکیل دادند 150 نفر بودند که پرسشنامه ها برای آنها ارسال و پس از جمع آوری پرسشنامه های تکمیل شده، داده ها استخراج و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و جداول آن ترسیم گردید. بر اساس نتایج حاصله، مهمترین عوامل ایجاد کننده فشارهای عصبی و روانی شامل نحوه برخورد مدیران با کارکنان، عدم پرداخت به موقع حقوق و مزایا، تعدد وظایف شغلی، ناکامی شغلی، تنبیه، امنیت شغلی، تصمیم گیری، موقعیتهای جدید شغلی و شرایط کاری می باشد و 59% کارکنان اثر فشارهای عصبی و روانی را بر عملکرد خود "خیلی زیاد " یا " زیاد" دانسته اند. لذا می توان نتیجه گیری نمود که کارکنان مورد بررسی دید و نگرش مثبتی در امر تاثیرفشارهای عصبی و روانی بر عملکرد خود دارند. بنابراین با توجه به این نگرش مثبت می توان با برنامه ریزی درست و صحیح در جهت کاهش فشارهای عصبی و روانی در جهت ارتقاء و بالابردن توانمندی و قابلیتهای کارکنان و ارتقای عملکرد آنان اقدام نمودو از آنجا که مهمترین عامل ایجاد کننده فشارهای عصبی و روانی، نحوه برخورد مدیران با کارکنان می باشد، ضروری است آموزش مدیران به ویژه در زمینه سبک های رهبری در دستور کار قرار گیرد.کلید واژگان: فشارهای عصبی، روانی، عوامل ایجاد کننده فشارهای عصبی، روانی، عملکرد -
تعارض واختلاف نظر کارکنان در یک سازمان، جزو طبیعت زندگی شغلی سازمان های اجتماعی است ومدیریت تعارض یکی از مشکلترین ودرعین حال مهمترین وظایف هر مدیر است که می تواند بازدهی وبهره وری سازمان را افزایش دهد. پژوهش با هدف کلی بررسی آگاهی،نگرش وعملکرد مدیران دانشکده علوم پزشکی شاهرود در زمینه مدیریت تعارض:1385 انجام گردید. این پژوهش از نوع مطالعات توصیفی- مقطعی و کاربردی می باشد. با توجه به محدود بودن جامعه پژوهش و نیاز به اطلاعات دقیق تمام مدیران به روش سرشماری مورد مطالعه قرارگرفته، پرسشنامه ای مشتمل بر 6سوال عمومی و51 سوال اختصاصی در خصوص آگاهی، نگرش و عملکرد مدیران در زمینه تعارض تهیه شد و جهت تکمیل در اختیار مدیران قرار گرفت. برای پردازش داده ها از نرم افزار SPSS وINSTAT استفاده و نتایج به صورت جداول و نمودار نمایش داده شد.
با توجه به نتایج حاصله از تحلیل داده ها مشخص گردید که مدیران ارشد 6/7درصد، مدیران میانی 3/30 درصد و مدیران پایه 1/62 درصد از جامعه پژوهش را تشکیل می دهند که 4/39 درصد از آنان زن و 6/60 درصد مرد می باشند. 7/16 درصد ازمدیران دارای مدارک تحصیلی کمتر از لیسانس و 3/83 درصد دارای مدارک تحصیلی لیسانس و بالاتر می باشند. تنها 3/27 درصد از مدیران دارای سن خدمتی زیر 10سال و بقیه بیش از 10سال سابقه کاری دارند. 1/6 درصد ازمدیران درزمینه مدیریت تعارض دوره آموزشی گذرانده و9/93درصد هیچ گونه دوره آموزشی در این زمینه نداشته اند. میزان آگاهی مدیران با میانگین18/14(از 20)درحد متوسط و نمره نگرش آنان 62/45(از55) مثبت می باشد و میانگین نمره عملکرد آنان76/110(از150) در حد خوب می باشد. با عنایت به لزوم آگاهی لازم و نگرش مثبت نسبت به مدیریت تعارض و نقش آن در عملکرد آگاهانه مدیران در این زمینه، می توان اظهار داشت که برگزاری دوره های آموزشی در این زمینه برای مدیران و ایجاد مهارت های لازم در استفاده ازتکنیک های مدیریت تعارض در آنان، می تواند در بازدهی و بهره وری سازمان نقش مؤثری ایفا نماید.
کلید واژگان: آگاهی، نگرش، عملکرد، مدیریت تعارض، دانشکده علوم پزشکی شاهرود -
این بررسی به دنبال برگزاری کارگاه های ارتقای مستمر کیفیت، میزان آگاهی، نگرش و عملکرد کارکنان و مدیران دانشگاه علوم پزشکی بیرجند انجام شد. این پژوهش از نوع توصیفی – مقطعی است، جامعه مورد مطالعه کلیه کارکنان و مدیران دانشگاه علوم پزشکی بیرجند (168 n=) که در کارگاه های ارتقای مستمر کیفیت از سال 83 – 80 شرکت نموده اند، می باشد. روش نمونه گیری از نوع سرشماری بوده است. ابزار تحقیق پرسشنامه ای خود ساخته است که پایایی آن توسط 10 نفر از اعضای هیات علمی مشخص و برای تعیین روایی آن یک پیش مطالعه به روش دو نیمه کردن پرسشنامه روی 20 نفر از افراد مورد مطالعه انجام و ضریب α کرونباخ محاسبه گردید. پرسشنامه توسط پژوهشگران در سه بخش سنجش میزان آگاهی، نگرش و عملکرد تنظیم شده بود. 168 پرسشنامه بین کارکنان و مدیران بیمارستان ها، مراکز بهداشت و دانشکده های تابعه دانشگاه علوم پزشکی بیرجند توزیع گردید که 11 پرسشنامه به دلیل ناکافی بودن اطلاعات حذف و داده های 157 پرسشنامه استخراج و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و برای تعیین ارتباط مشخصات فردی کارکنان با میزان آگاهی، نگرش و عملکرد از آزمون مربع کای و T student و تست ANOVA استفاده گردید. کل نمره آگاهی 8 (3 و کمتر ضعیف، 6، 5 و4 متوسط، 8 و 7 خوب)، کل نمره عملکرد 26 (13 و کمتر ضعیف، 19-13 متوسط، 20 و بالاتر خوب)، کل نمره نگرش 40 (19 و کمتر ضعیف، 30-20 متوسط، 31 و بالاتر خوب). یافته های پژوهش نشان داد که از 154 موردی که جنس آنها مشخص بوده، 8/44% مرد و 2/55% زن بودند (جدول 1). میانگین سنی نمونه مورد مطالعه 1/8 ± 8/37 و میانگین سابقه کار آنها 8/6 ± 3/14 سال برآورد گردید (جدول 2).
6/37% نمونه مورد مطالعه آگاهی ضعیف، 8/61% آگاهی متوسط و 6/0% آگاهی خوب داشتند (جدول 3). 8/3% نگرش ضعیف، 4/64% نگرش متوسط و 8/31% نگرش خوب داشتند (جدول 4).
8/10% عملکرد ضعیف، 1/26% عملکرد متوسط و 1/63% عملکرد خوب داشتند (جدول 5). میانگین نمره آگاهی افراد مجرد 05/3 و در افراد متاهل 69/3 برآورد گردید که این اختلاف از نظر آماری در سطح (05/0α =، 036/0 P=) معنی دار گردید.
کلید واژگان: آگاهی، نگرش، عملکرد، ارتقای مستمر کیفیت، بیرجند -
در این مقاله سعی بر آن است تا چگونگی تاثیرگذاری بررسی های کیفی روی ارزیابی سیستمهای اطلاعات پزشکی مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد. اغلب بررسی های کیفی که در آنها از سیستمهای کامپیوتر پزشکی استفاده شده است از روش سنجش عکس العمل و در موارد معدود از روش سنجش آرا بهره می گیرند.در اینجا به مقایسه دو روش در دو حالت مجزا خواهیم پرداخت. اثرات بکارگیری روش های مختلف تحلیلی و ارزیابی نقاط قوت و ضعف این روش ها نیز مورد کنکاش قرار خواهد گرفت. در این مقاله بیان خواهد شد که ارجحیت روش سنجش عکس العمل موجب تجدید نظر در جوانب با اهمیت فرآیندهای اجتماعی شده است که استفاده از سیستمهای کامپیوتری و حرکت به سمت روش سنجش آرا را با اهمیت جلوه می دهد. علاوه بر این مشخص خواهد شد که استفاده از سیستمهای کامپیوتری پزشکی تاثیر به سزایی در بررسی های کیفی خواهد داشت.
کلید واژگان: ارزیابی، عملکرد، سنجش، اطلاعات پزشکی
نکته
- نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شدهاند.
- کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شدهاست. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
- در صورتی که میخواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.