جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه « رقم » در نشریات گروه « دام و طیور و آبزیان »
تکرار جستجوی کلیدواژه «رقم» در نشریات گروه «کشاورزی»-
ارقام زراعی جدید اصلاح شده از نظر عملکرد و سایر صفات زراعی بایستی در شرایط واقعی کشاورزان در قالب پروژه هایتحقیقی-ترویجی نیز از نظر پایداری عملکرد، از خود برتری نشان دهند. این تحقیق به منظور بررسی و مقایسه عملکرد برخیخصوصیات لاین امیدبخش کنجد 5- 93 در شرایط زارعین دشت مغان در سال زراعی 97 در دو منطقه اجرا شد. نتایج آزمایشنشان داد که از نظر تعداد کپسول در بوته، در هر دو مزرعه آزمایشی، لاین 5- 93 از تعداد کپسول بیشتری در بوته برخورداربود. از نظر طول دوره رویش نیز در هر دو مزرعه لاین 5- 93 نسبت به شاهد اولتان زودرس تر بود. در کل از نظر عملکرد دانه،لاین 5- 93 با میانگین 1553 کیلوگرم در هکتار در مقایسه با رقم شاهد اولتان با 5/ 1071 کیلوگرم در هکتار برتری معنی داریاز خود نشان داد. لاین 5- 93 با دارا بودن خصوصیاتی مانند زودرسی، پرکپسولی (سه کپسول در محور) و تحمل نسبی به برخیبیماری ها می تواند گام مهمی در بالابردن سطح زیر کشت حدود 50 هکتاری فعلی کنجد در منطقه مغان و به تبع آن رغبتکشاورزان منطقه و افزایش درآمد اقتصادی برای آنان باشد.
کلید واژگان: عملکرد, کشت در شرایط زارعین, کنجد, رقم} -
فصلنامه مروج، پیاپی 157 (بهار 1399)، صص 8 -13
چغندرقند بانام علمی(Beta Vulgaris L.) متعلق به خانواده اسفناجیان یکی از گیاهان صنعتی است که در سطح وسیعی از جهان کشت می شود. این گیاه زراعی ازنظر تامین مواد قندی و انرژی زا در تغذیه انسان، دام و همچنین در صنعت از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است. آب مهم ترین عامل محدودکننده کشت چغندرقند بهاره در کشور است، بنابراین توجه ویژه به کاهش مصرف آب و افزایش کارایی مصرف آب محصولات کشاورزی ازجمله چغندرقند ضروری است. با توجه به نتایج مطالعات انجام شده در کشور، امکان توسعه کشت پاییزه چغندر علاوه بر خوزستان و ایلام در استان های خراسان رضوی و جنوبی، فارس، گلستان، اصفهان، کرمانشاه، لرستان و کرمان نیز وجود دارد. مهم ترین برتری کشت پاییزه چغندرقند نسبت به کشت بهاره، استفاده بهینه از نزولات آسمانی در طول دوره رشد و کارآیی بیشتر مصرف آب است. بنابراین، با توجه به خشکسالی های اخیر در کشور و محدودیت منابع آب، توسعه کشت پاییزه می تواند به عنوان یک راهکار مناسب جهت سازش با شرایط خشکسالی معرفی شود. چغندرقند در استان گلستان به عنوان یک گیاه زراعی اصلی در پاییزه کشت می شود. این گیاه در تناوب زراعی با دیگر گیاهان زراعی پاییزه مانند گندم، کلزا، باقلا می تواند نقش مهمی در توسعه کشاورزی پایدار استان گلستان داشته باشد.
کلید واژگان: کشت پاییزه, رقم, تناوب زراعی, کارآیی مصرف آب}
- نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شدهاند.
- کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شدهاست. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
- در صورتی که میخواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.