به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه "کاربردپذیری" در نشریات گروه "فناوری اطلاعات و ارتباطات"

جستجوی کاربردپذیری در مقالات مجلات علمی
  • آزاده عابدینی
    پایگاه های کتابخانه دیجیتال، یکی از پرمخاطب‏ترین پایگاه های وب است که به ویژه برای طلاب، دانشجویان و پژوهشگران بسیار سودمند خواهد بود. بر این اساس، نیاز به عرضه منابع در قالب این کتابخانه ها و افزودن به قابلیت ها و امکانات این دست پایگاه ها بیشتر احساس می شود. نهادهای وابسته به حوزه نیز با توجه به این مهم، همواره از نخستین ایجادکنندگان کتابخانه های دیجیتال در اینترنت بوده، طلاب و دانشجویان بسیاری از آن بهره می‏برند. رونق روزافزون استفاده از فضای مجازی در امر پژوهش و نیاز پژوهشگران به منابع دیجیتال از یک سو، و تاکید مقام معظم رهبری بر لزوم استفاده از فضای مجازی از سوی دیگر، توجه دوباره به این گونه از پایگاه ها در نشر معارف اسلامی به سراسر دنیا را ضروری می نماید.
    در این مقاله، کوشش می شود کتابخانه های دیجیتال حوزوی معرفی گردیده، از حیث برخورداری از استانداردهای کتابخانه های دیجیتال بررسی شوند.
    کلید واژگان: کتابخانه دیجیتال, حوزه های علیمه, فضای مجازی, کاربردپذیری, دسترس پذیری, بازیابی
  • مصطفی علیمرادی

    پایگاه‏های اسلامی در فضای وب، بر پایه هدف و رساندن پیامی به مخاطبان ویژه راه‏اندازی شده‏اند و می‏کوشند تا به بیشترین حد مخاطبان تعیین‌شده را جذب کنند، و زمان بیشتری آن‌ها را در پایگاه نگهدارند. این دو هدف، به‌آسانی میسر نمی‏شود و مستلزم شناخت محتوا و اهداف پایگاه، و نیز شناخت کامل نیازها، توانایی‏ها و علایق مخاطبان است. برخی پایگاه‏های اسلامی بدون توجه به این نمونه‏ها، پایگاه‌هایی راه می‏اندازند و محتواهای‏گوناگونی را در آن عرضه می‏کنند و بی‌توجه به نوع و توانایی‏های کاربرانشان، گزینه‏ها و نوع چینش آن را در پایگاه خود سامان می‏دهند. گاه در این پایگاه‏ها بدون این‌که کاربران را به گونه کافی شناخته باشند، از فناوری‌هایی که صرفا جذبه بصری دارند، برای جلب کاربران استفاده می‏کنند. این کار، آسیب‏هایی دارد که در این مقاله به آن خواهیم پراخت.

    کلید واژگان: رابط کاربر, کاربرمحوری, کاربردپذیری, فناوری‏زدگی, دسترس‏ پذیری
  • محمد مصطفی حسینی

    اینترنت به عنوان رسانه ای که در تسهیل دسترسی به اطلاعات نقش ویژه ای دارد، در مسیر توسعه، همواره با موانعی روبه رو بوده است که از کیفیت استفاده و بهره وری آن کاسته است. صفحات وب نیز به عنوان واسط میان کاربران و ماشین در دنیای اینترنت، از این آفت ها به دور نبوده اند؛ به گونه ای که در موارد بسیاری مشاهده می شود که محتوای خوب پایگاه ها تحت تاثیر مجموعه خطاهای مربوط به طراحی قرار گرفته و از کیفیت و کارآیی آن ها کاسته شده است. یکی از مهم ترین این خطاها طراحی بدون در نظر گرفتن کاربر یا فقدان کاربردپذیری است. در این مقاله ابعاد کاربردپذیری یا اصول طراحی کاربرپسند در صفحات وب مشخص و بیان خواهد شد.

    کلید واژگان: کاربردپذیری, طراحی کاربرپسند, رابط کاربری
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال