به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه "ادبیات" در نشریات گروه "روابط عمومی، ارتباطات، رسانه"

جستجوی ادبیات در مقالات مجلات علمی
  • سعید مهری *

    سرچشمه اصلی تصوف اسلامی، قرآن و سیره رسول الله است که در هر دوره ای، رنگ و جلوه خاصی به خود گرفته است. ادبیات نیز همواره بستر مناسبی برای پرداختن به مفاهیم صوفیانه بوده است و از قرن ششم به بعد، شاهد گسترش چشمگیر ادبیات صوفیانه هستیم. صفویان که عقبه صوفیانه پررنگی داشتند، توانستند با اتکا به نیروی صوفیان قزلباش، سلسه ای قدرتمند تاسیس نمایند. از این رو، در دوره حکومت صفویان، پیوند تصوف و ادبیات وثیق تر می شود و درآمیختن مضامین صوفیانه با ادبیات سبک هندی، جلوه ای خاص به ادب دوره صفوی می بخشد. کتاب تصوف عصر صفوی و ادبیات آن دوره، از معدود آثاری است که به بررسی تصوف و ادبیات صوفیانه دوره صفوی پرداخته است. این نوشتار، به نقد و بررسی این کتاب پرداخته و کیفیت روند این پژوهش و استنتاج آن را مورد تامل قرار داده و به موارد خطا و لغزش آن اشاره کرده است.

    کلید واژگان: ادبیات, تصوف, دوره صفوی, نقد و بررسی
  • سیدعلی حسینی قمصری

    در کتاب حاضر، تلاش شده شکل گیری و تطور اندیشه های ادوارد سعید، روشنفکر معاصر، بررسی شود. نویسنده کتاب، شلی والیا، نگاه سعید به تاریخ نگاری غربی را، که ازنظر او آمیخته با مقتضیات سیاسی و با هدف دست یابی به اغراض استعماری و درجهت توجیه قدرت بوده، بررسی و ارزیابی کرده است. شیوه زندگی سعید باعث شد تا او با نگاهی انتقادی مسایل پیرامون خود را واکاوی کند. او تاریخ و فرهنگ و ادبیات را به منزله نظام های فکری ای که تحت سلطه استعمار قرارگرفته اند و از آن ها استفاده ابزاری شده است معرفی می کند. البته تناقضاتی هم در نظریات ادوار سعید وجود دارد، زیرا او ضمن نفی غرب و دستاوردهای مثبت مادی و فکری آن، هر آن چه بومی است را اصیل، باارزش و قابل احترام می داند.

    کلید واژگان: ادوارد سعید, تاریخ, فرهنگ, ادبیات, استعمار
  • قاسم فتاحی

    امروزه، در مجامع علمی، مطالعات میان رشته ای بسیار موردتوجه قرارگرفته است. یکی از علومی که با علم تاریخ ارتباط نزدیکی دارد ادبیات است. رضا بهرامی دشتکی، پژوهشگر کتاب زندگی و اشعار پژمان بختیاری، در این کتاب تلاش کرده تا با مروری بر زندگی و اشعار یکی از شاعران معاصر ایران، نقش او را در تاریخ و فرهنگ ایران معاصر بررسی کند.

    کلید واژگان: تاریخ, ادبیات, مطالعات بین رشته ای, نقد, پژمان بختیاری
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال